مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ ۴ با زد فلیپ ۳؛ پیشرفت کم اما بدون افزایش قیمت

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۵ دقیقه

گلکسی زد فلیپ ۴ دقایقی قبل به همراه زد فولد ۴ به عنوان گوشی‌های تاشوی پرچم‌دار سامسونگ رونمایی شدند. در مطلب قبل به مقایسه‌ی زد فولد ۴ با زد فولد ۳ پرداختیم اما در این مطلب به مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ ۴ با زد فلیپ ۳ می‌پردازیم تا ببینیم سامسونگ چه تغییراتی را در این نسل به وجود آورده است.

گلکسی زد فلیپ به خاطر فرم ظاهری نزدیک به گوشی‌های معمولی و قیمت بسیار مناسبی که دارد، خیلی زود در مقایسه با گوشی‌های تاشوی فولد، به گوشی مورد علاقه‌ی کاربران تبدیل شد. این گوشی‌ها در حالت باز کاملا شبیه به یک گوشی معمولی هستند اما وقتی بسته می‌شوند، به اندازه‌ی کف دست در می‌آیند. به همین خاطر کاربران عاشق آن هستند چرا که خیلی راحت‌تر از گوشی‌های معمولی می‌توانند آن را حمل کنند و هر زمان هم که خواستند، با یک سبک متفاوت و جذاب آن را باز کرده و به انجام کار خود بپردازند.

از آن‌جایی که گلکسی زد فلیپ ۳ به عنوان پیشرفته‌ترین گوشی تاشوی سامسونگ از سری فلیپ، در سال گذشته توانست موفقیت بسیار خوبی را از لحاظ فروش کسب کند، انتظار داشتیم سامسونگ نسل بعدی آن را با قابلیت‌های بسیار جذاب‌تری راهی بازار کند تا توجه کاربران را روی این گوشی‌ها نگه دارد. گلکسی زد فلیپ ۴ رونمایی شد و خوشبختانه توانستیم از تمام مشخصات فنی و قابلیت‌های آن باخبر شویم و حالا می‌شود با مقایسه‌ی آن و زد فلیپ ۳، به این پرسش پاسخ داد که آیا سامسونگ توانسته انتظارات را برآورده کند یا خیر.


مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ ۴ با زد فلیپ ۳ در یک نگاه

نام گوشی گلکسی زد فلیپ ۴ گلکسی زد فلیپ ۳
قیمت ۱۰۰۰ دلار (۱۰۰۰ پوند) ۱۰۰۰ دلار (۱۰۰۰ پوند)
نمایشگر تاشو ۶٫۷ اینچ از نوع AMOLED – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز با وضوح ۱۰۸۰ × ۲۶۴۰ ۶٫۷ اینچ از نوع AMOLED – رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز با وضوح ۱۰۸۰ × ۲۶۴۰
نمایشگر ثانویه ۱٫۹ اینچ از نوع AMOLED با وضوح ۲۶۰ × ۵۱۲ ۱٫۹ اینچ از نوع AMOLED با وضوح ۲۶۰ × ۵۱۲
پردازنده اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ اسنپدراگون ۸۸۸
رم و حافظه‌ی داخلی ۸/۱۲۸، ۸/۲۵۶، ۸/۵۱۲ گیگابایت ۸/۱۲۸، ۸/۲۵۶ گیگابایت
دوربین ۱۲ مگاپیکسلی اصلی، ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض ۱۲ مگاپیکسلی اصلی، ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض
دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی ۱۰ مگاپیکسلی
باتری و شارژر ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعت – ۲۵ وات ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت – ۱۵ وات
اندازه در حالت بسته ۰٫۶۲-۰٫۶۷ × ۲٫۸ × ۳٫۳ اینچ ۰٫۶۳-۰٫۶۷ × ۲٫۸ × ۳٫۴ اینچ
اندازه در حالت باز ۰٫۲۷ × ۲٫۸ × ۶٫۵ اینچ ۰٫۲۷ × ۲٫۸ × ۶٫۵ اینچ
وزن ۱۸۴ گرم ۱۸۴ گرم
رنگ بنفش، گرافیتی، رزگلد، آبی کرم، سبز، نیلی، مشکی

قیمت

از لحاظ قیمت هیچ تفاوتی بین نسل قبل و کنونی وجود ندارد. گلکسی زد فلیپ ۴ هم با قیمت ۱۰۰۰ دلار در مدل پایه در دسترس قرار خواهد گرفت که این واقعا خبر خوشحال‌کننده‌ای به حساب می‌آید و می‌تواند به‌تنهایی، عاملی باشد برای موفقیت چشمگیر این گوشی از لحاظ فروش.

طراحی

از لحاظ طراحی، گلکسی زد فلیپ ۴ خیلی در مقایسه‌ی با نسل قبل خود خیلی تفاوت چشمگیری ندارد. اما با این حال سامسونگ تصمیم گرفته اندکی لولاها را تخت‌تر طراحی کند تا گوشی ظاهری مدرن‌تر به خود بگیرد. گوریلاگلس ویکتوس پلاس هم اکنون روی نمایشگر قرار گرفته تا از آن در مقابل خط و خش بیشتر محافظت کند. استاندارد ضد آب IPX8 هم برای زد فلیپ ۴ در نظر گرفته شده که یعنی این گوشی در مقابل گرد و غبار مقاوم نیست. گلکسی زد فلیپ ۴ در رنگ‌های بنفش، گرافیتی، رزگلد و آبی در دسترس قرار می‌گیرد در حالی که زد فلیپ ۳ در رنگ‌های سبز، کرم، نیلی و مشکی در دسترس قرار گرفته بود.

نمایشگر

در بخش نمایشگر، هر دو گوشی از پنلی AMOLED با اندازه‌ی ۱٫۹ اینچ بهره می‌برند که به عنوان نمایشگر ثانویه درون گوشی ایفای نقش می‌کند. کاربر اکنون می‌تواند از طریق این نمایشگر پیام ارسال کند، لوازم هوشمند را کنترل کند و حتی روی آن ویدیو یا گیف بگذارد؛ اما به صورت کلی خیلی این نمایشگر کاربردی‌تر از قبل نشده است.

نمایشگر تاشو هم ۶٫۷ اینچی است از نوع AMOLED که از رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز بهره می‌برد. اما یک سری تفاوت هم وجود دارد. زد فلیپ ۴ اندکی باریک‌تر است و جذاب‌تر. میزان حواشی هم به شکل نامحسوسی کاهش داشته و از طرفی مقاومت نمایشگر هم تا حدودی افزایش پیدا کرده است.

دوربین

مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ 4

در بخش دوربین هم هیچ تفاوت خاصی را بین دو نسل شاهد نیستیم. همان دو دوربین ۱۲ مگاپیکسلی  اصلی و فوق عریض بدون هیچ تغییری در  این نسل هم با همان شکل و ترتیب قرار گرفته‌اند. دوربین سلفی هم درون نمایشگر تاشونده تعبیه شده و سنسوری به بزرگی ۱۰ مگاپیکسل دارد. البته سامسونگ یک سری امکانات نرم‌افزاری برای بهبود تجربه‌ی عکاسی درون این گوشی قرار داده که انتظار می‌رود اندکی وضعیت تصاویر بهتر از قبل باشد.

سخت‌افزار

مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ 4

گلکسی زد فلیپ ۴ از اسنپدراگون ۸ پلاس نسل ۱ به عنوان قلب تپنده بهره می‌برد در حالی که وظیفه‌ی انجام این کار در نسل قبل بر عهده‌ی اسنپدراگون ۸۸۸ بود. هر دو پردازنده عالی و قدرتمند هستند اما مدل جدید یک سر و گردن کارها را سریع‌تر و با قدرت بیشتری انجام می‌دهد. در هر دو گوشی از ۸ گیگابایت حافظه‌ی رم استفاده شده که در مقایسه با بهترین‌های بازار کم است اما آنقدر خوب هست که بتوان نیازهای سنگین را هم به کمک آن برطرف کرد. البته زد فلیپ ۴ در این بخش یک برتری دارد و آن هم این است که در یک مدل با ظرفیت ۵۱۲ گیگابایت هم علاوه بر ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت در دسترس قرار دارد.

باتری و شارژر

باتری شاید تنها بخشی باشد که پیشرفت و ارتقای زد فلیپ ۴ در مقایسه‌ی با زد فلیپ ۳ خیلی محسوس و چشمگیر بود. ظرفیت منبع تغذیه‌ی گوشی تاشوی جدید سامسونگ از ۳۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت به ۳۷۰۰ میلی‌آمپر ساعت ارتقا داشته که این میزان در استفاده‌ی روزمره می‌تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. همچنین در بخش شارژر هم شاهد افزایش سرعت ۱۰ واتی از ۱۵ به ۲۵ هستیم که این موضوع سبب می‌شود زد فلیپ ۴ با سرعت به مراتب بیشتری در مقایسه با قبل شارژ شود.

مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ ۴ با زد فلیپ ۳؛ نتیجه

مقایسه‌ی گلکسی زد فلیپ 4

گلکسی زد فلیپ ۴ و زد فلیپ ۳ خیلی تفاوت چشمگیری با هم ندارند. اصلا این تفاوت بین آن‌ها در نگاه نخست که مشخص نیست اما اگر خیلی دقیق به آن‌ها نگاه کنیم می‌بینیم که بله، سامسونگ اندکی تغییرات ایجاد کرده اما اکثر آن‌ها درونی هستند. مثلا تراشه‌ی قدرتمندتر، نرم‌افزارهای بهتر برای عکاسی، باتری بزرگ‌تر و مواردی از این دست. چیزی که ما آن را چشمگیر خطاب کنیم دیده نمی‌شود اما با این حال زد فلیپ ۴ به عنوان یک گوشی تاشوی ارزان‌قیمت می‌تواند با همین ارتقاهای جزئی، کاربران را راضی نگه دارد. هرچند درست مثل نتیجه‌گیری مقایسه‌ی زد فولد ۴ با زد فولد ۳، در اینجا هم به شخصه فکر می‌کنم در صورت داشتن زد فلیپ ۳، خرید مدل جدید خیلی منطقی نیست مگر اینکه یک تخفیف خیلی عالی برای آن‌ها در نظر گرفته شود که بتوان گوشی قدیمی را با Trade-In به شرکت پس داد و مدل‌های جدید را خریداری کرد.

منبع: Tom’s Guide



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما