از آیفون ۱۴ تا پرتاب تاریخی تلسکوپ جیمز وب؛ بهترین‌های علم و تکنولوژی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، می‌توانید گلچینی از مهم‌ترین اخبار و بهترین مقاله‌ها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجی‌کالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترین‌های علم و تکنولوژی، هر هفته ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفته‌ی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار می‌دهیم.

مسیر نفس‌گیر تلسکوپ فضایی جیمز وب را از پرتاب تاریخی تا استقرار ببینید

«تلسکوپ فضایی جیمز وب» (James Webb Space Telescope) روز شنبه ۲۵ دسامبر (۴ دی) یعنی دقیقا اول کریسمس طی یک پنجره‌ی ۳۲ دقیقه‌ای که در ساعت ۰۷:۲۰ صبح منطقه‌ی زمانی شرقی (۱۵:۵۰ به وقت تهران) باز شد، با موفقیت به فضا پرتاب شد. رصدخانه‌ی فضایی ۹٫۷ میلیارد دلاری جیمز وب (JWST) توسط ناسا و با مشارکت آژانس‌های فضایی اروپا و کانادا هدایت می‌شود. پس از پرتاب این تلسکوپ نخستین ماه خود در فضا را در سفری حساس می‌گذراند و در یک توالی استقرار پیچیده به مدار خود (نقطه‌ی لاگرانژی ۲) در فاصله‌ی ۱٫۶ میلیون کیلومتری زمین خواهد رفت.

مطلب کامل را بخوانید

کو: آیفون ۱۴ دوربین ۴۸ مگاپیکسلی و آیفون ۱۵ لنز پریسکوپی خواهد داشت

طی ماه‌های گذشته گزارش‌های مختلفی درباره‌ی بهره‌گیری آیفون ۱۴ از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی منتشر شده است. گفته می‌شود فقط مدل‌های پرو آیفون ۱۴ از چنین دوربینی استفاده خواهند کرد. برای یادآوری باید بگوییم که تمام مدل‌های سری آیفون ۱۳ از دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی بهره می‌برند. آقای مینگ-چی کو درباره‌ی ارتقای دوربین تله‌فوتو و اولترا واید این گوشی‌ها اظهارنظر نکرده و این یعنی احتمالا تنها ارتقای ماژول دوربین مدل‌های پرو آیفون ۱۴ محدود به دوربین اصلی آن‌ها خواهد بود.

مطلب کامل را بخوانید

گوشی‌های هایسنس با گارانتی تسک‌میران رسما وارد بازار ایران شدند

شرکت تسک‌میران به‌عنوان یکی از واردکنندگان بزرگ محصولات شیائومی در کشور، روز شنبه در نشستی خبری که با حضور مدیران این شرکت و اصحاب رسانه برگزار شد، از قرارداد همکاری خود با «هایسنس» برای واردات گوشی‌های هوشمند این برند به بازار کشور خبر داد. هایسنس E30 Lite، E50، E50 Lite و H50 Lite نخستین گوشی‌های این برند هستند که در کلاس اقتصادی و در محدوده‌ی قیمتی ۲ تا ۴٫۵ میلیون تومان با گارانتی تسک‌میران روانه‌ی بازار کشورمان شده‌اند.

مطلب کامل را بخوانید

۸ روش جذاب برای کسب درآمد از راه عکاسی

«کسب درآمد از عکاسی ممکن نیست». این احتمالا یکی از بزرگ‌ترین راهنمایی‌های اشتباهی است که تا حالا ممکن است شنیده باشید. این حرف متأسفانه مانع از حرکت خیلی از افراد به سمت علایق خود می‌شود و در آینده هم ممکن است نتایج بدتری به همراه داشته باشد. اگر حاضر باشید کمی خارج از چارچوب فکر کنید، راه‌های زیادی برای کسب درآمد از عکاسی وجود دارد. اگر کمی خوش‌بین باشیم، تنها کافی است مقداری تجربه بیشتری در این زمینه به دست بیاورید و یا اینکه کیفیت کار خود را واقعا بالا ببرید تا خیلی بیشتر از شغل‌های اداری از عکاسی درآمد داشته باشید.

مطلب کامل را بخوانید

رقیب زد فلیپ ۳ از راه رسید؛ با هواوی P50 Pocket آشنا شوید

هواوی هفته‌ی پیش از گوشی P50 Pocket رونمایی کرد که مانند سری گلکسی زد فلیپ یک گوشی تاشوی مبتنی بر مکانیسم عمودی محسوب می‌شود. کاربران برای خرید مدل عادی این گوشی می‌توانند بین دو رنگ سیاه و سفید دست به انتخاب بزنند و همچنین باید به وجود یک مدل مخصوص طلایی‌رنگ هم اشاره کنیم. در پنل پشتی این گوشی دو دایره‌ی کوچک دیده می‌شود که یکی از آن‌ها به‌عنوان ماژول دوربین انجام وظیفه می‌کند و دیگری یک نمایشگر ۱٫۰۴ اینچی محسوب می‌شود. کاربران از این نمایشگر می‌توانند برای کارهایی مانند مشاهده‌ی ساعت، نوتیفیکیشن‌ها، ثبت عکس‌های سلفی و دیگر کارهای این‌چنینی استفاده کنند.

مطلب کامل را بخوانید

امنیت در کیف‌‌‌های پول رمزارز به زبان ساده؛ آنچه باید بدانید

امنیت در کیف‌های پول رمزارز را چه مسائلی تعیین می‌کند؟ در این مقاله قصد داریم امنیت در کیف‌‌‌های پول رمزارز را به زبان ساده و قابل درک برای عموم مخاطبان بررسی کنیم و به مسائلی بپردازیم که اگر در بازار رمزارزها فعالیت می‌کنید، حتما باید به آن‌ها توجه داشته باشید. بر خلاف تصور عموم، کیف‌های پول رمزارز هیچ یک از ارزهای خریداری شده و یا منتقل شده به آن‌ها را در خود ذخیره نمی‌کنند (حتما شگفت زده شدید!). این مسأله کاملا حقیقت دارد و باید بدانید تمام کیف‌های پول دیجیتالی مانند تراست والت، صرافی‌های آنلاین، کیف‌های پول سخت‌افزاری مانند لجر و ترزور همگی فقط حاوی کلید خصوصی و عمومی شما و وسیله ای هستند که شما را به بلاک‌چین شبکه‌های مختلف مانند اتریوم، کاردانو، پولکادات، بیت کوین و… متصل می‌کنند.

مطلب کامل را بخوانید

چرا زاکربرگ از همین حالا در پروژه‌ی متاورس شکست خورده است؟

متاورس یکی از داغ‌ترین اتفاقات سال ۲۰۲۱ بود؛ ایده‌ای که مارک زاکربرگ در رویدادی هم‌زمان با تغییر نام کمپانی فیسبوک به متا، آن را مطرح کرد تا بر اهمیت آن تأکید کند. بسیاری متاورس را آینده‌ی اینترنت می‌دانند، جایی که شما می‌توانید به عنوان یک کاراکتر مجازی وارد آن شوید، با همکاران خود صحبت کنید و شغل و درآمد رمزارزی داشته باشید. اما بعد از فروکش کردن موج اولیه خبرها و نقدها، به نظر می‌رسد زاکربرگ آن‌گونه که تصور می‌شد جایگاه محکمی در این رقابت ندارد.

مطلب کامل را بخوانید

بررسی هدفون بی‌‌سیم شیائومی هایلو T15؛ اقتصادی با شارژدهی خوب

برند هایلو با هدفون‌های بی‌سیم با کیفیتی که روانه بازار کرده، به برند محبوب خیلی از افراد تبدیل شده. به همین بهانه در این ویدیو به سراغ جعبه‌گشایی و بررسی هدفون بی‌‌سیم هایلو مدل T15 رفته‌ایم که یک گزینه‌ی اقتصادی نسبتا مطلوب به شمار می‌آید. بد نیست بدانید که هایلو، یک زیر برند از مجموعه‌ی شیائومی محسوب می‌شود که در سال ۲۰۱۵ تأسیس شد و این روزها تمرکز ویژه‌ای روی تولید هدفون‌های وایرلس گذاشته که عمدتا جزء گزینه‌های اقتصادی بازار محسوب می‌شوند.

مطلب کامل را بخوانید

حرکت با سرعت نور؛ رویایی که شاید روزی ممکن شود

از دیدگاه اینشتین و تئوری‌های او، حرکت با سرعت نور یا با سرعتی فراتر از آن برای انسان غیرممکن است. اما آیا روزگاری پرواز کردن برای نوع بشر، رویایی غیرممکن و دست نیافتنی نبوده؟ دانشمندان تصور می‌کنند که سفر بین‌ستاره‌ای، رویایی است که شاید روزی رنگ و بوی حقیقت به خود بگیرد. یک فیزیکدان مکزیکی به نام میگوئل آکوپیر، تحت تأثیر مجموعه‌ی سینمایی استارترک محاسباتی انجام داده که با آن یک سفینه بتواند سریع‌تر از سرعت نور حرکت کند. مکانیزم عمل این سفینه به صورتی است که خودش حرکت نمی‌کند، بلکه با موج‌سازی گرانشی می‌تواند اقیانوس مکان-زمان روبرویش را فشرده کرده و با خروج از سفینه آن را بسط بدهد. در این صورت است که می‌تواند به سرعت نور، یا حتی سرعتی فراتر از نور برسد.

مطلب کامل را بخوانید

ترفندهای فیلم‌برداری با گوشی و دوربین برای ساخت تصاویر سینمایی بدون تجهیزات

این جمله که «تصویربرداری به امکانات حرفه‌ای و گران‌قیمت نیاز دارد» را دور بریزید. تنها چیزی که تصویربرداری نیاز دارد، «خلاقیت» در استفاده از ساده‌ترین امکانات است. شما با دوربین معمولی یک گوشی موبایل هم می‌توانید تصاویر سینمایی بی‌نظیری خلق کنید، اما به این شرط که یک سری ترفند و به اصطلاح فوت کوزه‌گری در این کار را بلد باشید. هدف از این ویدیو آموزش چند نمونه از این ترفندها به شماست؛ ترفندهایی که با ساده‌ترین امکانات می‌توانید آن‌ها را روی پروژه‌های ویدیویی‌تان ایجاد کنید و چیزی بسازید که همه از تماشایش حیرت‌زده شوند.

مطلب کامل را بخوانید
برای دسترسی به جدیدترین اخبار، مقاله‌ها و ویدیوها به بخش علم و تکنولوژی دیجی‌کالا مگ سر بزنید.


دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X