شهر آینه‌ای عربستان سعودی؛ جلوه‌ای از آینده یا رویایی تحقق نیافتنی؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲ دقیقه
عربستان سعودی

در اینترنت گاهی اوقات، طرح‌ها و ایده‌های مفهومی عجیبی در مورد سازه‌های آینده به چشم می‌خورد که بیشتر آن‌ها توسط دانشجویان معماری به اشتراک گذاشته شده‌اند. این تصاویر نیمه‌کاره به ندرت توسط سرمایه‌گذاران جهان مورد استقبال قرار می‌گیرند و کمتر کسی پیدا می‌شود که برای تبدیل کردن آن‌‌ها به واقعیت، بخواهد هزینه‌های گزافی پرداخت کند. اما موردی که در رابطه آن صحبت می‌کنیم، حاصل رویاپردازی ولیعهد عربستان سعودی است که ظاهرا قرار است یک دیوار آینه‌ای عظیم در قلب بیابان باشد.

پشت پرده ماجرای هک تلفن همراه جف بزوس توسط ولیعهد عربستان سعودی

اگر اخبار پروژه‌ی «نئوم» را دنبال نکرده‌اید، باید بدانید که کشور ثروتمند عربستان سعودی قصد دارد تصورات و چشم‌انداز بزرگ ولیعهد «محمد بن سلمان»، که در واقع پادشاه این کشور است را برای ساخت یک شهر آینه‌ای خطی با آسمان‌خراش‌هایی به طول چندین کیلومتر را به واقعیت تبدیل کند.

عربستان سعودی

پادشاه عربستان برای رسیدن به هدف جاه‌طلبانه‌ی خود قصد دارد شهری بزرگ در بیابان به نام «نئوم» ایجاد کند که تقریباً تمام فناوری‌های آینده نگرانه‌ای را که می‌توانید به آن فکر کنید، از احداث مزارع عمودی گرفته تا باروری ابرها را در خود جای دهد. ظاهراً در این شهر از سیستم‌های حمل‌و‌نقل زیرزمینی با سرعت بالا استفاده می‌شود که زمان سفر‌ها حداکثر ۲۰ دقیقه طول خواهد کشید. این موضوع در حقیقت به ماهیت خطی بودن این شهر اشاره می‌کند که نیاز به استفاده از ماشین‌های شخصی و مشکلاتی نظیر ترافیک را از بین خواهد برد.

بد نیست بدانید که این پروژه به شدت مورد انتقاد رسانه‌های سراسر دنیا قرار گرفته و اکثر آن‌ها در گزارش‌هایشان به مشکلات به حقیقت تبدیل شدن این جاه‌طلبی، از پرداخت هزینه‌های گزاف گرفته تا رفتار ظالمانه با قبایل محلی (که به اجبار برای پروژه جابجا شدند) پرداخته‌اند. اما محمد بن سلمان بدون توجه به این انتقادات، به پایان رساندن این پروژه را امری مهم تلقی کرده و با این تفاسیر، کار این پروژه ادامه پیدا خواهد کرد.

به‌تازگی آخرین تغییرات این پروژه در شبکه‌های اجتماعی فاش شده است: یک شهر عمودی با ارتفاع حدود ۵۰۰ متر، طول ۱۷۰ کیلومتر و بنا به دلایلی پوشیده از آینه‌ها. اگرچه طبق تصاویر منتشر شده به نظر می‌رسد که سازه یک دیوار است، اما در واقع از دو ساختمان موازی بزرگ تشکیل شده که از طریق مسیرهای پیاده‌روی به هم متصل شده و به محله‌هایی تقسیم خواهند شد که قرار است تمام امکانات زندگی شهری را تنها با پیمودن پنج دقیقه پیاده‌روی به افراد ارائه دهد.

عربستان سعودی

وال استریت ژورنال بر اساس اسناد داخلی جزئیات بیشتری در مورد این پروژه به ما می‌دهد، اما باور کردن این جزئیات بسیار کار سختی است: سبزیجات و محصولات کشاورزی از مزارع محلی به طور خودکار برداشت و بسته‌بندی خواهند شد، یک قطار سریع السیر از زیر ساختمان‌های آینه‌ای تردد خواهد داشت. در منطقه ساحلی، اسکله‌ای برای قایق‌های تفریحی در نظر گرفته شده و علاوه بر سرگرمی‌های عادی یک استادیوم ورزشی در ارتفاع ۳۰۴ متر بالاتر از سطح زمین احداث خواهد شد.

ظاهراً عربستان حدود ۵۰۰ میلیارد دلار برای این پروژه بودجه در نظر گرفته و به نظر می‌رسد که برای انجام آن مصمم است. طبق گزارش وال استریت ژورنال اگر این پروژه با موفقیت ساخته شود، به بلندترین سازه در کره‌ی زمین تبدیل خواهد شد. باید دید در روزهای آتی چه اخبار دیگری در مورد این آسمان‌خراش افقی منتشر خواهد شد.

منبع: TheVerge



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. AnimeBoy

    چرا یاد اتک آن تایتان میفتم؟ 🙂
    حس میکنم میخوان تایتان رها کنن بعد خودشون برن تو اون دیوارا

    1. حسن

      سلام چرا هر چی عربستان می‌سازه یا هر پیشرفتی که دارن رو ما باید توش شک کنیم و نشون بدیم که کشورهای منطقه ضعیف و فقیر و بی تدبیر هستن با اینکه واقعیت اینه که اونا بهترین زندگی رو دارن و ما بدترین…

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما