از تلسکوپ جیمز وب تا میزگرد موبایل؛ بهترینهای علم و تکنولوژی
اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، میتوانید گلچینی از مهمترین اخبار و بهترین مقالهها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجیکالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترینهای علم و تکنولوژی، هر هفته ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفتهی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار میدهیم.
لحظهی تماشایی دور شدن جیمز وب از پرتابگر و سیارهی زمین را ببینید
این ویدیوی با زمانبندی واقعی، بهخوبی لحظهی تماشایی جدایش تلسکوپ فضایی جیمز وب از پرتابگر آریان ۵ و به دنبال آن استقرار آرایهی خورشیدی و دور شدن از سیارهی ما، زمین را نشان میدهد. پرتاب وب سوار بر موشک «آریان ۵» (Ariane 5) توسط «آریاناسپیس» (Arianespace) و به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا (ESA) سازماندهی شده بود. بدین ترتیب این ابزار علمی قدرتمند ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱ (۴ دی ۱۴۰۰) در ساعت ۰۷:۲۰ منطقهی زمانی شرقی (۱۵:۵۰ به وقت تهران) راهی فضا شد.
میزگرد موبایل دیجیکالا مگ
به مناسبت شروع سال ۲۰۲۲، در برنامهی «میزگرد موبایل دیجیکالا مگ» به مرور رویدادهای یک سال گذشتهی دنیای موبایل و چشمانداز آن در سال ۲۰۲۲ پرداختیم. در میزگرد موبایل دیجیکالا مگ به ۵ نفر از کسانی که در نظرسنجی بزرگ موبایل شرکت کرده بودند، به قید قرعه کارت هدیهی یک میلیون تومانی دیجیکالا اهدا شد. همچنین قرار است یک گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲۱ اولترا به قید قرعه به یکی از فالوئرهای پیج اینستاگرام دیجیکالا مگ جایزه داده شود. قرعهکشی گلکسی اس ۲۱ اولترا در رویداد رونمایی از سامسونگ گلکسی اس ۲۲ که بهمن ماه به صورت زنده از دیجیکالا مگ پخش میشود، انجام میشود.
محصولات برنده و بازندهی شیائومی در سال ۲۰۲۱
سال ۲۰۲۱، سالی پربار برای شیائومی بوده، به این دلیل که شیائومی امسال از ۵۰ گوشی هوشمند رونمایی و سپس آنها را روانهی بازار گوشیهای هوشمند کرده است. همچنین این شرکت چینی با حذف «Mi» از نام گوشیهای هوشمند بالارده، کمی نام تجاری شرکت خود را با تغییر همراه کرده است. از نیمه دوم سال جاری این شرکت فقط از استراتژی نامگذاری «شیائومی + شماره مدل» در گوشیهای هوشمند خود استفاده کرده اما به نظر میرسد که سال برای شیائومی هنوز به پایان نرسیده است. در این مطلب قصد داریم تا به اقدامات موفق و ناموفق شیائومی در سال ۲۰۲۱ اشاره کنیم.
دلیل واقعی ارزان بودن گوشیهای شیائومی چیست؟
از زمانی که شیائومی به تولید گوشیهای هوشمند روی آورد تاکنون هنوز ندیدیم این شرکت یا زیرمجموعههای آن نظیر ردمی و پوکو و بلک شارک گوشیهایی با قیمت نامعقول تولید و روانهی بازار کنند. همیشه اینطور بوده که گوشیهای این سه برند با قیمت مناسبی راهی بازار میشد و حتی در برخی مواقع آنقدر این گوشیها قیمت ارزانی داشتند که کاربران تصور میکردند قطعا یک مشکلی وجود دارد که چنین قیمتی برای آنها در نظر گرفته شده است. اما دلیل واقعی این موضوع چیست؟
۱۰ ساختار کیهانی شگفتانگیز کشف شده در سال گذشته
در سالی که گذشت و با وجود آنکه جهان بهشدت با همهگیری کرونا دستوپنجه نرم میکرد، اکتشافات فضایی عجیب و شگفتانگیز مانند کشف اسرار ابرسیاهچالهها و ابرساختارهای مغناطیسی نامرئی و کشف سیارات فراخورشیدی ادامه داشت و نگاه بشر را به زیباییها و شگفتیهای بیشتری از کیهان گشود. برای یادآوری اینکه جهان چقدر گسترده است و اینکه هر چقدر از زمین دورتر میشویم، کیهان عجیبتر میشود، در اینجا ۱۰ نمونه از شگفتانگیزترین، شدیدترین و رازآلودترین ساختارهای فضایی کشف شده در سال ۲۰۲۱ را مرور میکنیم.
