نمایشگر گلکسی S22 و S22 پلاس آنقدر که سامسونگ ادعا کرده بود خوب نیست

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
نمایشگر گلکسی S22

سامسونگ هفته‌ی گذشته از گوشی‌های سری گلکسی S22 رونمایی کرد که هر سه از نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهره می‌برند. در مراسم رونمایی اعلام شد که نمایشگر گلکسی S22 اولترا می‌تواند رفرش ریت متغیر بین ۱ تا ۱۲۰ هرتز را به ارمغان بیاورد و گوشی‌های S22 و S22 پلاس هم قادر به ارائه‌ی رفرش ریت بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز هستند.

با این حال، سامسونگ به‌تازگی بی سروصدا مشخصات نمایشگر گوشی‌های گلسی S22 و S22 پلاس را به‌روزرسانی کرده و طبق اطلاعات جدید، این دو نمایشگر از رفرش ریت بین ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز پشتیبانی می‌کنند. در ادامه می‌توانید مشخصاتی که ابتدا منتشر شد را در کنار مشخصات جدید مشاهده کنید.

نمایشگر گلکسی S22
  • نمایشگر گلکسی S22

همان‌طور که احتمالا می‌دانید، بسیاری از گوشی‌های جدید از قابلیت رفرش ریت متغیر بهره می‌برند که به لطف این مشخصه، گوشی‌های فوق در برخی شرایط می‌توانند با کاهش رفرش ریت، عمر باتری را افزایش دهند. برخی از گوشی‌ها فقط می‌توانند بین بیشترین حد رفرش ریت و ۶۰ هرتز دست به انتخاب بزنند اما چندین گوشی پرچم‌دار می‌توانند بسیار پایین‌تر از ۶۰ هرتز بروند. به‌عنوان مثال همان‌طور که در ابتدای مطلب گفتیم، نمایشگر گلکسی S22 اولترا هنگام نمایش محتواهای ثابت مانند تصاویر و کتاب‌های الکترونیکی می‌تواند رفرش ریت را به فقط ۱ هرتز برساند.

با این حال، رفرش ریت نمایشگر گوشی‌های گلکسی S22 و S22 پلاس پایین‌تر از ۴۸ هرتز نمی‌رود و برای یادآوری باید بگوییم که نسل قبلی این دو گوشی هم مبتنی بر همین مشخصه هستند. این یعنی برخلاف ادعای اولیه‌ی سامسونگ و برخی شایعات منتشر شده، در این زمینه با هیچ ارتقایی روبه‌رو نشده‌اند. در ضمن با توجه به اینکه ۴۸ هرتز فاصله‌ی چندانی از ۶۰ هرتز ندارد، این یعنی در عمل نسبت به گوشی‌هایی که رفرش ریت ۶۰ هرتز را ارائه می‌کنند عمر باتری چندان افزایش پیدا نخواهد کرد.

رفرش ریت هم به زبان ساده به این معناست که در مدت یک ثانیه، یک پیکسل تا چه اندازه می‌تواند اطلاعات خود را تغییر دهد. با هر بار به‌روزرسانی هم اطلاعات جدیدی برای کاربر به نمایش در می‌آید. طبیعتا هرچه این نرخ بیشتر باشد، میزان روان بودن کار با نمایشگر افزایش پیدا خواهد کرد. گوشی‌های معمولی با نمایشگرهای ۶۰ هرتزی مثلا قادر هستند در هر ثانیه ۶۰ بار اطلاعات خود را به‌روزرسانی کنند.

چشم انسان در حالت عادی نمی‌تواند رفرش‌ریت بیشتر از ۶۰ هرتز را تشخیص دهد اما این بدان معنا نیست که اگر رفرش‌ریت افزایش پیدا کند، نمی‌توانیم میزان روان بودن نمایشگر را متوجه شویم. اتفاقا این افزایش رفرش‌ریت چنان محسوس است که به طور کلی تجربه‌ی کاربری را متحول می‌کند. البته چشم انسان واقعا نمی‌تواند تمام این ۱۲۰ چرخه را ببیند اما مغز انسان می‌تواند روان‌تر شدن را احساس کند.

نمایشگر گلکسی S22

از طرف دیگر، برخی گوشی‌های گیمینگ با نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالاتر از ۱۲۰ هرتز راهی بازار می‌شوند ولی طبق بررسی‌های صورت گرفته، تقریبا تمام کاربران نمی‌توانند بیشتر از حد ۱۲۰ هرتز را تشخیص بدهند و به همین خاطر شرکت‌ها در عوض تمرکز خود را به بهبود قابلیت‌های مربوط به رفرش متغیر معطوف کرده‌اند. برای قابلیت رفرش ریت متغیر هم پنل‌های مبتنی بر فناوری LTPO استفاده می‌شود و هر چقدر این فناوری پیشرفته‌تر باشد، حداقل میزان رفرش ریت هم پایین‌تر می‌آید.

باید خاطرنشان کنیم اگرچه نمایشگر دو گوشی گلکسی S22 و S22 پلاس در این زمینه مشابه یکدیگر هستند، اما از طرف دیگر مدل استاندارد حداکثر روشنایی ۱۳۰۰ نیت را ارائه می‌کند ولی مدل پلاس مانند مدل اولترا قادر به ارائه‌ی حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت است. موضوع روشنایی نمایشگر در کنار افزایش خوانایی در زیر نور خورشید، در زمینه‌ی نمایش محتواهای HDR هم نقش مهمی را ایفا می‌کند.

گفتنی است گلکسی S22 برخلاف نسل قبلی که باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعتی داشت، با باتری ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعتی به دست کاربران می‌رسد که برای یک گوشی ۵G ظرفیت پایینی محسوب می‌شود. اگر نمایشگر این گوشی می‌توانست رفرش ریت بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز را ارائه کند، این قابلیت نقش مهمی برای افزایش عمر باتری آن ایفا می‌کرد. اما حالا که نمایشگر این گوشی از این نظر تفاوتی با نسل قبلی ندارد و از طرف دیگر ظرفیت باتری هم کاهش یافته، احتمالا عمر باتری گلکسی S22 کمتر از نسل قبلی خواهد بود.

منبع: Android Authority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما