۱۳ علامت که نشان می‌دهد شوهر شما خودخواه است

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
ویژگی‎‌های شوهر خودخواه

اگر شما هم تجربه‌ی زندگی با شوهر خودخواه را داشته باشید، حتما می‌دانید که این موضوع چقدر آزاردهنده است. در صورتی که همسرتان فقط به خودش توجه می‌کند یا بدون هماهنگی با شما دعوت دیگران را برای مهمانی‌ها قبول می‌کند، متأسفانه باید به شما بگوییم که احتمالا او خودخواه است. در این مقاله قصد داریم با نشانه‌های شوهر خودخواه و نحوه‌ی صحیح برخورد با چنین فردی آشنا شویم. در ادامه با دیجی‌کالا مگ همراه باشید.

چرا آقایان خودخواه می‌شوند؟

این ویژگی احتمالا از پدر یا سایر اعضای خانواده به بچه‌ها منتقل می‌شود یا ممکن است فرد در طول زندگی به این نتیجه برسد که باید خودش را در اولویت قرار دهد. دلایل مختلفی برای ریشه کردن این ویژگی در آقایان وجود دارد، که در ادامه به بعضی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • دوران بچگی: گاهی اوقات می‌توان ریشه‌ی خودخواهی را در دوران بچگی پیدا کرد. برای مثال، تک فرزند بودن، در بعضی مواقع باعث می‌شود این عادت در بچه‌ها شکل بگیرد که هیچ کدام از وسایلشان را با دیگران به اشتراک نگذارند. به طور مشابه، افرادی که خواهر برادر دارند هم ممکن است مدام بر سر یک سری چیزها دعوا کنند و دوست نداشته باشند اسباب‌بازی‌ها یا کتاب‌هایشان را به یکدیگر بدهند.
  • به دنیا آمدن فرزند: زمانی که بچه‌دار می‌شوید، طبیعی است که توجه‌تان به‌عنوان مادر، روی فرزند تازه متولد شده متمرکز شود. این موضوع می‌تواند باعث شود شوهرتان احساس تنهایی کند. او به طور مداوم از شما توجه و محبت می‌خواهد. دریافت نکردن توجه کافی می‌تواند منجر به رفتارهای خودخواهانه‌ی شدید در همسرتان شود.
  • استرس کاری: زمانی که همسرتان در محل کار تحت استرس شدید است، توقع و درخواستش از شما بیشتر می‌شود. زمانی که همسرتان دچار مشکلات مالی می‌شود و نمی‌تواند قرض‌ها را پرداخت کند، نوعی احساس ناامیدی در او شکل می‌گیرد. این احساس باعث می‌شود کم کم به دیگران کم‌توجهی کند، که این موضوع او را تبدیل به یک فرد خودخواه می‌کند.
  • برتر دانستن خود از زنان: بعضی از مردان در فرهنگی بزرگ شده‌اند که کلیشه‌های جنسیتی باعث شده به این نتیجه برسند که از زنان برتر هستند. چنین مردانی همیشه جایگاه برتر را می‌خواهند و برای رسیدن به بهترین موقعیت، همیشه با دیگران می‌جنگند. ساده بگوییم، چنین مردانی نمی‌توانند برتری همسرانشان را در موقعیت شغلی یا سایر موقعیت‌ها تحمل کنند. این موضوع منجر به بروز احساس خودشیفتگی و خودخواهی در آن‌ها می‌شود.

ویژگی‌های شوهر خودخواه

در ادامه به نشانه‌های شوهر خودخواه می‌پردازیم. اگر این نشانه‌ها در همسرتان وجود داشت، مضطرب نشوید. در پایان مقاله، به روش‌هایی برای برخورد صحیح با چنین همسرانی پرداخته‌ایم.

۱. همیشه حق با او است

اگر همسرتان فکر می‌کند که همیشه درباره‌ی همه چیز درست می‌گوید و هیچ‌وقت اشتباه نمی‌کند، بدانید که او خودخواه است. همسرتان ممکن است عقاید دیگران را هم قبول نکند یا دیدگاه خیلی منتقدانه‌ای درباره‌ی عقایدشان داشته باشد. وجود این ویژگی‌ها در همسرتان نشان می‌دهد که او خودشیفته و خودخواه است.

۲. فقط به خودش علاقه دارد

اگر همسرتان فقط و فقط به خودش علاقمند است، پس او خودخواه است. به طور مثال، ممکن است زمانی که با شوهرتان گفت‌و‌گو می‌کنید، فقط درباره‌ی خودش، علایق و سرگرمی‌هایش صحبت کند و حتی به شما اجازه‌ی صحبت کردن هم ندهد.

