آمار فروش گوشیهای سامسونگ عالی اما روند سوددهی همچنان رو به افول است
اینطور که به نظر میرسد، آمار فروش گوشیهای سامسونگ به لطف سری گلکسی S22 عالی است اما روند سوددهی همچنان رو به افول و نگرانکننده است.
وقتی به گزارش کامل سامسونگ از آمار فروش محصولاتش در سه ماه دوم امسال نگاه میکنیم میبینیم که اعداد و ارقام شگفتانگیزی در کادرهای مربوط به هر بخش ثبت شده است. گوشیها، تبلتها، ساعتهای هوشمند، تلویزیون، بخش تولید تراشه و… همه و همه عملکرد خوبی در فروش داشتهاند تا بدین ترتیب سامسونگ یک سهماه کمنظیر را در طی چند سال اخیر تجربه کند. هرچند اگرچه سود عملیاتی شرکت در مقایسه با بازهی زمانی مشابه در سال گذشته (بین آوریل و ژوئن)، رشد خوبی داشته و از ۱۲٫۵۷ تریلیون وون کره به ۱۴٫۱ تریلیون وون (۱۰٫۸ میلیارد دلار آمریکا) رسیده اما همچنان در یک بخش، ضعف دیده میشود.
شرکت کرهای توانست در سه ماه دوم امسال از فروش گوشیهای هوشمند، ۲۹٫۳۴ تریلیون وون درآمد کسب کند که رقم شگفتانگیزی محسوب میشود. اما سود عملیاتی شرکت از این میزان به ۲٫۶۲ تریلیون وون میرسد که در مقایسه با ۳٫۲۴ و ۳٫۸۲ تریلیونی که شرکت به ترتیب در سهماه دوم ۲۰۲۱ و سهماه نخست ۲۰۲۲ کسب کرد، کمتر است. البته قبل از اینکه به دنبال مقصر در این بخش بگردیم باید بگوییم گلکسی S22 اولترا و گلکسی تب S8 اولترا ظاهرا عملکرد فوقالعادهای در جلب رضایت کاربران داشتهاند و فروش آنها هم بالاست. این یعنی مشکل سامسونگ در فروش گوشی را باید در بخش دیگری جستوجو کرد.
اگرچه سامسونگ نام هیچ گوشی را به زبان نیاورده، اما نخستین محصولاتی که با توجه به آمارهای فروش منتشر شده، نامشان به ذهنمان خطور میکند، گلکسی S21 فن ادیشن و گوشیهای نه چندان مجهز سری گلکسی A (مدلهای عرضه شده در سال ۲۰۲۲) هستند. البته سامسونگ تقصیر را گردن افزایش زیاد قیمت قطعات و مواردی مثل این انداخته اما باید پذیرفت حذف شارژر از درون جعبهی گوشیهای میانرده و گرانتر کردن آنها و همچنین وجود یک گوشی پرچمدار اقتصادی با قیمتی نزدیک به قیمت پرچمدار یک سال و عرضهی آن همزمان با همان پرچمدار اصلا کار منطقی و حسابشدهای از سوی شرکتی نبود که میخواهد به عنوان بزرگترین شرکت فعال در تولید و فروش گوشی هوشمند، در صدر باقی بماند.
البته شاید این روند طبیعی هم باشد. بسیاری از کاربرانی که به دنبال خرید گوشیهای سامسونگ هستند، منتظرند گوشیهای تاشوی جدید از راه برسند. روند فروش گلکسی زد فلیپ ۳ به ما فهمانده این گوشی دارد به مرور محبوبیت فراوانی در نزد کاربران پیدا میکند و اگر بگوییم بسیاری از آنها سری S22 یا هر گوشی دیگری را نمیخرند چون منتظر ورود زد فلیپ ۴ به بازار هستند بیراه نگفتهایم.
نکتهی جالب هم اینجاست که سامسونگ در گزارش خود، نه یکبار، نه دوبار بلکه سه بار از گوشیهای تاشو به عنوان گوشیهای میناستریم خود (به محصولاتی اتلاق میشود که طبق روال مشخص و برای عموم مردم تولید میشوند) یاد کرد که این نشان میدهد شرکت واقعا روی این گوشیها حساب ویژهای باز کرده است. ظاهرا باید بپذیریم که سامسونگ علنا وارد یک دورهی جدید از تاریخ خود شده و علیرغم وجود محدودیتهای فراوان، میخواهد به این روند هم ادامه دهد.
در بخشهای دیگر، خصوصا تولید تراشه، عملکرد سامسونگ عالی است. شرکت کرهای در این بخش چیزی در حدود ۹٫۹۸ تریلیون وون کسب درآمد داشته که چیزی در حدود ۷٫۷ میلیارد دلار آمریکا است. این میزان بسیار بیشتر از ۶٫۹۳ و ۸٫۴۵ تریلیونی است که شرکت در سه ماه دوم ۲۰۲۱ و سه ماه نخست امسال بدست آورده است. البته در این بخش هم احتمالا به خاطر تقاضای به شدت پایین برای خرید کامپیوتر، بهزودی شاهد افت خواهیم بود.
با اشاره به ساعتهای هوشمند در گزارش میزان درآمد برای نخستین بار در تاریخ شرکت، سامسونگ ابراز امیدواری کرد که بتواند با سری گلکسی واچ ۵ که شامل دو مدل استاندارد و پرو میشوند، در این بخش هم عملکرد خوبی در بازار داشته باشد. این نشان میدهد سامسونگ تقریبا تمام بخشها را جدی گرفته و میخواهد با جدیت تمام به کار خود ادامه دهد. حال باید دید آیا این جدیت با در پیش گرفتن سیاستهای نادرست، نابود خواهد شد یا اینکه سامسونگ در یک سری از سیاستهای خود تجدید نظر میکند و برای چندین سال آینده هم به عنوان یکی از برترین شرکتهای فناوری و همچنین بهترین شرکت از لحاظ آمار فروش گوشی باقی میماند.
منبع: PhoneArena
تو بازار ایران دو برند گوشی داریم یه سامسونگ یه شیائومی
اگه بخوام به سامسونگ ایراد بگیرم می گم که
شارژ سریع رو توسعه بده
طراحی های لوکس رو گسترش بده
مشخصات بهتری نسبت به پارسال ارائه بده
رابط کاربری غنی تری پیشرفت بده
باقی مواردش عالی هستن