هر آنچه از اپل در سال ۲۰۲۲ انتظار داریم
اپل در سال ۲۰۲۱ تعداد زیادی محصول جذاب را به دست کاربران رساند و مثلا نسل جدید کامپیوترهای مبتنی بر چیپست اختصاصی، آیفون ۱۳، ردیاب ایرتگ و چندین محصول دیگر را راهی بازار کرد. در این میان، در سال ۲۰۲۲ چشمانتظار معرفی محصولات جذابتری از طرف اپل هستیم که در ادامه انتظارات خود را از این محصولات مطرح میکنیم. به نظر شما در سال ۲۰۲۲ کدام محصول اپل میتواند بیشترین سروصدا را ایجاد کند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
مهمترین تحولات دنیای تکنولوژی در سال ۲۰۲۱
در سالی که گذشت شاهد اتفاقات جالب زیادی در زمینهی علم و فناوری بودیم. شرکتهای فعال در این حوزه از محصولات و فناوریهای زیادی رونمایی کردند که هر یک از آنها برای اهدافی خاص طراحی و روانهی بازار شدند. در نتیجه تصمیم گرفتیم مطلبی را به بررسی مهمترین اتفاقات و تحولات دنیای تکنولوژی در سال ۲۰۲۱ اختصاص دهیم و در آن نگاهی داشته باشیم به تعدادی از محصولات و فناوریهای هیجانانگیزی که در این سال عرضه شدند.
بررسی گوشی وانپلاس Nord N10 5G؛ میانردهی قوی و خوشقیمت
وانپلاس چند سالی هست که با عرضهی گوشیهای میانرده با کیفیت به بازار، موفق شده که بسیاری از طرفداران اندروید را به سمت خودش بکشاند. گوشی وانپلاس Nord N10 5G هم که در این ویدیو به جعبهگشایی و بررسی آن میپردازیم، یکی از میانردههای خوب و خوشقیمت این برند است که با امکانات سختافزاری و نرمافزاری مناسب روانه بازار شده است. از مشخصات سختافزاری مهم Nord N10 5G میتوان به پردازندهی هشت نانومتری اسنپدراگون ۶۹۰ (با پشتیبانی از ۵G) بهعنوان قلب تپنده، شش گیگابایت رم، ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و بهرهمندی از یک نمایشگر IPS LCD شش و نیم اینچی با تراکم پیکسلی فوقالعاده ۴۰۶ پیکسل بر اینچ اشاره کرد.
بررسی سامسونگ گلکسی A22؛ میانردهای ارزشمند
در نگاه اولیه به گلکسی A22 یک نکتهی بسیار مثبت خودنمایی میکند؛ صفحهنمایش سوپرامولد با نرخ رفرش ۹۰ هرتزی که جزء برگهای برندهی این گوشی میانرده به حساب میآید. تراکم پیکسلی این نمایشگر به ۱۷۴ پیکسل بر اینچ میرسد، بنابراین با وضوح و شفافیت بسیار خوبی در نمایشگر مواجه خواهید بود. این مشخصات مربوط به نسخهی ۴G این گوشی است، اما بد نیست بدانید که گلکسی A22 نسخهی ۵G هم دارد که امکاناتش نسبت به این نسخه متفاوت است. با این وجود ما در این ویدیو به نسخهی ۴G پرداختهایم که خریدش در ایران به صرفهتر به نظر میرسد.
تلسکوپ جیمز وب چگونه جهان ما را متحول میکند؟
کاری که قرار است تلسکوپ جیمز وب انجام دهد، دست کمی از یک ماشین زمان ندارد. این تلسکوپ فضایی با قدرت خیرهکنندهاش قادر است اتفاقاتی که میلیونها سال پیش در کهکشانها اتفاق افتاده را رصد کند و برای ساکنان کرهی زمین بفرستد؛ موضوعی که امید میرود به آغاز عصر تازهای از کشف و شهود در عالم نجوم منجر شود و بسیاری از سؤالات بدون پاسخ دانشمندان در قرنهای متوالی را پاسخ دهد.