اگر همسرتان به احساس و علایقتان، اینکه روزتان را چطور گذرانده‌اید یا از چه چیزهایی لذت می‌برید توجهی نمی‌کند، می‌توانیم نتیجه بگیریم که او خودخواه است.

۳. کنترل همه چیز را به دست می‌گیرد

اگر شوهرتان خودخواه است، حتما متوجه شده‌اید که او می‌خواهد همه چیز آن‌طور که خودش دوست دارد، پیش برود. چنین افرادی برای همه چیز تصمیم‌گیری می‌کنند. اینکه در کدام رستوران شام بخورید، با چه کسانی رفت‌وآمد داشته باشید و … همه به خواست آن‌ها بستگی دارد.

البته اینکه کسی باشد که کنترل امورات مختلف را به دست بگیرد گاهی اوقات خوب است، چون دیگر نیاز نیست شما نگرانی از این بابت داشته باشید. اما اگر این احساس تسلط و کنترل بر همه چیز و همه‌ی کارها افراطی شود، می‌تواند برای زندگی مشترکتان دردسرهای زیادی را ایجاد کند.

۴. هیچ‌وقت عذرخواهی نمی‌کند

یک ویژگی‌ شوهر خودخواه این است که حتی اگر بزرگترین اشتباهات را هم مرتکب شود، معذرت‌خواهی نمی‌کند.

یکی از ویژگی‌های کلیدی شوهر خودخواه این است که حتی اگر بزرگ‌ترین اشتباهات را هم مرتکب شود، معذرت‌خواهی نمی‌کند. این یعنی او آن‌قدر درگیر و شیفته‌ی خودش است که اصلا به این موضوع توجه نمی‌کند که با اشتباهات خود، شما را ناراحت و آزرده‌ خاطر می‌کند. ممکن است همسرتان شما را دوست داشته باشد، اما اگر هنگامی که اشتباه می‌کند، از شما عذرخواهی نمی‌کند، او یک شوهر خودخواه است.

۵. به درستی با شما ارتباط برقرار نمی‌کند

شوهر خودخواه و عدم ارتباط برقرار کردن

همه‌ی ما می‌دانیم که ارتباط صحیح با یکدیگر، کلید یک رابطه‌ی موفق است‌. اگر همسرتان ارتباط صحیحی با شما برقرار نمی‌کند، با شما حرف نمی‌زند و کم‌محلی می‌کند، احتمالا او خودشیفته و خودخواه است.

۶. بی‌ادب است

افراد خودخواه به اینکه در اطرافشان چه می‌گذرد، توجهی نمی‌کنند و فقط و فقط خودشان را در مرکز همه چیز می‌بینند. هیچ‌وقت از زبان چنین افرادی جملاتی مثل «لطفا» یا «ممنونم» را نمی‌شنوید. آن‌ها آنقدر شیفته‌ی خود هستند که زمانی که دیگران کاری برایشان انجام می‌دهند، آن را وظیفه‌ی آن‌ها می‌دانند.

۷. بعد از دعوا، برای آشتی کردن پیش‌دستی نمی‌کند

این ویژگی در شوهر خودخواه کاملا طبیعی است. اگر بعد از دعوا کردن، شما همیشه عذرخواهی می‌کنید و برای آشتی کردن پا پیش می‌گذارید و همسرتان هیچ کاری در این زمینه نمی‌کند، بدانید که او خودخواه است. اگر این‌طور است بدانید که همسرتان برای شما و رابطه‌‌ای که دارید، ارزش چندانی قائل نیست.

۸. به شدت منتقد است

شوهر خودخواه همیشه همسر خود را برای هر کاری که می‌کند، به‌شدت نقد می‌کند.

خودخواه بودن یعنی بی‌توجهی کردن به احساسات دیگران یا رد عقاید آن‌ها. شوهر خودخواه همیشه همسر خود را برای هر کاری که می‌کند، به شدت نقد می‌کند. اگر احساس می‌کنید رفتارهای منتقدانه‌ی همسرتان تبدیل به عادت شده است و او متوجه نمی‌شود که این رفتارهایش شما را اذیت می‌کند، بدانید که او دارد خودخواهانه برخورد می‌کند.

۹. از شما تعریف نمی‌کند

باید قبول کنیم که همه‌ی ما دوست داریم که دیگران، به‌ویژه همسرمان از ما تعریف کند. اگر همسرتان هیچ‌وقت از شما تعریف نمی‌کند، بدانید که او خودخواه است، چون توجه نمی‌کند که این موضوع چقدر روی عزت نفس شما تأثیر می‌گذارد.

