برای تبریک عید زنگ بزنیم یا پیامک بدهیم؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
مردی در اندیشه تماس گرفتن یا پیامک دادن برای تبریک نوروز

سال نو شده و به یکی از دوستان یا خویشاوندان زنگ زده‌اید اما جواب نمی‌دهد؟ شاید بهتر بوده که پیامک بزنید؟ گاهی اوقات هم به دوست‌تان پیامک داده‌اید و بعد او گلایه کرده که از نظر شما آن‌قدر ارزش نداشته که برای دو دقیقه با او تلفنی صحبت کنید. این دو موقعیت هر دو ناخوشایند هستند اما بهترین کار برای تبریک عید چیست؟ باید زنگ بزنیم یا پیامک بدهیم؟ با خواندن این مقاله، می‌توانید خودتان اوضاع را بسنجید و بهترین راه را انتخاب کنید.

چطور تصمیم بگیریم؟

به طور کلی، برای تصمیم گرفتن میان برقراری تماس تلفنی و ارسال پیامک، باید چند نکته را در نظر بگیرید.

۱. هدف ارتباط

دلیل این ارتباط چیست؟ چرا می‌خواهید به او عید را تبریک بگویید؟ آیا ممکن است تبریک عید شما به پاسخ‌های پیچیده یا وقت‌گیری منتهی شود که شما را آزار می‌دهند؟ آیا به او عید را تبریک می‌گویید چون رابطه‌ای صمیمی دارید یا اینکه صرفا از روی وظیفه و همکار بودن با او عید را تبریک می‌گویید؟ پاسخ به هر یک از این سؤالات می‌تواند تکلیف شما را مشخص کند.

۲. شرایط و زمان تحویل سال

برای تبریک عید باید شرایط طرف مقابل و زمانی که می‌خواهید به او سال نو را تبریک بگویید را هم در نظر بگیرید. آیا تحویل سال در اواسط روز است یا لحظه‌ی سال تحویل نیمه‌های شب است؟ آیا دوست یا خویشاوند شما به لحظه‌ی سال تحویل اهمیت می‌دهد و می‌خواهد در آن لحظه بیدار باشد؟ آیا او جزو کسانی است که خواب شیرین را به هر چیز دیگری در این دنیا ترجیح می‌دهند و احتمالا موقع زنگ زدن در نیمه‌های شب سال تحویل او را از خواب بیدار خواهید کرد؟ با پاسخ دادن به این سؤالات و سنجیدن اوضاع و احوال طرف مقابل می‌توانید تصمیم بگیرید که برای تبریک عید زنگ بزنید یا به ارسال پیامک اکتفا کنید.

۳. مخاطب ارتباط

مردی مردد بین جواب دادن تماس یا رد کردن ان

نکته‌ی دیگری که به شما کمک می‌کند تا درباره‌ی نحوه‌ی تبریک عید تصمیم بگیرید، شناخت مخاطبتان است. آیا به پدربزرگ یا مادربزرگتان تبریک می‌گویید یا طرف مقابل کسی است که تماس تلفنی را مؤدبانه‌تر می‌داند؟ آیا مخاطب شما کسی است که به راه‌های جدید ارتباطی علاقه دارد و خواندن پیامک شما را به هر روش دیگری برای تبریک عید ترجیح می‌دهد؟ باید بررسی کنید که مخاطب تبریک عید شما با چه روشی راحت‌تر است و معمولا برای ارتباط با دیگران از چه روشی استفاده می‌کند.

۴. ترجیح طرف مقابل

امروزه بسیاری از مردم از تماس‌های تلفنی گریزان هستند و ترجیح می‌دهند به جای مکالمات بیهوده‌ی تلفنی به چند خط پیام اکتفا کنند. در مقابل، برخی از افراد معتقدند که هیچ چیزی جای تماس تلفنی را نمی‌گیرد و باید برای هر کاری از جمله تبریک عید زنگ بزنید. در صورت امکان، درباره‌ی ترجیحات طرف مقابل تحقیق کنید تا به این نتیجه برسید که برای او تماس تلفنی خوشایندتر است یا پیامک تبریک عید را ترجیح می‌دهد.

۵. هزینه‌ی ارتباط

اگر می‌خواهید پشت سر هم به همه‌ی اقوام و دوستان سال نو را تبریک بگویید، باید هزینه‌ی این کار را هم در نظر بگیرید. به‌هرحال، در شرایط اقتصادی کنونی، باید به فکر مدیریت هزینه‌ها هم باشید. اگر می‌توانید از عهده‌ی هزینه‌ی تماس‌های تلفنی که در مجموع چندین ساعت طول می‌کشند، بربیایید، تماس تلفنی گزینه‌ی خوبی است. در مقابل، اگر فکر می‌کنید این همه تماس تلفنی شما را ورشکسته خواهد کرد، بهتر است خیال خود را راحت کنید و به اقوام و دوستان پیامک بزنید. به‌هرحال، هزینه‌ی ارسال پیامک از هزینه‌ی تماس‌های تلفنی بی‌وقفه بسیار کمتر است.

چه موقع باید برای تبریک عید زنگ بزنیم؟

تبریک عید یکی از آیین‌هایی است که قدمتی دیرینه دارد. برخی از افراد از شما انتظار دارند که عید را به آن‌ها تبریک بگویید اما چه زمانی باید برای تبریک گفتن به آن‌ها زنگ بزنیم؟ در ادامه، برخی از موقعیت‌هایی که تماس تلفنی برای تبریک عید بهتر است را می‌خوانید.

۱. وقتی تبریک عید با گفتگوی دیگری ادامه می‌یابد

نوشتن پیامک در مقایسه با زنگ زدن از شما وقت کمتری می‌گیرد. با وجود این، گاهی اوقات، زنگ زدن بهتر است. به طور مثال، اگر می‌خواهید به مادرتان عید را تبریک بگویید تماس تلفنی بهتر است چون احتمالا تبریک عید با گفتگویی عمیق‌تر ادامه می‌یابد. اگر هم قرار است با دوستان یا اقوام راهی سفر نوروزی شوید، بهتر است به آن‌ها زنگ بزنید تا بعد از تبریک عید، برنامه‌ی سفر را تنظیم کنید.

۲. وقتی به انتقال لحن مناسب فکر می‌کنید

ارسال پیامک یا تماس تلفنی هر دو یک ایراد مهم دارند و آن این است که نمی‌توانند زبان بدن شما را نشان دهند. برای جبران این مشکل بهتر است که مخاطب صدا و لحن شما را بشنود. اگر رابطه‌ی شما طوری است که ارسال پیامک به تنهایی برای بیان صمیمت کافی نیست، بهتر است که تماس تلفنی را انتخاب کنید. در چنین شرایطی، تماس تلفنی می‌تواند لحن شما موقع تبریک عید را به طرف مقابل نشان دهد و احساسات‌تان بهتر منتقل می‌شود.

۳. وقتی مطمئن نیستید که طرف مقابل پیامک شما را دریافت می‌کند

 

زنی که از تماس تلفنی می‌ترسد

بسیاری از مردم در تعطیلات نوروزی راهی سفر می‌شوند و برخی از آن‌ها برای این کار طبیعت بکر و دست نخورده را انتخاب می‌کنند. معمولا در مناطقی که طبیعت دست‌ نخورده دارند هم آنتن‌دهی تلفن همراه با مشکل مواجه است. در این صورت، احتمالا او پیامک شما را دریافت نخواهد کرد. در نتیجه، بهتر است به جای ارسال پیامکی که معلوم نیست به دست او برسد، تلفن را بردارید و به او زنگ بزنید.

علاوه‌براین، ممکن است دوست یا خویشاوند شما جزو آن دسته از افراد باشد که موقع تحویل سال پیامک‌های تبریک عید بسیاری دریافت می‌کند. بنابراین، احتمالا پیامک تبریک شما را بعد از تعطیلات ببیند یا اصلا متوجه نشود که به او پیامک داده‌اید. در این صورت، به خودتان و او لطف کنید و به جای ارسال پیامک، به او زنگ بزنید.

۴. وقتی مشکلات جسمی مانع می‌شوند که او پیامک جواب دهد

هر کسی نمی‌تواند به پیامک جواب بدهد. شاید فردی که به او پیامک تبریک عید می‌دهید مشکل جسمی مثل شکستگی دست دارد و نمی‌تواند پاسخ شما را با پیامک بدهد. این احتمال هم وجود دارد که طرف مقابل بسترنشین شده باشد و ارسال پیامک برایش کار راحتی نباشد. در این شرایط، تماس تلفنی زودتر از پیامک پاسخ داده خواهد شد. پس اگر می‌دانید که دوست یا خویشاوند شما مشکلی دارد و نمی‌تواند پاسخگوی پیامک شود، به او زنگ بزنید. در غیر این صورت، وقت خود و او را بیهوده تلف نکنید!

