گلکسی Z Fold 2 در برابر Z Flip؛ جدال گوشی‌های تاشوی سامسونگ

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه
گلکسی Z Fold 2

بعد از مدت‌ها انتظار شرکت سامسونگ بالاخره گوشی تاشو گلکسی Z Fold 2 را عرضه کرد. در این مطلب قصد داریم این گوشی را با گلکسی Z Flip مقایسه کنیم تا ببینیم این دو گوشی تاشو سامسونگ در برابر یکدیگر چه حرف‌هایی برای گفتن دارند.

قیمت

گلکسی Z Fold 2

اگرچه هر دو گوشی بسیار گران‌قیمت محسوب می‌شوند، ولی باید بگوییم که Z Flip قیمت بسیار پایین‌تری دارد. در حال حاضر سامسونگ این گوشی را با قیمت 1299 دلار به فروش می‌رساند ولی قیمت پایه گلکسی Z Fold 2 از 1999 دلار آغاز می‌شود. بنابراین از لحاظ قیمت هیچ‌کدام از آن‌ها مقرون به صرفه به حساب نمی‌آیند ولی نمی‌توان اختلاف قیمت زیاد بین آن‌ها را کتمان کرد.

طراحی

گلکسی Z Fold 2

طراحی از جمله موضوع‌های سلیقه‌ای است که نمی‌توان برای آن یک حکم کلی را صادر کرد. مهم‌ترین تفاوت بین آن‌ها از نظر ظاهری بحث جهت باز و بسته شدن آن‌ها است. به همین خاطر در نهایت این کاربران هستند که باید تصمیم بگیرند کدام طراحی را بیشتر می‌پسندند. البته نمی‌توان برخی المان‌های جذاب گلکسی Z Fold 2 مانند ماژول دوربین جذاب مشابه گلکسی نوت 20 را از قلم بیندازیم. از طرف دیگر، Z Flip رنگ‌بندی جذابی دارد و شاید بدنه جمع‌وجور آن بتواند نظر کاربران را جلب کند.

نمایشگرها

اگر فقط به مشخصات نمایشگرها بپردازیم، برنده این رقابت گلکسی Z Fold 2 خواهد بود. اول از همه باید بگوییم این گوشی دارای نمایشگر تاشو 7٫6 اینچی با رزولوشن 2208 در 1768 به همراه رفرش ریت 120 هرتز است.

گلکسی Z Fold 2

از طرف دیگر، گلکسی Z Flip مجهز به نمایشگر 6٫7 اینچی با رزولوشن 2636 در 1080 است. البته این نمایشگر تراکم پیکسل بیشتری دارد و از تراکم 425 پیکسل در اینچ بهره می‌برد و باید بگوییم که تراکم پیکسل Z Fold 2 به 372 پیکسل در اینچ می‌رسد. اگرچه از لحاظ تئوری این موضوع به معنای جذابیت بیشتر نمایشگر است، اما معمولا کاربران معمولی چنین اختلافی را متوجه نمی‌شوند.

اما درباره‌ی نمایشگرهای ثانویه چه می‌توان گفت؟ در این زمینه هم گلکسی Z Fold 2 برنده بی چون‌وچرا است زیرا از نمایشگر بیرونی 6٫2 اینچی بهره می‌برد ولی Z Flip مجهز به نمایشگر 1٫1 اینچی است. نمایشگر 1٫1 اینچی در واقع غیر از نشان دادن ساعت و اینکه نوتیفیکیشن جدیدی دریافت کرده‌اید، کاربرد خاص دیگری ندارد.

تا شدن

گلکسی Z Flip به صورت عمودی تا می‌شود ولی Z Fold 2 مانند یک کتاب باز و بسته می‌شود. در این زمینه هم برنده نهایی به سلیقه مخاطب بستگی دارد. اما این دو گوشی بعد از بسته شدن به چه اندازه‌ای می‌رسند؟ اندازه Z Flip بعد از تا شدن 87٫4 در 73٫6 در 17٫3 میلی‌متر است و در کل گوشی بسیار جمع‌وجوری محسوب می‌شود و در این حالت به‌راحتی می‌توانید آن را در جیب بسیاری از شلوارها قرار دهید. البته باید خاطرنشان کنیم که ضخامت آن در این حالت از گوشی‌های معمولی بیشتر است.

گلکسی Z Fold 2

از طرف دیگر باید به ابعاد 159٫2 در 68 در 16٫8 میلی‌متری گلکسی Z Fold 2 در حالت بسته بودن اشاره کنیم که نسبت به رقیب خود اندکی باریک‌تر ولی در کل بزرگتر محسوب می‌شود.

آیا وسط نمایشگر تاشو این دو گوشی چین خوردگی دیده می‌شود؟ بله، اما در هر صورت با توجه به وضعیت فعلی نمایشگرهای تاشو نمی‌توان این ضعف را برطرف کرد ولی در کل بعد از کمی استفاده دیگر کاربر متوجه این چین‌خوردگی نمی‌شود.

دوربین‌ها

بر روی کاغذ، مشخصات دوربین هر دو گوشی مشابه یکدیگر هستند البته با این تفاوت که گلکسی Z Fold 2 از دوربین سه‌گانه و Z Flip از دوربین دوگانه بهره می‌برد. گلکسی Z Fold 2 از یک دوربین تله‌فوتو 12 مگاپیکسلی بهره می‌برد که Z Flip فاقد چنین دوربینی است.

گلکسی‌ Z Flip

دوربین اصلی هر دو گوشی مبتنی بر سنسور 12 مگاپیکسلی هستند و از سیستم لرزشگیر اپتیکال بهره می‌برند. همچنین دوربین اولترا واید آن‌ها هم مبتنی بر سنسور 12 مگاپیکسلی هستند. در رابطه با دوربین سلفی هم باید بگوییم که Z Fold 2 از دو دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی بهره می‌برد ولی Z Flip فقط مجهز به یک دوربین سلفی 10 مگاپیکسلی است. البته هر دو گوشی با استفاده از دوربین‌های اصلی می‌توانند عکس‌های سلفی را ثبت کنند.

سخت‌افزار و عملکرد

گلکسی‌ Z Flip

گلکسی Z Fold 2 به لطف بهره‌گیری از تراشه اسنپ‌دراگون 865 پلاس در این زمینه حرف بیشتری برای گفتن دارد و Z Flip از تراشه اسنپ‌دراگون 855 پلاس بهره می‌برد. علاوه بر این، در کنار تراشه جدیدتر Z Fold 2 باید به نمایشگر 120 هرتز آن هم اشاره کنیم که این دو مشخصه در کنار یکدیگر باعث می‌شوند احساس سرعت بیشتری را به کاربر منتقل کنند.

Z Fold 2 همچنین از 12 گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد ولی رقیب آن مجهز به 8 گیگابایت حافظه رم است. اگرچه 8 گیگابایت حافظه رم تقریبا برای تمام کاربران کافی محسوب می‌شود، اما کاربرانی که تا حد زیادی اهل بهره‌گیری از قابلیت‌های چندوظیفگی هستند، احتمالا از داشتن 12 گیگابایت رم استقبال می‌کنند.

نرم‌افزار

هر دو گوشی مبتنی بر اندروید 10 هستند و گلکسی Z Fold 2 همراه با رابط کاربری One UI 2.5 به دست کاربران رسیده است. از طرف دیگر Z Flip هم به‌تازگی این نسخه از رابط کاربری را دریافت کرده و به همین خاطر در این زمینه تفاوتی ندارند.

یکی از مزیت‌های این گوشی‌های تاشو سامسونگ، قابلیتی موسوم به Flex Mode است که مثلا اپلیکیشن دوربین را به دو قسمت تقسیم می‌کند تا فضای نمایشگر تاشو بهتر استفاده شود. روی هم رفته سامسونگ توجه ویژه‌ای به نرم‌افزار این گوشی‌ها نشان داده تا بتوانند بیش از پیش پتانسیل‌های گوشی‌های تاشو را عملی کنند.

باتری

گلکسی‌ Z Flip

اگرچه گلکسی Z Fold 2 از باتری 4500 میلی‌آمپر ساعتی بهره می‌برد و Z Flip دارای باتری 3330 میلی‌آمپر ساعتی است، اما متأسفانه باتری Z Fold 2 در بررسی‌های صورت گرفته حرف کمتری برای گفتن دارد. طی بررسی عمر باتری این دو گوشی، Z Fold 2 در زمینه‌هایی مانند وب‌گردی، استفاده از یوتیوب و اجرای بازی‌های سه‌بعدی نبرد را به رقیب خود واگذار کرده است.

به‌عنوان مثال در زمینه‌ی وب‌گردی، اختلاف عمر باتری آن‌ها به بیش از 1 ساعت می‌رسد و در ضمن باید خاطرنشان کنیم در این آزمایش نمایشگر هر دو گوشی مبتنی بر رفرش ریت 60 هرتز بوده است. این یعنی اگر از رفرش ریت 120 هرتز استفاده شود، اختلاف عمر باتری آن‌ها بیشتر خواهد بود.

منبع: Phone Arena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *تعداد پاسخ به پرسش امنیتی تمام شده است. لطفا مجدد تلاش نمایید.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X