نمی‌توانید دیگران را مجبور کنید که از شما تعریف کنند. با این‌ حال اگر برای جلب توجه همسرتان یک لباس زیبا پوشیده‌اید، یا تلاش زیادی کرده‌اید تا کاری کنید که او خوشحال شود، اما او هیچ‌گونه احساسی از خودش نشان نمی‌دهد، می‌توانیم نتیجه بگیریم که او خودخواه است.

۱۰. به توصیه‌های شما توجهی نمی‌کند

عدم توجه به توصیه‌های همسر از علایق شوهر خودخواه

آیا همسرتان همیشه تصمیم‌گیری‌های مهم را بدون مشورت با شما انجام می‌دهد؟ اگر جوابتان مثبت است، بدانید که شوهرتان خودخواه است. در زندگی مشترک، همه‌ی کارها باید با مشورت یکدیگر انجام شود تا صلاح هر دو طرف در نظر گرفته شود. شوهری که بدون توجه به نظر‌، توصیه‌ها و تمایلات همسرش تصمیم‌گیری می‌کند و حرف آخر را می‌زند، یک فرد خودخواه است.

۱۱. به علایق شما اهمیت نمی‌دهد

وجود این ویژگی در شوهر خودخواه طبیعی است، چون اون فقط و فقط به خودش توجه می‌کند و تنها کسی که برایش اهمیت دارد، خودش است. شوهر خودخواه هیچ توجهی به علایق، آرزوها، اهداف و بلندپروازی‌‌های همسرش نمی‌کند. او به‌ندرت به حرف‌های همسرش توجه می‌کند و شنونده‌ی صبوری نیست. این درحالی است که از شما توقع دارد با حوصله و دقت، به تک تک حرف‌هایش گوش کنید.

۱۲. به جای شما، کارش را در اولویت قرار می‌دهد‌

همسر خودخواه معمولا خودش را در کار غرق می‌کند. اگر به او اعتراض کنید که زیاد کار می‌کند و به خانواده توجه کافی نمی‌کند، از شما شاکی می‌شود که بابت فداکاری و تلاش بی‌حد و اندازه‌‌اش برای رفاه خانواده، قدردان او نیستید.

۱۳. تمام کارهای خانه به عهده‌ی شما است

کارهای خانه مثل آشپزی و تمیز کردن وظیفه‌ی خانم‌ها نیست و تقسیم کردن این کارها، بخش طبیعی زندگی مشترک است. اما اگر همسرتان توپ را در زمین شما انداخته است و هیچ همکاری در این زمینه نمی‌کند، متأسفانه باید به شما بگوییم که با یک شوهر خودخواه زندگی می‌کنید.

چنین افرادی یا مثل یک رییس گوشه‌ای می‌نشینند و فقط دستور می‌دهند، یا باز هم یک گوشه می‌نشینند و اصلا هیچ کاری نمی‌کنند. در هر صورت، این شما هستید که باید همه‌ی کارهای خانه را انجام دهید.

نحوه‌ی رفتار صحیح با شوهر خودخواه

اگر همه‌ یا چند نمونه از نشانه‌های بالا در همسرتان وجود دارد، باید به فکر یک راه‌‌حل اساسی باشید. روش‌های مختلفی برای رفتار صحیح و منطقی با همسر خودخواه وجود دارد، که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. با او در این باره صحبت کنید

با همسرتان صحبت کنید

به آرامی و با لحن مناسب به همسرتان بگویید که رفتارهای خودخواهانه‌ی او، باعث آزرده‌ خاطر شدن شما شده است.

هرچند احتمال این موضوع کم است، اما ممکن است همسرتان نداند که رفتار خودخواهانه‌ای دارد. بعضی‌ از رفتارهای ما به‌تدریج پررنگ‌تر می‌شوند، به طوری‌که خودمان از آن‌ها مطلع نمی‌شویم. در چنین مواقعی زمانی که فردی به آن رفتار اشتباهمان اشاره می‌کند، تازه متوجه وجود آن در خود می‌شویم.

با همسرتان در این زمینه دعوا و مشاجره نکنید. ابتدا به او بگویید که می‌خواهید درباره‌ی مسأله‌ای که مدتی است ناراحتتان کرده است، صحبت کنید. از او بپرسید برای این کار وقت دارد یا نه. به آرامی و با لحن مناسب به همسرتان بگویید که رفتارهای خودخواهانه‌ی او، باعث آزرده‌ خاطر شدن شما شده است.

به احتمال زیاد، زمانی که همسرتان متوجه شود باعث ایجاد احساس بد در شما شده است، رفتار خودخواهانه‌اش را کم‌کم تغییر دهد. توجه داشته باشید که ممکن است همسرتان در ابتدا از اینکه این موضوع را با او مطرح کردید، ناراحت شود که این موضوع طبیعی است. هیچ‌کس دوست ندارد انتقاد شود. به او فرصت فکر کردن دهید تا خودش متوجه رفتار اشتباهش بشود.

۲. صبر و حوصله داشته باشید

اینکه به همسرتان گفتید رفتارهای خودخواهانه‌اش را تغییر دهد، به این معنی نیست که از فردا همه چیز یک دفعه عوض خواهد شد. تغییر رفتار یک فرآیند تدریجی است و به صبر و بردباری نیاز دارد. باید چندین بار درباره‌ی این موضوع با یکدیگر صحبت کنید. به همسرتان یادآوری کنید که تغییر این رفتار برای جفتتان سودمند است و باعث می‌شود رابطه‌ی بهتری با یکدیگر داشته باشید.

تغییر رفتار برای همه‌ی ما سخت است، پس به همسرتان حق بدهید. در چنین مواقعی خوب است از همسرتان بابت زحماتی که برای شما می‌کشد، تشکر کنید تا او متوجه شود شما فقط به جنبه‌های منفی او توجه نمی‌کنید و ویژگی‌های مثبت او را هم در نظر می‌گیرید.

۳. به خودتان توجه کنید

اگر همسرتان خودشیفته و خودخواه است، هیچ‌وقت از شما بابت لطف‌هایی که در حق او می‌کنید تشکر نمی‌کند و قدردانتان نیست، لازم نیست تمام توجه‌ و انرژیتان را معطوف به او کنید. به خودتان اهمیت دهید و کارهایی را انجام دهید که باعث می‌شوند حس خوبی پیدا کنید. به مرور زمان، همسرتان متوجه می‌شود که شما به جای توجه‌ به او، روی خودتان متمرکز شده‌اید و احتمالا برای بازگشت به قبل، اقدامی کند.

۴. ریشه‌ی مشکل را پیدا کنید

علت اینکه همسرتان خودخواه است را جست‌وجو کنید. اگر همسرتان به‌تازگی این‌طور شده است، ببینید این موضوع از کجا نشأت می‌گیرد. ممکن است همسرتان به دلیل از دست دادن شغل، احساس بدی درباره‌ی خودش پیدا کرده باشد و خودخواهانه رفتار کند تا احساس مهم بودن کند.

گاهی اوقات هم ممکن است رفتار خودخواهانه ریشه در قدیم داشته باشد و به مسائل و مشکلات دوران کودکی برگردد. بهترین روش برای پیدا کردن علت دقیق این رفتار، صحبت کردن با همسرتان است. اینکه همسرتان دوران بچگی سختی داشته یا شغلش را از دست داده، به این معنی نیست که می‌تواند با شما بد رفتاری کند.

با همسرتان درباره‌ی این موضوع و احساسی که دارید، صحبت کنید. به او بگویید که رابطه‌تان برای شما خیلی مهم است و دوست ندارید هیچ چیز بین شما و او فاصله بیندازد. با یکدیگر صحبت کنید و به فکر یک راه‌‌حل درست و حسابی باشید.

نکته‌ی آخر

زندگی کردن با همسر خودخواه، سخت و طاقت‌فرسا است. اما این موضوع بدین معنی نیست که فورا به طلاق فکر کنید. صبر و حوصله داشته باشید و هرچه سریع‌تر برای رفع این مشکل، اقدام کنید. در این مقاله به معرفی ویژگی‌های شوهر خودخواه پرداختیم. در پایان هم به راهکارهایی برای برخورد با همسر خودخواه اشاره کردیم.

منبع: a conscious rethink, hack spirit



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۴ دیدگاه
  1. س ع

    بله شوهرمن هم همه این ویژگی هاروداره هرچقدکوتاه میام اصلاعین خیالشان نیست بیرون کارمیکنم توخونه هم مثل نوکرا،زندگی بااین آدمای پرتوقع وازخودراضی زندگی برات میشه جهنم،هیچوقت نمی‌زارن شادباشی

  2. رضا

    الان دیجی کالا چه محصولی برای این مشکل پیشنهاد میکنه؟

  3. Hamideh

    عالی بود…. شوهر من همه این موارد رو داشت……خدا بهم صبر بده

  4. رضا

    نه بخاطر اینکه یک مرد هستم خیر ولی بیشترین مشکلات را خانم ها بوجود می آورند

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما