آیا سامسونگ و شیائومی در تلاشند از سایه‌ی اپل خارج شوند؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه
سامسونگ اپل وان‌پلاس شیائومی

اینطور که به نظر می‌رسد، اپل در حال تبدیل شدن به پادشاه جدید دنیای گوشی‌های هوشمند است. در نتیجه هیچ شرکتی نمی‌خواهد به صورت مستقیم با آن وارد رقابت شود. برای مثال سامسونگ، وان‌پلاس، شیائومی، تمام این شرکت‌ها پرچم‌داران خود را بعد از اپل راهی بازار می‌کنند اما دلیل این کار چیست؟ در این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

مقاله در یک نگاه:

  • شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی نظیر سامسونگ، وان‌پلاس و شیائومی قرار است پرچم‌داران خود را اوایل سال آینده رونمایی کنند.
  • به نظر می‌رسد این شرکت‌ها از رقابت مستقیم با اپل هراس دارند.
  • پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی مدت و نام برند باعث شده کاربران بدون توجه به موارد مختلف، پرچم‌داران اپل را به گوشی‌های اندرویدی ترجیح دهند.
  • اپل در فصل پاییز بدون رقیب خاصی از اندروید، گوشی‌هایش را رونمایی و عرضه می‌کند.
  • عدم وجود رقیبی قدر برای اپل می‌تواند در نهایت موجب اتخاذ تصمیماتی نظیر افزایش قیمت و کاهش نوآوری‌های خاص در آیفون‌ها از سوی اپل شود.

اندروید و iOS سال‌هاست که به عنوان دو سیستم‌عامل محبوب دنیای گوشی‌های هوشمند با یکدیگر رقابت تنگاتنگی داشته‌اند. البته اندروید به خاطر قرارگیری در گوشی‌های میان‌رده و اقتصادی متعدد، کاربران بیشتری داشته و همچنان هم وضعیت همینطور است. بسیاری از کاربران از پس هزینه‌ی سنگین گوشی‌های اپل برنمی‌آیند و طبیعتا در تلاش برای خرید یک محصول میان‌رده یا مقرون به صرفه، به تنها موارد موجود یعنی گزینه‌های اندرویدی می‌رسند.

اما اینطور که به نظر می‌رسد، اپل در حال تبدیل شدن به شماره‌ی نخست در صنعت گوشی‌های هوشمند است. این شرکت با عملکرد خوب خود در زمینه‌ی فروش گوشی‌های پرچم‌دار باکیفیت موفق شد سود کلانی بدست بیاورد و کاربران زیادی را هم به خود جذب کند. نمی‌توانیم موفقیتی را که شرکت آمریکایی بدست آورد را ساده از کنارش بگذریم چرا که اگر دقت کنید می‌بینید این شرکت اهمیت زیادی برای محصولات خود دارد و قوانین سفت و سختی را هم دنبال می‌کند. در نتیجه‌ی همین سخت‌گیری‌ها پیشرفت هم حاصل شد و به نظر می‌رسد اندروید با آزادتر گذاشتن کاربران هم نتوانست آن‌ها را متقاعد به ماند کند.

در حال حاضر به نظر می‌رسد اندروید خیلی در مقایسه با iOS سیستم‌عامل محبوبی به حساب نمی‌آید. بسیاری از کاربران اگر حق انتخاب داشته باشند اپل و محصولات این شرکت را ترجیح می‌دهند. بماند که بخش بزرگی از آن‌ها از میان‌رده‌های اندرویدی استفاده می‌کنند و به همین خاطر تصور می‌کنند با خرید گوشی‌های اپل می‌توانند از تمام مشکلات مربوط به اندروید که در پرچم‌دارها دیده نمی‌شود رهایی پیدا کنند. با این حال وضعیت فعلا اینطور است.

اما به اعتقاد افشاگران معروف و موثق حوزه‌ی فناوری نظیر جان پراسر و مکس جامبور، سال آینده‌ی میلادی باید شاهد رونمایی از این پرچم‌دارها باشیم:

  • شیائومی ۱۲، ۱۲ پرو، ۱۲ اولترا – تاریخ احتمالی رونمایی: دسامبر ۲۰۲۱ (از مدل استاندارد) – اوایل بهار ۲۰۲۲ (از مدل‌های پرو و اولترا)
  • گلکسی S22، S22 پلاس و S22 اولترا – تاریخ احتمالی رونمایی: ۸ فوریه‌ی ۲۰۲۲
  • وان‌پلاس ۱۰، وان‌پلاس ۱۰ پرو – تاریخ احتمالی رونمایی: ژانویه – فوریه‌ی ۲۰۲۲ در چین، مارس – آوریل ۲۰۲۲ در بازارهای جهانی

اگر به بهترین‌های اندرویدی نگاهی داشته باشید، می‌بینید که همه‌ی آن‌ها در یک چیز با هم مشترک هستند. تمام آن‌ها قرار است اواخر امسال یا در نهایت در سه‌ماه نخست سال آینده راهی بازار شوند. البته از لحاظ تاریخی، یعنی با نگاهی به گذشته می‌بینیم که چنین موضوعی اصلا هم عجیب نیست چرا که این شرکت‌ها غالبا گوشی‌های خود را در چنین تاریخ‌هایی راهی بازار می‌کردند. اما دو نکته در این بین وجود دارد که تاکنون شاهد آن نبودیم و به نوعی معنای «عقب‌نشینی» را به ذهنمان می‌آورد:

  • وان‌پلاس تولید گوشی‌های پرچم‌دار سری T را لغو کرد در حالی که معمولا در بازه‌ی زمانی سپتامبر تا اکتبر یا به عبارتی پاییز شاهد رونمایی از آن‌ها بودیم (درست در زمان رونمایی از آیفون‌ها).
  • سامسونگ از رونمایی از سری گلکسی نوت صرف نظر کرد که آن هم در ماه آگوست، یک ماه قبل از آیفون‌ها رونمایی می‌شد. آن هم آیفون‌هایی که قرار بود با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی راهی بازار شوند و قطعا مورد توجه قرار داشتند تا گلکسی نوت که می‌دانستیم تفاوتی با گلکسی S21 اولترا نخواهد داشت.

با حذف گوشی‌های سری وان‌پلاس T و گلکسی نوت که هر دوی آن‌ها از پرچم‌داران فوق‌العاده دوست‌داشتنی و محبوب بازار هم به حساب می‌آمدند، تنها گوشی‌های پیکسل هستند که باید هر سال به صورت مستقیم با اپل رقابت کنند. شرکت گوگل هم به‌تازگی به صورت جدی وارد عرصه‌ی گوشی‌های هوشمند شده و به نظر می‌رسد می‌خواهد این روند را تا جایی که بتواند محصولات خود را همه‌گیر کند ادامه دهد. حتی اخیرا اعلام شد که این شرکت گوشی‌هایش را تا سال‌ها از لحاظ امنیتی پشتیبانی می‌کند تا بتواند با اپل رقابت نزدیکی از این حیث داشته باشد.

اما عرضه‌ی سری گوشی‌های پیکسل در پاییز یعنی اپل تقریبا تمام پاییز را تحت سلطه‌ی خود دارد و هیچ گوشی دیگری نیست که بخواهد برای نماینده‌های محبوب اپل خطرآفرینی کند. بدین ترتیب شرکت آمریکایی می‌تواند با خیال راحت، پاییز و آخر سال شگفت‌انگیزی داشته باشد و تا جایی که می‌تواند گوشی‌های خود را به فروش برساند.

