راهنمای خریداران گوشیهای سامسونگ؛ هر آنچه باید بدانید
سامسونگ شرکت باسابقه و بزرگی است که در حال حاضر محصولات خود را در مدلهای متنوعی در دستههای مختلف در بازار سراسر جهان به فروش میرساند. در همین راستا تصمیم گرفتیم در این مطلب به راهنمای خرید محصولات سامسونگ بپردازیم تا به شما عزیزان در انتخاب محصولی متناسب با نیازتان با این برند یاری رسانیم.
در حال حاضر در زمینهی تولید محصولات و گجتهای هوشمند، شرکتهای بسیار زیادی مشغول به فعالیت هستند که از جمله بزرگترین آنها باید به سامسونگ اشاره کنیم؛ شرکتی که در کشور کرهی جنوبی واقع شده است و در حال حاضر بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان هم به حساب میآید. سامسونگ آنقدر بزرگ هست که وقتی به خرید یک محصول دیجیتال اقدام میکنید، به احتمال بسیار زیاد نام آن را خواهید شنید.
اما محبوبیت و شهرت سامسونگ بیشتر به خاطر گوشیهای هوشمندی است که تولید میکند. اگرچه در سایر بخشها هم شرکت کرهای برندی آشنا و محبوب به حساب میآید اما خب در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند حرف اول را میزند و عمدهی تمرکز خود را هم روی همین بخش متمرکز کرده است. یعنی کاملا برخلاف سیاستی که دیگر شرکت کرهای یعنی الجی در پیش گرفت و بخش موبایل خود را به طور کامل تعطیل کرد.
سامسونگ با توجه به اعداد و ارقام منتشر شده توسط پایگاههای خبری مختلف به عنوان بزرگترین شرکت الکترونیکی جهان شناخته میشود و چنین چیزی با توجه به سابقه، کیفیت و عملکرد آن اصلا هم دور از انتظار و تعجببرانگیز نیست. اگر هم این شرکت در جهان در جایگاه نخست قرار نداشته باشد، قطعا در کشور خود یعنی کرهی جنوبی به عنوان بزرگترین شرکت الکترونیکی شناخته میشود چرا که بیش از ۱۷ درصد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است. بنابراین میتوان به وضوح متوجهی این موضوع شد که این شرکت تا چه اندازه بزرگ و قدرتمند است.
اما همانطور که گفته شد، در این مطلب قصد داریم به راهنمای خرید محصولات سامسونگ بپردازیم. اینکه عمدهی فعالیت شرکت روی چه چیزهایی است و چه محصولاتی از کارخانههای مونتاژ آن خارج میشوند. البته بیشتر توجه ما روی بخش گوشیهای هوشمند خواهد بود چرا که در این بخش کاربران شناخت بیشتری روی محصولات این شرکت دارند اما خب اشارهای کوتاه به سیاستهای سامسونگ در بخشهای دیگر هم خواهیم داشت.
سامسونگ هر سال گوشیهای زیادی را روانهی بازار میکند که هر یک از آنها مربوط به دستهای مخصوص هستند و با هدف خاصی هم راهی بازار میشوند طبیعتا با این همه دستهبندی مختلف و مدلهای متنوع، انتخاب بسیار سخت خواهد بود و به راهنمای خرید اینچنینی نیاز است.
امیدواریم وقتی این مطلب را میخوانید بتوانید با سامسونگ و فعالیتهای مختلف آن در زمینههای گوناگون آشنا شوید و انتخاب راحتتر و بهتری داشته باشید. چرا که علاوه بر معرفی محصولات متنوع شرکت، از بابت آخرین مدلها نیز باخبر خواهید شد.
این مطلب به ۱۰ بخش زیر تقسیم میشود:
- سامسونگ از کجا آمد؟
- سامسونگ چه محصولاتی را عرضه میکند؟
- گوشیهای سامسونگ
- هویت سامسونگ
- بیکسبی چیست؟
- رقبای اصلی سامسونگ چه شرکتهایی هستند؟
- بهترین لحظات شرکت
- بدترین لحظات شرکت
- سایر جزئیات
- پرسشهای متداول دربارهی سامسونگ
۱. سامسونگ از کجا آمد؟
سامسونگ در سال ۱۹۳۰ یعنی حدودا ۹۱ سال پیش توسط «لی بیانگ چول» تاسیس شد. بیانگ چول که فرد باهوشی بود، از همان ابتدا تصمیم گرفت سامسونگ را وارد چندین بهش مختلف کند که از جملهی اینها میتوان به غذا، نساجی، بیمه و خردهفروشی اشاره کرد. تا قبل از دههی ۶۰ میلادی هم فعالیتهای شرکت فقط در همین چند بخش خلاصه میشد تا اینکه از آن تاریخ به بعد به تولید محصولات الکترونیکی پرداخت.
اولین محصول الکترونیکی شرکت هم یک تلویزیون سیاه و سفید بود اما خب در طول چندین دههی بعد، شرکت وارد حوزههای مختلفی شد و محصولات الکترونیکی مختلفی را در دستههای گوناگون راهی بازار کرد. البته سامسونگ فقط سازندهی محصول الکترونیکی نبود، بلکه قطعات مورد نیاز برای این محصولات را هم تولید میکرد و به شرکتهای دیگر میفروخت. دقیقا مشابه کاری که هنوز هم مشغول به انجام آن است. مثلا ساخت نمایشگر، پردازنده یا سنسور دوربین و فروش آن به شرکتهایی نظیر شیائومی، اپل و … . جالب است بدانید سامسونگ در زمینهی تولید نمایشگر گوشی هم بزرگترین شرکت به حساب میآید.
سامسونگ طی چندین سال سابقهی خود، محصولات زیادی را به فروش رساند؛ از ماهی خشکشده گرفته تا گوشی هوشمند
در سال ۱۹۸۸، اولین گوشی سامسونگ هم وارد بازار شد. نام این محصول SH-100 بود و با بدنهای بسیار ضخیم، پر از حاشیه و خطوط آنتن بزرگ، به بسیاری از گوشیهایی که در همان دههی ۸۰ تولید و عرضه میشدند شباهت داشت. البته شرکت کرهای اصلا در فروش این محصول موفق نبود و نتوانست در مقابل غول بزرگ آن زمان یعنی موتورولا قد علم کند. به همین خاطر به مدت یکی دو سال هیچ اقدام خاصی انجام نداد.
در سال ۱۹۹۰ تا اوایل سال ۲۰۰۰، سامسونگ پیشرفت بسیار کندی در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند داشت. اما خب تلاش و در عین حال ثابت قدم بودن شرکت کرهای در این مسیر نتیجه داد تا جایی که در سال ۲۰۰۷، سامسونگ توانست دومین شرکت بزرگ در زمینهی تولید گوشیهای هوشمند شود. سامسونگ این جایگاه را در حالی بدست آورد که با فاصلهی بسیار زیادی پشت سر نوکیا قرار داشت اما توانست موتورولا را با اندکی اختلاف از میان بردارد.
آغاز نبرد در تولید گوشیهای هوشمند
در سال ۲۰۰۷، اپل از اولین آیفون خود هم رونمایی کرد تا بدین ترتیب دوران گوشیهای هوشمند آغاز شود. در آن زمان، سامسونگ گوشیهای هوشمند زیادی را با سیستمعاملهای مختلف راهی بازار کرد که از جمله آنها میتوان به سیمبین، ویندوز و حتی سیستمعامل اختصاصی خود شرکت اشاره کرد.
تا سال ۲۰۱۰، همه چیز برای سامسونگ به خوبی پیش میرفت تا اینکه شرکت کرهای در همان سال اولین گوشی هوشمند خود را از سری S تولید کرد. سیستمعاملی که برای این گوشی در نظر گرفته شد اندروید بود تا همچنان هم وقتی اسمی از یک گوشی اندرویدی میآید، همه به سامسونگ فکر کنند. گلکسی S به سامسونگ کمک کرد تا در بازار گوشیهای هوشمند رشد قابل توجهی داشته باشد و سایر شرکتها را پشت سر بگذارد. اواخر سال ۲۰۱۱ بود که شرکت توانست حدودا ۲۴ درصد از سهم بازار را در فروش گوشیهای هوشمند در اختیار خود بگیرد در حالی که اپل به عنوان اولین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند تنها ۱۵ درصد از سهم بازار را در اختیار داشت.
سامسونگ به تدریج توانست به کمک اندروید، گوشیهای هوشمند متنوعی را تولید و روانهی بازار کند تا جایی که هر سال، تعداد زیادی گوشی هوشمند را با برند گلکسی راهی بازار میکرد. البته در آن زمان موجودی این گوشی در بازارهای سراسر جهان به اندازهی الان نبود منتها آنقدری بود که به شرکت در رسیدن به جایگاهی که اکنون در اختیار دارد کمک کند. تولید گوشیهای هوشمند جذاب و هیجانانگیز از یک سو و اشتباهات مدیریتی نوکیا از سویی دیگر باعث شد سامسونگ در سال ۲۰۱۲، رسما به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان شناخته شود.
از آن زمان تاکنون، جایگاه سامسونگ به عنوان بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان همچنان حفظ شده است. شرکت کرهای فراز و نشیبهای زیادی را متحمل شد اما هیچگاه از جایگاهی که داشت پایینتر نیامد و با قدرت به کار خود ادامه داد. البته هواوی در مقطعی در سال گذشته موفق شد سامسونگ را از لحاظ فروش پست سر بگذارد اما تحریمهای کمرشکن آمریکا شرکت چینی را به ورطهی نابودی کشاند و از طرفی باعث شد سامسونگ بار دیگر به صدر جدول بازگردد. اکنون هم که این مطلب در حال نوشته شدن است، سامسونگ جایگاه خود را به شیائومی باخته است منتها فقط برای سهماه گذشته و باید دید آیا شرکت چینی میتواند این جایگاه را برای مدت زمان طولانیتر حفظ کند یا خیر.
۲. سامسونگ چه محصولاتی را عرضه میکند؟
طبیعتا شرکتی به بزرگی سامسونگ نمیتواند فقط به تولید گوشیهای هوشمند مشغول باشد و قطعا در سبد محصولات خود، انواع و اقسام گجتهای هوشمند و غیر هوشمند متنوعی دارد. سوا از گوشیهای هوشمند، در سبد محصولات سامسونگ تبلت، لپتاپ، تلویزیون، پرینتر، بلندگو، هدفون (بیسیم و سیمی)، دوربین، ماشین ظرفشویی، لباسشویی، یخچال و بسیاری موارد دیگر هم وجود دارند که نام بردن از همهی آنها از حوصلهی متن خارج است. به صورت کلی همانطور که در بالا اشاره شد، خیلی بعید است یک محصول الکترونیکی خریداری کنید اما محصولی مشابه با برند سامسونگ از آن دسته در بازار وجود نداشته باشد. دقیقا همین موضوع هم باعث شد تا اکنون نام سامسونگ را تقریبا همه جا بشنویم.
