سامسونگ از گوشیهای سری گلکسی S23 رونمایی کرد
بعد از یک سال انتظار، درست در زمانی که مدتها قبل تعیین شده بود، سامسونگ از گوشیهای سری گلکسی S23 رونمایی کرده است. محصولاتی که در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا قرار است به مدت یک سال به عنوان پرچمداران این شرکت کرهای در بازار با سایر گوشیها رقابت کنند.
گوشیهای سری گلکسی S23 با بهرهمندی از یک سری قابلیت جذاب در مقایسه با نسل گذشته، از بهترین پرچمدارانی محسوب میشوند که سامسونگ تاکنون رونمایی و راهی بازار کرده است. روی کاغذ، مشخصات فنی این گوشیها استثنائی است و به احتمال زیاد در عمل هم باید انتظار کیفیت بالایی را داشته باشیم. این گوشیها درست مثل سال گذشته در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا رونمایی شدهاند که در ادامه به بررسی جزئی آنها خواهیم پرداخت.
سامسونگ گلکسی S23 و S23 پلاس
مثل دفعات قبل، فرق بین مدل استاندارد و پلاس به اندازهی نمایشگر و در نتیجه ظرفیت باتری محدود میشود. به جز این دو مورد تفاوت خاصی را بین دو محصول شاهد نیستیم. سامسونگ برای مدل استاندارد از این سری از نمایشگری ۶٫۱ اینچی استفاده کرده که وضوح آن به +FHD و رفرشریت هم به ۱۲۰ هرتز میرسد. این رفرشریت تطبیقپذیر است و از ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز بسته به نوع محتوا جابجا میشود. به عنوان محافظ صفحه هم برچسب گوریلا گلس ویکتوس ۲ را شاهد هستیم که جدیدترین برچسب محافظ ساخت شرکت کورنینگ است.
سامسونگ بار دیگر تصمیم گرفته کیفیت ساخت مدل استاندارد را افزایش دهد، بدین ترتیب در ساخت آن از ترکیب شیشه (پنل پشتی) و آلومینیوم (فریمها) استفاده کرده است. آلومینیوم به کار رفته در ساخت این گوشی هم بسیار با کیفیت بوده و در برابر ضربه و خط و خش عملکرد بسیار خوبی از خود به نمایش میگذارد. وزن گلکسی S23 هم به ۱۶۷ گرم میرسد.
به عنوان سیستمعامل و رابط کاربری پیشفرض، One UI 5.1 را سوار بر اندروید ۱۳ شاهد هستیم که طبق سیاست نرمافزاری جدید سامسونگ تا ۴ سال از آن به صورت نرمافزاری پشتیبانی میشود. به عنوان قلب تپنده، پردازنده ی فوقالعاده قدرتمند اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در این گوشی ایفای نقش میکند که از یک هستهی Cortex-X3 با فرکانس ارتقا یافته از ۳٫۲ به ۳٫۳۶، دو هستهی Cortex-A715 با فرکانس ۲٫۸، دو هسته از نوع Cortex-A710 با فرکانس ۲٫۸ و سه هسته از نوع Cortex-A510 با فرکانس ۲ گیگاهرتز تشکیل شده و از پردازندهی گرافیکی آدرنو ۷۴۰ هم برای انجام وظایف گرافیکی بهره میبرد که فرکانس آن از ۶۸۰ در نسخهی معمولی به ۷۱۹ مگاهرتز افزایش پیدا کرده است. این پردازنده به طور اختصاصی برای گوشیهای سامسونگ طراحی شده و حتی نام Snapdragon for Galaxy برای آن انتخاب شده است. از اصلیترین تفاوت آن با مدل معمولی که در گوشیهای سایر برندها استفاده میشود میتوان به پردازشگر هوش مصنوعی ۶ هستهای آن اشاره کرد که در انجام وظایف مربوط به این حیطه عملکرد حیرتانگیزی از خود به نمایش میگذارد. تأثیر این ارتقا را به احتمال زیاد باید در پردازش تصاویر به وضوح شاهد باشیم.
