بررسی گلکسی واچ ۶ کلاسیک؛ همچنان خاص و جذاب
سامسونگ سالهاست که در بازار ساعتهای هوشمند یکی از مهمترین شرکتهای جهان محسوب میشود. سال گذشته گلکسی واچ ۵ پرو بدون حاشیهی چرخان فیزیکی معرفی شد و این تصمیم صدای کاربران زیادی را درآورد. خوشبختانه بعد از این اعتراضها، سامسونگ بار دیگر نسل جدید مدل کلاسیک را با همان حاشیه چرخان راهی بازار کرده است. گلکسی واچ ۶ کلاسیک مانند مدل استاندارد این خانواده، تغییر گستردهای نسبت به گذشته نداشته اما این عدم تغییر گسترده به معنای جذاب نبودن آن نیست. در این مطلب گلکسی واچ ۶ کلاسیک را بررسی میکنیم که به تازگی راهی بازار ایران شده و در حال حاضر در دیجیکالا هم به فروش میرسد.
مشخصات گلکسی واچ ۶ کلاسیک
نام ساعت هوشمند | گلکسی واچ ۶ کلاسیک |
نمایشگر | پنل سوپرامولد با حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت مدل ۴۳ میلیمتری: اندازه ۱.۳ اینچ و رزولوشن ۴۳۲ در ۴۳۲ پیکسل مدل ۴۷ میلیمتری: اندازه ۱.۵ اینچ و رزولوشن ۴۸۰ در ۴۸۰ پیکسل |
چیپست | اگزینوس W930 |
حافظه داخلی | ۱۶ گیگابایت |
حافظه رم | ۲ گیگابایت |
سیستمعامل | WearOS 4 با رابط کاربری One UI 5 Watch |
قابلیتهای سلامتی | تشخیص ضربان قلب، سنجش اکسیژن خون، اندازهگیری شدت فشارخون، تهیه نوار قلب، تشخیص سقوط از ارتفاع و پایش کیفیت خواب |
قابلیتهای ارتباطی | اتصال به شبکه LTE، وایفای ۵ گیگاهرتزی، بلوتوث ۵.۳ و GPS داخلی |
باتری | ۳۰۰ میلیآمپرساعت برای مدل ۴۰ میلیمتری و ۴۲۵ میلیآمپرساعت برای مدل ۴۴ میلیمتری |
قیمت | شروع از ۳۹۹ دلار |
سختافزار و طراحی
سامسونگ این ساعت را در دو مدل ۴۷ و ۴۳ میلیمتری عرضه کرده است. حاشیهی چرخان این ساعت اندکی باریکتر از واچ ۴ کلاسیک است زیرا اندازهی نمایشگر در حد ۰.۱ اینچ افزایش پیدا کرده. مدل ۴۷ میلیمتری دارای نمایشگر ۱.۵ اینچی است و مدل ۴۳ میلیمتری هم از نمایشگر ۱.۳ اینچی بهره میبرد. نمایشگر مبتنی بر پنل سوپر AMOLED است و بر روی آن کریستال یاقوت کبود نقش شیشهی محافظ را ایفا میکند. در ضمن باید به حداکثر روشنایی ۲۰۰۰ نیت اشاره کنیم که این یعنی زیر نور مستقیم خورشید هم مشکلی برای استفاده از آن نخواهید داشت.
در مورد حاشیهی چرخان هم باید بگوییم که نسبت به گذشته تغییری نداشته است و از همان ویژگیهای همیشگی بهره میبرد. این یعنی مطابق معمول میتوانید از این حاشیهی چرخان برای کارهایی مانند اسکرول در پیامها، گشت و گذار در رابط کاربری، کم و زیاد کردن صدا و دیگر موارد اینچنینی استفاده کنید. اما در هر صورت واقعیت این است که استفاده از این مشخصه، حس خیلی خوبی را به کاربر منتقل میکند.
سامسونگ در بدنهی مدل ۴۷ میلیمتری گلکسی واچ ۶ کلاسیک باتری ۴۲۵ میلیآمپر ساعتی تعبیه کرده و برای مدل ۴۳ میلیمتری هم از باتری ۳۰۰ میلیآمپر ساعتی استفاده کرده است. این دو مدل به ترتیب ۵۹ و ۵۲ گرم وزن دارند. اگرچه نسبت به واچ ۴ کلاسیک و واچ ۵ پرو وزن این مدلها به طور قابل توجهی بیشتر شده، ولی ظرفیت باتری در مقایسه با واچ ۵ پرو کمتر است. بنابراین این ساعت اصلا گجت سبکوزنی محسوب نمیشود و اگر این مشخصه اهمیت زیادی برای شما دارد، قبل از خرید باید به این نکته توجه کنید. در ضمن نباید ضدآب بودن ساعت را فراموش کنیم که میتواند تا عمق ۵۰ متری، در برابر نفوذ آب از خود مقاومت نشان دهد. سامسونگ مکانیسم استفاده از بند را تغییر داده و حالا با فشار دادن یک دکمه میتوانید بند را به بدنهی اصلی وصل کنید یا جدا کنید.
عملکرد و عمر باتری
بعد از دو سال استفاده از چیپست اگزینوس W920، سامسونگ امسال برای ساعتهای هوشمند جدید خود از تراشه اگزینوس W930 استفاده کرده که در کنار آن ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی قرار دارد. با وجود اینکه نسلهای قبلی این ساعت هم عملکرد خیلی خوبی داشتند، اما این مدل از نظر عملکردی و بهینه بودن با بهبود روبرو شده است. در نتیجه حین استفاده از رابط کاربری و سوئیچ بین اپهای مختلف، اصلا با کندی روبرو نمیشوید.