به همین خاطر نوشتن مقالهای که در آن به بررسی تمام محصولات سامسونگ بپردازیم واقعا طولانی خواهد شد. به همین خاطر به صورت خیلی خلاصه به بررسی چندین محصول مختلف شرکت خواهیم پرداخت اما گوشیهای هوشمند را با جزئیات بیشتری مورد بررسی قرار میدهیم.
تبلت، لپتاپ و کرومبوک
به طور کلی در بازار تبلتهای هوشمند، اپل است که با آیپدها حرف اول را میزند. در بین شرکتهایی هم که تبلتهای مبتنی بر سیستمعامل اندروید تولید میکنند، هیچ شرکتی یارای رقابت با اپل و محصولات قدرتمندش را ندارد منتها اگر قرار باشد یکی را نام ببریم، آن شرکت قطعا سامسونگ خواهد بود.
قدرتمندترین تبلتهای سامسونگ از سری گلکسی تب S هستند که جدیدترین آنها سال گذشته و تحت عنوان گلکسی تب S7 و S7 پلاس رونمایی شدند. در سری گلکسی تب A هم محصولات بسیار خوبی وجود دارند که گلکسی تب A7 به عنوان جدیدترین مدل در سال ۲۰۲۰ رونمایی و راهی بازار شد. قیمتی هم که برای آن در نظر گرفته شده است با توجه به اینکه این تبلت پرچمدار نیست نسبتا مناسب است.
برند گلکسی اما به همینجا ختم نمیشود و لپتاپهای سامسونگ را هم در بر میگیرد. در این بخش، سامسونگ بیشتر توجه خود را روی تولید لپتاپهایی با سیستمعامل ویندوز معطوف کرده است و محصولات بسیار خوبی هم دارد. حتی برخی از این لپتاپها از قلم S-Pen شرکت که به خاطر سری گوشیهای گلکسی نوت هم آنها را میشناسیم پشتیبانی میکنند تا کاربردیتر از لپتاپهای سایر شرکتها باشند. جدیدترین لپتاپهای شرکت هم گلکسی بوک پرو، گلکسی بوک پرو ۳۶۰، گلکسی بوک و گلکسی بوک اودیسه هستند که قیمت بسیار بالایی هم دارند.
سامسونگ اما سوا از لپتاپهای ویندوزی، لپتاپهای مبتنی بر سیستمعامل کروم یعنی کرومبوک هم تولید میکند که کمتر در کشور ما در دسترس قرار دارند. در این لپتاپها به جای ویندوز، سیستمعامل کروم گوگل ایفای نقش میکند که به نوعی میتوان از آن به عنوان لپتاپ اندرویدی یاد کرد.
کرومبوکهای سامسونگ زیبا، قدرتمند و بسیار گرانقیمت هستند و هر کسی توانایی خرید آنها را ندارد. در این بین، تنها گلکسی کرومبوک ۲ هست که اندکی ارزانقیمتتر از سایر مدلهاست اما خب از لحاظ قدرت سختافزاری و ویژگیهای جذاب و کاربردی، طبیعتا ضعیفتر از مدلهای بالارده و گرانقیمتتر است. البته برای آن دسته از کاربرانی که همچنان به محصولات سامسونگ علاقهمند هستند اما در محدودیت بودجه قرار دارند، خرید کرومبوکهای این شرکت بدون نام گلکسی پیشنهاد میشود که قیمت پایینتری دارند منتها از همه لحاظ در سطح پایینتری به نسبت مدلهای بالارده قرار دارند.
گجتهای پوشیدنی
در بخش گجتهای پوشیدنی باز هم این اپل است که در صدر قرار دارد. خصوصا در فروش ساعتهای هوشمند که شرکت آمریکایی با اپل واچ، بازار را در اختیار خود دارد. سامسونگ هم به عنوان دومین شرکت بزرگ در این زمینه ساعتهای هوشمند و به طور کلی گجتهای خوبی دارد اما خب محصولات این شرکت اصلا به شهرت و محبوبیت نمایندههای اپل نیستند.
در حال حاضر جدیدترین محصولات سامسونگ در این زمینه سری گلکسی واچ ۴ و واچ ۴ کلاسیک هستند که در تاریخ ۲۰ مرداد و در جریان رویداد گلکسی آنپکد رونمایی شدند. ساعتهایی که برای اولین بار از زمان آغاز به کار سامسونگ در این زمینه، از سیستمعاملی غیر از تایزن بهره میبرند. در واقع سامسونگ برای طراحی سیستمعامل این ساعتها با گوگل وارد همکاری شد تا بدین ترتیب WearOS غنی از نرمافزار و قابلیتهای کاربردی را برای آنها در نظر بگیرد. البته که گلکسی واچ ۳ از سال گذشته با سیستمعامل تایزن هم عملکرد بسیار خوبی در تمامی زمینهها دارد.
البته این ساعتها کمی گرانقیمت هستند و برای آن دسته از کسانی که در محدودیت بودجه قرار دارند، خرید گلکسی واچ اکتیو ۲ پیشنهاد میشود که هنوز هم به عنوان یک ساعت هوشمند خوب، قدرتمند و مقرون به صرفه میتواند برای رفع نیاز کاربران گزینهی خوبی باشد؛ البته برای افرادی که فعالیت حرفهای انجام نمیدهند.
علاوه بر ساعت هوشمند، سامسونگ یک دستگاه مخصوص ردیابی سلامتی هم در سبد محصولات خود دارد که تحت عنوان گلکسی فیت ۲ شناخته میشود و قیمت زیادی هم ندارد. این محصول فقط با هدف پایش وضعیت سلامتی تولید شده است و عمدهی عملکرد آن در شمارش گام، فعالیتهای تمرینی و مواردی مثل این خلاصه میشود.
هدفون بیسیم و سایر محصولات صوتی
برای اینکه سامسونگ بتواند یک شرکت موفق در تولید محصولات الکترونیکی شود، باید برند گلکسی را در محصولات مختلفی استفاده میکرد و خب همین کار را هم انجام داد. نه فقط گوشی هوشمند بلکه سامسونگ از چند سال قبل، به تولید هدفونهای بیسیم هم مشغول بوده است و برای آنها هم از نام گلکسی استفاده میکند.
جدیدترین هدفون بیسیم شرکت، گلکسی بادز ۲ است. سامسونگ اصلا رویهی مشخصی در نامگذاری هدفونهای بیسیمش ندارد. برای مثال گلکسی بادز، گلکسی بادز پلاس، گلکسی بادز لایو، گلکسی بادز پرو و حالا هم بادز ۲ که خب نمیدانیم چرا اینطور است. با این حال گلکسی بادز ۲ ظاهرا به عنوان یک میانردهی قدرتمند و مجهز قرار است با هدفونهای بیسیم بازار رقابت کند. اینطور که به نظر میرسد، هدف سامسونگ از عرضهی این هدفون بیسیم، رقابت با ایرپادز اپل بود؛ محصولی که برخلاف مدل پرو از قابلیت حذف نویز بهره نمیبرد اما نمایندهی کوچک سامسونگ از آن بهرهمند است.
پرچمدار فعلی سامسونگ در این بخش، گلکسی بادز پرو است که امسال و به همراه سری گلکسی S21 رونمایی شد. سامسونگ این هدفون را برای رقابت با ایرپادز پرو راهی بازار کرد به همین خاطر باید انتظار کیفیت بسیار بالایی را از آن داشته باشید.
سامسونگ علاوه بر هدفون بیسیم، در تولید سایر محصولات صوتی نیز فعالیت میکند که البته وظیفهی ساخت آنها را شرکت معروف هارمن (Harman) بر عهده دارد؛ شرکتی که سامسونگ در سال ۲۰۱۷ آن را خریداری کرد. هارمن شرکتهای زیرمجموعهی فراوانی دارد که از جمله این شرکتها میتوان به JBL، هارمن کاردن (Harman Kardon)، Bang & Olufsen و شرکتهای دیگر اشاره کرد.
البته باید به این نکته هم توجه داشته باشید که در محصولات ساخت این شرکتها دیگر از برند گلکسی استفاده نمیشود و هر شرکت مطابق سلیقهی خود آنها را نامگذاری میکند. با این حال باز هم اصلیترین لوازم صوتی سامسونگ با برند AKG تولید و روانهی بازار میشوند که آن هم زیرمجموعهای از شرکت بزرگ هارمن است. از جمله این محصولات میتوان به هندزفریهای بیسیم و سیمی اشاره کرد که طی چند سال اخیر در جعبهی گوشیهای شرکت شاهد بودیم. لازم به ذکر است اگر به دنبال هدفونهای بیسیم قدرتمند و باکیفیت هستید، به دنبال آنهایی باشید که برند گلکسی را با خود یدک میکشند. هرچند کیفیت محصولات تولید شده توسط زیرمجموعههای هارمن هم بالاست.
تلویزیون
امکان ندارد قصد خرید تلویزیون را داشته باشید اما نام سامسونگ به گوشتان نخورده باشد. اولین محصول الکترونیکی که سامسونگ تولید کرد تلویزیون بود و هنوزم که هنوزه شاهد ادامهی فعالیت شرکت کرهای آن هم به صورت خیلی گسترده در این زمینه هستیم.
در بسیاری از بازارهای بزرگ در سراسر جهان، از لحاظ سهم بازار در فروش تلویزیون، سامسونگ است که در صدر قرار دارد چرا که همانند گوشیهای هوشمند، در این بخش هم شاهد محصولاتی هستیم که در محدودهی قیمتی مختلف به فروش میرسند و به همین خاطر بسیاری از کاربران توانایی خرید آنها را دارند. از طرفی کیفیت صفحه نمایشهایی که شرکت کرهای در تلویزیونهای خود بکار میگیرد بسیار بالاست و به همین خاطر کاربران علاقهی زیادی به خرید محصولات آن دارند.
البته باید به این موضوع هم اشاره داشته باشیم که برخی از تلویزیونهای سامسونگ بسیار گرانقیمت هستند و شاید هر کسی توانایی خرید آنها را نداشته باشد اما با این حال اگر به دنبال خرید یک تلویزیون هوشمند متناسب با نیاز و بودجهی خود هستید، خیلی بعید است که محصولی از سامسونگ را در آن شاهد نباشید.
قطعات سختافزاری
همانطور که در بالا اشاره شد، سامسونگ فقط محصول الکترونیکی تولید نمیکند؛ بلکه قطعات مورد نیاز سایر شرکتهایی که به تولید محصولات الکترونیکی مشغول هستند را هم تامین میکند. شاید عجیب باشد اما یکی از دلایل عمدهی حکومت سامسونگ بر صنعت الکترونیک، به خاطر تولید قطعات مورد نیاز شرکتهای دیگر است.
در واقع بخش نیمههادی شرکت کرهای هر سال به طرز چشمگیری رشد میکند و همین موضوع هم باعث شد سامسونگ در این زمینه از سال ۲۰۱۷ تاکنون برترین و بزرگترین شرکت جهان باشد.
سامسونگ حتی قطعات مخصوص کامپیوتر را هم تولید میکند که از جمله این موارد میتوان به هارد و SSD اشاره کرد که دربارهی SSDهای آن باید بگوییم که کیفیت فوقالعاده بالایی دارند و از بهترینها در این زمینه به حساب میآیند. همچنین سامسونگ به تولید رم برای لپتاپ و کامپیوتر هم مشغول است منتها در این زمینه به اندازهی شهرتش در تولید SSD در بین کاربران شناخته شده نیست.
همهی این موارد به کنار، آنچه که باعث شده است تا سامسونگ بتواند به خاطر تولید قطعات پیشرفت چشمگیری داشته باشد، پنل نمایشگر است. این شرکت نه تنها هر سال گوشیهای خود را با بهترین پنلهای نمایشگر راهی بازار میکند بلکه برای سایر شرکتها نیز پنل نمایشگر تولید میکند. احتمال اینکه یک گوشی با نمایشگر OLED خریداری کنید که ساخت پنل آن توسط سامسونگ بوده باشد بسیار زیاد است.
یکی از شرکتهایی که اکنون حدود ۱۰ سال است که نمایشگر گوشیهایش را سامسونگ تولید میکند، اصلیترین رقیب این شرکت یعنی اپل است که تقریبا میتوان گفت از زمان معروفیت تاکنون، با سامسونگ در زمینهی تولید نمایشگر گوشیهایش همکاری میکرده است.
۳. گوشیهای سامسونگ؛ گلکسی S، گلکسی نوت، گلکسی Z، گلکسی A، گلکسی M و گلکسی F
-
گوشیهای سری گلکسی S
سامسونگ در بخش گوشیهایی با طراحی معمولی (غیر تاشو) دو سری پرچمدار دارد که یکی از آنها از خانوادهی S و دیگری از خانوادهی نوت هستند. اولین پرچمدار سامسونگ از همین سری گلکسی S بود و سری نوت هم بعدا به خط تولید شرکت اضافه شد. به همین خاطر سری S را باید قلب تپندهی سامسونگ در بخش گوشیهای هوشمند بدانیم.
وقتی صحبت گوشیهای سامسونگ به میان میآید، سری گلکسی S به صورت کلی برای بسیاری از کاربران بهترین گزینه به حساب میآیند چرا که ارزش خرید بالایی به نسبت مشخصات و امکانات خود دارند. این گوشیها معمولا از لحاظ سختافزاری، نرمافزاری و دوربین در جمع بهترین گوشیهای بازار دیده میشوند و برای علاقهمندان به سامسونگ، انتخاب بسیار هیجانانگیزی هستند.
سامسونگ اوایل سال ۲۰۲۱ (سال میلادی جاری) از گوشیهای سری گلکسی S21 رونمایی کرد که تا به این لحظه قدرتمندترین گوشیهای غیرتاشوی شرکت به حساب میآیند. این گوشیها شامل سه محصول با نامهای گلکسی S21، گلکسی S21 پلاس و S21 اولترا میشوند که خب طبیعتا مدل اولترا بزرگترین، قدرتمندترین و مجهزترین گوشی این سری به حساب میآید که قیمت بالاتری هم به نسبت دو مدل دیگر دارد.
سامسونگ پرچمداران سری گلکسی S خود را از خیلی جهات متفاوت با سایر گوشیهای خود تولید میکند که یکی از آنها، استفاده از قدرتمندترین و بهترین تراشهی ساخته شده توسط کوالکام در آنهاست تا بدین ترتیب این گوشیها همیشه جز اولین مشتریهای کوالکام برای دریافت تراشهی جدید باشند. البته متاسفانه فقط کاربران آمریکا و چین هستند که به گوشیهای سری گلکسی S با تراشهی ساخت کوالکام دسترسی دارند چرا که شرکت کرهای در سایر بازارها، نمایندههای قدرتمند خود را با تراشهی اختصاصی یعنی اگزینوس در دسترس قرار میدهد.
البته تراشههای اگزینوس هم عملکرد بدی ندارند منتها همیشه از همتای خود عملکرد ضعیفتری داشتند و همین موضوع باعث ناراحتی کاربرانی میشد که همان مبلغ را برای خرید همان گوشی اما با قدرت سختافزاری نسبتا پایینتر پرداخت میکردند. همهی این اعتراضات اما زمانی به اوج خود رسید که سال گذشته اگزینوس ۹۹۰ با عملکرد بسیار ضعیف خود سامسونگ را مجاب کرد در کشور خود که همیشه کهکشانیها را با تراشهی اگزینوس راهی بازار میکرد، اینبار با پردازندهی کوالکام عرضه کند تا بتواند رضایت کاربران را جلب کند.
طی ۱۰ سال گذشته، یک سال هم نبوده است که سری پرچمدارهای گلکسی S کاندیدای بهترین گوشی هوشمند سال نشده باشند و این یک رکورد خارقالعاده برای این سری به حساب میآید. معمولا هم هر سال این گوشیها از لحاظ فروش عملکرد بسیار خوبی دارند که رکورددار آنها گلکسی S4 است؛ گوشی هوشمند جذابی که هنوز هم لقب پرفروشترین گوشی هوشمند اندرویدی تاریخ را با خود به همراه دارد.
بنابراین اگر به دنبال محصولی هستید که بتوانید با آن تجربهی لذتبخشی از کار با سیستمعامل اندروید را داشته باشید، قطعا گوشیهای سری گلکسی S میتوانند این تجربه را به بهترین شکل ممکن برایتان رقم بزنند.
-
گوشیهای سری گلکسی نوت
بعد از اینکه سامسونگ اولینبار از گوشی گلکسی نوت رونمایی کرد، منتقدین زیادی این سیاست این شرکت را در زمینهی تولید گوشی با نمایشگر بزرگ مورد تمسخر قرار دادند. ایدهی ساخت گوشیهایی با این اندازه به همراه قلم احمقانه که نه ولی به نظر میرسید موفقیتآمیز نباشد. اما سامسونگ توانست با همین سیاست درست رشد کند و بعد از گذشت چند سال، گوشیهای سری نوت خود را به عنوان بهترین، لوکسترین و جذابترین پرچمداران اندرویدی به کاربران بشناساند.
در سالهای گذشته، گوشیهای سری گلکسی نوت از لحاظ انداره با پرچمدارهای سری گلکسی S متفاوت بودند. حتی از لحاظ مشخصات فنی و طراحی هم فرقهایی بین پرچمدارهای دو سری دیده میشد. اما طی چند سال اخیر این تفاوتها کمتر و کمتر شد تا جایی که آخرین گوشی از سری گلکسی نوت یعنی گلکسی نوت ۲۰ اولترا، تفاوت زیادی با گلکسی S20 اولترا ندارد. البته باید بهرهمندی از قلم را هم به عنوان یک نقطه تفاوت مهم در نظر داشته باشیم.
جدیدترین گوشیهای سری نوت سامسونگ گلکسی نوت ۲۰ و نوت ۲۰ اولترا هستند که سال گذشته راهی بازار شدند. این گوشیها از خیلی جهات با پرچمداران سری گلکسی S20 شباهت دارد و حتی در یک سری بخشها بهتر نیز هستند. اما خب به صورت کلی به خاطر بهرهمندی از قلم و طراحی خاصی که سری نوت دارند، یک سری کاربران خاص به دنبال آنها هستند و شاید به اندازهی سری S در میان مردم طرفدار نداشته باشند.
به دلیل کمبود تراشهی قدرتمند و همچنین سال شلوغی که سامسونگ به خاطر عرضهی گوشیهای تاشو داشت، برنامهی رونمایی و عرضهی گوشیهای سری گلکسی نوت ۲۱ کنسل و به سال بعد موکول شد. اما گفته میشود بعد از سال آینده، سامسونگ پرچمداران سری گلکسی نوت را از خط تولید خود خارج خواهد کرد چرا که دیگر فرقی بین آنها و سری گلکسی S وجود ندارد.
شاید در ابتدا کمی این ایده را غیرممکن میدانستیم اما پشتیبانی گلکسی S21 اولترا و گوشی تاشوی گلکسی زد فولد ۳ باعث شد به این فکر بیافتیم که سامسونگ ظاهرا دارد زمینه را برای حذف گلکسی نوتها آماده میکند اما نمیخواهد به صورت ناگاهانی این کار را انجام دهد. چرا که این سری از گوشیهای سامسونگ طرفداران زیادی دارد و باید حرکتی حسابشده در راستای حذف آنها انجام شود.
-
گوشیهای سری گلکسی Z
گوشیهای سری گلکسی Z را باید جدیدترین عضو از سری گوشیهای گلکسی بدانیم که از سال ۲۰۱۹ به سبد محصولات شرکت کرهای اضافه شدند. در این بخش، خبری از گوشی با طراحی معمولی نیست و هر محصولی که میبینید از طراحی تاشو بهره میبرد.
اگر بخواهیم خیلی دقیق باشیم، باید گلکسی زد فلیپ را اولین گوشی بدانیم که از این سری راهی بازار شد اما خب گلکسی فولد اولین گوشی تاشوی سامسونگ بود که در سال ۲۰۱۹ در دسترس قرار گرفت و نقطه آغازی شد برای سامسونگ تا فعالیت خود را در تولید گوشیهای تاشو رسما شروع کند.
