سامسونگ ۱۰ میلیارد دلار برای تولید پردازندههای ۳ نانومتری سرمایهگذاری میکند
با توجه به گزارش بلومبرگ، سامسونگ قصد دارد با سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد دلاری در کارخانه خود در آستین تگزاس، یک مجموعه پیشرفته تولید پردازنده را در این منطقه احداث کند. این کارخانه که قرار است سومین کارخانه بهرهمند از فناوری لیتوگرافی فرابنفش سامسونگ در جهان باشد، توانایی تولید پردازندههای پیشرفته ۳ نانومتری را خواهد داشت.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، ساخت این کارخانه در سال جاری و تولید چیپها نیز از سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد. در حالیکه همچنان آینده جنگ تجاری آمریکا و چین مبهم است، وجود چنین کارخانهای در خاک آمریکا میتواند به جذب مشتریهای آمریکایی بیشتر از سوی کمپانی کرهای کمک کند.
سالهاست که کمپانیهای چینی مانند TSMC از رقبای اصلی سامسونگ در تولید پردازنده به شمار میآیند. کمپانی TSMC در چند سال گذشته همکاری خوبی با اپل داشته و تولید چیپستهای مورد نیاز بسیاری از آیفونها، از جمله چیپهای ۵ نانومتری بهکار رفته در آیفونها و رایانههای مک امسال را بر عهده دارد.
این کمپانی چینی نیز به دنبال ایجاد یک کارخانه در خاک آمریکا است که با سرمایهای ۱۲ میلیارد دلاری در آریزونا ساخته خواهد شد و انتظار میرود از سال ۲۰۲۴ تولید پردازندههایش را آغاز کند.
سامسونگ در مصاحبهای با بلومبرگ اعلام کرده است که هنوز باید درباره ایجاد یک کارخانه جدید در آمریکا فکر کند. همچنین، طبق گزارشی که رویترز منتشر کرده است، این غول کرهای تصمیم دارد در دهه پیش رو مبلغ ۱۱۶ میلیارد دلار در صنعت چیپهای non-memory سرمایهگذاری کند.
بر اساس اعلام Nikki، چیپهایی که اکنون در کارخانه آستین سامسونگ تولید میشوند به مدلهای قدیمی ۱۴ نانومتری محدود هستند، اما این شرکت امیدوار است تا سال ۲۰۲۲ بتواند چیپهای مبتنی بر تکنولوژی ۳ نانومتری خود را ارائه کند.
در حالیکه در طول سالهای گذشته تولید چیپهای حافظه به عنوان نقطه قوت کرهایها شناخته میشد، بلومبرگ معتقد است تمرکز سامسونگ بر ساخت این کارخانه برای کسب سود بیشتر از بازار پردازندههای گوشیهای هوشمند و رایانهها منطقی است.
ظاهرا تصمیم سامسونگ برای ایجاد این مجموعه بزرگ هنوز نهایی نشده، اما گفته میشود قدمهای اولیه را برداشته است. در ماه دسامبر، Nikki اعلام کرد که کمپانی کرهای مکانی به مساحت ۴۴۰ هزار متر مربع را در آستین خریداری کرده که به کارخانه این شرکت نزدیک است. سامسونگ از دهه ۹۰ میلادی در این منطقه حضور دارد.
سال گذشته مقامات شهری آستین بررسی درخواست سامسونگ مبنی بر تغییر کاربری زمین خریداری شده برای استفاده صنعتی را آغاز کردهاند. البته نهایی شدن این موضوع به موارد بحث برانگیزی همچون مالیات و سوبسیدهای وضع شده در دولت جو بایدن وابسته است.
در حال حاضر سامسونگ وظیفه تولید چیپستهای شرکتهای بزرگی مانند کوالکام و انویدیا را برعهده دارد و گفته میشود به عقد قرارداد همکاری با کمپانی اینتل نیز بسیار نزدیک شده است. Korea Times در گزارشی به این موضوع اشاره کرده است که کارخانه سامسونگ در آستین در نیمه دوم امسال ظرفیت تولید ۱۵ هزار چیپ گرافیکی برای اینتل را دارد.
پت گلسینگر، مدیر عامل اینتل، بهتازگی گفته است که ممکن است در آینده این شرکت تولید چیپهای خود را برون سپاری کند و با وجود اینکه تصمیم دارند بخش عمده چیپهای مورد نیازشان را خودشان تامین کنند، ممکن است تا سال ۲۰۲۳ برای تولید چیپها به تکنولوژیها و محصولات خاصی نیازمند شود.
بلومبرگ در گزارش خود اشاره کرده است که سامسونگ با این سرمایهگذاری، ترندی را برای کمپانیهایی مانند مایکروسافت، آمازون و گوگل رواج میدهد که تولید چیپهای مورد نیاز خود را به شرکتهایی مانند TSMC و سامسونگ بسپارند.
همانطور که میدانید، سامسونگ علاوه بر تولید چیپست برای سایر شرکتها، چیپستهای اختصاصی خود با برند اگزینوس را نیز تولید میکند که در گوشیهای هوشمند و تبلتهای این شرکت به کار گرفته میشوند.
توسعه مجموعه جدید سامسونگ میتواند کسبوکار گوشیهای هوشمند این شرکت و حتی کل این صنعت را تحت تاثیر قرار دهد. اما سامسونگ با موانع مهمی نیز مواجه است که کار را برای این کمپانی سختتر کرده است.
در حال حاضر این کمپانی رقابت بسیار سنگینی با TSMC دارد. کمپانی چینی فقط در سال جاری قصد دارد ۲۸ میلیارد دلار در کسبوکار تولید پردازنده خود سرمایهگذاری کند، اما کل هزینه سامسونگ برای توسعه بخش نیمه رساناهایش در سال گذشته ۲۶ میلیارد دلار بوده است که بخش عمده آن به تولید چیپهای حافظه اختصاص یافته است.
همچنین، این شرکت با مشکل جدیتری مواجه است و آن بازداشت مجدد وارث و رئیس سامسونگ، جِی وای لی است که به اتهام پرداخت رشوه، بهتازگی به بازگشت به زندان برای مدت ۲ سال و ۶ ماه محکوم شده است.
منبع: The Verge
ببین چه قانون محکمی دارند که صاحب شرکت سامسونگ با میلیاردها دلار سرمایه نه دزدی یا برداشتن پول واختلاس تنها به خاطر دادن رشوه باید چندین سال در زندان باشه
تایوان درواقع جزو چین محسوب میشه و خود سازمان ملل تایوان رو به جین سپرده
این که تایوان بخشی از چینه، ادعای چینه و تایوانی ها این رو قبول ندارن، درسته که از نظر سازمان ملل و رژیم حقوق بین الملل، تایوان به شکل رسمی جزو چینه ولی به صورت دفاکتو مستقله و خود تایوانی ها، خودشون رو مستقل از چین می دونن. شرکت TSMC هم شرکتی که تایوانیه و در تایوان ثبت شده و به چین ربطی نداره و حتی در جریان جنگ تجاری چین و آمریکا و تحریم های هواوی، از ساخت تراشه های هواوی سرباز زد.
شرکت TSMC یه شرکت تایوانی هستش نه چینی.