آیا خریدن هدست واقعیت مجازی منطقی است؟
اگر از جمله کاربرانی هستید که علاقهی زیادی به استفاده از تکنولوژیهای جدید دارید، ممکن است به دنبال خریدن هدست واقعیت مجازی باشید. اما آیا واقعا خریدن چنین هدستی در سال ۲۰۲۲ کار عاقلانهای است؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
سوالاتی که قبل از خریدن هدست واقعیت مجازی باید از خود بپرسید
قبل از اینکه چنین هدستی را بخرید، باید تعدادی سوال از خود بپرسید. اول از همه باید میزان علاقهی خود را نسبت به واقعیت مجازی مشخص کنید. در حال حاضر بیشتر کاربران برای تجربه کردن بازیهای واقعیت مجازی، چنین هدستهایی را خریداری میکنند. اگرچه برخی شرکتها نسخهی واقعیت مجازی بازیها را توسعه میدهند، اما واقعیت این است که بهترین بازیهای واقعیت مجازی از صفر تا صد برای چنین پلتفرمی توسعه پیدا کردهاند.
بودجه هم یکی دیگر از موضوعهای بسیار مهم محسوب میشود. برای خریدن یک هدست واقعیت مجازی مناسب باید حداقل چند صد دلار هزینه کنید. باید خاطرنشان کنیم برخی از این هدستها به طور کاملا مستقل عمل میکنند ولی برخی دیگر برای کار کردن باید به یک کامپیوتر نسبتا قدرتمند وصل شوند.
در بین هدستهای کاملا مستقل هم مثلا میتوانیم Meta Quest 2 را نام ببریم که ۳۰۰ دلار قیمت دارد. این هدست با وجود اینکه برای کار کردن نیازی به کامپیوتر ندارد، اما به لطف یک آپدیت نرمافزاری حالا میتواند به کامپیوتر گیمینگ هم وصل شود.
بودجه، سختافزار و انتظارات
برای بسیاری از کاربران، میزان بودجه مهمترین عامل تصمیمگیری است. اگر به هدستهای واقعیت مجازی علاقهی زیادی دارید، هدست ۳۰۰ دلاری Quest 2 احتمالا نظر بسیاری از کاربران دارای بودجهی محدود را جلب میکند. این در حالی است که برای هدستهای پیشرفتهتر مانند Valve Index باید حدود هزار دلار بپردازید که طبیعتا تجربهی جذابتری به ارمغان میآورد.
اگر از کامپیوتر قدرتمندی استفاده میکنید و توان مالی بالایی دارید، Valve Index یکی از بهترین هدستها برای شما خواهد بود. اما اگر فقط میخواهید گاهی اوقات از هدست واقعیت مجازی استفاده کنید و از طرف دیگر از کامپیوتر قدرتمندی هم استفاده نمیکنید، بار دیگر باید به هدست ۳۰۰ دلاری Quest 2 اشاره کنیم. برای افرادی هم که از پلیاستیشن ۴ یا ۵ استفاده میکنند، هدست PSVR همچنان گزینهی خوبی محسوب میشود که البته امکاناتی که ارائه میکنند کمی قدیمی هستند. سونی میگوید در حال آمادهسازی نسل جدید این هدست است اما مشخص نیست که چه زمانی راهی بازار میشود.
در نهایت باید به بحث انتظارات بپردازیم. طبیعتا هرچقدر انتظار بیشتری از هدست واقعیت مجازی داشته باشید، باید پول بیشتری برای آن هزینه کنید. اگر به دنبال تجربه کردن بازیهای سنگین و پیشرفته در محیط واقعیت مجازی هستید، باید هدستهایی مانند Valve index بخرید. اما اگر صرفا به دنبال بازیهای ساده و بهرهگیری از برنامههایی مانند گوگل مپ در محیط واقعیت مجازی هستید، Quest 2 میتواند انتظارات شما را برآورده کند.
هدست Quest 2 احتمالا بهترین انتخاب برای بیشتر کاربران است
برخی کاربران هنگام استفاده از هدستهای واقعیت مجازی دچار حالت تهوع میشوند. اگرچه هدستهای جدید مانند Quest 2 به لطف استفاده از رفرش ریت بالاتر تا حد زیادی این مشکل را برطرف کردهاند، اما بهتر است قبل از خرید حداقل ۱۰ دقیقه از هدست موردنظر استفاده کنید. همانطور که گفتیم Quest 2 احتمالا بهترین هدست برای کاربران معمولی علاقهمند به این حوزه محسوب میشود. خوشبختانه چندین بازی برای آن عرضه شده و اگر هم به دنبال بهرهگیری از تجربههای واقعیت مجازی جذابتری هستید، میتوانید این هدست را به کامپیوتر خود وصل کنید.
آیا باید منتظر عرضهی هدستهای بهتری باشید؟
بر اساس بررسیهای صورت گرفته، Valve Index معمولا به عنوان بهترین هدست موجود در بازار در نظر گرفته میشود. از سوی دیگر، به زودی هدستهای جدیدی راهی بازار میشوند که تجربهی جذابتری را به ارمغان میآورند. به عنوان مثال اگر از پلیاستیشن ۵ استفاده میکند، سونی قصد دارد از نسل جدید هدست واقعیت مجازی خود رونمایی کند.
گفته میشود این هدست از دو نمایشگر OLED HDR با رزولوشن ۲۰۰۰ در ۲۰۴۰ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد. همچنین نباید قابلیتهای پیشرفتهی ردیابی چشم برای بهبود فوکوس در محیط واقعیت مجازی را از قلم بیندازیم. هنوز مشخص نیست که این هدست چه زمانی و با چه قیمتی راهی بازار میشود، ولی احتمالا میتواند سروصدای زیادی راه بیندازد.
شرکت متا بودجهی هنگفتی را برای ایجاد متاورس اختصاص داده و در نتیجه این شرکت نسبت به گذشته تنوع مدلهای هدستها را افزایش خواهد داد. یکی از این هدستها جانشین Quest 2 خواهد بود که بدون شک از نظر ویژگیهایی مانند عملکرد، رزولوشن، عمر باتری و دیگر موارد حرف بیشتری برای گفتن خواهد داشت. بنابراین اگر عجلهای برای خرید هدست ندارید، احتمالا تا اواخر ۲۰۲۲ با مدلهای جذابتری روبرو خواهیم شد.
سخن آخر
با وجود اینکه طی ماههای اخیر واقعیت مجازی سروصدای زیادی را ایجاد کرده، اما واقعیت این است که بازیهای مبتنی بر این پلتفرم به این زودیها نمیتوانند جایگزین بازیهای مرسوم شوند. همچنین اگرچه برخی کاربران در ابتدا به هدستهای واقعیت مجازی علاقهی زیادی نشان میدهند، اما بعد از مدتی استفاده از این کار خسته میشوند زیرا هنوز بازیهای چندان جذابی برای این پلتفرم ارائه نشده است. بنابراین قبل از خریدن هدست واقعیت مجازی حتما از جنبههای مختلف این تصمیم را در نظر بگیرید تا بعد از خرید از این کار پشیمان نشوید.
منبع: How To Geek