۲۰ رمان علمی-تخیلی جذاب که منتظر اقتباس سینمایی آنها هستیم
شاخهی علمی-تخیلی همواره یکی از محبوبترین ژانرهای داستانی بوده، شاید به این دلیل که توانایی تصور سناریوهای مختلف برای آیندهی بشریت را دارد. از دیگر خصوصیات قابل توجه این ژانر تنوع موضوعی آن است؛ از اپرای فضایی گرفته تا علمی-تخیلی سخت و با اطلاعات علمی و فنی بالا. همچنین لازم به ذکر است که طی دههی گذشته و با اقتباسهای موفق متعدد، محبوبیت آن افزایش داشته است. با این حال، چندین رمان علمی-تخیلی جذاب وجود دارند که تاکنون هیچ اقتباس سینمایی شاخصی از آنها تولید نشده است و طرفداران بیصبرانه منتظرند تا اثر محبوب خود را روی پرده ببینند.
از آنجایی که تعداد ریبوتها زیاد شده و داستانهای تکراری مدام با روش جدید بازگویی میشوند، شاید بد نباشد که سازندهها سمت داستانهایی بروند که تا به حال اقتباسی نداشتند. فهرست زیر شامل کتابهایی میشوند که روایتشان برای ظاهر شدن در سینما یا تلویزیون پتانسیل قابل توجهی دارند. این آثار، مثل بیشتر داستانهای علمی-تخیلی، ساخت اقتباسی از آنها جاهطلبانه محسوب میشود؛ جهانهای بزرگی که توصیف شدند و شخصیتهای متنوع حاضر در این آثار، توقع طرفدارانشان را بالا برده و انتظار اقتباسی دقیقی از این کتابها دارند. در عین حال، این گستردگی و پیچیده دست سازندگان آیندهشان را باز میکند تا از هر زاویهای و به هر روشی که مناسب میدانند، اقتباس کنند.
۱ـ «راهنمای کهکشان برای اتواستاپزنها» اثر «داگلاس آدامز» (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy)
- سال انتشار: ۱۹۷۹
- تعداد جلد: ۶
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۲ از ۵
ماجرای از چندین ثانیه پیش از نابودی کامل زمین شروع میشود. آرتور دنت موفق میشود به کمک دوستش، فورد پریفکت، از زمین فرار کند. سفر فضایی آرتور و فورد آنها را با همسفرهای دیگری همراه میکند؛ رییسجمهور کل کهکشان و رباتی افسرده به اسم ماروین از جملهی همراهان عجیب آرتور و فورد هستند. پاسخ نهایی به پرسش نهایی دربارهی زندگی، جهان و همهچیز در این کتاب مطرح میشود.
داگلاس آدامز فقید استاد داستانهای کمدی در ژانر علمی-تخیلی بود. شخصیت اصلی داستانش، آرتور دنت، آخرین بازماندهی تمدن بشری میشود. روایت در عین طنز آشکار، فکر خواننده را مشغول خودش میکند که این درگیری فکری یکی از خصیصههای همیشگی ژانر علمی-تخیلی محسوب میشود. با اینکه این رمان علمی-تخیلی در سال ۲۰۰۵ اقتباس شده اما بهنظر میرسد وقتش رسیده که اقتباس تازهای از آن ساخته شود. شاید اینبار سازندگان به داستان اصلی وفادار بمانند تا اثری شاهکار خلق شود.
۲ـ «جنگ ابدی» اثر «جو هالدمن» (The Forever War)
- سال انتشار: ۱۹۷۴
- تعداد جلد: ۶
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
روایتی به نگاه به آینده داستان ویلیام ماندلا، سربازی از گردان ویژهی سیارهی زمین، را تعریف میکند. ماندلا، که به دلیل جنگ با تارانها از کهکشانی به کهکشان دیگر کشیده میشود، شیوهی مبارزه با ابزار دفاعی و سلاحهای فوقپیشرفته را یاد گرفته. به نقاط مختلف کهکشان که سفر میکند اما هر ماه برای او، معادل گذر چندین سال در زمین است.
علمی-تخیلی نظامی یکی از زیرشاخههای محبوب این ژانر محسوب میشود و یکی از برجستهترین آثار این زیرژانر جنگ ابدی و دنبالههای آن است. اصل داستان راجعبه درگیری مداوم انسانها و نژادی از بیگانهها به اسم تارانهاست و روی تجربیات شخصی ماندلا متمرکز شده. اپرای فضایی جذابی که واقعیات تأثیرات جنگ در زندگی سربازها را نشان میدهد و مناسب این است که از آن اقتباس شود.
۳ـ «سپیدهدم» اثر «اوکتاویا ای. باتلر» (Dawn)
- سال انتشار: ۱۹۸۷
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۲ از ۵
یک زن، لیلیث ایوپو، را فرامیخوانند تا بر روی دنیایی که جنگ هستهای را از سر گذرانده، جهان را بازسازی کند تا انسانها آیندهای داشته باشند. او باید گروهی از انسانها را رهبری کند تا به زمین برگردند و یاد بگیرند چگونه در فضای آن زنده بمانند تا راه برای باقی اعضای بشریت باز شود.
اکتاویا ای. باتلر فقید پیش از مرگش در سال ۲۰۰۶ جایگاه خودش را در ادبیات گمانهزن بهدست آورده و بهعنوان رویاپردازی حقیقی آثار شاخص زیادی را نوشته بود. از جمله آثار او میتوان به سهگانه سپیدهدم، «مناسک بزرگسالی» (Adulthood Rites) و «دگردیسی» (Imago) اشاره کرد که بشریت را با سختترین پرسشهای پیشروی خودش مواجه میکند، خصوصاً سوالاتی دربارهی نژاد و جنسیت. این سهگانه بر روابط تاریک و در عین حال سازندهی میان بشریت و گونهای از بیگانگان به نام اوانکالی تمرکز میکند. از علمی-تخیلیهایی که خواننده را به تفکر وا میدارد و گزینهای مناسب برای اقتباس خواهد بود، بهخصوص به دست کارگردانی مانند آوا دوورنای (Ava DuVernay).
۴ـ «شهر سایهی زرین» اثر «تد ویلیامز» (City of Golden Shadow)
- سال انتشار: ۱۹۹۶
- تعداد جلد: ۴
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۳.۹ از ۵
در حومهی شهر کالیفورنیا، نوجوانی به اسم اورلاندو گاردینر که مبتلا به بیماری لاعلاجی شده، درواقع بهترین مبارز در بازی کشور میانه است، بازی آنلاین واقعیت مجازی با گزینههای شمشیر و جادوگری. اما روزی رؤیتی از شهر طلایی جلوی چشمش میآید و وقتی حواسش پرت شده، بازیکن ضعیفی موفق به کشتنش میشود.
با دیدن کارنامهی تد ویلیامز میبینیم از نویسندهای بوده که در ژانرهای متنوع گمانهزن فعالیت داشته. در این مجموعه خواننده را با جهانی آشنا میکند که در آن واقعیت مجازی بهطرز شگفتآوری پیشرفت کرده، تا آنجایی که عواقب مرگباری به دنبال دارد. مانند دیگر آثار تد ویلیامز این مجموعه هم پر از شخصیتهای جذاب و پلات سنگین و پیچیده است. از این جهت گزینهی خوبی برای اقتباس سینمایی یا سریال محسوب میشود که امکانات زیادی را در دسترس سازندگانش قرار میدهد.
۵ـ «جنگ پیرمرد» اثر «جان اسکالزی» (Old Man’s War)
- سال انتشار: ۲۰۰۵
- تعداد جلد: ۶
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۲ از ۵
جان پری در روز تولد هفتادوپنج سالگیاش دو مقصد را انتخاب میکند، ابتدا به سر مزار همسرش میرود و بعد به ارتش میپیوندد. در دنیای آینده انسانها موفق شدند سفرهای فضایی بکنند اما در رقابت با بهدست آوردن سیارات قابل سکونت با دیگر نژادهای بیگانه وارد جنگی طولانی شدند. نیروی دفاعی مستعمراتی کنترل منابع انسانی و مادی زمین را در دست دارند، و انسانها میتوانند بعد از بازنشستگی به این نیروی دفاعی بپیوندند اما به شرط آنکه زمین را ترک کنند و هرگز به آن برنگردند. اگر دو سال سربازی را زنده بمانند پاداش دریافت خواهند کرد. جان پری این قرارداد را قبول کرده و بدون آنکه بداند چه آیندهای در انتظارش است، به فضا سفر میکند.
در این مجموعه به صورتی خلاقانه آیندهای که انسانها از جهت مهندسی ژنتیک پیشرفت کردند را تصویر میکند و نشان میدهد درگیری مسلحانه میان انسانها و بیگانهها چگونه خواهد بود. جان اسکالزی استاد روایتهای جذاب و روان است و چنین خصوصیتی آثارش را برای اقتباس مناسب میکند. با اینکه آثار او چندین بار برای اقتباس انتخاب شدند، که یکی از آنها نتفلیکس بوده، اما هنوز طرفدارهای او منتظر اقتباس آثارش هستند.
۶ـ «اژدهاسواران پرن» اثر «آن مککافری» (Dragonriders of Pern)
- سال انتشار: ۱۹۶۸
- تعداد جلد: ۲۴
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
لسا زن جوانی است که در آشپزخانه کار میکند و مجبور شده به افرادی خدمت کند که روزگاری به پدرش خیانت کرده بودند تا زمینهایش را تسخیر کنند. فرصتی پیش میآید که لسا بتواند میراثش را پس بگیرد. وقتی لسا با اژدهاـملکه مواجه میشود، به توانایی ارتباط ذهنیاش پی میبرد و متوجه میشود پیوند محکمی با آن اژدها دارد.
آن مککافری از بزرگان ادبیات علمی-تخیلی و فانتزی بود. مجموعههای زیادی را در کارنامهی خود دارد اما بزرگترین و مهمترین اثرش اژدهاسواران پرن است که روایت در سیارهای به نام پرن اتفاق میافتد و اژدهاسواران موضوع داستان هستند که در تلاشند تا سیارهشان را از سایهی بذرهای سمیای به اسم تار نجات بدهند که تهدیدی برای نابودی دنیاست. حضور پررنگ اژدهایان و دنیای جذابی که آن مککافری ترسیم کرده، این رمان علمی-تخیلی را به گزینهی مطلوبی برای اقتباس سینمایی تبدیل کرده.
۷ـ «تاریخچه مجیپور» اثر «رابرت سیلوربرگ» (The Majipoor Chronicles)
- سال انتشار: ۱۹۸۰
- تعداد جلد: ۱۱
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۳.۹ از ۵
ولنتین هیچی جز اسمش را بهیاد ندارد و بیهدف سفر میکند تا اینکه به شهر عظیمی میرسد. کمکم یادش میآید که در گذشته چه کسی بوده؛ کلنل ولنتین، فرمانروای دنیای بزرگ مجیپور و مردمانش.
رابرت سیلوربرگ از دیگر بزرگان ادبیات گمانهزن است و داستانهای بلند و کوتاه زیادی را نوشته. شاید مجموعهی علمی-تخیلی مجیپور از معروفترین آثار او باشد. در بسیاری از کتابهایی که در سیارهی مجیپور روایت میشوند، از این دنیا برای بررسی مسائل سیاسی و تنشهای نژادی استفاده شده؛ از کتابهایی که خواننده در دنیای بزرگش غرق میشود. شاید بتوان گفت داستانهایی که در سیارهی مجیپور روایت میشوند قابلیت اقتباس سریالی که چندین فصل را در بر بگیرد را دارد.
۸ـ «سهگانهی مریخ» اثر «کیم استنلی رابینسون» (Mars trilogy)
- سال انتشار: ۱۹۹۲
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۳.۹ از ۵
طی قرنها سیارهی سرخ مریخ انسانها را وسوسه میکرده تا آن را فتح کنند. بالاخره روز آن رسیده که گروهی از صد نفر را به مریخ بفرستند تا با ایجاد کلنیها این سیاره را به مکانی شبیه به زمین تبدیل کنند. برای بعضی مأموریتی دیوانهوار و شجاعانه است و برای دیگران فرصتی بینظیر برای استخراج و تسخیر منابع دستنخوردهی مریخ.
کیم استنلی رابینسون از نویسندههایی است که به جزئیات و صحت اصول علمی آثارش دقت زیادی میکند. در سهگانهی مریخ او خوانندهها به این سیاره میبرد که بهلطف مهاجران زمینیاش آرامآرام به سیارهای مساعد و مناسب زندگی تبدیل میشود. برخلاف دیگر آثار علمی-تخیلی این مجموعه به آیندهی بشریت در سیارات دیگر نگاهی خوشبینانه دارد؛ در دیگر آثار علمی-تخیلی عمدتاً نگاهی بدبینانه و پادآرمانشهری به آیندهی بشریت دارند. بدون شک چنین روایتی میتواند اقتباس جذابی را داشته باشد.
۹ـ «ربات آدمکش» اثر «مارتا ولز» (The Murderbot Diaries)
- سال انتشار: ۲۰۱۷
- تعداد جلد: ۷
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
در آیندهای دور کمپانی کنترل تعداد زیادی از سیارات را در دست دارد و برای مأموریتهای مختلف تیمهایی را میفرستد که باید همیشه با اندرویدهایی همراه باشند. در سیارهای دوردست تیمی از محققها مشغول نمونهبرداری و انجام آزمایشات متعدد هستند و نمیدانند که اندروید امنیتیشان آزادی عمل کامل خودش را بهدست آورده و هشیار شده. اما جای اینکه مثل دیگر رباتهای هشیارشده تیم را قتلعام کند، ترجیح میدهد سریال ببیند.
مارتا ولز در ژانرهای علمی-تخیلی و فانتزی فعالیت میکند. در این مجموعه خوانندهها با سایبورگی هشیار به اسم یونیت امنیتی همراه میشوند که با هر جلد این مجموعه بیشتر با خودش آشنا میشود و در دنیای آینده سفر میکند. با توجه به افزایش تواناییهای هوش مصنوعی و پیشرفت فناوری در این زمینه، این رمان علمی-تخیلی بیتردید میتواند اقتباس جذابی داشته باشد.
۱۰ـ «زمین شکسته» اثر «ان. کی. جمیسین» (Broken Earth)
- سال انتشار: ۲۰۱۵
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۳ از ۵
داستان در سیارهای به نام سکون روایت میشود که شامل ابرقارهای تنهاست. هر چند قرن یکبار ساکنان آن فصل پنجم را تحمل میکنند که تغییرات شدید و فاجعهبار آبوهوایی است. داستان سه راوی به نامهای ایسون، دامایا و سینیت را روایت میکنند، آنها از نژادی هستند که قادرند انرژی مربوط به زمین را کنترل کنند، مثلاً میتوانند زمینلرزه را بهوجود بیاورند یا جلوی آن را بگیرند.
ان. کی. جمیسین از مشهورترین نویسندگان علمی-تخیلی حال حاضر دنیاست و زمین شکسته یکی از موفقترین و پرفروشترین آثار سالهای اخیر بوده. او دنیایی را خلق کرده که با رخدادهای آبوهوای غیرمعمول خود به پایان خود نزدیک میشود. مانند بسیار از آثار شاخص این ژانر، از داستان انسانها برای پرسیدن سوالهای بزرگ استفاده کرده و هر روز که وضعیت آبوهوایی زمین ناپایدارتر شده، این اثر ملموستر میشود. انتظار میرود اقتباسی از این مجموعه به اندازهی خود کتابها موفقآمیز و جذاب باشد.
۱۱ـ «تکههای شرافت» اثر « لوییس مکمستر بوجولد» (Shards of Honour)
- سال انتشار: ۱۹۸۶
- تعداد جلد: ۱۶
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
کوردلیا نایسمیت همراه تیمش در حال گشتزنی بود که گروهی از یاغیها بهشان حمله میکنند. آرال وورکوسیگان، فرمانده کشتی فضایی بارایانها، کوردلیا را گروگان میگیرد؛ کشتی پر از اعضای خشن و جاهطلب شده. آرال و کوردلیا از ماجراجوییهای خطرناکی جان سالم بهدر میبرند و کمکم احساساتشان نسبت به یکدیگر قویتر میشود.
لوییس مکمستر بوجولد جهانی گسترده را در این مجموعه خلق کرده؛ خود مجموعه شامل داستان بلند و کوتاه متعدد است. بیشتر طول مجموعه شخصیت اصلیای به اسم مایلز دارد که یکی از نقاط قوت داستان محسوب میشود، این راوی تجربیات و ذهنیت شخصیتی معلول را توصیف میکند. این موجب میشود که برای ساخت اقتباس درست و قانعکننده از این مجموعه رمان علمی-تخیلی حساسیت زیادی لازم است اما مایلز قهرمانی تأثیرگذار و جذاب است. دیدن مایلز بهعنوان نقش اصلی و هستهی مرکزی اقتباسی حماسی از این مجموعه جالب خواهد بود.
