توسعه کسبوکارهای ایرانی در بازار آنلاین؛ گزارش اولین رویداد از چهارمین گردهمایی فروشندگان فعال در دیجیکالا
اولین بخش از رویداد آنلاین چهارمین گردهمایی سالیانه فروشندگان فعال در دیجیکالا 30 مهر برگزار شد.
در این رویداد که با عنوان «توسعه کسبوکارهای ایرانی در بازار آنلاین» برگزار شد، سعید موسوی زاده، سرپرست واحد آموزش فروشندگان و پیام خالقی، مدیر واحد جذب فروشندگان از بخش بازرگانی دیجیکالا دربارهی نقش اینترنت و فضای مجازی در توسعه کسبوکارها، کرونا و تأثیر آن در اقتصاد و فرهنگ، سهم دیجیکالا از کسبوکارهای اینترنتی و پتانسیل دیجیکالا بهعنوان بستری برای همه فروشندگان گفتوگو کردند.
دیجیکالا در ۱۴ سال گذشته
سعید موسوی زاده با اشاره به تاریخچه دیجیکالا از سال ۱۳۸۵ روند فعالیتهای این فروشگاه اینترنتی را تا به امروز توضیح داد. دیجیکالا در سال ۸۵ با یک تیم ۷ نفره بهعنوان اولین مرجع بررسی و فروش کالاهای دیجیتال در ایران آغاز به کار کرد و توانست در سال ۱۳۸۷ تیم خود را به ۵۰ نفر ارتقا بخشد. تا سال ۱۳۹۰ فعالیتهای دیجیکالا علاوه بر کالاهای دیجیتال، توسعه تنوع محصولی در تمامی کالاهای گروه دیجیتال را هم در بر گرفت. راهاندازی نخستین مرکز پردازش سفارشها در شادآباد و همچنین راهاندازی مراکز توزیع در ۲۵ استان کشور از جمله اقدامات مهمی بود که در سال ۱۳۹۲ توسط دیجیکالا انجام شد. تمامی این فعالیتها در نهایت دیجیکالا را در سال ۱۳۹۴ به سومین سایت پربازدید ایران تبدیل کرد.
فراهمسازی زیرساخت لازم برای شروع فعالیت دیجیکالا به صورت پلتفرم مارکتپلیس اقدام مهم و مفیدی بود که در سال ۱۳۹۵ انجام شد. همچنین آغاز به کار دیجی استایل بهعنوان شاخه کسبوکاری فعال در زمینه مد و پوشاک به صورت اختصاصی در همین سال اتفاق افتاد. با گسترش و توسعه فعالیتهای دیجیکالا نیاز به مراکز بیشتری برای پردازش کالا هم احساس میشد. بنابراین در سال ۱۳۹۶ دیجیکالا بزرگترین مرکز پردازش سفارشهای خاورمیانه با نام دانش را راهاندازی کرد. روند توسعه و گسترش این بازارگاه اینترنتی در سالهای گذشته، دیجیکالا را موفق به راهاندازی دیجیکالا فرش، سوپرمارکت آنلاین و سرمایهگذاری در دیجیپی بهعنوان یک راهکار همه کاره پرداخت کرده است؛ به طوری که تنوع کالاها در دیجیکالا در سال ۱۳۹۸ به ۲ میلیون کالا رسید و بیش از ۶۱ هزار فروشنده در پلتفرم مارکتپلیس فعالیت خود را آغاز کردند.
موسوی زاده، سرپرست واحد آموزش فروشندگان، با اشاره به اینکه در بزرگترین فروشگاههای فیزیکی یا آفلاین جهان، تنوع کالاها در نهایت به ۵۰ هزار تا ۱۰۰ هزار نوع میرسد دربارهی اهمیت فروشگاههای اینترنتی و به طور تجارت الکترونیک در باز گذاشتن دست مشتریان و همچنین فروشندگان برای خرید و فروش آزادانه و آسان توضیح داد.
فروشگاه آنلاین چیست؟
پیام خالقی، مدیر واحد جذب فروشندگان دیجیکالا مفهوم مارکتپلیس (Marketplace) یا فروشگاه آنلاین را اینطور توضیح داد: «تمامی کسبوکارهایی که به صورت آفلاین و به صورت فیزیکی فعالیت میکنند به طور بالقوه میتوانند فروش اینترنتی هم داشته باشند». خالقی مزایای فروشگاه های آنلاین در مقایسه با فروشگاه های آفلاین را بدون محدودیت ساعات کاری، بدون محدودیت تعداد مشتریان، اطلاع از نظرهای دیگر مشتریان نسبت به کالاها و خدمات معرفی کرد.
درخواستهای «فروشنده شوید» در دیجیکالا
بر اساس آخرین آمارهای دیجیکالا، میزان درخواستهای «فروشنده شوید» در دیجیکالا در نیمه نخست سال ۱۳۹۹ رشد دو برابری خود را نسبت به شش ماهه اول ۱۳۹۸ تجربه کرد و به حدود ۳۶ هزار درخواست رسید؛ این موضوع نشان دهنده اقبال کسبوکارهای ایرانی به حضور در پلتفرم مارکتپلیس دیجیکالاست.
پیام خالقی دلیل این استقبال را علاوه بر سرویسهای تسهیل کننده برای فعالیت فروشندگان در بازارگاه دیجیکالا، شیوع ویروس همهگیر کرونا در جهان و به ویژه ایران عنوان کرد. به گفتهی او، محدودیتهایی که به واسطه این پاندمی بر تمامی کسبوکارها تحمیل شد، فروشندگان را به سمت تغییر از فروش سنتی به فروش دیجیتال سوق داده است.
سرپرست واحد فروشندگان دیجیکالا تعداد فروشندگان دیجیکالا تا نیمه نخست سال ۱۳۹۹ را بیش از ۱۰۰ هزار کسبوکار اعلام کرد، یعنی به اندازه ظرفیت استادیوم آزادی!
نکته جالب توجه، میزان استقبال فروشندگان در پلتفرم مارکتپلیس در گروههای کالایی مختلف است. گروه کالایی خانه و آشپزخانه، مد و پوشاک و کالای دیجیتال به ترتیب بیشترین جذب فروشندگان و درخواست از سمت کسبوکارها را در اختیار دارند و در ادامه، گروههای کالایی زیبایی و سلامت، کتاب و لوازمالتحری، خودرو و ابزار، اسباببازی، خوردنی و آشامیدنی و در نهایت ورزش و سفر قرار دارند.
مدیر واحد جذب فروشندگان، تأکید کرد که تمامی سطوح از فروشندگان میتوانند در بازارگاه دیجیکالا فعالیت کنند؛ از برندهای معتبر گرفته تا فروشگاههای خرد و متوسط و کسبوکارهای خانگی و روستایی.
دیجیکالا در یک نگاه
همانطور که در گزارش سال ۹۸ دیجیکالا هم به یک روز عادی در دیجیکالا پرداخته شده بود، جدیدترین آمارهای سال ۹۹ نشان میدهند که دیجیکالا ماهانه بیش از ۳۳ میلیون کاربر دارد. تنوع محصولات در دیجیکالا به بیش از ۳ میلیون کالا رسیده است و تغییرات قابل توجه از سال گذشته در زمینه تجارت الکترونیک، کمک بسیار زیادی برای فراهم شدن زمینه اشتغال زایی و جذب کسبوکارها به این فضای آنلاین کرده است، به طوری که دیجیکالا توانسته است بیش از ۵ هزار فرصت شغلی مستقیم ایجاد کند و میزبان بیش از ۱۰۰ هزار کسبوکار باشد.
همچنین، متوسط زمان هر بازدید از وبسایت و اپلیکیشن دیجیکالا به ترتیب حدود ۶ و ۹ دقیقه است. به گفته پیام خالقی، مدیر واحد جذب فروشندگان دیجیکالا این مقدار زمان در کنار تعداد مشتریان جدیدی که هر روز به این فروشگاه اینترنتی اضافه میشود (۱۲ هزار) و تعداد کالای سفارش داده شده (بیش از ۳۰۰ هزار کالای بسیار متنوع) نشاندهنده پتانسیل یک بازارگاه اینترنتی برای گنجایش بازدیدهای فراوان مشتریهای فزاینده است؛ اتفاقی که به هیچ وجه در فروشگاههای آفلاین امکان تحقق ندارد.
سهم مارکتپلیس از فروش دیجیکالا چقدر است؟
با اضافه شدن مدل مارکتپلیس به دیجیکالا مدل کسبوکار این فروشگاه اینترنتی به دو بخش مارکتپلیس و خرده فروشی تقسیم شد. بر اساس آخرین آمارها، که برای فروشندگان بالقوه بسیار جالب توجه خواهد بود، سهم بیشتر مارکتپلیس از فروش دیجیکالا نسبت به سهم خردهفروشی دیجیکالاست. به عبارت دیگر، کسبوکارهای خرد و متوسط با آغاز به کار مدل مارکتپلیس، در گستره بزرگتری از فروش دیجیکالا قرار دارند. این وضعیت هم از نظر تعداد در گروههای کالایی و هم از نظر ارزش ریالی برقرار است.