اما به صورت کلی اگر هر محصولی از سامسونگ با پسوند Z رونمایی شد، قطعا یک گوشی تاشو است. اگرچه این فناوری هنوز بعد از گذشت دو سال نتوانست توجه مردم را به صورت فراگیر به خود جلب کند، اما با این حال سامسونگ فکر میکند آینده متعلق به این گوشیهاست و به همین خاطر سرمایهگذاری زیادی روی این بخش انجام داده است. البته شرکتهای دیگر نظیر شیائومی و هواوی هم فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردهاند که نشان میدهد باید خود را برای آیندهای هیجانانگیز آماده کنیم.
در حال حاضر گوشیهای تاشوی سامسونگ به دو بخش تقسیم میشوند؛ گلکسی زد فولد و گلکسی زد فلیپ که تفاوت اصلی آنها در اندازه و نحوهی تاشدن است. گوشیهای سری زد فولد مانند کتاب هستند و از چپ به راست یا برعکس باز و بسته میشوند. گوشیهای سری زد فولد هم دقیق برعکس، مانند صدف از بالا به پایین یا برعکس باز و بسته میشوند و دلیل اصلی تفاوت نامگذاری آنها هم همین است. البته نباید فراموش کنیم که از لحاظ انداره هم تفاوتی بین این دو سری دیده میشود. مثلا زد فولدها بیش از ۷ اینچ اندازه دارند و مانند یک تبلت هستند اما زد فلیپها دقیقا مانند یک گوشی معمولی به نظر میرسند که از وسط جمع میشود.
از آن جایی که این فناوری تازه در ابتدای مسیر قرار دارد، هنوز هم خرید آنها با توجه به قیمتی که دارند ریسک بزرگی به حساب میآید. در ساخت این محصولات فناوریهای پیچیده و گرانقیمتی استفاده شده است که همین موضوع باعث افزایش قیمت تمام شدهی آنها نیز میشود. اما مشخص نیست چه زمانی این فناوریها آنقدر به بلوغ میرسند که کاربران بدون هیچ نگرانی به خرید این گوشیها اقدام کنند.
با این حال اگر فکر میکنید به گوشیهایی با طراحی خاص و منحصر بفرد علاقهمند هستید و از طرفی با چالشهای نگهداری از یک گوشی آسیبپذیر هم کنار میآید، سری گلکسی زد فولد میتواند بهترین انتخاب برای شما باشد چرا که سامسونگ در این زمینه تجربهی بیشتری از سایر شرکتها دارد.
لازم به ذکر است در حال حاضر گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ جدیدترین نمایندههای تاشوی سامسونگ هستند که در تاریخ ۲۰ مرداد از آنها رونمایی شد. این گوشیها به ترتیب جایگزین گلکسی زد فولد ۲ و زد فلیپ ۵G از سال گذشته شدهاند.
-
گوشیهای سری گلکسی A
اما میرسیم به سری گوشیهای گلکسی A که در بین محصولات سامسونگ هم بیشترین محبوبیت را دارند هم اینکه تعدادشان بسیار زیادتر است. دلیل اصلی محبوبیت و شهرت بالای این سری، قیمت بسیار مناسبی است که در مقایسه با پرچمدارهای سری گلکسی S و نوت دارند. این گوشیها در واقع میانردههای سامسونگ هستند و به همین خاطر تعداد بسیار بیشتری از کاربران توانایی خرید آنها را دارند.
به صورت کلی، گوشیهای سری گلکسی A در مقایسه با پرچمدارهای سری S و نوت از کیفیت ساخت پایینتر، مشخصات فنی ضعیفتر، دوربینهای ضعیفتر و قیمت پایینتری برخوردار هستند. اما خب به خاطر همین مورد آخر است که هر ساله اگر قرار باشد گوشیهای سامسونگ در جمع پرفروشترینها حضور داشته باشند، این گوشیها از سری گلکسی A هستند.
طی دو سال اخیر گوشیهای بسیار زیادی از سری گلکسی A تولید شدند و در دسترس قرار گرفتند. عملکرد خوب این محصولات از لحاظ سختافزاری و پشتیبانی عالی سامسونگ از لحاظ نرمافزاری باعث شد این گوشیها به پرفروشترین سری از گوشیهای میانرده در جهان تبدیل شوند. همین موضوع باعث ایجاد انگیزهای شد تا سامسونگ تعداد و کیفیت این گوشیها را افزایش دهد و آنها را با قیمت مناسبی راهی بازار کند. پیش از این سامسونگ بیشتر توجه خود را روی گوشیهای بالارده و پرچمدار سری S و نوت منعطف میکرد اما طی یکی دو سال اخیر متوجه این موضوع شد که سود بیشتر در بخش میانرده و گوشیهای اقتصادی است و هر شرکتی بتواند در این بخش خوب عمل کند، بازی را خواهد برد.
از جمله بهترین و محبوبترین گوشیهای سری گلکسی A میتوان به گلکسی A12 با قیمت ۱۸۰ دلار، گلکسی A32 با قیمت ۳۳۰ دلار و گلکسی A52 5G با قیمت ۵۰۰ دلار اشاره کرد. البته از شرکتهای رقیب نظیر ردمی و پوکو میتوان گوشیهایی را یافت که در همین حوالی قیمتگذاری شدهاند اما مشخصات سختافزاری یک پرچمدار را دارند. اما خب اگر از علاقهمندان به محصولات سامسونگ هستید، این گوشیها قطعا میتوانند انتخاب جذابی برایتان باشند. خصوصا گلکسی A52 5G که از دوربینهای قدرتمند، اینترنت ۵G و سختافزاری خوبی بهره میبرد.
در حال حاضر جدیدترین گوشیهای سری گلکسی A همین گلکسی A52 5G، گلکسی A52 4G، گلکسی A52s و گلکسی A72 4G هستند و مشخص نیست سامسونگ مدل ۵G گوشی A72 را چه زمانی راهی بازار خواهد کرد.
-
گوشیهای سری گلکسی M
این دسته از گوشیهای سامسونگ در واقع همان محصولات میانرده از سری A هستند اما از یک سری جهات تفاوتهایی با آنها دارند. در واقع میتوان گفت میزان تغییرات این سری از میانردههای سامسونگ با سری A به همان اندازهای است که بین پرچمدارهای S و نوت شاهد هستیم.
این گوشیها متاسفانه در هر بازاری در دسترس قرار ندارند اما خوشبختانه در بازار کشور ما میتوان به مدلهای مختلف آنها دسترسی داشت. نوع طراحی و قیمتی که برای گوشیهای میانردهی سری M در نظر گرفته شده است به گونهای است که به نظر میرسد سامسونگ با ساخت این محصولات میخواسته جوانترها را هدف قرار دهد.
از لحاظ مشخصات فنی، گوشیهای سری گلکسی M شباهت زیادی به گوشیهای نسبتا پایینردهی سری گلکسی A دارند اما خب هستند برخی از مدلها که مشخصات و قابلیتهای بسیار خوبی هم دارند منتها تنوع آنها به اندازهی سری A نیست. از گوشیهای معروف این سری میتوان به گلکسی M20 اشاره کرد که قدرت سختافزاری مطلوب و قیمت مناسبی هم دارد و میتواند نیاز کاربران را در حد متوسط پاسخگو باشد. در واقع این گوشیها برای دانشآموزانی که قصد شرکت در کلاسهای آنلاین را دارند بسیار مناسب است.
گوشیهای سری گلکسی M عضو نسبتا جدیدی از محصولات سامسونگ هستند و هنوز تنوع زیادی ندارند. اما با توجه به آنچه که تاکنون دیدیم، قطعا به تعداد آنها افزوده خواهد شد. لازم به ذکر است این گوشیها برای کاربران آمریکا در دسترس قرار ندارد و عمدتا کاربران هند هستند که میتوانند این گوشیها را خریداری کنند. لازم به ذکر است جدیدترین گوشی از این سری گلکسی M21 2021 است که چند ماه بعد از گلکسی M62 رونمایی و راهی بازار شد.
-
گوشیهای سری گلکسی F
این سری هم عضو جدیدی از میانردههای سامسونگ برای یک سری بازارهای محدود است و در کشور ما هم خیلی در دسترس قرار ندارند. این گوشیها از لحاظ ظاهر و قابلیت بسیار به سری M شباهت دارند و در واقع باید گفت نمونهی تغییر برندیافتهی این سری هستند. به همین خاطر توضیح خاصی نیاز ندارند چون فقط از لحاظ بازار عرضه از سایر میانردههای سامسونگ متمایز میشوند. جدیدترین عضو از این خانواده، گلکسی F62 است که در واقع باید آن را همان M62 با برندی متفاوت بدانیم.
۴. چه چیزی باعث میشود سامسونگ از رقبا بالاتر قرار بگیرد
سامسونگ در حال حاضر بزرگترین شرکت تولیدکننده و فروشندهی گوشی هوشمند در جهان به حساب میآید و چند سالی هم هست که چنین جایگاهی را در اختیار دارد. به همین خاطر بخش بزرگی از سود شرکت فقط به خاطر برندی که دارد بدست میآید. طبیعتا وقتی شرکتی بزرگترین در جهان باشد، فروش محصولاتش هم اصلا کار سختی نیست. اما خب فقط نام برند کافی نیست و باید یک سری موارد دیگر هم دخیل باشد تا شرکتی بتواند به اندازهی سامسونگ در عرصهی رقابت با بهترینهای بازار موفق باشد.
-
دسترسی جهانی به محصولات سامسونگ
یکی از مهمترین دلایل موفقیت سامسونگ، بازاریابی قوی آن است. اکنون در هر کجای جهان که زندگی کنید، خیلی راحت میتوانید به گوشیها یا محصولات سامسونگ دسترسی داشته باشید. البته برخی از مناطق شاید به آخرین مدلهای تولید شده دسترسی نداشته باشند اما در این کرهی خاکی تعداد محلهایی که محصولات سامسونگ در آن به فروش نرسد انگشت شمار است.
این دقیقا همان چیزی است که سامسونگ را به این جا رسانده است و از رقبا پیش انداخت (البته برای فعلا). بسیاری از برندهای معروف چینی نظیر اوپو، آنر، وانپلاس، شیائومی که در سهماه گذشته توانست سامسونگ را از لحاظ فروش پشت سر بگذارد و یک سری شرکتهای دیگر در برخی از کشورها نظیر ایالات متحدهی آمریکا محصولات خود را به فروش نمیرسانند در حالی که سامسونگ در آنجا حضور دارد.