این گوشی قرار است در سه مدل با ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی ۱۲۸/۸، ۲۵۶/۸ و ۵۱۲/۸ گیگابایت راهی بازار شود که در این بین فقط مدل ۱۲۸/۸ آن از حافظهی داخلی با فناوری UFS 3.1 بهره میبرد. دو مدل دیگر به حافظهی داخلی پرسرعت UFS 4.0 مجهز شدهاند که سرعت به مراتب بالاتری دارد. پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی هم در این گوشی دیده نمیشود.
در بخش دوربین مشخصات نسبتا مشابهی را در مقایسه با قبل شاهد هستیم. یعنی همان دوربین ۵۰ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.8 و اندازهی سنسور ۱/۱٫۵۶ اینچ با پشتیبانی از لرزشگیر اپتیکال که یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تلهفوتو با امکان زوم ۳ برابری اپتیکال و ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض با لرزشگیر Super Steady در حالت ویدیو و زاویهی دید ۱۲۰ درجهای آن را همراهی میکنند. این دوربین امکان ضبط ویدیو با کیفیت ۸K@24/30 را به کاربران میدهد. دوربین سلفی هم ۱۲ مگاپیکسلی است و در وضوح ۴K@30/60 قادر به فیلمبرداری است. این دوربین همچنین از فوکوس خودکار هم بهره میبرد.
به عنوان منبع تغذیه شاهد یک باتری ۳۹۰۰ میلیآمپر ساعتی در این گوشی هستیم که از شارژر ۲۵ واتی هم پشتیبانی میکند اما این شارژر درون جعبه در دسترس قرار ندارد و برای خرید آن باید سوا از پول خود گوشی، مبلغ دیگری را هزینه کنید. از جمله سایر امکانات گلکسی S23 میتوان به پشتیبانی از شارژر بیسیم با سرعت ۱۰ وات، شارژر معکوس با سرعت ۴٫۵ وات، حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اولتراسونیک، بلندگوهای استریو تنظیم شده توسط شرکت AKG، حواشی بسیار کم اطراف بدنه، استاندارد ضد آب و گرد و غبار IP68 و پشتیبانی از دو سیمکارت اشاره کرد.
گلکسی S23 پلاس دقیقا از همین مشخصات بهره میبرد با این تفاوت که نمایشگر آن ۶٫۶ اینچی است، وزن آن به ۱۹۵ گرم میرسد، در دو مدل با ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی ۲۵۶/۸ و ۵۱۲/۸ گیگابایت به فروش میرسد که در هر دو مدل فناوری حافظهی داخلی UFS 4.0 است، ظرفیت باتری آن به ۴۷۰۰ میلیآمپر ساعت میرسد و از شارژر ۴۵ واتی پشتیبانی میکند. در غیر این صورت از پردازنده گرفته تا دوربین، استاندارد مقاومتی، کیفیت نمایشگر، امکانات نرمافزاری و… تفاوتی بین این مدل و مدل استاندارد وجود ندارد.
این دو گوشی در رنگهای سبز، مشکی، لاوندر و کرم و با قیمت پایهی ۸۰۰ دلار و ۱۰۰۰ دلار در آمریکا و ۹۵۰ یورو و ۱۲۰۰ یورو در بازار اروپا به فروش خواهند رسید.
S23 اولترا
اما میرسیم به گل سر سبد این مجموعه یعنی گلکسی S23 اولترا. محصولی که قرار است پرچمدار اصلی سامسونگ در سال ۲۰۲۳ باشد و در نتیجه انتظار میرود امکانات و قابلیتهای آن به مراتب از دو گوشی دیگر و همچنین در مقایسه با نسل قبل بیشتر باشد. این گوشی از لحاظ کیفیت ساخت تفاوتی با دو مدل دیگر ندارد و در ساخت آن از آلومینیوم برای فریمهای کناری و شیشه برای پنل پشتی استفاده شده است اما به واسطهی اندازهی بزرگی که دارد، وزن آن به ۲۳۳ گرم میرسد.