۱۲ـ «هیپریون» اثر «دن سیمونز» (Hyperion)
- سال انتشار: ۱۹۸۹
- تعداد جلد: ۴
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۳ از ۵
در جهانی به نام هیپریون، به دور از تسلط قوانین انسانی، موجودی به اسم شرایک زندگی میکند؛ برخی او را میپرستند، دیگران از او وحشت دارند و افرادی هستند که قصد نابود کردنش را دارند. در مقبرهی زمان، مکانی که سازههای عظیمش در زمان به عقب برمیگردند، شرایک انتظار آنها را میکشد. در حالی کل کهکشان در جنگ است، هفت مسافر به هیپاریون میروند تا به جواب سوالهایشان برسند. شاید سرنوشت بشریت در دستان این مسافران باشد.
دن سیمونز یکی از نویسندگان علمی-تخیلی است که همیشه با پیچیدگی ادبی آثارش را تألیف میکرده و هیپاریون مصداق بارز این سبک است. کتاب اول این مجموعهی خواندنی ساختاری شبیه به حکایتهای کنتربری (The Canterbury Tales) اثر جفری چاسر دارد؛ زائرانی که برای درخواست از موجودی قدرتمند و مرموز سفر میکنند. باقی مجموعه زمان به جلو میرود و به شخصیتهای جدید فرصتی میدهد تا خودی نشان بدهند.
۱۳ـ «ایلیوم» اثر «دن سیمونز» (Ilium)
- سال انتشار: ۲۰۰۳
- تعداد جلد: ۲
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
روایتی دیگر از جنگ تروا، اینبار در مریخ، تحت نظر زئوس، خدای خدایان، و دیگر اعضای کوه اولمپ. توماس هاکنبری، پروفسور، در این جنگ ایفای نقش میکند؛ جنگی خصوصی میان خدایان درگرفته.
دن سیمونز در روایتی مدرن، قصهی قدیمی جنگ تروا را بازگویی کرده و همچنان از آثار ایلیاد و ادیسهی هومر تأثیر زیادی گرفته. این رمان علمی-تخیلی شاید زیادی برای اقتباس کردن سنگین باشد اما شاید همین خصیصه باعث شود به اثری منحصربهفرد تبدیل شود. اثری علمی-تخیلی که به دوران باستان یونان هم نیمنگاهی دارد، میتواند برای هر بینندهای جذاب باشد.
۱۴ـ «قیام سرخ» اثر «پیرس براون» (Red Rising)
- سال انتشار: ۲۰۱۴
- تعداد جلد: ۷
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۳ از ۵
دارو عضو پستترین طبقهی جامعه، سرخها، است. در جامعهای که با رنگ طبقهبندی شده یک سرخ باید تمام روز در سختترین شرایط کار کند تا مریخ را برای نسلهای بعدی آماده کند. اما متوجه میشود که زندگیهایشان براساس دروغ ساخته شده و به آنها خیانت کردند. بشریت مدتها پیش سطح مریخ را برای خودش قابل زیستن کرده و از سرخها برای استخراج منابع استفاده میکنند و آنها را در تاریک نگه میدارند. دارو بعد از دست دادن مهمترین شخص زندگیاش تصمیم میگیرد در راه عدالت قدم بردارد و برای انتقام به جمع زرینها، والاترین طبقهی جامعه، نفوذ میکند.
پیرس براون در اولین اثر خودش داستان را بر روی معدنچی سادهای به اسم دارو متمرکز کرده که عضو گروهی از مبارزان نخبه میشود. او به عاملی برای تحولات اساسی اجتماعی و اختلال سیستم فرمانروایی تبدیل میشود تا شاید بتواند سلسلهمراتب مریخ را بهکل از بین ببرد. چنین داستان هیجانانگیزی مناسب یک اقتباس حماسی است و با توجه به رخدادهای کتاب اول، طرفدارهای مجموعهی رمان علمی-تخیلی «بازیهای عطش» (Hunger Games) را به راحتی به خود جذب میکند.
