بررسی One UI 3.0؛ رابط کاربری جدید و جذاب سامسونگ
سامسونگ قرار است گوشیهای سری گلکسی S21 خود را به همراه اندروید ۱۱ و رابط کاربری One UI 3.0 راهی بازار کند. البته دارندگان گوشیهای سری گلکسی S20 و نوت ۲۰ هم اکنون این بهروزرسانی را دریافت کردهاند به همین خاطر تصمیم گرفتیم نگاهی داشته باشیم به قابلیتهای جدید این رابط کاربری تا ببینیم سامسونگ به نسبت قبل چه پیشرفتی داشته است.
One UI 3.0 جدیدترین نسخه از رابط کاربری سری One UI سامسونگ به حساب میآید که بهتازگی و بعد از نسخهی ۲.۵ این رابط برای گوشیهای گلکسی عرضه شد. جالب است بدانید حجم این بروزرسانی حدود ۲٫۲ گیگابایت است. جدا از اینکه با این آپدیت، سیستمعامل گوشی به اندروید ۱۱ ارتقا پیدا میکند، یکی دیگر از دلایل حجم بالای آن، قابلیتها و تغییرات جدیدی است که غول کرهای برای آن عرضه کرده است.
سامسونگ در این بهروزرسانی یک سری قابلیتهایی را که گوگل در اندروید ۱۱ ارائه کرده بود، مطابق سلیقهی خود برای گلکسیها منتشر کرد. قابلیتهای شخصی سازی شدهای که در هیچ یک از گوشیهای دیگر شاهد آنها نیستیم. به صورت کلی، تغییرات اساسی صورت گرفته در One UI 3.0 را میتوان به ۶ دستهی زیر تقسیم کرد؛
- طراحی جدید نوار اعلانات
- کنترل آسان رسانه در صفحهی قفل
- انیمیشنهای جدید و عملکردی نرم و روان
- قفل صفحه با دوبار ضربه روی نمایشگر و همچنین نگهداشتن روی یک اپلیکیشن برای دسترسی به ویجت دلخواه
- ظاهر جدید منوی تنظیمات، باتری، حافظه و …
- طراحی دایرهای شکل برخی از آیکونها، منوهای شفاف
در ادامه به بررسی کامل تمام این تغییرات صورت گرفته و مقایسهی آن با نسخهی قبل میپردازیم. به خاطر داشته باشید به صورت کلی، برخی از قابلیتهایی که یک رابط کاربری به گوشیهای پرچمدار میآورد ممکن است در گوشیهای میانرده وجود نداشته باشد. البته قابلیتهای یاد شده در بالا در تمام گوشیهایی که واجد شرایط دریافت این بهروزرسانی هستند مشابه است.
طراحی جدید نوار اعلانات
بزرگترین تغییر رابط کاربری One UI 3.0، در واقع بزرگترین تغییری است که گوگل به همراه اندروید ۱۱ معرفی کرد و آن هم شکل جدید نوار اعلانات است. البته عملکرد سامسونگ در کنترل اعلانات، پیش از این هم بسیار خوب بود اما اکنون این قابلیت ارتقا یافته و بهتر هم شده است.
اعلانات اکنون در تبهای مجزا با گوشههای منحنی به نمایش در میآیند تا یافتن آنها سادهتر باشد. همچنین پیغامهایی که کاربر به صورت شخصی (دایرکت) دریافت میکند، اولویت بیشتری داشته و بالاتر از تمام اعلانات دیگر به نمایش در میآیند تا کاربر سریعتر به آنها دسترسی داشته باشد. علاوه بر اینها، کاربر میتواند یک اعلان خاص را بهعنوان اعلان با اولویت بالا نشانهگذاری کرده تا اطمینان حاصل کند این پیغام در بالاترین بخش نوار اعلانات باقی خواهد ماند.
کنترل آسان رسانه در صفحهی قفل
رابط کاربری One UI همیشه در کنترل رسانه ضعیف عمل میکرد. در واقع بهتر است بگوییم به نسبت آنچه که انتظار داشتیم، One UI عملکرد خوبی نداشته. گزینهی مربوطه یا در این منو پنهان بود یا در گوشهی سمت چپ، به شکل کوچکی به نمایش در میآمد. به همین خاطر در گوشیهای بزرگ، دسترسی به آن بسیار سخت میشد.
اما در اندروید ۱۱ و در واقع رابط کاربری جدید، این گزینه به وسط صفحهی قفل هدایت شده تا کنترل آن بسیار آسانتر باشد. بدین ترتیب توقف، ادامه و یا تغییر آهنگ با یک دست هم بهراحتی امکانپذیر خواهد بود. این یک بهروزرسانی جزئی اما مهم است که از وجود آن در رابط جدید سامسونگ خوشحالیم. البته شاید کاربران iOS سامسونگ را به خاطر کپی کردن این قابلیت از اپل متهم کنند اما در دنیای فناوری، الگوبرداری از شرکتهای دیگر برای حرکتی به سمت پیشرفت، بسیار خوب است.
انیمیشنهای جدید و عملکردی نرم و روان
سامسونگ بین شرکتهای دیگر، معروف به این است که رابط کاربری خود را با دریایی از امکانات طراحی میکند. قابلیتهایی که شاید در طول چند سال استفاده از گوشی حتی از وجود آنها هم مطلع نباشید. همین مسأله باعث میشود گوشیهای میانرده با دریافت یک سری بهروزرسانیها، از لحاظ عملکرد دچار مشکل شوند.
اما سامسونگ در رابط کاربری One UI 3.0 این مشکل را تا حدودی با بهینهسازی نرمافزاری حل کرده. کار کردن با گوشی بعد از دریافت این بروزرسانی به شکل تقریبا محسوسی (بسته به گوشی) روانتر از گذشته است. البته گوشیهای بررسی شده در این مقایسه، هر دو گلکسی S20 هستند که گوشیهای فوقالعاده قدرتمندی به حساب میآیند و به همین خاطر، تفاوت محسوسی در کار با دو گوشی با سیستمعاملهای متفاوت حس نمیشود.
همچنین طبق بررسیهای صورت گرفته توسط وبسایت منبع، گویا کمی لگ در گشتوگذار در منوهای مختلف گلکسی S20 وجود دارد که این موضوع در گوشیهای وانپلاس و گوگل بعد از دریافت اندروید ۱۱ مشاهده نشده بود. انتظار میرود لگهای اینچنینی در بهروزرسانیهای فصلی یا ماهانه حل شود.
قفل صفحه با دوبار ضربه روی نمایشگر و دسترسی به ویجت با نگه داشتن روی هر برنامه
یکی از قابلیتهای گوشیهای سامسونگ که انتظارش را داشتیم، قفل صفحه با دوبار ضربه زدن روی نمایشگر بود. کاربران گوشیهای جدید سامسونگ میتوانستند با دوبار ضربه روی نمایشگر، گوشی را روشن کنند، اما این کار برای قفل صفحه پاسخگو نبود که خوشبختانه در این بهروزرسانی شاهد حضور آن هستیم. قابلیتی که به شکل محسوسی استفاده از کلید پاور را محدود میکند.
تغییر دیگری که در این رابط کاربری صورت گرفته، دسترسی به ویجت هر برنامه با ضربه زدن و نگه داشتن روی آن است. بدین ترتیب دیگر کاربر مجبور نخواهد بود روی صفحهی هوم نگه دارد و به منوی ویجتها هدایت شود و از بین تعداد زیاد آنها، یکی را که مد نظر وی است انتخاب کند.
ظاهر جدید منوی تنظیمات
منوی تنظیمات سامسونگ در تمام رابطهای کاربری این شرکت عالی بوده. همه چیز درست در همان جایی که باید قرار دارند و اصلا گشتوگذار بین منوهای مختلف تنظیمات در گوشیهای غول کرهای و یا یافتن یک گزینه سخت نیست. با این حال سامسونگ کمی منوی مربوط به آن را تغییر داد و کاربر اکنون در بالاترین بخش این منو، به حساب کاربری خود دسترسی دارد. غیر از این، تغییر محسوسی را شاهد نیستیم. جز اینکه منوها کمی پایینتر آمدهاند تا دسترسی به آنها بسیار سادهتر باشد.
ظاهر جدید منوی باتری
در بین منوی تنظیمات، صفحهی مربوط به باتری هم دستخوش تغییراتی شد. اکنون کاربر به محض وارد شدن به بخش باتری، میتواند گزارش استفاده از آن را در یک نمودار مشاهده کند. کاربر در رابط قبلی، بعد از ورود به این بخش، باید روی Battery Usage کلیک میکرد تا به نمودار استفاده دسترسی داشته باشد. دقیقا همین تغییرات برای منوی حافظه هم صورت گرفته و کاربر نیازی به گشتوگذار در بخشهای مختلف ندارد. به محض ورود به بخش مربوطه، همهی اطلاعات کاربردی به نمایش در میآید.
طراحی دایرهای شکل برخی از آیکونها، منوهای شفاف
در رابط کاربری قبلی، مطابق تصویر زیر، برخی از آیکونها پس زمینهای نداشتند در حالی که برای برخی دیگر این پسزمینه وجود داشت. اما در رابط جدید، همه چیز یکدست و زیباتر شده و برای تمام آیکونها، پسزمینهای آشکار در نظر گرفته شده. علاوه بر اینها، برخی از منوها مانند نوار اعلانات، کدر بودند. به گونهای که کاربر بعد از باز کردن این پنل (متناسب با تم گوشی) با صفحهای سیاه یا سفید مواجه میشد. اما اکنون برخی از پنلها به صورت شفاف طراحی شدهاند که به نظر میرسد جز زیبایی، تأثیر خاص دیگری ندارند.
نتیجه
به صورت کلی، One UI 3.0 بیشتر تغییرات ظاهری به خود دیده و در بسیاری از منوها همان زبان طراحی آشنا را شاهد هستیم. با این حال میتوان به یکدست بودن بخشهای مختلف، پاک شدن بخشهای غیر ضروری، دسترسی آسانتر به منوهای ضروری و چیزهایی از این دست بهعنوان پیشرفتهای بزرگ این رابط کاربری اشاره کرد. بهبود عملکرد زیاد نیست؛ اما آنقدری هست که بتوان آن را حس کرد.
به صورت کلی به نظر میرسد سامسونگ در مسیر درستی قرار دارد. اگرچه هنوز در بخشهایی شاهد لگ و باگهایی هستیم که در دیگر گوشیهای اندرویدی شاهد این مشکلات نبودیم اما به نظر میرسد تمام اینها با بهروزرسانیهای نرمافزاری آینده حل میشوند.
منبع: PhoneArena
سلام به همگی
توی آپدیت جدید چرا توی قست شماره گیری دیگه دوسیم همزمان نمایش داده نمیشه؟؟؟؟
همچنین توی ارسال اس ام اس هم فقط یک سیم نمایش داده میشه در حالیکه قبلا دوسیم همزمان مشخص بود و با هر کدوم میخاستی ارسال میکردی یا تماس میگرفتی؟
کسی میدونه چرا؟؟؟؟؟
باش تو راست میگی????????
خوبه تو بررسی ها میگن بهترین رابط کاربری رو سامسونگ و اکسیژن او اس دارن
ضمنا در زمینه ی هواوی بله فناوری های جسورانه ای داشت ولی تجربه به من اموخته اشغالترین گوشی های سامسونگ برام بهتره بقیه برنداس
چون اطمینان ساختار دارم پشتبانیش بده؟ عالیه اتفاقا من ۸ساله تبلت پایینرده دارم آخ نگفته در صورتی که همتای پرچمدارش هواوی و شیائومی ۳بار رفتن تعمیرگاه و به اندازه این کار تدادن
کاریم که کردم یکم بازی سطح پایین و وب گردی! سامسونگ برا من اثبات شدست
من شکست سامسونگ در مقابل امکانات سبائومی که میاد اعلام میکنم این حرفم به این معنی نیست که شیائومی بهتره ن سامسونگ بهتر از شیائومی هست
سامسونگ از اندروید ۸ به ۹ خیلی تغییر داد
تغییر کردن خیلی قشنگه آیکون ها
ولی الان سامسونگ رفته سراغ داخل آیکون ها و به بیرون ایکون اهمیت نداده
در داخل تصویر ها ام مشخصه
این کار سامسونگ نشون دهنده اینکه میخاد از کاربر هاش سوء استفاده کنه
مثل اپل که سال هاست دارع همون شکل ios خودشو نشون میدع
الانم که کامل سوء استفاده کرده او هیچی توی جعبه هاش نزاشته غیر از یه کابل
اینجاست که بقیه شرکت هائم سوء استفاده میکن و کارا اپل انجام میدن
تا پول بیش تری در بیارن
حیف گوشی هواوی بود که تحریم شد
هواوی ثابت کرد که بهترین گوشی هستش
و بخاطر همین تحریم شدن اگه هواوی تحریم نمیشد بازار ۲۰۲۱ دسته هواوی بود
ببین داش اولا شیائومی مجبوره محصولاتش رو ارزون بده که به فروش بره چون تجربه سامسونگ و اپل رو نداره و جا نیفتاده زیاد.
دوما رابط کاربری سامسونگ خیلی پخته تر از شیائومی تجربش هم بیشتره.
سوما همکاری سامسونگ با گوگل و مخصوصا مایکروسافت خیلی ارزش خرید این برند رو بالا میبره چون کلی امکانات جدید اضافه میشه.
بعدم شماهایی که میگین گوشی های سامسونگ گرونه و پول برندش رو میگیره بدونین که اگه شیائومی هم پنل سوپر امولد بزاره واسه گوشیاش قیمتشون فضایی میشه .
اون اعلانها و ویجت موزیک روی لاک اسکرین که تازه برگشته به پیشفرض اندروید! دو بار زدن روی صفحه هم که تعجب میکنم چرا تا الان اضافه نکرده بوده! یه سری آیکون هم تغییر داده که… !
شاخ فیل رو شکوند با اینهمه پیشرفت!
ناموسا تغییرش خیلی کمه در حد می یو ای ۱۲ نیست می یو ای خیلی قشنگ تره و امکانات بیشتر داره اما سامسونگ مث می یو ای باگ نداره می یو ای یکم باگ داره
خب این دیگه چیه؟
اندروید بنظرم از ۷ به بعد تغیر نکردن
این حرف رو نگو که خندهام میگیره!! از ۷ به ۸ کلی تغییر کرده، اونوقت میگی از ۷ تا ۱۱ تغییر نکرده؟؟!! فقط یه گوشی سامسونگ رو از ۸ به ۹ آپدیت کنید و مقایسه کنید تا متوجه تغییرات بشید.
گویا سامسونگ به شما پول میده
گوشی من a20 دوبار می زنم روی صفحه روشن میشه ولی از اندروید ۹ به ۱۰ آپدیت کردم پردید از تنظیمات ولی این قابلیت هست????حتی خیلی از قابلیت های دیگری روی اندروید۹ داشتم ولی چون فعال کرده بودم هست ولی دیگه نمی تونم لغو کنم????
برادر من اینکه هیچ فرقی نکرده…
آپدیت از ۲ به ۳ باید دگرگونی داشته باشه.
این در حد ۲.۱ به ۲.۲ هم نیست.
میشه بگید تغییر از نظر شما چیه؟ دیگه اگه این تغییری نداشته، تغییر بکنه چی بشه!! اگه یه کم متن رو میخوندید متوجه تغییرات گسترده میشدید!