اگرچه عملکرد گوگل در تولید پرچم‌دار خوب بود، مثلا پیکسل ۶ پرو با دوربین‌های بسیار قدرتمند، طراحی منحصربفرد و زیبا، طول عمر باتری مناسب و بسیاری از قابلیت‌های خوب دیگر راهی بازار شد اما این شرکت هنوز هم رقیبی جدی برای اپل در نظر گرفته نمی‌شود. چه برسد به آن قهرمانی که انتظار می‌رود در دنیای اندروید، بتواند مانع اپل و گوشی‌های شگفت‌انگیزش باشد. کاری که حتی سامسونگ هم نتوانست به عنوان برترین تولیدکننده‌ی گوشی هوشمند در جهان از پس آن بربیاید. سوا از تمام این موارد، گوشی‌های گوگل فقط در ۹ کشور در دسترس قرار دارند و طبیعتا برای اپل که در بیش از ۷۰ کشور در سراسر دنیا محصولاتش را به فروش می‌رساند اصلا رقیب در نظر گرفته نمی‌شود. بنابراین مادامی که تمرکز روی اروپا و آمریکا، جایی که هر دو شرکت محصولاتشان را در آن بازارها به فروش می‌رسانند قرار نگیرد، مقایسه‌ی این دو شرکت منصفانه نخواهد بود.

چرا سامسونگ، وان‌پلاس و شیائومی از رقابت مستقیم با اپل هراس دارند؟

سامسونگ اپل وان‌پلاس شیائومی

گلکسی S22 (چپ بالا) – وان‌پلاس ۱۰ پرو (چپ پایین) – شیائومی ۱۲ (راست)

اینکه چرا شرکت‌های بزرگ تولیدکننده‌ی گوشی‌های اندرویدی نمی‌خواهند به صورت مستقیم با اپل وارد رقابت شوند کاملا واضح و قابل درک است. اپل بازار گوشی‌های پرچم‌دار را کاملا قبضه کرده است. در پنج سال گذشته هیچ شرکتی نتوانست مانند اپل، گوشی‌های پرچم‌دارش را به فروش برساند. فقط کافی است به جدول زیر نگاهی بیندازید تا ببینید میزان فروش هر پرچم‌دار در سه ماه نخست سال ۲۰۲۱ به چه صورت بوده است.

  • اپل آیفون ۱۲ (۵ درصد)
  • اپل آیفون ۱۲ پرو مکس (۴ درصد)
  • اپل آیفون ۱۲ پرو (۳ درصد)
  • اپل آیفون ۱۱ (۲ درصد)
  • شیائومی ردمی 9A (2 درصد)
  • شیائومی ردمی ۹ (۱ درصد)
  • سامسونگ گلکسی A12 (1 درصد)
  • شیائومی ردمی نوت ۹ (۱ درصد)
  • سامسونگ گلکسی A21S (1 درصد)
  • سامسونگ گلکسی A31 (1 درصد)

همانطور که مشاهده می‌کنید، اصلا وضعیت برای پرچم‌داران اندرویدی خوب نیست. حتی اگر به میزان درآمد هم نگاه کنیم باز هم شرایط اپل عالی و بهتر از سایرین به نظر می‌رسد چرا که گوشی‌هایی از این شرکت که در بازار به فروش می‌رسند گران‌قیمت‌تر از متوسط گوشی‌های اندرویدی هستند، خصوصا آن‌هایی که در این لیست مشاهده می‌کنیم. ۴ پرچم‌دار اپل توانستند دو برابر بیشتر از ۶ گوشی اندرویدی دیگر که هیچ کدام از آن‌ها پرچم‌دار نیستند و قیمت بسیار پایینی هم دارند فروش داشته باشند؛ طبیعتا هر شرکتی باشد دلش نمی‌خواهد با این شرکت و محصولات قدرتمندش رقابت داشته باشد.

همین یک مورد شاید کافی باشد تا متوجه شوید دلیل اصلی عدم رقابت شرکت‌های اندرویدی با اپل این است که آن‌ها نمی‌توانند به خوبی اپل کاربران را به خرید گوشی‌های پرچم‌دار متقاعد کنند. همین موضوع به نظر می‌رسد برای سال بعد هم تکرار شود. اتفاقا اپل هم قصد دارد سری آیفون ۱۴ را با تغییرات بسیار بیشتری راهی بازار کند و قطعا کاربران زیادی باز هم توجهشان به این سمت جلب می‌شود.

با نگاهی به آیفون ۱۳ و آیفون ۱۳ مینی، می‌بینیم که اپل مدل ۱۲۸ گیگابایتی این گوشی‌ها را کاملا مشابه نسل گذشته قیمت‌گذاری کرده است اما به نظر می‌رسد برای نسل بعد که دیگر آیفون مینی در کار نخواهد بود، اوضاع فرق کند. اپل قصد دارد آیفون ۱۴ مکس را جایگزین آیفون ۱۳ مینی کند چون به نظر می‌رسد کاربران علاقه‌ی خاصی به این گوشی‌های کوچک ندارند. آیفون ۱۴ مکس در عوض قرار است نمایشگر بزرگ‌تر، یک دوربین بیشتر و صد البته قیمت بالاتری هم داشته باشد که معمولا در گوشی‌های غیر سری پرو شاهد چنین چیزهایی نبودیم.

آیا اپل قیمت گوشی‌هایش را به خاطر نبود رقیب اندرویدی افزایش می‌دهد؟

آیا سری آیفون ۱۴ گران‌ترین آیفون تاریخ خواهد بود؟ طراحی منتسب به آیفون ۱۴ پرو مکس به گفته‌ی جان پراسر از افشاگران معروف حوزه‌ی فناوری

اگر شرکت‌های اندرویدی نتوانند با اپل رقابت کنند، یک مشکل بزرگ بوجود خواهد آمد. البته این در حد حدس و گمان است و شاید اتفاقی رخ ندهد. اما با شناختی که از اپل داریم، شاید این شرکت تصمیم بگیرد حالا که رقیبی از اندروید ندارد، قیمت گوشی‌هایش را اندکی افزایش دهد. البته تا قبل از تحریم‌های هواوی، به نظر می‌رسد تنها شرکتی که می‌تواند در مقابل اپل ایستادگی کند هواوی است چرا که شرکت چینی در کاری که اپل در آن فوق‌العاده عمل می‌کند، یعنی تبلیغات، کم‌نظیر بود. هواوی خوب می‌دانست کاربران به دنبال چه چیزی هستند و دقیقا روی همان موارد تمرکز می‌کرد. شرکت چینی حتی توانست سامسونگ را هم در مقطعی پشت سر بگذارد و به بهترین سازنده‌ی گوشی هوشمند در جهان تبدیل شود اما به یک‌باره تحریم‌های آمریکا ظاهر شدند و این شرکت را به ورطه‌ی نابودی کشاندند. بنابراین فعلا به نظر نمی‌رسد هواوی بتواند به ناجی اندرویدی‌ها تبدیل شود و در نبود این شرکت، سازندگان گوشی‌های اندرویدی باید از اپل بترسند.

این موضوع به اپل فضا و آزادی عمل زیادی می‌دهد. این شرکت که جز گوگل هیچ رقیب مستقیم دیگری در فصل پاییز ندارد می‌تواند قیمت گوشی‌هایش را افزایش دهد. لازم نبود خیلی تحلیل انجام دهیم تا به این نتیجه برسیم چون طبیعتا وقتی رقابتی نباشد، قیمت‌ها هم افزایش پیدا خواهند کرد. دیگر خبری از آیفون مینی با قیمت ۷۰۰ دلار نیست و گوشی جدید قطعا به خاطر اضافه شدن قابلیت‌هایی که سال‌هاست در گوشی‌های اندرویدی دیده می‌شود قیمتی نزدیک به ۹۰۰ دلار خواهد داشت و بین آیفون ۱۴ و مدل پرو از این سری قرار می‌گیرد.

اپل در حال حاضر در بکارگیری فناوری‌ها و نوآوری‌های روز در گوشی‌هایش بسیار کند عمل می‌کند. اگر دقت کنید می‌بینید که این شرکت به‌تازگی پرچم‌دارهای مدل پرو از آیفون ۱۳ را به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی مجهز کرد، گوشی‌های این شرکت همچنان با حواشی زیاد در طرفین راهی بازار می‌شوند، وزن و ضخامت آن‌ها زیاد است، سرعت شارژر آن‌ها به ۲۰ وات محدود می‌شود، دوربین تله‌فوتو فقط توانایی زوم اپتیکال ۳ برابری دارد و بسیاری موارد دیگر که برخی از آن‌ها حتی برای گوشی‌های اقتصادی اندرویدی هم قابلیت جدید محسوب نمی‌شوند. اما شرکت آمریکایی به قدری در بزرگ نشان دادن آن‌ها خوب عمل می‌کند که کاربران تصور می‌کنند این ویژگی‌ها فقط مختص گوشی‌های اپل هستند.

اگر رقیب بزرگی برای اپل وجود نداشته باشد طبیعتا این شرکت سرعت بکارگیری فناوری‌های روز در گوشی‌هایش را از آنچه که شاهد هستیم هم کمتر خواهد کرد. بنابراین اپل با خود فکر می‌کند و می‌بیند اگر قرار باشد یک قابلیت خوب را در آیفون ۱۵ پرو قرار دهد، در شرایطی که هیچ رقیبی هم وجود ندارد که با آن مقایسه شود و کاربران هم اصلا برایشان مهم نیست چه قابلیتی در این گوشی وجود دارد، چرا پس آن را در آیفون ۱۶ پرو استفاده نکند؟

آیا امیدی برای اندرویدی‌ها وجود دارد؟

اینطور که به نظر می‌رسد، اندرویدی‌ها همچنان یک امیدواری بزرگ دارند. بسیاری از شرکت‌های بزرگ نظیر سامسونگ، وان‌پلاس، شیائومی و … قرار است از پرچم‌داران خود در یک فصل رونمایی کنند و با در نظر نگرفتن اپل و گوگل، بسیاری از کاربران و علاقه‌مندان به گوشی‌های اندرویدی می‌توانند با انتخاب‌های بسیار جذابی مواجه شوند. در واقع همه چیز در طول یک فصل مشخص خواهد شد و دیگر نیازی نخواهید داشت تا مثلا شش ماه منتظر بمانید ببینید آیا پرچم‌دار سامسونگ ارزشمندتر است یا وان‌پلاس.

خیلی جالب‌تر و بهتر می‌شد اگر تمام شرکت‌ها پرچم‌داران خود را در یک روز خاص از سال رونمایی و عرضه می‌کردند. آن وقت فرصت بهتر و بیشتری برای مقایسه‌ی مشخصات فنی و انتخاب بین آن‌ها داشتیم. اما حالا واقعیت چیز دیگری است. هرچند اینکه سه شرکت قرار است پرچم‌داران خود را در طول یک فصل رونمایی کنند هم باید شکرگزار بود. البته شاید گوگل هم بعدها تصمیم بگیرد در راستای خروج از سایه‌ی اپل، پرچم‌داران خود را در زمستان رونمایی کند.

نظر شما در این رابطه چیست؟ فکر می‌کنید با تمام این تفاسیر، چرا کاربران هر روز بیشتر از دیروز به گوشی‌های اپل علاقه‌مند می‌شوند؟ به نظر شما واقعا پرچم‌داران اندرویدی ارزش خرید کمتری از گوشی‌های آیفون دارند؟

منبع: PhoneArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. ???????

    من نمیدونم واقعا چرا انقد سخته که گوشی ها مثل یه مانیتور خیلی عالی ۲۴۰ هرتز باشند ولی به نظر من اگر سامسونگ می خواد خودشو بکشه بالا و دوباره شرکت خوبی بشه باید از اندروید جدا بشه و خوش سیستم عامل بزنه ولی اینکار خیلی خیلی سخته پس تا جدا نشه نمی تونه گوشی هاش رو گرون بفروشه نکته دوم اینه که از تولید سری آ و m رو باید متوقف کنه چون این گوشی ها درسته که برای هر قشری مناسب هستند ولی باعث میشه تا این شرکت افت قیمت پرچم داراست داشته باشه البته این قضیه فقط تو ایران قید میکنه مثلا در ایران سامسونگ گلکسی زد فولد ۳ که ۴۰ میلیون هست تو یونان ۱۸۷۰ یورو هست که از آیفون ۱۳ پرو مکس ۱ ترا گرونتره

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X