از نبوغ دوبین آیفون تا آب مایع در مریخ؛ بهترینهای علم و تکنولوژی
اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، میتوانید گلچینی از مهمترین اخبار و بهترین مقالهها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجیکالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترینهای علم و تکنولوژی، هر هفته ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفتهی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار میدهیم.
آیفون ۱۳ مینی اپل؛ جعبهگشایی، بررسی و مقایسه با نسل قبلی
اگر پیگیر اخبار محصولات اپل بودهاید، حتما از انتقاداتی که دربارهی باتری ضعیف و مشکلات دیگر آیفون ۱۲ مینی وجود داشت خبردار هستید. اپل در آیفون ۱۳ مینی تلاش کرده که این خطاها و مشکلات طراحی را کمتر کند و تا حد قابلقبولی هم در این کار موفق بوده. آیفون ۱۳ مینی نه تنها به لطف A15 بایونیک از قدرت پردازشی بهتری برخوردار است، بلکه به کمک همین چیپست مصرف باتری را هم بهتر از نسل قبل کنترل میکند. قیمت آیفون ۱۳ مینی از حدود ۲۶ میلیون تومان شروع میشود، هر چند که مثل تمام آیفونهای دیگر تلاطم قیمتی زیادی را تجربه خواهد کرد. برای آشنایی بیشتر با این گوشی حتما ویدیوی جعبهگشایی و بررسی آیفون ۱۳ مینی را تماشا کنید.
جعبهگشایی و نگاه اولیه به گوگل پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو
برخلاف اپل که امسال تغییر خاصی در آیفونهایش پدید نیاورد، گوگل با معرفی پیکسل ۶ و پیکسل ۶ پرو از تحولات بسیار بزرگی در گوشیهای پرچمدارش پرده برداشت؛ چه طراحی ظاهری و چه سختافزار که امسال قدرتمندتر از همیشه پا به میدان رقابت گذاشته است. پیکسل ۶ از نمایشگر ۶٫۴ اینچی با رزولوشن FHD+ و رفرش ریت ۹۰ هرتز بهره میبرد. ولی گوگل برای مدل پرو از نمایشگر ۶٫۷ اینچی با رزولوشن QHD+ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز استفاده کرده تا کیفیت بیشتری را به شما ارائه کند. بیشتر از این توضیح نمیدهیم. ویدیو را تماشا کنید تا با بهترین ویژگیهای آخرین نسل از گوشیهای گوگل بیشتر آشنا شوید.
متاورس؛ انقلاب در آینده یا پروژهای شکست خورده؟
متاورس قرار است دنیایی مجازی باشد که افراد میتوانند با استفاده از هدستهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به صورت یک آواتار وارد آن شوند. در این دنیای مجازی امکان کار، تفریح و آموزش فراهم خواهد بود و بسیاری از فعالیتهایی که در دنیای واقعی انجام میشود، در این دنیای جدید هم به صورت مجازی وجود خواهند داشت. نگرانیهای حریم خصوصی یک طرف، سابقه نه چندان خوب فیسبوک در محافظت از دادههای کاربران هم از طرف دیگر چالشهایی هستند که گردانندگان متاورس در آینده نزدیک باید برای آنها چارهجویی کنند. در این ویدیو، نگاهی کوتاه و سریع به این پروژه، اهداف آن و چشماندازی که در آینده ترسیم میکند داشتهایم.
بررسی و مقایسهی اپل واچ سری ۷؛ کمی بهتر از نسل قبلی
بالاخره اپل واچ سری ۷ از راه رسید و موقعیتی پیش آمد که نگاه نزدیک و دقیقی به جدیدترین ساعت هوشمند اپل داشته باشیم. در این ویدیو ضمن جعبهگشایی اپل واچ، نکات مثبت و منفی نسل هفت را بررسی کرده و این ساعت را با نسلهای قبلی مقایسه خواهیم کرد. درست مانند نسل قبل، ساعت هوشمند اپل واچ سری ۷ هم در دو مدل تولید شده است، اما اینبار با اندازههای ۴۱ و ۴۵ میلیمتری. طراحی بدنه اپل واچ سری ۷ نسبت به نسل قبل تفاوت چندانی نداشته هر چند که نمایشگر بزرگتر و کمحاشیهتر شده است. ضمنا با وجود تغییر ابعاد نمایشگر همچنان میتوانید بند نسلهای قبلی را برای اپل واچ جدید هم استفاده کنید.
دانشمندان ۱۳ میلیارد سال نوری دورتر از زمین چیزی غیرمنتظره کشف کردند
در کشفی غیرمنتظره دانشمندان در یک کهکشان دوردست از دوران اولیهی کیهان که حدود ۱۳ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد، موفق به شناسایی مولکولهای آب شدند. دانشمندان موفق شدند در این کهکشان دوردست که در فاصلهی ۱۲٫۸۸ میلیارد سال نوری از ما قرار دارد، آب کشف کنند. این دورترین تشخیص مولکول H2O در یک کهکشان ستارهساز و جامعترین نگاه به گاز مولکولی در اوایل شکلگیری کیهان است. مطالعهی کهکشانهای دوردست به دانشمندان نشان میدهد که چه تعداد ستاره در حال شکلگیری هستند و گاز در کهکشانهای اولیه با چه سرعتی به ستاره تبدیل شده است. با مشاهدهی این کهکشانها دانشمندان میتوانند مدلهای خود از جهان اولیه را بهبود ببخشند و خواص آن را دقیقتر تعیین کنند.