۱۵ـ «خاطرهای به نام امپراتوری» اثر «آرکیدی مارتین» (A Memory Called Empire)
- سال انتشار: ۲۰۱۹
- تعداد جلد: ۲
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
سفیر به سرعت خودش را به شهر، مرکز امپراتوری تیکسکالان، میرساند چون مدتهاست از سمت سفیر قبلی خبری نشده. در سیستم عصبی سفیرها، چیپهایی کوچک قرار داده شده که خاطرات و واکنشهای سفیرهای پیشین را در خود جای داده. با این حال، اطلاعاتی که ماهیت از سفیر قبلی دریافت کرده، به ده سال پیش برمیگردد و بدبختانه، با مرگ سفیر قبلی، ارتباط ماهیت با همان نسخهی قدیمی هم قطع شده. ماهیت در فرهنگی بیگانه به مشکل خورده، باید از حقیقت مرگ همکارش و اسرار سالهای پایانی زندگی او پرده بردارد.
در کتاب آرکیدی مارتین داستانپردازی لایهلایه و عمیق نگارش شده، این دو جلدی تاریخی غنی از تمدنی گسترده را روایت کرده که ترکیبی از تمدنها آزتک و بیزانس است. داستانی پیچیده و جذاب انتخابی ایدهآل برای اقتباس سینمایی یا تلویزیونی است. همچنین سیاستهای دنیای این مجموعه اقتباس آن را برای طرفدارهای بنیاد (Foundation) و بازی تاجوتخت (Game of Thrones) مناسب میکند.
۱۶ـ «فرزندان زمان» اثر «آدریان چایکوفسکی» (Children of Time)
- سال انتشار: ۲۰۱۵
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۳ از ۵
فرزندان زمان داستانی حماسی از مقاومت و مبارزهی انسانیت برای بقا بر روی سیارهای خشن و وحشی است. آخرین بازماندگان تمدن انسانی بر روی زمین در حال مرگ تلاش دارد تا خانهای جدید میان یکی از سیارات دیگر پیدا کند.
آدریان چایکوفسکی به این معروف است که همواره در روایتهایش خواننده را با پرسشهای اساسی و مضامین سنگین مواجه میکند. در فرزندان زمان خواننده قصهی انسانهایی را میخواند که به وحشیگری روی آوردند و با گروهی از عنکبوتهایی که با رادیواکتیو تکامل یافتند آشنا میشود. چایکوفسکی روایتی جذاب از نحوهی شکلگیری تمدنها را نشان میدهد و پرسشهایی را مطرح میکند از اینکه انسانیت خودش را چگونه تعریف میکند. اقتباس سینمایی از این رمان علمی-تخیلی، ابزار و گزینههای زیادی دست سازندگانش میدهد تا با آن چیزی شگفتانگیز خلق کنند.
۱۷ـ «خواهر نخست» اثر «لیدن ای. لوئیس» (The First Sister)
- سال انتشار: ۲۰۲۰
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۳.۹ از ۵
خواهر نخست در ژانر اپرای فضایی و از لحاظ جامعهای که در داستان توصیف شده ترکیبی از «سرگذشت ندیمه» (The Handmaid’s Tale) و قیام سرخ است. در آینده مریخ و زمین اتحادی نظامی به نام گینس را تشکیل دادند و آنها را شخصی به نام مادر تحت سلطه دارد. زنانی که بهعنوان خواهر شناخته میشوند، نقشی مانند کشیشها را ایفا میکنند و زنان را تحت عنوان آرامش به سربازان میدهند و آنها را لال میکنند تا به اسرار هیچ سربازی خیانت نکنند. زهره و عطارد دولتی به اسم ایکاری دارند که فناوری پیشرفتهشان را با گینسها به اشتراک نمیگذارند. تمرکز داستان بر روی درگیریهای میان ایکاریها و گینسها است.
لیندن ای. لوئیس اپرای فضایی مدرنی را روایت کرده که مانند خیلی دیگر از آثار علمی-تخیلی قصهی شخصیتهایی را در خود دارد که با شرکتهای فاسد، امپراتوریهای درحال شکست و درگیریهای شخصی خودشان مبارزه میکنند. ممکن است اقتباس این رمان علمی-تخیلی، اثری جذاب و دیدنی از آب دربیاید.
