۷ قابلیت که در گلکسی زد فولد ۴ انتظار داریم ببینیم
گلکسی زد فولد ۳ در سال ۲۰۲۱ به لطف امکانات جذابی که دارد سروصدای زیادی راه انداخت. سامسونگ همان طراحی نسل قبلی این گوشی را برداشت و قابلیتهایی مانند مقاومت در برابر نفوذ آب، پشتیبانی از قلم S Pen، بهبود محافظت از نمایشگر و نمایشگر بیرونی بهتر را به آن اضافه کرد. اما در نهایت گوشیهای تاشو هنوز اول راه هستند و به همین خاطر جای پیشرفت زیادی دارند. با توجه به اینکه در سال ۲۰۲۲ گلکسی زد فولد ۴ از راه میرسد، در ادامه به ۷ قابلیت اشاره میکنیم که امیدواریم آنها را در این گوشی ببینیم.
۱. کنار رفتن چینخوردگی نمایشگر
بدون شک بسیاری از کاربران گوشیهای تاشوی سامسونگ دل خوشی از چینخوردگی نمایشگر ندارند و این مشخصه تجربهی کاربری را تا حدی دچار مشکل میکند. اگرچه طی چند سال گذشته گوشیهای سری گلکسی زد فولد از جهات مختلف با بهبود قابل توجهی روبرو شدهاند، اما چینخوردگی نمایشگر چندان بهتر نشده است. البته باید خاطرنشان کنیم که اولویت اصلی تیم مهندسان سامسونگ در ابتدا جلوگیری از نفوذ گرد و غبار به لولای این گوشیها بوده است اما در نسل سوم زد فولد، این شرکت توانسته قابلیت مقاومت در برابر نفوذ آب را امکانپذیر کند.
حالا که این مشخصه ارائه شده، امیدواریم سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۴ از نمایشگر تاشوی فاقد چینخوردگی استفاده کند. در همین زمینه میتوانیم به گوشی تاشوی اوپو Find N اشاره کنیم که راهی بازار چین شده و این شرکت توانسته چینخوردگی نمایشگر گوشی موردنظر را تا حد زیادی حذف کند.
البته انجام چنین کاری مطمئنا راحت نیست و چالشهای زیادی به همراه دارد. اما حالا که یکی از رقبای سامسونگ توانسته چنین کاری انجام دهد، مطمئنا مهندسان این شرکت کرهای هم از پس انجام این کار برمیآیند.
۲. بهرهگیری از جایگاه قلم S Pen
اگرچه برخی میگویند که ضد آب بودن گلکسی زد فولد ۳ مهمترین مشخصهی این گوشی محسوب میشود، ولی از طرف دیگر نباید اهمیت پشتیبانی از قلم S Pen را هم کماهمیت نشان بدهیم. در سالی که خبری از مدل جدید گلکسی نوت نبود، سامسونگ قابلیت پشتیبانی از این قلم را برای دو پرچمدار خود ارائه کرد. اما متاسفانه در بدنهی زد فولد ۳ خبری از جایگاه مختص قلم S Pen نیست.
به همین خاطر امیداریم گلکسی زد فولد ۴ برای این محدودیت راهکاری ارائه دهد. البته با توجه به پیچیدگیهای ساخت یک گوشی تاشو، ایجاد یک حفرهی بزرگ درون بدنه احتمالا امکانپذیر نیست ولی برای این کار راهکارهای مختلفی وجود دارد که امیدواریم حداقل یکی از آنها عملی شود.
۳. استفاده از دوربینهای بهتر
وقتی که ۱۸۰۰ دلار برای خرید یک گوشی هوشمند هزینه میکنید، آخرین چیزی که میخواهید بشنوید این است که گوشی موردنظر دارای دوربینهای معمولی است. اما متاسفانه گلکسی زد فولد ۳ با وجود قیمت بسیار بالایی که دارد، از دوربینهای باکیفیتی بهره نمیبرد.
سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۴ باید توجه ویژهای به دوربینها نشان بدهد. زد فولد ۳ مجهز به ۳ دوربین ۱۲ مگاپیکسلی است و در این میان دوربین تلهفوتوی آن زوم ۲ برابری را ارائه میدهد که نسبت به بسیاری از گوشیها محدودهی زوم بسیار پایینی محسوب میشود. همچنین با توجه به پایین بودن تعداد پیکسلهای سنسور، این دوربینها در زمینهی زوم دیجیتالی هم حرفی برای گفتن ندارند. بنابراین امیدواریم برای نسل بعدی این گوشی، سامسونگ از سنسورهای بزرگتر و بهتری استفاده کند و همچنین دوربین پریسکوپی هم مورد استفاده قرار بگیرد.
۴. سادهتر شدن قابلیتهای چندوظیفگی
یکی از مهمترین مزایای گوشیهای تاشو این است که فضای بیشتری در اختیار کاربر قرار میدهند و این فضای بیشتر میتواند برای بهبود قابلیتهای مربوط به چندوظیفگی یا مولتیتسکینگ مورد استفاده قرار بگیرد. سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۳ قابلیتهای نرمافزاری متعددی را توسعه داد که تجربهی استفاده از آن را لذتبخشتر میکنند. به عنوان مثال میتوانیم به پین کردن App Panel در یکی از لبههای نمایشگر اشاره کنیم که تجربهی مشابه استفاده از نوار ابزار ویندوز یا داک موجود در سیستمعامل macOS را برای کاربران ارائه میدهد.
اما اگر از این داک استفاده نکنید، برای بهرهگیری از قابلیتهای چندوظیفگی این گوشی با چالشهای زیادی روبرو میشوید و مثلا میتوانیم به مشکلات مربوط به باز کردن همزمان چندین اپلیکیشن اشاره کنیم. در این زمینه باید به اوپو Find N اشاره کنیم که قابلیتهای بسیار جذابی در زمینهی مولتیتسکینگ ارائه داده است. از بین این مشخصهها میتوانیم به ساده شدن کشیدن و رها کردن اپلیکیشنها در محیطهای مختلف، پنجرههای شناور و فرمانهای حرکتی مبتنی بر چند انگشت را نام ببریم. امیدواریم سامسونگ با توجه ویژه به نرمافزار گلکسی زد فولد ۴ بتواند این مشکلات را برطرف کند و از طریق آپدیت نرمافزاری، این قابلیتهای جدید را برای نسلهای قبلی گلکسی زد فولد هم ارائه کند.
۵. بهبود پشتیبانی از اپلیکیشنهای مختلف
سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۳ از یک قابلیت موسوم به Scaling استفاده میکند که به زبان ساده، ابعاد اپلیکیشنها را برای نمایشگر اصلی یا بیرونی بهینه میکند. چنین مشخصهای اهمیت زیادی دارد زیرا نمایشگر اصلی و بیرونی از نظر ابعاد و نسبت تصویر تفاوت گستردهای با هم دارند. اما این قابلیت مشکلات زیادی دارد و مثلا برای اپلیکیشنهایی مانند اینستاگرام چالشهای متعددی ایجاد میکند.
با توجه به اینکه این یک مشخصهی نرمافزاری جدید است، مشکل داشتن آن یک موضوع طبیعی محسوب میشود. با این حال، سامسونگ برای گلکسی زد فولد ۴ باید توجه بیشتری به این مشخصه نشان بدهد تا کاربران بتوانند بدون روبرو شدن با هیچ مشکل خاصی، اپلیکیشنهای مختلف را در نمایشگر اصلی و بیرونی اجرا کنند.
این مشکل بهخصوص هنگام تطبیق ابعاد اپلیکیشن در نمایشگر اصلی بیشتر بروز پیدا میکند. گفتنی است بخشهایی از یک اپلیکیشن ممکن است بهخوبی در نمایشگر اصلی اجرا شوند ولی بخشهای دیگر آن تجربهی کاربری جذابی ارائه نمیکنند. مثلا میتوانیم به اینستاگرام اشاره کنیم که هنگام ویرایش عکس و ویدیو، تمام فضای نمایشگر به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد اما هنگام گشت و گذار در فید اصلی، با رابط کاربری جذابی روبرو نمیشوید.
به همین خاطر سامسونگ مثلا میتواند فرمانهای حرکتی برای تغییر بین نسبت ابعاد ۴:۳ و ۱۶:۹ را تعریف کند تا کاربران در شرایط مختلف و به راحتی قادر به سوئیچ بین این ابعاد باشند. اما در حال حاضر، برای تغییر نسبت ابعاد اپلیکیشنها باید وقت زیادی را در بخش تنظیمات صرف کنید و کمتر کاربری از وجود این مشخصه خبر دارد.
همچنین امیدواریم بعد از عرضهی نسخهی نهایی اندروید ۱۲L و افزایش تعداد گوشیهای تاشو، توسعهدهندگان وقت بیشتری را بهبود سازگاری اپلیکیشنها با گوشیهای تاشو صرف کنند.
۶. افزایش عمر باتری
بعد از عرضهی گلکسی زد فولد ۳، کاربران زیادی از عمر باتری پایین این گوشی انتقاد کردند. اگرچه عمر باتری زد فولد ۳ چندان هم پایین نیست، اما در کل عالی هم محسوب نمیشود. باتری این گوشی ۱۰۰ میلیآمپر ساعت کوچکتر از نسل قبلی است و همین تفاوت کوچک در پایان یک روز طولانی به خوبی احساس میشود.
اگرچه زد فولد ۳ از شارژ سیمی ۲۵ وات و شارژ بیسیم پشتیبانی میکند، اما در هر صورت عمر باتری برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد. با توجه به خواستههایی که در این مطلب مطرح کردیم، امیدواری برای استفاده از باتری بزرگتر چندان منطقی نیست. با این حال، سامسونگ از طریق راهکارهای نرمافزاری میتواند اقداماتی را انجام دهد. به عنوان مثال میتوانیم فعال بودن حالت تاریک به صورت پیشفرض اشاره کنیم که با این کار، نمایشگر اولد انرژی کمتری را مصرف خواهد کرد.
همچنین باید به افزایش سرعت شارژ هم اشاره کنیم که زمان انتظار کاربران برای شارژ گوشی را به طور قابل توجهی کاهش میدهد. اگرچه سرعت ۲۵ وات اصلا بد نیست، ولی با توجه به اینکه گلکسی S22 پلاس و اولترا قرار است با سرعت شارژ ۴۵ وات معرفی شوند، سامسونگ میتواند چنین سرعتی را برای زد فولد ۴ هم ارائه دهد.
۷. کنترل بیشتر روی نمایشگرها و دوربینها
زمانی که با استفاده از نمایشگر بیرونی مشغول استفاده از یک اپلیکیشن هستید، با باز کردن گوشی ابعاد اپلیکیشن موردنظر به طور خودکار تغییر میکند و بدون هیچ مشکلی میتوانید ادامهی کار خود را با نمایشگر اصلی انجام دهید. اما برای کاربرانی که خواستار استفادهی همزمان از نمایشگر بیرونی و داخلی هستند، تمهیدی در نظر گرفته نشده است. اگرچه مطمئنا تعداد کمی از کاربران خواستار چنین مشخصهای هستند، اما گاهی اوقات این قابلیت مفید واقع میشود.
سامسونگ برای زد فولد ۲ از قابلیت Flex Mode رونمایی کرد که به لطف بهبود لولای استفاده شده، به کاربران اجازه میدهد گوشی تاشو را در حالتهای مختلفی قرار دهند. اما این مشخصه پتانسیلهای بسیار زیادی دارد و بهخصوص در زمینهی عکاسی برای کارهای بیشتری میتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
سخن آخر
طی سالهای گذشته، گوشیهای هوشمند به بخش اجتنابناپذیر زندگی روزمرهی ما تبدیل شدهاند. گوشیهای تاشو-بهخصوص مدلهای مشابه سری زد فولد-عملا دو گجت را در یک قالب یک محصول ارائه میدهند و کاربران با بهرهگیری از آنها به یک گوشی و یک تبلت کوچک دسترسی دارند. در حال حاضر سامسونگ بیشتر بازار گوشیهای تاشو را در اختیار دارد و اگر زد فولد ۴ با قابلیتهای جذابتری از راه برسد، احتمالا سهم بازار این شرکت بیشتر هم خواهد شد.
منبع: Android Central