ارزانترین و گرانترین، پر بازدیدترین کالا در دیجیکالا
در ادامه این رویداد، مهمانان به ارزانترین و گرانترین و پربازدیدترین کالاهایی که توسط فروشندگان تازه وارد (تابستان ۹۹) به پلتفرم مارکتپلیس دیجیکالا عرضه شده است پرداختند. گیره روسری بهعنوان ارزانترین کالا و موتورسیکلت بهعنوان گرانترین کالا توسط فروشندگان جدید عرضه شدند. همچنین گوشی موبایل سامسونگ A با بیش از یک میلیون بازدید، رکورد بازدید این محصول از گروه کالایی دیجیتال را به خود اختصاص داده است. بدیهی است این کالاها با توجه به زمان برگزاری رویداد، رکورددار بودهاند و تحت تأثیر نوسانات قیمت هستند.
رکورد فروشندگان جدید در یک ماه
به گفته سعید موسوی زاده، سرپرست واحد آموزش فروشندگان، در مهر ماه ۹۹ رکورد بیشترین فروش یک فروشنده در دیجیکالا به ارزش ۶ میلیارد تومان بوده است. نکته قابل توجه، مقدار بالای فروش این کسبوکار در ماههای اولیه جذب در پلتفرم مارکتپلیس دیجیکالاست. همچنین یکی از کسبوکارهایی که به تازگی به دیجیکالا پیوسته، توانسته است در مدت کوتاه بیش از ۱۰ هزار عدد از کالای خود را به فروش رسانده و رکورد بزند. علاوه بر این، فروشندگان جدید بازارگاه دیجیکالا توانستهاند در همان روزهای آغازین ورود به این مدل کسبوکار، میانگین فروش خود را به ۲۷ میلیون تومان در یک ماه برسانند.
همه ایرانیان میتوانند فروشنده باشند
پیام خالقی در پایان این رویداد به پتانسیل بسیار بالای بازارگاه دیجیکالا در میزبانی از تمامی کسبوکارهای ایرانی در این پلتفرم اشاره کرد و توضیح داد: «تمامی فروشندگانی که تصمیم به آغاز فعالیت خود در دیجیکالا میگیرند لازم است کالاها یا محصولات خود را به انبارهای دیجیکالا تحویل دهند و پردازش کالاها از آنجا انجام شود». او در ادامه، قابلیت جدید ارسال مستقیم توسط فروشنده را بهعنوان یک خبر جدید برای فروشندگان و همچنین مشتریان اعلام کرد و گفت: «این طرح، مراحل آزمایشی خود را سپری میکند اما ما امیدوارهستیم که فعال کردن این قابلیت، بتواند در تسهیل ارتباط فروشندگان و کاربران بسیار مؤثر و مفید باشد.»
بخش نهایی اولین رویداد از چهارمین گردهمایی سالیانه فروشندگان فعال در دیجیکالا با نحوه شروع به کار فروشندگان علاقهمند به فعالیت در دیجیکالا به پایان رسید. موسوی زاده، سرپرست واحد آموزش فروشندگان از ثبت نام و آموزش، اضافه کردن کالا و قیمتگذاری و در نهایت آغاز فروش را بهعنوان سه مرحله کلی در فرایند جذب فروشندگان در بازارگاه دیجیکالا نام برد.
ویدیوی کامل این بخش از رویداد را تماشا کنید:
[amp_or_web_only]
[amp_only]
[/amp_only]
[web_only]
[/web_only]
[/amp_or_web_only]
دیگر بخشهای این رویداد از قرار زیر هستند؛
- مگا کمپینهای آذر ماه دیجیکالا- ۳ آبان ۱۳۹۹
- تأثیر محتوا در افزایش فروش و مزایای قابلیت «ارسال توسط فروشنده»- ۵ آبان ۱۳۹۹
- رویداد اصلی چهارمین گردهمایی سالیانه فروشندگان فعال در دیجیکالا- ۶ آبان ۱۳۹۹
برای ثبت درخواست فروشندگی در دیجیکالا از طریق لینک زیر وارد شوید؛
ویدیوی این رویداد دیگه موجود نیست؟