از افتضاح فیسبوک تا کشف آثار حیات در مریخ؛ بهترین‌های علم و تکنولوژی

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

اگر فرصت پیگیری خبرها و اتفاقات مهم دنیای علم و تکنولوژی را ندارید، می‌توانید گلچینی از مهم‌ترین اخبار و بهترین مقاله‌ها و ویدیوهای دنیای علم و تکنولوژی را در دیجی‌کالا مگ پیدا کنید. ما در سری مطالب بهترین‌های علم و تکنولوژی، هر دوشنبه ۱۰ خبر، مقاله و ویدیوی مهم و پربازدید هفته‌ی گذشته را در یک مجموعه کنار هم در اختیارتان قرار می‌دهیم.

نقد و بررسی ویندوز ۱۱؛ تحولی در هر حال توسعه

قبلا در مطالبی جداگانه به بررسی کامل قابلیت‌های این سیستم‌عامل پرداختیم، در برخی مطالب دیگر روش‌های دانلود و نصب آن را به شما آموزش دادیم و حتی گفتیم اگر از تجربه‌ی کار با آن رضایت نداشتید، چطور به ویندوز قبلی برگردید. اما همه‌ی این‌ها در شرایطی بود که ویندوز رسما عرضه نشده بود و بنابراین تمام قضاوت‌های ما به صورت تئوری بود و نه عملی. اما اکنون که این سیستم‌عامل رسما عرضه شده است فرصت این پیش آمد که به طور عملی تجربه‌ی خود از کار با آن را با شما به اشتراک بگذاریم.

مطلب کامل را بخوانید

فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ از دسترس خارج شدند

در هفته‌ای که گذشت، فیسبوک و اینستاگرام و واتساپ به مدت چندین ساعت در سراسر جهان از دسترس خارج شدند. به نظر می‌رسد که این مشکلات از یک به‌روزرسانی اشتباه صورت گرفت و باعث ناپدید شدن پروتکل مسیریاب این شرکت شد. ناپدید شدن BGP فیسبوک از اینترنت، موجب شد تا سرویس‌های DNS نتوانند IP سرورهای فیسبوک را پیدا کننند که نتیجه این امر این چنین شد که کاربران هم امکان وصل شدن به سرورهای فیسبوک را در زمان قطعی نداشتند. طبق گفته‌ی یکی از مدیران فیسبوک در اشتباهی بزرگ، آپدیتی که مهندسان فیسبوک برای این شبکه ارسال کردند باعث به وجود آمدن مشکلاتی در تنظیمات سرور‌های شبکه فیسبوک شده بود.

مطلب کامل را بخوانید

مریخ‌نورد پشتکار وجود دریاچه‌ی باستانی عظیم در مریخ را تأیید کرد

گویا ناسا محل فرود «پشتکار» (Perseverance) را هوشمندانه انتخاب کرده است. این مریخ‌نورد ۱۸ فوریه (۱ اسفند) در کف دهانه‌ی ۴۵ کیلومتری «جزرو» (Jezero) فرود آمد که طبق بررسی‌های قبلی در گذشته میزبان یک سیستم دریاچه و دلتای بزرگ بوده است. اکنون بر اساس یک پژوهش تازه، عکس‌های گرفته شده در اوایل مأموریت پشتکار، به‌خوبی این موضوع را تأیید می‌کند. «بنجامین ویس» (Benjamin Weiss) استاد علوم سیاره‌ای مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست در این‌باره گفت: «مریخ‌نورد بدون پیمایش زیاد، توانست یکی از ناشناخته‌های بزرگ کاوش مریخ را حل کند و نشان دهد که دهانه‌ی جزرو واقعا زمانی دریاچه بوده است. این موضوع تا زمانی که در مریخ فرود نیامده بودیم همیشه محل تردید بود.»

مطلب کامل را بخوانید

توییچ هک شد؛ درآمد استریمرها به بیرون درز کرد

هفته گذشته تمام سرویس استریم توییچ به دست یک فرد ناشناس هک شده و اطلاعات کامل آن از جمله کد منبع و اطلاعات درآمد استریمرها، در قالب یک فایل ۱۲۵ گیگابایتی در تورنت قرار گرفت. حتی گفته شد که اطلاعات رقیب جدید آمازون برای استیم هم جزء اطلاعات هک شده قرار داشت. این هکر تمام اطلاعات فایل تورنت را در وب‌سایت ۴Chan منتشر و دلیل این اقدام را ایجاد اختلال و رقابت بیشتر در فضای استریم آنلاین ویدیو بیان کرد زیرا جامعه آن‌ها را مسموم می‌دانست.

مطلب کامل را بخوانید

تاریخ معرفی گوگل پیکسل ۶ رسما اعلام شد

بالاخره بعد از ماه‌ها گمانه‌زنی و انتشار گزارش‌ها و شایعه‌های مختلف، گوگل اعلام کرد که رویداد رونمایی از گوشی‌های سری پیکسل ۶ در تاریخ ۱۹ اکتبر (۲۷ مهر) برگزار می‌شود. طی هفته‌های گذشته چندین منبع مختلف اعلام کردند که این گوشی‌ها در همین تاریخ معرفی خواهند شد. با توجه به اینکه تمام جزئیات این دو گوشی لو رفته، در این مراسم نباید انتظار غافلگیری داشته باشیم. به لطف رندرهای مختلف از تمام جزئیات طراحی گوشی‌های سری پیکسل ۶ خبر داریم و مشخصات سخت‌افزاری و دوربین‌های آن‌ها هم به طور کامل لو رفته است.

مطلب کامل را بخوانید

همه‌چیز درباره NFT؛ شیادی یا روشی برای پشتیبانی از هنرمندان؟

یکی دو سالی است که انواع NFT حسابی مد شده‌اند. بسیاری از هنرمندان و تولیدکنندگان محتوا تلاش کرده‌اند تا محصولات خود را در قالب این پدیده‌ی جدید به کلکسیونرها بفروشند. ولی NFT چیست؟ این سیستم چگونه کار می‌کند و ریشه‌ی آن از کجاست؟ رمزارزها پایه‌ی کار NFT هستند. در واقع یک اثر هنری یا هر چیزی را می‌تواند با یک «هش» مخصوص، تبدیل به رمزارز کرد و آن هش را فروخت؛ طوری که یک نفر می‌تواند مالک یک اثر دیجیتال مخصوص خود باشد. اگر می‌خواهید درباره‌ی NFT بدانید، از شما دعوت می‌کنیم تا این ویدیوی جدید را ببینید.

مطلب کامل را بخوانید

چرا اپل متعصب‌ترین طرفداران را دارد؟

طرفداران محصولات اپل را دیده‌اید؟ بی برو برگرد از خریدشان راضی هستند، اما ترسناک‌تر از آن، کاملا معتقدند که اپل یک تنه مسؤول پیشرفت تکنولوژی است. محصولات اپل با قیمت بالا و سخت‌افزار خاص‌شان، طرفداران زیادی دارند. اما این طرفداران چگونه شکل گرفته‌اند و چرا چنین رفتاری نسبت به محصولات اپل دارند؟ در این ویدیو دلایل این مسأله را به طور کامل واکاوی کرده‌ایم.

مطلب کامل را بخوانید

بررسی گوشی اینفینیکس Hot 10T X689C؛ میان‌رده‌ای با کیفیت

مدل Hot 10T از پردازنده MediaTek Helio G70 به‌عنوان قلب تپنده بهره می‌برد و با ۴ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی روانه بازار ایران شده است. این گوشی مجهز به یک نمایشگر ۶.۸ اینچی فول HD با تراکم پیکسلی ۲۶۳ پیکسل بر اینچ بوده و از یک باتری ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی بهره‌ می‌برد و شارژدهی نسبتا خوبی هم دارد. از دیگر مشخصات اینفینیکس Hot 10T می‌توان به ماژول دوربین سه‌گانه با امکان فیلمبرداری در رزولوشن ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه، اندروید ۱۱ و بهره‌‌مندی از رابط کاربری اختصاصی اینفینیکس اشاره کرد که مزایای خاص خودش را دارد. از شما دعوت می‌کنیم که برای آشنایی بیشتر با این گوشی تماشای ویدیو را از دست ندهید.

مطلب کامل را بخوانید

اینستاگرام IGTV را با Instagram TV جایگزین می‌کند

اینستاگرام بالاخره متوجه شد که IGTV تلاش موفقی در راستای بهبود وضعیت این شبکه‌ی اجتماعی پرطرفدار نبود و نتوانست آن‌طور که باید انتظارات را برآورده کند. در نتیجه قصد دارد آن را در حالی که مدت زمان زیادی از حضورش هم نمی‌گذرد بازنشسته کند. البته منظور از این حرف این نیست که دیگر شاهد چنین چیزی نخواهیم بود و به‌زودی اینستاگرام به دوران قبل از IGTV بر می‌گردد. به نظر می‌رسد اینستاگرام می‌خواهد IGTV را با نام دیگری تحت عنوان اینستاگرام TV راهی این اپلیکیشن کند. اما تفاوت اینجاست که دیگر خبری از فرمت قدیمی و انحصاری IGTV نیست.

مطلب کامل را بخوانید

دختر ۸ ساله جوان‌ترین شکارچی سیارک لقب گرفت

نیکول اولیویرا دختر ۸ ساله‌ی برزیلی با مشارکت در پروژه‌های علوم شهروندی ناسا موفق شده تاکنون ۱۸ سیارک کشف کند. زمانی که «نیکول اولیویرا» (Nicole Oliveira) برزیلی چند ماهه بود، دستانش را بالا می‌گرفت تا به ستاره‌های آسمان برسد و اکنون در حالی که تنها هشت سال دارد، به‌عنوان جوان‌ترین ستاره‌شناس شناخته می‌شود که به‌عنوان بخشی از برنامه‌ی وابسته به ناسا، به‌دنبال سیارک‌ها می‌گردد، در سمینارهای بین‌المللی شرکت و با چهره‌های برجسته‌ی فضایی و علمی کشورش دیدار می‌کند.

مطلب کامل را بخوانید
برای دسترسی به جدیدترین اخبار، مقاله‌ها و ویدیوها به بخش علم و تکنولوژی دیجی‌کالا مگ سر بزنید.


دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X