اما در نهایت بهبود تراشه، منجر به افزایش قابل توجه عمر باتری نشده است. اگر عمر باتری یک روزه برای شما رضایتبخش است، پس گلکسی واچ ۶ کلاسیک گزینهی مناسبی برای شما خواهد بود. خود سامسونگ اعلام کرده که این ساعت با هر بار شارژ میتواند تا ۴۰ ساعت دوام بیاورد. اما طبیعتا دوام شارژ باتری تا حد زیادی به نحوهی استفادهی شما از ساعت بستگی دارد.
به طور مشخص اگر تمام سنسورها را فعال نگه دارید و شب تا صبح هم از ساعت برای بررسی وضعیت خواب استفاده کنید، باتری به راحتی ۲۴ ساعت دوام میآورد و در نهایت حدود ۱۰ درصد شارژ هم باقی میماند. با وجود اینکه فعالسازی قابلیت نمایشگر همیشه روشن طبیعتا مصرف انرژی باتری را افزایش میدهد، اما این اختلاف در حد ۴-۵ درصد است و فشار زیادی به باتری وارد نمیکند.
ویژگیهای مربوط به سلامتی
با وجود اینکه برخی کاربران ساعتهای هوشمند از این گجتها عمدتا برای مشاهدهی نوتیفیکیشنهای دریافتی استفاده میکنند، اما واقعیت این است اکثریت کاربران برای قابلیتهای مربوط به سلامتی از ساعت هوشمند بهره میبرند. اما گلکسی واچ ۶ کلاسیک با توجه به قیمت بالایی که دارد، بدون شک به غیر از ردیابی فعالیتها باید کارهای بسیار بیشتری در همین راستا انجام دهد.
سامسونگ سال به سال قابلیتهای مربوط به سلامتی ساعتهای هوشمند خود را افزایش داده و بیش از پیش با اپ سامسونگ Health یکپارچه میشوند. گلکسی واچ ۶ کلاسیک در مقایسه با واچ ۵ پرو از سنسور جدیدی بهره نمیبرد زیرا نیازی به انجام این کار نداشته است. این ساعت در کنار سنجش موارد همیشگی مانند ضربات قلب، استرس و اکسیژن خون، خارج شدن از وضعیت نرمال را هم به سرعت به اطلاع کاربر میرساند تا بتواند به سرعت در قبال آن واکنش نشان دهد.
یکی از قابلیتهای بسیار مفید و محبوب این ساعت، امکان ثبت نوار قلب است که البته همانطور که میدانید، این قابلیت به طور پیشفرض در ایران جواب نمیدهد ولی با بهرهگیری از برخی راهکارها، میتوانید این محدودیت را دور بزنید. روی هم رفته همانطور که انتظار داشتیم، این ساعت در زمینهی سلامتی و تندرستی همچنان حرف زیادی برای گفتن دارد و به لطف اپ Health سامسونگ، میتوانید به راحتی به تمام دادههای ثبت شده در مورد این موضوع دسترسی داشته باشید.
نرمافزار
همانطور که احتمالا میدانید، سامسونگ مدتهاست که برای ساعتهای هوشمند خود از سیستمعامل اختصاصی تایزن استفاده نمیکند و با همکاری گوگل، به بهرهگیری از سیستمعامل WearOS روی آورده است. به همین خاطر همانطور که انتظار داشتیم، ساعتهای هوشمند سری گلکسی واچ ۶ با سیستمعامل WearOS 4.0 راهی بازار شدهاند که البته بر روی این سیستمعامل، رابط کاربری One UI 5 قرار گرفته است. از نظر ظاهری، این رابط کاربری تفاوت خاصی با نسخهی قبلی ندارد. در مورد تغییرات Wear OS 4.0 هم باید بگوییم که بیشتر این تغییرات در پشت صحنه اتفاق افتادهاند و مثلا میتوانیم به مواردی مانند بهبود مصرف انرژی، ارائهی امکانات بیشتر برای توسعه دهندگان و دیگر موارد اینچنینی اشاره کنیم.
گلکسی واچ ۶ کلاسیک؛ بخریم یا نخریم؟
باید گلکسی واچ ۶ کلاسیک را بخرید اگر:
- علاقهی زیادی به استفاده از حاشیه چرخان فیزیکی دارید.
- عمر باتری یک روزه برای شما رضایتبخش است.
- میخواهید از یکی از بهترین ساعتهای اندرویدی بازار استفاده کنید.
نباید گلکسی واچ ۶ کلاسیک را بخرید اگر:
- بودجهی محدودی دارید.
- نمیخواهید ساعتی بخرید که بسیاری از امکانات آن برای شما چندان کاربردی نیستند.
- خواستار تغییرات نرمافزاری زیادی نسبت به نسل قبلی این ساعت بودهاید.
سامسونگ بدون شک یکی از مهمترین برندها در بازار ساعتهای هوشمند است و گلکسی واچ ۶ کلاسیک هم قرار نیست این قاعده را تغییر دهد. بنابراین روی هم رفته این ساعت هم یک گجت فوقالعاده و جذاب محسوب میشود ولی واقعیت این است که نسبت به نسل قبلی، تغییر چندانی نداشته است. بنابراین اگر مشکلی با قیمت این ساعت ندارید و از سوی دیگر از علاقهمندان به حاشیهی چرخان فیزیکی این ساعت هم هستید، پس بدون شک توصیه میکنیم این گجت را خریداری کنید.
- عملکرد فوقالعاده
- حاشیه چرخان فیزیکی
- امکانات گسترده در زمینهی سلامتی
- کیفیت نهچندان خوب بند پیشفرض
- عمر باتری معمولی
منبع: XDA