کیفیت پنل نمایشگر این گوشی +QHD یا همان ۱۴۴۰ × ۳۰۸۸ پیکسل است که حداکثر میزان روشنایی در آن به ۱۷۵۰ نیت میرسد. این نمایشگر ۶٫۸ اینچی از رفرشریت تطبیقپذیر ۱۲۰ هرتزی هم بهره میبرد که در مواقع غیر ضروری تا ۱ هرتز هم کاهش پیدا میکند. سیستمعامل و سختافزار هم مثل کیفیت ساخت، از جمله مواردی است که گلکسی S23 در آن با دو مدل دیگر تفاوتی ندارد. یعنی اندروید ۱۳، رابط کاربری One UI 5.1 و پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۲ را در اینجا هم شاهد هستیم اما به لطف اندازهی بزرگ این گوشی، این فرصت فراهم شده تا سامسونگ خنککنندهی به مراتب پیشرفتهتری را در این گوشی تعبیه کند تا به راحتی بتواند از پس پردازندهی قدری چون اسنپدراگون ۸ نسل ۲ برآید. این گوشی در چهار مدل با ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی ۲۵۶/۸، ۲۵۶/۱۲، ۵۱۲، ۱۲ گیگابایت و ۱T/12 گیگابایت در دسترس قرار خواهد گرفت که در تمامی مدلهای آن نوع حافظهی داخلی UFS 4.0 خواهد بود.
البته یک تفاوت جزئی در پنل جلویی این گوشی با دو مدل دیگر وجود دارد که آن، نسبت نمایشگر به بدنه است. در دو مدل استاندارد و پلاس میزان حواشی اندکی بیشتر است و باعث شده نسبت نمایشگر به بدنه به ۸۸٫۹٪ برسد. این در حالی است که در گلکسی S23 اولترا سامسونگ تلاش کرده تا میزان حواشی را به حداقل برساند. در نتیجه نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی به ۸۹٫۵٪ رسیده که در مقایسه با دو مدل دیگر خیلی محسوس نیست. همچنین از لحاظ ظاهر کلی، گلکسی S23 اولترا به شکل تخت طراحی شده ولی دو گوشی دیگر زوایای منحنی شکل دارند.
اما در بخش دوربین، به خصوص دوربین اصلی، تفاوت به اوج میرسد. در این جا به جای سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی که چندین نسل با پرچمداران سامسونگ همراه شد، شاهد یک سنسور ۱/۱٫۳ اینچی هستیم که وضوح آن به ۲۰۰ مگاپیکسل میرسد. این سنسور قدرتمند از لرزشگیر اپتیکال هم بهره میبرد و و یک سنسور لیزری فوکوس خودکار هم به آن در فوکوس کردن روی سوژهها کمک میکند. این دوربین در نور شب عملکرد حیرتانگیزی دارد و میتواند در سختترین شرایط نوری هم تصاویر واضح و روشنی ثبت کند.
در کنار این دوربین از دو دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تلهفوتو استفاده شده که قادر به زوم اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری هستند. همچنین دوربین فوق عریض هم ۱۲ مگاپیکسلی با قابلیت پیکسل دوتایی فوکوس خودکار است و ۱۲۰ درجه را هم تحت پوشش خود میگیرد. دوربین سلفی این گوشی اما برخلاف نسل قبل ۱۲ مگاپیکسلی و مشابه دوربین سلفی دو مدل استاندارد و پلاس است و از قابلیتهایی نظیر +HDR10 و تماس ویدیویی دوگانه پشتیبانی میکند.
سامسونگ برای گلکسی S23 اولترا مثل سه نسل قبل از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده که از شارژر سریع ۴۵ واتی پشتیبانی میکند. گفته میشود این شارژر میتواند گلکسی S23 اولترا را در مدت ۳۰ دقیقه تا ۶۵٪ شارژ کند. اما این شارژر درون جعبه در دسترس قرار ندارد. از جمله سایر مشخصات این محصول میتوان به پشتیبانی از قلم S-Pen با زمان تأخیر ۲٫۸ میلیثانیه، بلندگوهای استریو، شارژ بیسیم با سرعت ۱۰ وات، شارژ معکوس با سرعت ۴٫۵ وات و حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اولتراسونیک اشاره کرد.
گلکسی S23 اولترا در سه رنگ سبز، لاوندر، کرم و مشکی و با قیمت ۱۴۰۰ یورو در اروپا و ۱۲۰۰ دلار در تاریخ ۱۷ فوریه (۱۶ روز دیگر) در آمریکا به فروش خواهد رسید.