بررسی گلکسی واچ ۶؛ طراحی تکراری ولی عملکرد فوقالعاده
ارتقاهای جزئی سالانه در بازار گوشیهای هوشمند دیگر پدیدهی عجیبی نیست ولی در این میان بسیاری از ساعتهای هوشمند هم با تغییرات کوچک نسبت به نسل قبلی خود راهی بازار میشوند. در این میان باید به ساعت هوشمند گلکسی واچ ۶ اشاره کنیم که در مقایسه با نسل قبلی از نظر ظاهری و امکانات مختلف با تغییرات زیادی روبرو نشده است.
به همین خاطر، برخی کاربران احتمالا این ساعت را یک بهروزرسانی خستهکننده در نظر میگیرند. اما واقعیت این است که گلکسی واچ ۶ یک ساعت هوشمند فوقالعاده محسوب میشود که از همه جهت حرف زیادی برای گفتن دارد. در هر صورت در این مطلب به بررسی این ساعت هوشمند میپردازیم که به تازگی راهی فروشگاه دیجیکالا شده و میتوانید هر دو مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری آن را خریداری کنید.
مشخصات گلکسی واچ ۶
نام ساعت هوشمند | گلکسی واچ ۶ |
نمایشگر | پنل سوپرامولد با حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت مدل ۴۰ میلیمتری: اندازه ۱.۳ اینچ و رزولوشن ۴۳۲ در ۴۳۲ پیکسل مدل ۴۴ میلیمتری: اندازه ۱.۵ اینچ و رزولوشن ۴۸۰ در ۴۸۰ پیکسل |
چیپست | اگزینوس W930 |
حافظه داخلی | ۱۶ گیگابایت |
حافظه رم | ۲ گیگابایت |
سیستمعامل | WearOS 4 با رابط کاربری One UI 5 Watch |
قابلیتهای سلامتی | تشخیص ضربان قلب، سنجش اکسیژن خون، اندازهگیری شدت فشارخون، تهیه نوار قلب، تشخیص سقوط از ارتفاع و پایش کیفیت خواب |
قابلیتهای ارتباطی | اتصال به شبکه LTE، وایفای ۵ گیگاهرتزی، بلوتوث ۵.۳ و GPS داخلی |
باتری | ۳۰۰ میلیآمپرساعت برای مدل ۴۰ میلیمتری و ۴۲۵ میلیآمپرساعت برای مدل ۴۴ میلیمتری |
قیمت | شروع از ۲۹۹ دلار |
طراحی و کیفیت ساخت
با وجود اینکه امسال بار دیگر شاهد عرضهی مدل کلاسیک هستیم، ولی مدلهای استاندارد به غیر از کاهش نسبی ضخامت حاشیههای نمایشگر، تفاوت خاصی با نسل قبلی ندارند.
از دیگر تغییرات ظاهری، باید به قرارگیری یک دکمه اشاره کنیم که با فشار دادن آن، میتوانید بند را از بدنهی اصلی جدا یا به آن وصل کنید. بنابراین عملا این فرایند آسانتر شده است. کیفیت ساخت بدنه دقیقا مانند نسل قبلی است که البته این یک ویژگی بد محسوب نمیشود. به طور مشخص، بار دیگر با بدنهی آلومینیومی سروکار دارید که بخش بالایی و پایینی کریستال یاقوت کبود قرار گرفته است. بنابراین عملا به این راحتیها نمیتوانید روی بخش شیشهای خط و خش بیندازید. مطابق انتظار، گلکسی واچ ۶ دارای گواهی IP68 است و تا عمق ۵۰ متری در برابر نفوذ آب مقاومت میکند.
سمت راست بدنه شاهد دو دکمهی Home و Back هستیم. دکمهی Home که کارکرد مشخصی دارد ولی وقتی آن را نگه میدارید، دستیار صوتی بیکسبی فعال میشود. همچنین با دو بار فشار بر روی آن، راهی آخرین اپ باز شده میشوید. خوشبختانه میتوانید این دکمه را تا حدی شخصیسازی کنید تا مثلا به جای بیکسبی، گوگل اسیستنت را فعال کند.