۱۸ـ «امپراتوری درحالتخریب» اثر «جان اسکالزی» (The Collapsing Empire)
- سال انتشار: ۲۰۱۷
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۱ از ۵
انسانها از زمین دور میشوند و در دل فضا پیش میروند و در طی زمان خانهی اولشان را از یاد میبرند و امپراتوری تازهای بنا میکنند. امپراتوری جدید، بر پایه و اساس وابستگی، عادات و رسومش بر این است که هیچ انسانی بدون همراهی و کمک دیگران زنده نمیماند؛ این عقاید محافظتی دربرابر جنگ میان ستارهای ایجاد میکند و همچنین سیستمی برای حاکمان امپراتوری میشود تا کنترل کامل اوضاع را همواره در چنگ داشته باشند.
اثری دیگر از جان اسکالزی راجعبه امپراتوری درحال فروپاشی و ضرورت سفر فضایی است. مانند بنیاد و تلماسه (Dune) سوالات اساسی و مهمی مطرح میشوند اما این حجم عظیم روایت در کنار قصهی انسانها ترسیم میشود و هستهی اصلی داستان هستند. نگاهی به نحوهی مواجههی انسانها دربرابر پایان یک تمدن و شیوهی زندگیشان است. این مجموعه رمان علمی-تخیلی گزینهای مناسب برای یک اقتباس حماسی است.
۱۹ـ «تکههای زمین» اثر «آدریان چایکوفسکی» (Shards of Earth)
- سال انتشار: ۲۰۲۱
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۴.۲ از ۵
پس از نابودی زمین، بشریت برای نجات و محافظت از خودش نژادی از جنگجویان برگزیده را میسازند، انسانهای ارتقا یافتهای مانند ادریس. در سکوت فضا آنها میتوانند با ذهنشان به دشمن متصل شوند. سپس بیگانگان مهاجم، که با اسم معماران شناخته میشدند، ناپدید میشوند. دیگران ادریس و همنوعانش را طرد میکنند. پنجاه سال میگذرد تا آنکه ادریس و همراهانش وسیلهای عجیب را در فضا کشف میکنند. ادریس و خدمهاش که دولتها و فرقهها و گروههای دیگر مدام شکارشان میکنند، با این سوال مواجه میشوند که آیا معماران بازخواهند گشت؟
سهگانهی اپرای فضایی متمرکز بر روایت شخصیتهای انسان و دیگر نژادها در تلاش برای نابود کردن موجوداتی به نام معماران. داستانی گسترده و پیچیده است اما چایکوفسکی میداند، همزمان با ترسیم جهانش، چگونه روایت را پیش ببرد. مجموعه پر از شخصیتهای دوستداشتنی است که خوانندهها را به خواندن ادامهی ماجراهایشان دعوت میکنند. مشخص است که از این رمان علمی-تخیلی یک اقتباس دیدنی حاصل خواهد شد.
۲۰ـ «بینتی» اثر «ندی اوکورافور» (Binti)
- سال انتشار: ۲۰۱۵
- تعداد جلد: ۳
- امتیاز گودریدز به جلد اول: ۳.۹ از ۵
نامیب اولین نفر از مردم هیمبا است که پیشنهاد ورود به دانشگاه اوزما، بهترین دانشگاه در کهکشان را دریافت کرده. با قبول کردن این پیشنهاد جایگاهش را در خانواده از دست میدهد، باید خانه را به مقصد میان ستارهها رها کند و میان غریبههایی زندگی کند که برای آداب و رسومش احترامی قائل نیستند. نامیب در نهایت حاضر به پرداخت بهای این سفر میشود اما وارد جهانی میشود که مدتهاست با نژادی بیگانه به اسم مدوس در جنگ است. نامیب ناخواسته سفیر صلح میشود.
با آنکه نویسندگان سیاهپوست در فضای گمانهزن جدی گرفته نمیشدند، اما در دههی گذشته شاهد ایدههای بینظیر این نویسندهها بودیم. یکی از برجستهترین این آثار، سهگانهی بینتی است که بر نامیب و سفرش تمرکز دارد که شخصیت اصلی جذابی محسوب میشود که خوانندهها را دربارهی آیندهاش کنجکاو میکند. اقتباس سینمایی این رمان علمی-تخیلی دیدنی خواهد بود.
منبع: YARDBARKER