حتی در کشور ما هم که محصولات شیائومی، آنر، هواوی، سامسونگ و اپل به فروش میرسند، باز هم بسیاریها توصیه میکنند گوشیهای سامسونگ را خریداری کنید چرا که خرید لوازم جانبی، تعمیرات و مواردی از این دست برای گوشیهای شرکت کرهای بسیار راحتتر است تا اینکه بخواهیم مثلا برای گوشی ریلمی، یک قاب محافظ یا روکش نمایشگر تهیه کنیم یا در صورت خرابی آن را به تعمیرکار حرفهای ببریم.
اینکه شرکتی بتواند تا این اندازه خود را به مردن جهان بشناساند در رسیدن به موفقیت بسیار میتواند موثر باشد. کاری که مثلا گوگل نتوانسته است آن را انجام دهد. این شرکت گوشیهای خوبی تولید میکند اما آنها را در بازارهای محدودی به فروش میرساند. به همین خاطر کمتر کاربری شانس این را دارد که تجربهی لذتبخشی از کار با خالصترین نسخه از اندروید را داشته باشد. آن هم از شرکتی که خود خالق این سیستمعامل است و قطعا قابلیتهای خوبی را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.
-
تعداد و تنوع بالای محصولات
اگر کمی دقت کرده باشید، میبینید که فقط در بخش گوشیهای هوشمند، ۶ بخش مختلف را نام بردیم که همهی آنها یک سری قابلیتهای خاص و منحصر بفرد دارند و در بازارهای مختلف در دسترس قرار میگیرند. فقط گوشیهای سامسونگ به این شش بخش تقسیم میشوند در حالی که بسیاری از محصولات دیگر نظیر تبلت، ساعت هوشمند، هدفون بیسیم، تلویزیون و … هم وجود دارند که میتوان به آنها دسترسی داشت.
مثلا اگر گوشی ۱۰۰ دلاری نیاز دارید، یک محصول از سری گلکسی A یا M وجود دارد که متناسب با نیاز شماست. اگر قیمت برایتان خیلی مهم نیست، میتوانید گوشیهای قدرتمند سری گلکسی A، گلکسی S و گلکسی نوت را خریداری کنید که بیشتر از ۸۰۰ دلار قیمت دارند اما قطعا میتوانند در بخشهای مختلف نیازتان را برطرف کنند.
به صورت کلی، مهم نیست چقدر بودجه دارید، سامسونگ در آن محدودهی قیمتی محصولی برای ارائه به شما در اختیار دارد؛ حال چه گوشی هوشمند باشد، چه سایر محصولات از دستههای دیگر. البته که این موضوع یک نقطه ضعف دارد و آن هم این است که کاربر کمی گیج میشود و نمیداند باید کدام مدل را خریداری کند. این موضوع خصوصا در بین گوشیهای هوشمند شرکت صادق است و باید حتما یک مطلب دربارهی تفاوتها و شباهتهای شش سری از گوشیها نوشته شود تا کاربر متوجه شود چه محصولی میتواند به بهترین شکل ممکن پاسخگوی نیازش باشد.
۵. بیکسبی چیست؟
بیکسبی دستیار صوتی هوشمند سامسونگ است که توسط این شرکت و در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد. البته که نمیتوان این دستیار صوتی هوشمند را با موارد مشابهی نظیر گوگل اسیستنت، الکسا (دستیار صوتی هوشمند آمازون) یا سیری اپل مقایسه کرد اما عملکرد آن در گوشیهای سامسونگ آنقدری خوب هست که بتواند بسیاری از نیازهای شما را برآورده کند.
در طول این ۴ سالی که از معرفی این دستیار صوتی هوشمند میگذرد، سامسونگ توانست آن را بهبود بخشد اما خب بیکسبی هیچوقت نتوانست محبوبیت یا شهرت زیادی پیدا کند. با توجه به آمار منتشر شده، این دستیار صوتی به اندازهی سایر دستیارهای صوتی دیگر قدرتمند نیست و حتی حضور آن در گوشیهای سامسونگ هم کمکی به شهرت آن نکرد. حتی سامسونگ اوایل رونمایی از این محصول، کلید مجزایی را برای آن در نظر گرفت که بهجای افزایش شهرت و محبوبیت، باعث عصبانیت کاربران شد.
با این حال اگر با بیکسبی کار کنید و آن را کاملا بشناسید، قطعا متوجه خواهید شد که چه دستیار صوتی خوب و قدرتمندی در اختیار دارید؛ البته منظور زمانی است که از آن برای رفع نیازهای معمولی درون گوشی نظیر تنظیم ساعت زنگدار، باز کردن اپلیکیشنها و مواردی از این دست از آن استفاده کنید. چون انجام این کارها با گوگل اسیستنت وقتگیرتر است و بیکسبی سریعتر از انجام آن برمیآید. مشابه همین موضوع زمانی که بخواهید از دستیار صوتی خود در ساعتهای هوشمند استفاده کنید هم صادق است.
همانطور که گفته شد، سامسونگ اوایل رونمایی از بیکسبی قصد داشت آن را بهزور وارد گوشیهای کاربران کند اما اینکار باعث عصبانیت آنها شد. این روزها سامسونگ متوجهی این موضوع شده است که بیکسبی در یک نبردی میجنگد که پیروز آن از قبل مشخص شده است و قطعا این برنده بیکسبی نیست و نخواهد بود.
۶. رقبای اصلی سامسونگ چه شرکتهایی هستند؟
اگرچه این مطلب راهنمای خرید محصولات سامسونگ است اما خب گاهی اوقات شاید شناخت اصلیترین و جدیترین رقبای یک شرکت، در انتخاب محصولات آن بیشتر به کمکمان بیاید. به همین خاطر تصمیم گرفتیم به شرکتهایی بپردازیم که در مسیر پیشرفت سامسونگ با آن رقابت میکنند.
سامسونگ شرکت بزرگی است و محصولات زیادی در دستههای مختلف دارد. همانطور که پیشتر اشاره شد، بعید است قصد خرید محصولی الکترونیکی را داشته باشید اما محصولی از سامسونگ را شاهد نباشید. این یعنی سامسونگ با تمام شرکتهایی که آن محصول را تولید میکنند در رقابت است. به همین خاطر کاملا منطقی است که رقبای سرسختی هم در این زمینه داشته باشد؛ در واقع به خاطر همین رقبا بود که اکنون سامسونگ را در چنین جایگاهی میبینیم چون بدون چالش، پیشرفتی هم در کار نبود.
با توجه به تمام این گفتهها، سامسونگ در حال حاضر بیشتر در بخشهایی نظیر گوشی هوشمند، تبلت، لپتاپ، گجت پوشیدنی و مواردی از این دست رقیب دارد و بزرگترین رقیب این شرکت هم اپل است. اگرچه سامسونگ با اختلاف، گوشی بیشتری به نسبت اپل میفروشد و در رتبهی نخست از این نظر ایستاده است، اما خب میبینیم که باز هم در برخی مواقع از سیاستهای این شرکت آمریکایی الگوبرداری میکند.
البته که این بدان معنا نیست که سامسونگ هیچ خلاقیت یا نوآوری دارد و هویت خود را از اپل میگیرد. اتفاقا از خیلی جهات این اپل بود که از سامسونگ الگوبرداری کرد منتها زمانی که اپل این کار را انجام میداد، چیزهایی به نفع کاربران میشد اما الگوبرداریهای سامسونگ از اپل بیشتر مثل حذف جک ۳.۵ میلیمتری یا حذف شارژر و هندزفری از درون جعبه بود! بنابراین طبیعی است که دو شرکت از هم الگوبرداری کنند.
اما اگر از اپل فاکتور بگیریم، یکی دیگر از بزرگترین شرکتهای رقیب سامسونگ الجی است! درست است؛ الجی که اخیرا از بازار گوشیهای هوشمند خارج شده است اما خب این بدان معنا نیست که شرکت کرهای فقط در این بخش فعالیت میکرده است. اتفاقا الجی در زمینهی تولید محصولاتی نظیر تلویزیون، کامپیوتر، لوازم آشپزخانه و مواردی از این دست، با سامسونگ رقابت زیادی دارد و شاید در برخی موارد از این شرکت پیش باشد.
البته در حال حاضر شیائومی توانسته در بخش گوشیهای هوشمند سامسونگ را برای یک سهماه پشت سر بگذارد. منتها شیائومی اصلا در حد و اندازههایی نیست که بخواهیم آن را با سامسونگ مقایسه کنیم. به همین خاطر است که نامی از این شرکت چینی برده نشده است.
۷. بهترین لحظات در تاریخ شرکت
سامسونگ یکشبه به بزرگترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان تبدیل نشد. قطعا در این مسیر سختیهایی وجود داشت؛ چالشهای سنگینی پشت سر گذاشته شد و غیرممکنهای زیادی به ممکن تبدبل شد تا سامسونگ آن سالها، به سامسونگی که اکنون میشناسیم بدل شود. از طرفی شرکت کرهای سیاستهای خوبی را هم در پیش گرفت تا بتواند جایگاه خود را به عنوان برترین تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان حفظ کند.
در ادامه به چهار دورهای اشاره خواهیم داشت که سامسونگ بهترین لحظات خود را سپری کرد و توانست سود بسیار خوبی از فروش محصولاتش بدست بیاورد.
-
گلکسی S4؛ پرفروشترین گوشی اندرویدی تاریخ
اولین گوشی سامسونگ از سری گلکسی S از همان ابتدای عرضه موفق شد محبوبیت زیادی را در بین کاربران کسب کند. یک سال بعد، گلکسی S2 بهتر و موفقتر از قبل راهی بازار شد و گلکسی S3 هم در شایستگی تمام این موفقیت را تکرار کرد تا سامسونگ به پادشاه گوشیهای اندرویدی تبدیل شود.
اما تمام این گوشیها هنوز نتوانستند به اندازهی گلکسی S4 موفقیت کسب کنند. میزان فروش گلکسی S4 در سراسر جهان به ۸۰ میلیون دستگاه رسید تا بدین ترتیب نه تنها به پرفروشترین گوشی سامسونگ بلکه به پرفروشترین گوشی اندرویدی تاریخ تبدیل شود. بعید به نظر میرسد حالا که این همه شرکت تولیدکنندهی گوشی اندرویدی وجود دارند، این رکورد شکسته شود.
گلکسی S4 در آن زمان یک گوشی فوقالعاده به حساب میآمد؛ محصولی که ارزش خرید بسیار بالایی داشت و از قدرت سختافزاری زیادی بهره میبرد. به همین خاطر توانست کاربران زیادی را به خود جذب کند. این گوشی در کنار سایر گوشیهای سری گلکسی S بود که توانستند شهرت سیستمعامل اندروید را در سراسر جهان دوچندان کنند تا اکنون این سیستمعامل در جایگاه نخست از لحاظ تعداد کاربر قرار داشته باشد.
-
اولین گوشی از سری گلکسی نوت
سامسونگ قبل از تولید اولین گوشی از سری گلکسی نوت، گوشیهایی در ابعاد نسبتا کوچک تولید میکرد. محصولاتی که در واقع هماندازه با گوشیهای اپل بودند. البته اپل هم در آن زمان گوشیهای آیفون را با حواشی بسیار زیادی در بالا و پایین نمایشگر تولید میکرد اما خب اندازهی نمایشگر بسیار کوچک بود. هرچند گوشیهای سری گلکسی S همیشه اندکی بزرگتر از نمایندههای اپل بودند اما هنوزم گوشی هوشمند بودند، نه فبلت (به معنای گوشیهایی با اندازهی تقریبا ۶ اینچ و بزرگتر) که حتی ایدهی ساخت آن هم منطقی نبود.
اما سامسونگ را همه میشناسیم؛ شرکتی که اگر کاری واقعا منطقی هم نباشد آن را انجام میدهد و اتفاقا موفق هم میشود. گلکسی نوت هم دقیقا یکی از مصداقهای بارز از تجربهی شرکت در انجام کارهای عجیب و غیرمنتظره است که البته مسیر صنعت موبایل را به طور کلی تغییر داد.
گلکسی نوت در همان اولین سال عرضه توانست بهتنهایی کل صنعت گوشیهای هوشمند را برای همیشه در مسیر جدیدی قرار دهد
سامسونگ با تولید اولین گوشی نوت، مورد تمسخر شرکتهای زیادی قرار گرفت. منتقدین زیادی معتقد بودند شرکت کرهای با این کار به هیچ جایی نخواهد رسید و پروژهی تولید گوشی با نمایشگر بزرگ یک شکست واضح خواهد بود. اما در سال ۲۰۱۱، اولین گوشی از سری نوت متولد شد.
این گوشی بسیار بزرگتر از چیزی بود که تاکنون در بین گوشیهای هوشمند شاهد بودیم اما همین محصول بود که تعریف جدیدی از طراحی را ارائه داد و مسیر تمام شرکتهای فعال در این زمینه را عوض کرد. گلکسی نوت نه تنها سامسونگ را متحول کرد بلکه نشان داد یک گوشی لزوما نباید کوچک باشد، بلکه میتواند به اندازهای بزرگ باشد که بتوان از آن به عنوان یک دفترچه یادداشت استفاده کرد.
اینکه میبینیم اکنون گوشیهای بزرگ تا این اندازه محبوب و کاربردی هستند و تلاش شرکتها در تولید گوشیهای کوچک بینتیجه میماند، به خاطر موفقیت زیادی است که گلکسی نوت بدست آورد. البته که بزرگ یا کوچک بودن گوشی امری است کاملا سلیقهای منتها زمان رونمایی از گلکسی نوت به عنوان تغییردهندهی صنعت گوشیهای هوشمند را باید یکی از لحظات بهیادماندنی در تاریخ سامسونگ بدانیم.
-
رونمایی از رابط کاربری One UI
در حال حاضر در بازار گوشیهای هوشمند محصولات بسیار کمی را شاهد هستیم که با اندروید خالص یا نزدیک به خالص راهی بازار میشوند. تقریبا همهی شرکتها سلیقهی خود را در طراحی یک رابط کاربری بر اساس نسخهای از اندروید بکار میگیرند تا گوشی آنها با جلوهی خاص و منحصر بفردی به دست کاربران برسد. رابط کاربری را «پوسته» هم میگویند چرا که در واقع اندروید را با ظاهری شخصیسازی شده در اختیار کاربران قرار میدهد. سامسونگ هم اولینبار رابط کاربری خود را تحت عنوان تاچویز (TouchWiz) رونمایی کرد.
تاچویز را شاید خیلی از کاربران جدید گوشیهای سامسونگ به خاطر نداشته باشند. اما اگر قرار باشد توصیفی از آن داشته باشیم باید بگوییم یک رابط شلوغ، کارتونی و نه چندان زیبا که اصلا نمیشد آن را با ظاهر زیبا، ساده و جذاب iOS در آن زمان مقایسه کرد. به مرور سامسونگ تاچویز را بهبود بخشید و Samsung Experience را به عنوان دومین سری از رابط کاربری خود رونمایی کرد. این رابط پیشرفت بسیار زیادی به نسبت قبل داشت و عالی به نظر میرسید. اما خب ضعفهایی داشت که سامسونگ تصمیم گرفت آنها را در رابطی جدید تحت عنوان One UI بپوشاند؛ رابطی که در سال ۲۰۱۸ و با اندروید ۹ در گوشیهای سامسونگ مورد استفاده قرار گرفت.
رابط کاربری One UI از زمان عرضه تاکنون پیشرفتهای زیادی داشته است. قابلیتهای این رابط آنقدری متنوع و زیاد است که گاهی اوقات کاربرانی که به دنبال ویژگیهای نرمافزاری هستند اصلا نیازی به آپدیت اندروید هم نخواهند داشت چرا که سامسونگ با همان رابط کاربری نیاز همه را برطرف میکند (فقط از لحاظ ویژگی نرمافزاری).
رابط کاربری One UI باعث شد تمام ذهنیت منفی کاربران نسبت به رابطهای کاربری قبلی نظیر تاچویز از بین برود
این رابط هم از لحاظ زیبایی و هم از لحاظ کاربرد از Samsung Experience بهتر بود. از جمله قابلیتهای این رابط میتوان آسانتر شدن کار با گوشی با یک دست را نام برد که با بزرگتر شدن نمایشگرهای گوشی واقعا به چنین قابلیتی نیاز میشد. البته قابلیتهای زیادی در این رابط وجود دارد که حتی اگر کاربر چندسالهی سامسونگ هم باشید شاید در یافتن و استفاده از آنها سردرگم شوید یا اصلا نیازی به آنها نداشته باشید.
نکتهی بسیار مثبت در رابطه با رابط کاربری جدید سامسونگ این است که شرکت کرهای بعد از عرضهی رسمی آن، در بهروزرسانی گوشیهایش نیز نظم خاصی پیدا کرد. ماههایی بود که پرچمداران سامسونگ حتی قبل از گوشیهای پیکسل، آپدیت امنیتی را دریافت میکردند و این فوقالعاده بود. اکنون هم به مدت سهسال پرچمدارها و برخی از میانردههای قدرتمند سری گلکسی A به مدت سهسال و سایر شرکتها به مدت دو سال به سیستمعامل اندروید و رابط جدید مبتنی بر آن آپدیت میشوند. One UI شاید بهترین رابط اندروید نباشد اما قطعا یکی از بهترینهاست و به همین خاطر زمان رونمایی از آن را میتوان به عنوان یکی از بهترین لحظات تاریخ سامسونگ به حساب آورد.
-
گلکسی زد فلیپ
گلکسی زد فلیپ گوشی هوشمند تاشوی سامسونگ است که سال گذشته در دو مدل ۴G و ۵G رونمایی و راهی بازار شد. سامسونگ حساب ویژهای روی موفقیت گوشیهای هوشمند تاشو باز کرده است اما متاسفانه اولین تلاش شرکت در تولید یک گوشی تاشو اصلا با موفقیت همراه نشد. البته گلکسی فولد فاجعهای بود که هیچگاه تکرار نشد و سامسونگ بعد از آن کاملا در تولید گوشی تاشو موفق عمل کرد.
ناگفته نماند گلکسی فولد گوشی تاشویی با طراحی کتابی بود اما گلکسی زد فلیپ شبیه به صدف است و اولین در نوع خود به حساب میآید که هیچ مشکلی هم نداشت و کاملا موفق بود. قیمتی هم که برای این محصول و مدلهای مختلف آن در نظر گرفته میشود بسیار کمتر از مدل زد فولد است تا بدین ترتیب شهرتی که سامسونگ در این زمینه بدست میآید تا حد زیادی مدیون این گوشی باشد.
عملکرد موفقیتآمیز گلکسی زد فلیپ ثابت کرد گوشیهای تاشو قابل اعتماد هستند و میتوان به آنها امیدوار بود
گلکسی زد فلیپ یک تجربهی کاملا موفق در زمینهی تولید گوشی تاشو به حساب میآید و فعلا هم هیچ گزارشی مبنی بر خرابی یا وجود مشکلی خاص در این گوشی یا مدل ۵G منتشر نشده است. حتی منتقدین هم از این گوشی تعریف و تمجید به عمل آوردند تا سامسونگ در یک بخش دیگر در بازار بیرقیب باشد. البته فعلا گوشی هوشمند تاشویی از سوی شرکتهای دیگر در بازار نمیبینیم و تلاشهای شیائومی و هواوی هم آنقدری نیست که بتواند این شرکتها را روبروی سامسونگ قرار دهد. بنابراین به نظر میرسد سامسونگ در آیندهای نزدیک، در بازار گوشیهای تاشو در رتبهی نخست قرار بگیرد؛ منتها اینبار از همان ابتدا.
۸. بدترین لحظات در تاریخ شرکت
سامسونگ شاید بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان باشد و محبوبیت بسیار زیادی داشته باشد، اما همانطور که گفته شد، این محبوبیت را بعد از گذراندن چالشهای سخت و فراوان بدست آورد که در زیر قصد داریم به چهار نمونه از آنها اشاره کنیم که در واقعا سامسونگ بدترین لحظات تاریخ خود را تجربه کرد.
-
گلکسی S6
تا زمان گلکسی S4، سامسونگ در اوج قرار داشت و عملکردش در فروش گوشیهای هوشمند هر سال بهتر از سال گذشته میشد. بخش بزرگی از این عملکرد خوب هم به خاطر گلکسی S4 بود. انتظار میرفت بعد از گذشت چهار سال، سامسونگ باز هم با معرفی یک گوشی قدرتمند درخشان ظاهر شود اما گلکسی S5 همه چیز را عوض کرد. البته گلکسی S5 اصلا گوشی بدی نبود و از همه لحاظ میشد از آن به عنوان یک پرچمدار خوب یاد کرد اما اصلا نتوانست موفقیت گلکسی S4 را تکرار کند یا حتی به آن نزدیک شود. سامسونگ هم میدانست که باید رویهای را که در پیش گرفت تغییر دهد.
در نتیجه فکر تولید گلکسی S6 به ذهن شرکت کرهای افتاد و برای اولین بار، قرار بود محصولی تولید و عرضه شود که اصلا با گروه خونی گوشیهای سری گلکسی S همخوانی نداشت. برای اولین بار بود که سامسونگ در طراحی گوشی خود از شیشه استفاده میکرد اما از طرفی یک سری قابلیتهای بسیار خوب نظیر استاندارد ضد آب IP68 برای محافظت در باربر نفوذ آب و گرد و غبار، اسلات کارت حافظهی جانبی و … از آن حذف شد.
سامسونگ رویهی خود را در تولید پرچمدار با گلکسی S6 تغییر داد اما نتیجهی خوبی نگرفت
باز هم سامسونگ پرچمدار بدی تولید نکرده بود اما این گوشی نتوانست مطابق انتظارات ظاهر شود و موفقیتی که پرچمدارهای قبلی سامسونگ کسب کردند را تکرار کند. متاسفانه تلاش سامسونگ در راستای تولد دوبارهی سری گلکسی S برای افزایش فروش آنها نتیجهی عکس داد و همه چیز را خرابتر کرد. البته که با سری گلکسی S7 باز هم سامسونگ موفق شد به شرایط خوب گذشته بازگردد و فروش خوبی را تجربه کند. سری گلکسی S7 هم موفق شد از حتی از منتقدین امتیازات خوبی را دریافت کند تا سامسونگ بار دیگر به اوج برگردد.
-
گلکسی نوت ۷
اگر از کاربران و علاقهمندان چندسالهی گوشیهای سامسونگ باشید، قطعا باید ماجرای گلکسی نوت ۷ را به خاطر داشته باشید. این را میتوان بدترین تجربهی سامسونگ در تاریخ این شرکت دانست چرا که مجبور شد تمام گوشیهایی را که در سراسر جهان به فروش رساند برگرداند و تولید گلکسی نوت ۷ را هم به طور کامل متوقف کند.
نکتهی جالب اینجاست که رویداد معارفهی محصول بهخوبی پیش رفت و هیچ مشکلی وجود نداشت. از طرفی بررسیکنندگان هم امتیاز خوبی به این محصول داده بودند و حتی برخی از آنها گلکسی نوت ۷ را بهترین گوشی تاریخ سامسونگ میدانستند. اما بعد از گذشت چند هفته، مشکل جدی در گوشی خود را نشان میداد. این مشکلی نبود که بتوان با آپدیتهای نرمافزاری یا رفتن به مراکز تعمیراتی آن را درست کرد، بلکه گوشی کاملا از کار میافتاد چون منفجر میشد و کاری از دست هیچکس بر نمیآمد.
این احتمال وجود داشت که توقف تولید زودهنگام گلکسی نوت ۷ در ادامه دامنگیر سامسونگ شود
در سراسر جهان، کاربران تصاویر و ویدیوهای مختلفی از انفجار ناگهانی و خود بخودی گلکسی نوت ۷ را منتشر میکردند و این نمایندهی سامسونگ را مورد تمسخر قرار میدادند. مشکلی هم که باعث انفجار این محصول میشد، باتری بزرگ آن بود که به نظر میرسید یک مشکل بزرگ از همان دورهی تولید داشت.
در نتیجهی این موضوع، شرکت کرهای مجبور شد به صورت رایگان، به کاربران این امکان را بدهد تا از باتریهای جایگزین ساخت شرکتی دیگر استفاده کنند. این کار انجام شد اما باز هم موفقیت آمیز نبود چرا که گزارشاتی منتشر شد مبنی براینکه گلکسی نوت ۷ بعد از تعویض باتری و نصب باتری جدید به قدری داغ میکرد که تا انفجار هم پیش میرفت. به همین خاطر سامسونگ تولید این گوشی را به صورت کامل متوقف کرد و بعد از گذشت دو ماه، دیگر اثری از گلکسی نوت ۷ در هیچ کجا نبود.
شکستی که سامسونگ در تولید گلکسی نوت ۷ متحمل شد بسیار جدی بود. اما خوشبختانه ورود سری گلکسی S7 در اوایل همان سال باعث شد تا سامسونگ خیلی از این بابت ضرر نکند. از طرفی گلکسی S7 جور مدل سال گذشته یعنی S6 را هم کشید تا یکی از بهترین پرچمداران سامسونگ لقب بگیرد. اما خب شرکت کرهای بعد از موفقیت سری گلکسی S7 امیدوار بود سال را با دو پرچمدار خوب به پایان برساند که نوت ۷ همه را غافلگیر کرد. بعد از آن اتفاق کمی طول کشید تا باز هم کاربران بتوانند به سامسونگ اعتماد کنند اما این شرکت توانست با بهبود کیفیت مدلهای بعدی توانست به دوران خوب خود بازگردد.
-
غفلت در بازار گوشیهای میانرده
سامسونگ در فروش گوشیهای بالاردهی اندرویدی در کشور آمریکا بیشترین سهم را از بازار در اختیار دارد. اما تنها تعداد محدودی از بازارهای دیگر هستند که شرکت کرهای چنین وضعیتی در آنها دارد. از طرفی بازار گوشیهای میانرده و اقتصادی این روزها حسابی خوب است منتها سامسونگ خیلی عملکرد خوبی در این زمینه ندارد. حداقل سهم این شرکت در بازار که چنین چیزی را نشان میدهد. حتی زمانی هم که محصولی را تولید میکرد، آن محصول آنقدری خوب نبود که بتواند بهترینهای بازار را در محدودهی قیمتی مشابه شکست دهد.
سامسونگ همچنان بهای کمتوجهی به بازار میانردهها و گوشیهای اقتصادی را میپردازد
غفلت سامسونگ از یک سو و توجه زیاد سایر شرکتهای اندرویدی نظیر تولیدکنندگان چینی از سویی دیگر باعث شد سهم سامسونگ در این بخش از بازار هر سال کمتر و کمتر شود. تا جایی که این شرکت اکنون متوجه شده است که تاکنون توجه زیادی به این بخش نکرده بود و زمانی هم که تصمیم گرفت این کار را انجام دهد دیگر خیلی دیر شد. رقبای سرسختی نظیر شیائومی پدید آمدند و با زیرمجموعههایی نظیر ردمی و پوکو، بخش بزرگی از بازار را در اختیار گرفتند تا جایی که اکنون شیائومی به عنوان بزرگترین شرکت تولیدکنندهی گوشی هوشمند در جهان شناخته میشود (البته فعلا).
طی چند سال اخیر، سامسونگ بارها تلاش کرد تا اشتباهی را که مرتکب شد جبران کند اما همانطور که اشاره شد، خیلی دیر بود و دیگر نمیشد با رقبایی چون شیائومی مبارزه کرد. شیائومی با اعمال سیاستی شگفتانگیز، یعنی عرضهی گوشیهایی نزدیک به قدرت یک پرچمدار اما با قیمت یک گوشی اقتصادی موفق شد به تدریج آنقدری رشد کند که حتی به رتبهی نخست برترین فروشندهی گوشی هوشمند در جهان دست پیدا کند.
سامسونگ نیاز دارد که بار دیگر گوشیهایی اقتصادی با ارزش خرید بالا تولید و راهی بازار کنند و سری گلکسی M و A هم دقیقا برای همین هدف تولید شدهاند تا بتوانند سامسونگ را به جایگاهی که باید برسانند. منتها سامسونگ اصلا سیاست درستی در این زمینه در پیش نمیگیرد. مثلا گلکسی A52 5G در حال حاضر یکی از قدرتمندترین گوشیهای میانردهی این شرکت با پردازندهی اسنپدراگون ۷۵۰G و ۸ گیگابایت حافظهی رم است اما سامسونگ ۵۰۰ دلار آن را قیمتگذاری کرد. این در حالی است که با پرداخت چنین هزینهای میتوانید یکی از بهترین گوشیهای شیائومی را با پردازندهی ردهی پرچمدار خریداری کنید.
اگر سامسونگ به این سیاست نه چندان منطقی خود ادامه دهد، شاید سالها طول بکشد یا اصلا غیر ممکن باشد که آن را در صدر جدول گوشیهای میانرده شاهد باشیم. چند سال غفلت کافی بود تا اینکه سامسونگ اکنون جایگاه چندین سالهی خود را هم از دست رفته ببیند.
-
گلکسی فولد
پیشتر دربارهی گلکسی فولد و آن ورود نه چندان خوشایندی که داشت صحبت کردیم. واقعیت این است که سامسونگ در سال ۲۰۱۸ و در جریان کنفرانس توسعهدهندگان خ خود یک گوشی تاشو را به نمایش گذاشت و کاربران را برای رونمایی رسمی از آن هیجانزده کرد. تا آن زمان ایدهی تاشدن گوشی آن هم از نمایشگر، فقط در فیلمهای علمی تخیلی دیده شده بود اما سامسونگ داشت آن را عملی میکرد و خب طبیعی بود که کاربران بسیار هیجانزده باشند.
یک سال بعد یعنی در تابستان سال ۲۰۱۹، سامسونگ رسما از گوشی تاشوی خود تحت عنوان گلکسی فولد رونمایی کرد تا بدین ترتیب رسما کار خود را در این زمینه آغاز کند. اما این آغاز به کار اصلا آن چیزی نبود که انتظار میرفت و سامسونگ در اولین تجربهی خود در ساخت گوشی تاشو شکست خورد.
گلکسی فولد گوشی خوبی نبود؛ دلیل این موضع هم این است که پلاستیک استفاده شده برای نمایشگر نه تنها بهسادگی خراش برمیداشت و خراب میشد بلکه سامسونگ در هیچ کجا از متن دفترچهی راهنمای این محصول نوشته نبود که نباید پلاستیک روی نمایشگر را جدا کرد چون معمولا این روزها با خرید یک گوشی چنین کاری را انجام میدهیم. به همین خاطر برخی از کاربران با خرید این گوشی فرصت تجربهی عیبهای آن را هم نداشتند و خود با کندن پلاستیک روی نمایشگر که در واقع بخشی از آن بود آن را خراب میکردند.
