سرعت آپدیت گوشیهای سامسونگ باید به الگوی تمام شرکتهای اندرویدی تبدیل شود
سامسونگ در تاریخ ۲۴ آبان روند انتشار آپدیت One UI 4 مبتنی بر اندروید ۱۲ را برای گوشیهای سری گلکسی S21 آغاز کرد. این در حالی است که سال گذشته اندروید ۱۱ در تاریخ ۱۲ آذر به گوشیهای سری گلکسی S20 راه پیدا کرد. همانطور که میبینید، سرعت انتشار آپدیت اندروید برای پرچمداران سامسونگ به طور چشمگیری بهبود یافته است.
طبق اعلام سامسونگ، One UI 4 به تمام گوشیها و تبلتهای مهم عرضه شده در سالهای ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ راه پیدا میکند که این یعنی در مجموع بیش از ۴۰ گوشی و تبلت سامسونگ این آپدیت را دریافت خواهند کرد. گوگل هم طبیعتا همچنان اولین شرکتی است که نسخهی جدید اندروید را برای گوشیهای خود ارائه میدهد ولی امسال این کار کمی دیرتر از زمان معمول انجام شد.
در این میان، متأسفانه بیشتر شرکتهای اندرویدی حتی به وعدهی ارائهی دو سال آپدیت هم چندان پایبند نیستند و آنهایی که به این وعده عمل میکنند، آپدیتهای لازم را بسیار دیر به دست کاربران میرسانند. بهعنوان مثال میتوانیم به ایسوس و موتورولا اشاره کنیم که به ترتیب بعد از حدود ۱۰ و ۶ ماه اندروید ۱۱ را برای گوشی پرچمدار خود منتشر کردند.
با توجه به اینکه نسل جدید گوشیهای گوگل توجه بیشتری جلب کردهاند و سامسونگ هم در زمینهی سرعت انتشار آپدیت روزبهروز بهتر میشود، دیگر شرکتها هم باید رویهی خود را تغییر دهند وگرنه از این رقابت عقب میمانند.
گوگل و سامسونگ؛ بهترین از نظر سرعت آپدیت
برای یادآوری باید بگوییم که گوگل برای گوشیهای خود حداقل ۳ سال آپدیت اصلی و ۵ سال آپدیتهای امنیتی ارائه میدهد. این یعنی سری پیکسل ۶ اندروید ۱۵ را در سال ۲۰۲۴ دریافت خواهند کرد و تا سال ۲۰۲۶ برای این گوشیها آپدیتهای امنیتی ارائه خواهد شد. البته از آنجایی که گوگل توسعهدهندهی اندروید است، این شرکت مانند اپل باید مدتزمان پشتیبانی از گوشیهای خود را از این حد فعلی هم افزایش دهد که تا حالا چنین چیزی عملی نشده است.
سامسونگ هم در سال ۲۰۲۰ اعلام کرد که برای بسیاری از گوشیهای خود ۳ نسخهی اصلی اندروید منتشر میکند و تا ۴ سال آپدیتهای امنیتی به دست کاربران آنها میرساند. البته برخلاف گوشیهای گوگل که آپدیتهای امنیتی را به صورت ماهانه دریافت میکنند، سامسونگ بعد از مدتی این نوع آپدیتها را هر سه ماه یکبار یا هر دو سال یک بار ارائه میدهد.
در ابتدا گوگل فقط دو نسخهی اصلی اندروید را برای گوشیهای خود ارائه میکرد ولی با معرفی پیکسل ۲، این محدودهی زمانی افزایش پیدا کرد و به ارائهی ۳ نسخهی اصلی اندروید رسید. بین گوگل و سامسونگ در این زمینه رقابتی شکل گرفته و با توجه به اینکه سری پیکسل ۶ یک سال بیشتر از نسلهای قبلی آپدیتهای امنیتی دریافت میکنند، احتمالا سامسونگ هم بار دیگر مدتزمان پشتیبانی از گوشیهای خود را افزایش خواهد داد.
