سامسونگ با کمک چین قیمت گوشیهایش را پایین میآورد
سامسونگ در بسیاری از بازارهای کلیدی باید با شرکتهای چینی رقابت کند که بیوقفه در حال عرضهی گوشیهای ارزانقیمت جذاب هستند. طی چند سال گذشته سامسونگ توجه ویژهای به گوشیهای میانرده و پایینردهی خود نشان داده تا بتواند شرکتهای چینی را در این حوزه شکست دهد.
در راستای همین موضوع، سامسونگ به رویکرد تولید مشترک برخی از گوشیهای خود روی آورده است. برای این کار، کارخانههای چینی تعدادی از گوشیهای سامسونگ را تولید میکنند که چنین فرایندی منجهر به کاهش قابل توجه هزینههای ساخت میشود. بر اساس جدیدترین گزارشهای منتشر شده، سامسونگ به تازگی تولید ۲۰ میلیون گوشی جدید را به این کارخانههای چینی سفارش داده است. با توجه به اتخاذ این تصمیم، ظاهرا مدیران سامسونگ از این همکاری رضایت دارند.
همانطور که احتمالا میدانید، بخش بزرگی از گوشیهای سامسونگ در کارخانههای ویتنام تولید میشوند. سامسونگ برای افزایش ظرفیت خطوط تولید گوشیهای خود در این کشور میلیاردها دلار سرمایهگذاری کرده و به همین خاطر روزبهروز به شمار گوشیهای تولید شده در این کشور افزوده میشود. همچنین باید به هند هم اشاره کنیم که کارخانههای این کشور سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون گوشی برای سامسونگ تولید میکنند. البته باید خاطرنشان کنیم گوشیهای تولید شده در هند عمدتا به دست کاربران هندی میرسند. در همین رابطه میتوانیم به تولید ۸ درصد از گوشیهای سامسونگ در کشور کره جنوبی هم بپردازیم که این گوشیها هم عمدتا برای کاربران کرهای ساخته میشوند.
سامسونگ تا اواسط ۲۰۱۹ به طور گسترده با کارخانههای چینی همکاری میکرد اما برای مدتی این همکاری متوقف شد. اما حالا بسیاری از گوشیهای ارزانقیمت سامسونگ در چین تولید میشوند. باید خاطرنشان کنیم کارخانههای موردنظر صرفا تولیدکنندهی این گوشیها نیستند بلکه در زمینهی طراحی و توسعه هم نقش مهمی را ایفا میکنند. سامسونگ هم بیشتر در زمینهی کنترل کیفیت و ارائهی برخی مشخصهها انجام وظیفه میکند. این یعنی سامسونگ برای طراحی و ساخت این گوشیها نقش همهجانبهای را ایفا نمیکند و نقش شرکتهای چینی در این زمینه اهمیت بیشتری دارد.
در ابتدا سامسونگ برای تولید ۵۰ میلیون گوشی با این شرکتهای چینی قرارداد امضا کرده بود که حالا شمار سفارش ساخت را به طور قابل توجهی افزایش داده است. گوشیهایی مانند گلکسی A03، A03s و A22 5G در این دسته قرار دارند و سامسونگ برای طراحی و ساخت آنها چندان خود را درگیر نمیکند. سامسونگ به لطف بهرهگیری از این رویکرد میتواند هر ساله تعداد زیادی گوشی ارزانقیمت را راهی بازار کند که این گوشیها در کشورهای فقیر طرفداران زیادی دارند.
علاوه بر کشورهای اشاره شده، سامسونگ معمولا برای قارههای مختلف از کارخانههای متفاوتی برای گوشیهای خود استفاده میکند. به عنوان مثال کاربران ساکن آمریکای لاتین که میخواهند گوشیهای سامسونگ را بخرند، معمولا گوشیهای ساخت کشور برزیل به دستشان میرسد. سابقهی خطوط تولید گوشیهای سامسونگ در برزیل به سال ۱۹۹۹ برمیگردد و بیش از ۶ هزار کارگر برزیلی برای این شرکت کار میکنند. سامسونگ به لطف بهرهگیری از قوانین مالیاتی در برزیل میتواند گوشیهای خود را با قیمت مناسبی به دیگر کشورهای منطقه صادر کند.
باید ببینیم آیا سامسونگ در آیندهی نزدیک در کنار گوشیهای پایینرده، آیا ساخت گوشیهای میانرده را هم به شرکتهای چینی میسپرد یا نه. به نظر شما آیا سامسونگ در چند سال آینده هم میتواند مقام اول بازار موبایل را حفظ کند؟ نظرات خود را با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: SamMobile