نمایشگر
سامسونگ مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری این ساعت را عرضه کرده که به ترتیب دارای نمایشگر ۱.۳ و ۱.۵ اینچ هستند و نمایشگر این دو مدل ۰.۱ اینچ بزرگتر از نسل قبلی محسوب میشود. این دو نمایشگر به ترتیب رزولوشن ۴۳۲ در ۴۳۲ و ۴۸۰ در ۴۸۰ را ارائه میکنند. با وجود اینکه افزایش اندازهی نمایشگرها نسبت به نسل قبلی بسیار ناچیز است، اما با توجه به اینکه ساعتهای هوشمند از نمایشگرهای بسیار کوچکی بهره میبرند، همین تغییر هم منجر به بهبود تجربه کاربری میشود.
یکی دیگر از تغییرات بسیار مهم نمایشگر، افزایش حداکثر روشنایی آن از ۱۰۰۰ نیت به ۲۰۰۰ نیت است. این یعنی حتی زیر نور شدید خورشید هم هیچ مشکلی برای استفاده از گلکسی واچ ۶ نخواهید داشت. بنابراین روی هم رفته همانطور که انتظار داشتیم، گلکسی واچ ۶ از نمایشگر فوقالعادهای بهره میبرد و میتواند تمام کاربران را راضی نگه دارد.
قابلیتهای تندرستی
با توجه به اینکه نسل قبلی از نظر قابلیتهای تندرستی حرف زیادی برای گفتن داشت، طبیعتا سامسونگ تصمیم گرفته تغییر چندانی برای این امکانات عملی نکند. مانند اپل واچ، در این ساعت هم با سه حلقهی اصلی مربوط به قدمهای طی شده، فعالیتها و کالری روبرو هستید. در این ساعت بار دیگر شاهد استفاده از سنسور محبوب BIA هستیم. این سنسور به زبان ساده با تجزیه و تحلیل چربی و ماهیچههای بدن، میتواند تحلیل بسیار خوبی در مورد وضعیت بدن شما ارائه دهد.
در کنار این مشخصه، باید به سنسورهای تشخیص دما، بررسی استرس، سنجش اکسیژن خون و نوار قلب اشاره کنیم. البته همانطور که احتمالا میدانید، برخی از قابلیتهای این ساعت مانند نوار قلب به طور پیشفرض در ایران فعال نیست ولی با بهرهگیری از برخی راهکارها که با کمی جستجو در اینترنت میتوانید آنها را پیدا کنید، به راحتی قادر به بهرهگیری از آنها خواهید بود. البته باید به افزایش امکانات مربوط به پایش خواب و شخصیسازی بررسی وضعیت قلب حین انجام فعالیتهای ورزشی هم اشاره کنیم.
سامسونگ برای این ساعت امکانات زیادی برای بررسی وضعیت تندرستی و سلامتی کاربران قرار داده است که تمام این مشخصهها هماهنگی بسیار خوبی با یکدیگر دارند. واقعیت این است که اپ Health سامسونگ در نگاه اول بسیار گیجکننده به نظر میرسد اما در عوض برای شخصیسازی امکانات زیادی ارائه میدهد و با توجه به اینکه دادههای متنوعی در اختیار کاربر قرار میدهد، یک اپ عالی برای بررسی وضعیت سلامتی محسوب میشود.
عملکرد و نرمافزار
قلب تپندهی این ساعت، چیپست اگزینوس W930 است که نسبت به اگزینوس W920 با ارتقای نسبی روبرو شده است. سامسونگ مدعی شده که گلکسی واچ ۶ به لطف همین چیپست، میتواند اپلیکیشنها را ۱۸ درصد سریعتر از نسل قبلی باز کند. روی هم رفته اپلیکیشنها در این ساعت خیلی روان و سریع باز میشوند و به راحتی میتوانید بین منوهای مختلف جابجا شوید. البته واقعیت این است که عملکرد این ساعت در حد اپل واچ سری ۸ روان نیست اما در هر صورت این موضوع ضعف مهمی محسوب نمیشود.
از نظر نرمافزاری، این ساعت از رابط کاربری One UI 5.0 مبتنی بر WearOS 4.0 استفاده میکند. بخشهای کلیدی این رابط کاربری تفاوتی با نسلهای قبلی ندارد و همان مشخصهها بار دیگر تکرار شدهاند. نوتیفیکیشنها قابل اتکا هستند و موتور ویبره هم حس خوبی را به دست کاربر منتقل میکند. در ضمن در مورد نوتیفیکیشنها باید بگوییم که امکانات زیادی برای شخصیسازی آنها در اختیار شما قرار گرفته است.
طبیعتا در این سیستمعامل، تعداد زیادی از اپلیکیشنهای محبوب حضور ندارند. در این زمینه اپل واچ عملکرد بسیار بهتری دارد و به نظر میرسد به این زودیها این وضعیت تغییر پیدا نمیکند. در هر صورت گلکسی واچ ۶ از نظر نرمافزار و عملکرد تا حد زیادی مثل همیشه عمل میکند و این یعنی اکثریت کاربران را میتواند راضی نگه دارد.
عمر باتری
مدل ۴۰ میلیمتر گلکسی واچ ۶ دارای باتری ۳۰۰ میلیآمپر ساعتی است که برای مقایسه باید بگوییم نسل قبلی این گوشی از باتری ۲۸۴ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد. از سوی دیگر باتری ۴۲۵ میلیآمپر ساعتی مدل ۴۴ متری هم ۱۵ میلیآمپر ساعت ظرفیت بیشتری نسبت به نسل قبلی دارد.
به طور کلی از نظر عمر باتری، با همان عملکرد نسل قبلی روبرو هستیم. این یعنی در صورت استفاده سنگین، فعال بودن پایش خواب و نمایشگر همیشه روشن، باتری ساعت یک روز کامل دوام میآورد. طبیعتا اگر قابلیتهای مختلف ساعت را غیرفعال کنید، عمر باتری به طور قابل توجهی بیشتر هم میشود. از نظر سرعت شارژ هم اگر حدود ۳۰ دقیقه این ساعت را به شارژر وصل کنید، شارژ باتری از ۰ به ۴۵ درصد میرسد. کل فرایند شارژ باتری هم حدود ۱ ساعت طول میکشد. متاسفانه سامسونگ همچنان برای این ساعت از کابل شارژ اختصاصی استفاده میکند و بنابراین چارهای جز استفاده از کابل ارائه شده در جعبه ندارید.
سخن پایانی
مطابق معمول، گلکسی واچ ۶ با گوشیهای سامسونگ سازگاری بهتری دارد و البته اصلا با آیفون سازگار نیست. از یک طرف با بهروزرسانی خستهکننده برای واچ ۵ روبرو هستیم و در نتیجه عملا تغییرات زیادی ارائه نشده است. اما از سوی دیگر بهعنوان یک ساعت هوشمند، تمام وظایفی که باید انجام دهد را به بهترین شکل عملی میکند.
اما این که آیا گلکسی واچ ۶ ارزش خرید بالایی دارد یا نه، به این بستگی دارد که در حال حاضر از کدام ساعت هوشمند استفاده میکنید. این ساعت نسبت به واچ ۵ و حتی واچ ۴ هم تغییرات زیادی ندارد و بنابراین فقط کاربران گلکسی واچ ۳ میتوانند با خرید این مدل جدید، تغییرات بیشتری دریافت کنند که بخشی از این موضوع به مهاجرت به سیستمعامل WearOS برمیگردد.
از سوی دیگر کاربرانی که از گوشیهای سامسونگ استفاده نمیکنند، بهتر است از بین دیگر ساعتهای هوشمند دست به انتخاب بزنند. بنابراین با در نظر گرفتن تمام این موارد، اگر فکر میکنید گلکسی واچ ۶ گزینهی مناسبی برای شما محسوب میشود، میتوانید هر دو مدل ۴۰ و ۴۴ میلیمتری این ساعت را از دیجیکالا خریداری کنید.
- کاهش حاشیههای نمایشگر
- استفاده از چیپست بهتر
- بهبود قابلیتهای تندرستی
- عمر باتری ضعیف
- سازگاری کمتر با گوشیهای غیر سامسونگ
منبع: GSMArena