در این میان باید به وانپلاس هم اشاره کنیم که بهتازگی اعلام کرده مدت بیشتری از گوشیهای پرچمدار و میانرده پشتیبانی خواهد کرد. اوپو و ویوو هم برای گوشیهای پرچمدار خود وعدههای مشابهی مطرح کردهاند. شیائومی هم گفته تعداد محدودی از گوشیها-فعلا فقط سری شیائومی ۱۱T-به مدت ۳ سال از آپدیتهای اصلی بهرهمند خواهند شد.
گوگل در این زمینه باید بهتر عمل کند
تمام کاربران میدانند که گوگل صاحب اندروید است. این شرکت در سال ۲۰۰۵ اندروید را تصاحب کرد و با وجود اینکه نسبت به سامسونگ از نظر نرمافزاری توان بیشتری دارد، اما مشخص نیست که چرا هنوز در زمینهی پشتیبانی نرمافزاری مانند اپل عمل نمیکند. باید خاطرنشان کنیم گوشیهای پیکسل ۶ برای اولین بار از تراشهی اختصاصی طراحی شده توسط گوگل بهره میبرند و این یعنی در این گوشی هماهنگی بین سختافزار و نرمافزار بیشتر از گذشته شده است.
البته شاید گوشیهای پیکسل ۷ بتوانند وعدهی دریافت ۵ نسخهی اصلی اندروید را عملی کنند و از طرف دیگر این شرکت ممکن است زمان تعیین شده برای آپدیت گوشیهای پیکسل ۶ را افزایش دهد. اما در حال حاضر، زمانبندی آپدیت گوشیهای پیکسل با توجه به پتانسیلهایی که در اختیار دارند، اصلا چشمگیر نیست.
نبرد گوگل و سامسونگ بر سر آپدیت اندروید
وانپلاس که روزی روزگاری در زمینهی ثبات و سرعت انتشار آپدیت اندروید حرف اول را میزد، مدتهاست که این عرصه را به رقبا واگذار کرده است. بهعنوان مثال هنوز تاریخ دقیقی برای انتشار OxygenOS 12 ارائه نشده و در ضمن با توجه به افزایش همکاریهای بین وانپلاس و اوپو، به نظر میرسد این رابط کاربری تا حد زیادی همان ColorOS موجود در گوشیهای اوپو باشد.
از طرف دیگر اوپو هم اگرچه تا حدی توجه بیشتری به این حوزه نشان داده، ولی فقط گوشیهای پرچمدار آن از این توجه بیشتر بهرهمند میشوند. شیائومی، سونی، ویوو، ریلمی، ایسوس و موتورولا هم در برابر گوگل و سامسونگ حرفی برای گفتن ندارند.
با خارج شدن LG از بازار موبایل و مشکلات هواوی برای تولید گوشیهای هوشمند، تعداد بازیگران مهم این بازار کمتر شده است. همانطور که گفتیم حالا گوشیهای سری پیکسل ۶ توجه زیادی جلب کردهاند و سامسونگ هم به این راحتیها سهم بازار خود را از دست نمیدهد. در دورانی که کاربران بیش از گذشته گوشیهای خود را نگه میدارند، افزایش سرعت پشتیبانی و پشتیبانی بلندمدت از گوشیها، روزبهروز اهمیت بیشتری برای کاربران پیدا میکند.
در ضمن اگر تیمهای بازاریابی گوگل و سامسونگ در تبلیغات خود روی اهمیت آپدیت اندروید گوشیهای خود مانور بدهند، این استدلال که «فقط خورههای تکنولوژی به آپدیت گوشی اهمیت میدهند» دیگر اهمیت خود را از دست میدهد. روی هم رفته اگر آپدیت اندروید گوشی برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است بین گوشیهای سامسونگ و گوگل دست به انتخاب بزنید. باید ببینیم آیا در آیندهی نزدیک دیگر شرکتها هم رویهی خود را در این زمینه تغییر میدهند یا نه.
منبع: Android Authority
بهتره بگه سرعت اپل باید الگو باشه