البته این تمام ماجرا نبود؛ گلکسی فولد اصلا در برابر نفوذ گرد و غبار به درون لولاها و حتی نمایشگر مقاوم نبود و همین مسأله آن را بسیار آسیبپذیر میکرد. کمی بعد کاربران به این نتیجه رسیدند که به طور کلی مقاومت گوشیهای تاشو اصلا قابل قیاس با گوشیهای معمولی نیست و کمی دلسرد شدند. نکتهی مثبت این بود که این گوشی رسما در اختیار همهی کاربران قرار نگرفت و بیشتر بررسیکنندگان بودند که به آن دسترسی داشتند.
گلکسی فولد برای همیشه به عنوان یک خاطرهی بد در ذهن سامسونگ باقی خواهد ماند
در این بین سامسونگ تمام مدلهای فروخته شده را پس گرفت و عرضهی گلکسی فولد را به تاخیر انداخت. کمی بعد، نمونهی بهبود یافتهی گلکسی فولد وارد بازار شد که از نمایشگر مقاومتر و لولاهایی با طراحی بهتر برای جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به درون گوشی راهی بازار شد. البته کمی دیر شده بود چون گلکسی فولد دیگر از چشم همه افتاده بود.
خوشبختانه اما سامسونگ به همین سادگیها دست بردار نبود و سال بعد گلکسی زد فلیپ و زد فولد ۲ را بدون هیچ مشکل خاصی راهی بازار کرد تا نشان دهد یک شکست قرار نیست جلوی پیشرفت را بگیرد. اما آن لحظه را میتوان یکی از بدترین لحظات تاریخ شرکت کرهای به حساب آورد.
۹. سایر جزئیات مربوط به گوشیهای سامسونگ
در حال حاضر در رابطه با گوشیهای سامسونگ کاملا خبره شدهاید و میدانید این شرکت چه گوشیهایی در چه دستههایی تولید و عرضه میکند. اما یک سری جزئیات باقی مانده است که قصد داریم در ادامه به آنها بپردازیم تا به طور کامل سامسونگ را بشناسید.
-
کوالکام در مقابل اگزینوس
سامسونگ گوشیهای خود را غالبا با تراشههای اگزینوس تولید میکند. تراشهی اگزینوس اختصاصی و متعلق به خود شرکت است به همین خاطر در هزینهی ساخت گوشی هم تا حد زیادی صرفهجویی میشود چون دیگر نیاز نیست از شرکتهای دیگر تراشه خرید. این تراشهها به صورت کلی از همتای خود از کوالکام ضعیفتر هستند اما خب خرید تراشههای قدرتمند کوالکام خرج زیادی برای سامسونگ خواهد داشت. با این حال یک سری از گوشیهای این شرکت که به آمریکا یا چین فروخته میشوند، از پردازندههای کوالکام استفاده میکنند.
همین سیاست باعث شد کاربران دو تجربهی کاملا متفاوت را از کار با یک گوشی داشته باشند. اگرچه این اواخر سامسونگ دیگر از هستههای اختصاصی خود در پردازندههایش استفاده نکرد چون آخرینباری که این کار را کرد (اگزینوس ۹۹۰) واقعا تجربهی ناخوشایندی شد و اگر فروش سری گلکسی S20 خوب نبود، میشد رونمایی از آنها را هم به عنوان یکی از لحظات بد سامسونگ در نظر گرفت. عملکرد اگزینوس ۹۹۰ آنقدری بود بود که کاربران به فکر جمعآوری امضا برای ارسال به سامسونگ بودند تا این شرکت دیگر از پردازندههای خود در گوشیهایش استفاده نکند. البته همانطور که گفته شد این اواخر شرکت هم اگزینوس ۲۱۰۰ و هم اسنپدراگون ۸۸۸ را که به عنوان قلب تپنده در گوشیهای سری گلکسی S21 ایفای نقش میکنند با فناوری و هستههای مشابه تولید کرد تا فاصلهی آنها کمتر و تجربهی کار با گوشی برابر شود.
-
پشتیبانی
یکی از مهمترین دغدغههای کاربران قبل از خرید یک گوشی، پشتیبانی شرکت است. منظورمان پشتیبانی نرمافزاری نیست، بلکه خدمات پس از فروشی است که شرکتها معمولا به خوبی آن را ارائه نمیکنند. اما سامسونگ برخلاف سایر شرکتها در این زمینه عملکرد بسیار خوبی دارد و همیشه پاسخگوی مشتریان خود بوده است. بنابراین میتوان به این شرکت اعتماد کرد.
دربارهی پشتیبانی نرمافزاری هم عملکرد آن بسیار خوب است. تمام گوشیهای پرچمدار این شرکت از سال ۲۰۱۹ به بعد و تمام میانردههای سری گلکسی A از گلکسی A51 به بعد به مدت سهسال قادر به دریافت آپدیت نرمافزاری اندروید و به مدت چهار سال قادر به دریافت آپدیتهای امنیتی خواهند بود. سایر گوشیها به مدت دو سال از لحاظ نرمافزاری آپدیت میشوند. رویهای کاملا مشخص و البته ارزشمند که باعث جذابیت هرچه بیشتر نمایندههای شرکت شد.
-
سامسونگ دکس
یکی از قابلیتهای کلیدی و هیجانانگیز پرچمدارهای قدرتمند سامسونگ، پشتیبانی آنها از قابلیتی تحت عنوان دکس است (Dex). این قابلیت به کاربران این امکان را میدهد که گوشی خود را به مانیتور یا لپتاپ متصل کنند و سپس با استفاده از موس و صفحه کلید بلوتوثی، از گوشی خود به عنوان یک کامپیوتر استفاده کنند. رابط کاربری اندروید گوشیهای سامسونگ در حالت دکس بسیار شبیه به ویندوز میشود تا کاربران سهولت بیشتری حین استفاده داشته باشند. این یکی از بهترین قابلیتهایی است که هر برندی آن را برای گوشیهایش عرضه نمیکند.
-
لوازم جانبی
از آن جایی که سامسونگ لوازم الکترونیکی زیادی تولید میکند، اصلا هم جای تعجبی نداشت که در زمینهی لوازم جانبی هم عملکرد بسیار خوبی داشته باشد. اگر اینطور نبود قطعا شرکت نمیتوانست به چنین جایگاهی برسد. بدین ترتیب شاهد لوازم جانبی زیادی برای گوشیها، لپتاپ، گجتهای پوشیدنی و بسیاری موارد دیگر هستیم که در بازارهای مختلف جهان به فروش میرسند.
نه فقط این بلکه سامسونگ آنقدری مشهور هست که سایر شرکتهای شخص ثالث هم به تولید لوازم جانبی برای محصولات این شرکت میپردازند که از جمله این موارد میتوان به قاب محافظ، کابل و آداپتور شارژر، هندزفری و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد. به صورت کلی اگر یک پرچمدار گرانقیمت هم با برند سامسونگ خریداری کنید، مشکلی از بابت لوازم جانبی نخواهید داشت.
۱۰. سوالات متداول دربارهی گوشیهای سامسونگ
-
چقدر طول میکشد تا سامسونگ گوشیهایش را به اندروید آپدیت کند؟
اخیرا، سامسونگ سیاست آپدیت محصولاتش را تغییر داد. همانطور که اشاره شد، برخی از گوشیهای میانرده و تمام گوشیهای بالاردهی شرکت قادر به دریافت سه بهروزرسانی اندروید و چهار بهروزرسانی امنیتی هستند. این یعنی اگر محصولی با اندروید ۱۱ از این شرکت خریداری کنید، قادر خواهید بود آن را تا اندروید ۱۴ هم بهروزرسانی کنید. سرعت بهروزرسانی گوشیها هم نسبتا خوب است و اینطور نیست زمان خیلی زیادی بگذرد. هرچند در مقایسه با گوگل و یک سری دیگر از شرکتها، سامسونگ خیلی در این زمینه سریع نیست.
-
آیا گوشیهای سامسونگ جک ۳.۵ میلیمتری هدفون دارند؟
سامسونگ گوشیهای پرچمدار خود را بدون جک ۳.۵ میلیمتری هدفون راهی بازار میکند و این شامل تمام گوشیهای پرچمدار سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ هم میشود. اما گوشیهای میانرده و اقتصادی از سری A و M از این پورت محبوب پشتیبانی میکنند و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
-
آیا گوشیهای سامسونگ از کارت حافظهی جانبی پشتیبانی میکنند؟
سامسونگ اخیرا از قرار دادن اسلات مخصوص کارت حافظهی جانبی در گوشیهای پرچمدارش صرف نظر کرد. اما سیاست مشخصی در این رابطه وجود ندارد. برای مثال گلکسی نوت ۲۰ از آن پشتیبانی نمیکرد اما مدل اولترا چرا. در عوض سری گلکسی S20 همگی از این اسلات بهرهمند بودند. گلکسی S21 و مدلهای مختلف آن اما از کارت حافظهی جانبی برخوردار نبودند. میانردهها و گوشیهای اقتصادی غالبا چنین اسلاتی را در خود دارند. به صورت کلی سیاست مشخصی در این بخش وجود ندارد و باید قبل از خرید، مشخصات مربوط به محصول را چک کرد.
-
چگونه متوجه شویم گوشی ما با پردازندهی کوالکام یا اگزینوس است؟
اگر از گوشیهای سامسونگ استفاده میکنید، میتوانید اپلیکیشن رایگان CPU-Z را دانلود کنید و از برند و مدل پردازندهی گوشی خود آگاه شوید. اگر هم قصد خرید گوشی سامسونگ را دارید و میخواهید از نوع پردازندهی آن مطلع شوید، لیست مربوط به مشخصات فنی گوشی قطعا شامل نوع و مدل پردازنده خواهد بود. اگر هم چنین چیزی ذکر نشده بود، میتوانید با فروشنده یا خود سامسونگ تماس بگیرید و سوال خود را مطرح کنید.
-
آیا گوشی سامسونگ غیر اندرویدی هم وجود دارد؟
خیر. در حال حاضر سامسونگ هیچ گوشی غیر اندرویدی تولید نمیکند اما خب در تاریخ خود بوده زمانهایی که گوشیهای ویندوزی تولید میکرد. با این حال مادامی که نام گلکسی را در یکی از گوشیهای این شرکت شاهد هستید، مطمئن باشیم آن گوشی از اندروید به عنوان سیستمعامل خود بهره میبرد.
منبع: Android Authority
فقط سامسونگ خوبه مخصوصا سری نوت و اس فقط samsung
دست نویسنده با ذوقتون درد نکنه. چقدر زحمت کشیدند. امیدوارم سامسونگ همیشه بدرخشه