۵. وقتی نمی‌خواهید به همه پیامک‌های تبریک تکراری بدهید

تبریک عید با پیامک می‌تواند در وقت و هزینه‌ها صرفه‌جویی کند. با وجود این، برخی از افراد از پیامک درست استفاده نمی‌کنند. به عبارت دیگر، آن‌ها به جای اینکه با پیامک احساسات خود درباره‌ی آغاز سال نو را ابراز کنند و برای طرف مقابل از صمیم قلب آرزوی سلامتی کنند، یک یا چند پیامک تکراری را برای همه‌ی افراد در لیست مخاطبین تلفن همراهشان می‌فرستند. شاید این پیامک‌ها در گذشته‌ای نه چندان دور راهی برای ابراز احساسات خالصانه‌ی شما تلقی می‌شدند اما این روزها همه قضیه‌ی این پیامک‌ها را می‌دانند.

بنابراین، اگر نمی‌خواهید برای دوست یا خویشاوند مورد نظرتان پیامک تکراری بفرستید یا فکر می‌کنید که او نسبت به این مسئله حساس است، تلفن را بردارید و برای تبریک سال نو به او زنگ بزنید. با این کار هم خیال خودتان را راحت کرده‌اید و هم او بهانه‌ای برای کدورت ندارد.

چرا باید تبریک عید پیامکی باشد؟

مردی در حال پیامک دادن

شاید در گذشته تماس‌های تلفنی برای تبریک عید رایج بودند اما امروز اوضاع در حال تغییر است. در حال حاضر، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند تا به جای شنیدن صدای شما، پیامکی را بخوانند که برای تبریک عید فرستاده‌اید. مخالفان سرسخت تماس‌های تلفنی به دلایل مختلفی ارسال پیامک تبریک عید را بهتر می‌دانند.

۱. ارسال پیامک وقت کسی را تلف نمی‌کند

چرا وقتی می‌توانید مکالمه‌ی طولانی برای تبریک سال نو را در چند کلمه‌ خلاصه کنید، به دیگران زنگ بزنید؟ در واقع، ارسال پیامک زمانی بهتر است که برای گفتگوی تلفنی فرصت کافی ندارید یا حتی فکر می‌کنید که نیازی به تماس تلفنی نیست. پیامک فرستادن راهی سریع برای برقراری ارتباط است و برای طرف مقابل مزاحمتی ایجاد نمی‌کند. گیرنده‌ مجبور نیست که در لحظه‌ی دریافت پیام شما کاری که انجام می‌دهد را متوقف کند. او می‌تواند پس از دریافت پیام به کار خود ادامه دهد چون برای بررسی پیامک و پاسخگویی به آن فرصت کافی دارد.

۲. پاسخ دادن به تبریک عید جان کسی را به خطر نمی‌اندازد!

وقتی شنیدن پاسخ فوریت یا ضرورتی ندارد، ارسال پیامک بهترین کار است. ارسال پیامک برای تبریک عید نشان می‌دهد که شما به طرف مقابل احترام می‌گذارید. شنیدن پاسخ تبریک عید مسئله‌ی مرگ و زندگی نیست! پس می‌توانید به جای زنگ زدن به طرف مقابل پیامک بدهید.

۳. با ارسال پیامک زمان را بهتر مدیریت می‌کنید

وقت طلاست و همه برای تماس‌های تلفنی طولانی‌مدتی که به بهانه‌ی تبریک عید برقرار می‌شوند فرصت ندارند. مخالفان تماس‌های تلفنی معتقدند که به جای اینکه وقت گران‌بهای خود و دیگران را برای تلفن زدن تلف کنید، به آن‌ها پیامک بدهید. یکی از مزایای مهم ارسال پیامک این است که می‌توانید هم‌زمان با تعداد بسیاری از افراد ارتباط برقرار کنید. این مزیت در هنگام سال تحویل که می‌خواهید هم‌زمان به افراد بسیاری عید را تبریک بگویید، اهمیت پیدا می‌کند. در حقیقت، با ارسال پیامک به جای اینکه مثلا ۲ ساعت را صرف تبریک سال نو به ۲۰ نفر کنید، به ۴۰ نفر در عرض ۵ دقیقه تبریک می‌گویید.

۴. برای اینکه مزاحم دیگران نشوید پیامک بدهید

اگر سال در نیمه‌های شب تحویل می‌شود، بهتر است که برای تبریک سال نو به جای زنگ زدن پیامک بدهید. ممکن است دوست یا خویشاوند شما در آن لحظه خواب باشد و با صدای زنگ تلفن از خواب بپرد. گاهی اوقات هم اطرافیان او به لحظه‌ی سال تحویل اهمیتی نمی‌دهند و خواب هستند. صدای زنگ تلفن شما در نیمه‌های شب سال نو می‌تواند آن‌ها را هم از خواب بیدار کند.

در نتیجه، اگر نمی‌خواهید به جای پاسخ گرم دوست یا خویشاوندتان با بد و بیراه‌های او یا اطرافیانش مواجه شوید، به جای زنگ زدن و بر هم زدن سکوت شبانه‌ی خانه‌ی آن‌ها، یک پیامک تبریک عید بفرستید. مطمئن باشید با این کار طرف مقابلتان خوشحال‌تر و راضی‌تر خواهد بود!

پیام متنی یا صوتی؛ کدام بهتر است؟

این روزها با وجود پیام‌رسان‌های متعدد و متنوع، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که به جای ارسال پیام متنی، برای تبریک سال نو پیام صوتی بفرستند اما کدام یک از این دو بهتر هستند؟ برای تبریک سال نو پیام صوتی بفرستیم یا پیام متنی؟

قطعا ارسال پیام صوتی از نوشتن پیام متنی ساده‌تر است و به زمان کمتری نیاز دارد. علاوه‌براین، بعضی‌ها دوست دارند به جای خواندن پیام متنی، صدای گرم شما را بشنوند. از آن گذشته، پیام صوتی می‌تواند جایگزین بهترین برای تماس‌های تلفنی باشد چون مزایای پیامک و تماس تلفنی را با هم دارد. با ارسال پیام صوتی لحن و صدای شما به گوش او می‌رسد و در عین حال، مجبور نیست بلافاصله پاسخ شما را بدهد. در نتیجه، برای برخی از افرادی که تلفن زدن را دوست ندارند، شنیدن یا ارسال پیام صوتی برای تبریک عید راحت‌تر و بهتر است.

اگر قصد دارید برای تبریک سال نو به جای ارسال پیام متنی یا تلفن زدن، انرژی کمتری صرف کنید و پیام صوتی بفرستید، به این نکات توجه کنید:

  • وقتی با او آشنایی ندارید، پیام متنی بفرستید. اگر به تازگی با کسی دوست شده‌اید یا قصد دارید فرا رسیدن عید نوروز را به همکارتان تبریک بگویید، بهتر است که این کار را با پیام متنی انجام بدهید.
  • ترجیحات طرف مقابل را در نظر بگیرید. برخی از مردم به شنیدن پیام‌های صوتی شما علاقه‌ای ندارند. در نتیجه، واقعیت را بپذیرید و به جای پیام صوتی به آن‌ها پیام متنی بدهید. وقتی طرف مقابل هیچ‌ وقت پیام‌های صوتی شما را گوش نمی‌دهد یا آن‌ها را با اکراه پخش می‌کند، به خواسته‌ی او احترام بگذارید و تبریک سال نو را با نوشتن چند کلمه تمام کنید.

کلام آخر

تبریک سال نو و عید نوروز یکی از کارهایی است که تقریبا همه آن را انجام می‌دهند. بعضی از افراد به تماس تلفنی علاقه دارند و برخی دیگر با پیام صوتی یا پیامک متنی راحت‌تر هستند. برای اینکه به دوستان یا اقوام عید را تبریک بگویید، بهتر است شرایط را بسنجید و با توجه به آنچه توضیح دادیم، راهی برای تبریک عید پیدا کنید. فراموش نکنید که قصد شما از تبریک سال نو آزار دادن دیگران نیست، بلکه می‌خواهید آن‌ها را خوشحال کنید.

منبع: greatergood



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X