مریخنورد پشتکار نشانههای حضور آب را در سنگهای لایهای مریخ به تصویر کشید
کاوشگر «پشتکار» (Perseverance) ناسا بهتازگی چند عکس زیبا از سنگهای لایهبندی شده در کف دهانهی جزرو مریخ گرفته است که اعضای تیم مأموریت دو نمونه از آنها را به اشتراک گذاشتند. تیم مأموریت در یک بهروزرسانی از قول مریخنورد پشتکار نوشتند: «به این لایههای جذاب نگاه کنید. من ابزار سایشگر خود را بیرون میآورم تا به درون آنها نگاهی بیندازم. سنگهای لایهای مانند این اغلب در حضور آب شکل میگیرند و میتوانند سرنخهایی دربارهی شرایط محیطی آنها در گذشته داشته باشند. بیایید ببینیم آیا اینگونه خواهد بود یا خیر؟»
پیکسل ۶ پرو در تست DxOMark آیفون ۱۳ را پشت سر گذاشت
پیکسل ۶ پرو که گوگل آن را با تمرکز بر کیفیت عکاسی و فیلمبرداری راهی بازار کرد، توانست عملکرد فوقالعادهای از خود به نمایش بگذارد و در تست DxOMark در جمع ۱۰ گوشی برتر قرار بگیرد. در توضیحات مربوط به بررسی پیکسل ۶ پرو آمده است که این گوشی توانسته در تمام شرایط نوری، جزئیات را بهخوبی حفظ کند، تصاویر را با گسترهی دینامیکی خوبی ثبت کند و در نمایش بافتها هم عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش بگذارد و حتی از سوژهها در فواصل دورتر هم تصاویر خوبی ثبت کند. عملکرد پیکسل ۶ پرو در این زمینه آنقدر خوب بوده که این گوشی حتی در نمایش جزئیات توانست از آیفون ۱۳ پرو مکس و هواوی P50 پرو هم عملکرد بهتری از خود به نمایش بگذارد.
اولین تصاویر واقعی گلکسی S22 اولترا منتشر شد
سامسونگ فقط چند ماه دیگر از گوشیهای سری گلکسی S22 رونمایی خواهد کرد و به لطف انتشار گزارشهای مختلف، تقریبا تمام مشخصات این گوشیها فاش شده است. در این میان، ساعاتی قبل اولین عکسهای واقعی گوشی گلکسی S22 اولترا منتشر شد که زوایای مختلف این گوشی را نشان میدهند. روی هم رفته جزئیات موجود در این عکسها مطابق با رندرهای منتشر شده هستند. بر اساس این تصاویر، ضخامت بدنهی این گوشی نسبتا بالاست که با توجه به قرارگیری قلم S Pen در آن، چنین چیزی کاملا طبیعی است. در پنل پشتی هم با برخلاف نسل قبلی دیگر با برجستگی ماژول دوربین روبهرو نیستیم ولی مانند S21 اولترا باید انتظار بهرهگیری از دوربین اصلی ۱۰۸ مگاپیکسلی، اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی، تلهفوتو ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری و پریسکوپی ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۱۰ برابری را داشته باشیم.
نبوغ نهفته در آرایش مثلثی دوربین آیفون؛ راز پیروزی اپل
در رابطه با مثلثی بودن ماژول دوربین مدلهای پرو ۳ نسل اخیر آیفون حدس و گمانهای زیادی مطرح شده است. در این زمینه «کمبود فضا» نقش مهمی ایفا نمیکند زیرا در سال ۲۰۱۹ که اولین مدلهای آیفون مجهز به دوربین سهگانه معرفی شدند، این گوشیها مانند هواوی P30 پرو یا گلکسی S10 میتوانستند با ماژول دوربین عمودی یا افقی به دست کاربران برسند. اپل برای ارائهی بهترین تجربه کاربری، به نکات ریز متعددی توجه نشان میدهد. بهعنوان مثال بدون نیاز به فعال کردن گزینهی خاصی، حالت شب برای عکاسی فعال میشود. البته در این میان، این شرکت گاهی اوقات به جای کاربران تصمیمهای پرحاشیهای را اتخاذ میکند و مثلا میتوانیم به کاهش سرعت آیفونهای قدیمی برای افزایش عمر باتری اشاره کنیم.
هوشمندترین شهرهای جهان؛ ۷ شهر پیشرفته با فناوریهای نوین
ظهور شهرهای هوشمند گام بعدی بشر در توسعهی فناوریهای نوین است که در مقیاسی بزرگ رخ خواهد داد. بسیاری از شهرهای فعلی در حال حرکت بهسوی هوشمند شدن هستند، اما تعدادی از شهرهای بزرگ و شناخته شدهی دنیا همین حالا هم بسیاری از فناوریهای موجود را برای خدمترسانی بهتر به شهروندان بهکار گرفتهاند که به همین دلیل میتوان آنها را هوشمندترین شهرهای جهان نامید. بنابراین، در این مطلب مقصود ما از شهر هوشمند، تصویری که فیلمهای علمی-تخیلی ارائه میکنند نیست، بلکه استفادهی شهرها از فناوریهای پیشرفته و هوشمند است.