۳ محدودیت مهم گلکسی واچ ۴ که پیش از خرید باید بدانید
سامسونگ گلکسی واچ ۴ را به همراه محصولات جدید خود در تاریخ ۲۰ مرداد سال جاری رونمایی کرد. این محصول یکی از بهترین ساعتهای هوشمندی است که میتوانید برای لذت بردن از کار با یک گجت پوشیدنی خریداری کنید. اما اینطور که به نظر میرسد، یک سری محدودیتهایی وجود دارد که باید پیش از خرید گلکسی واچ ۴ از آنها مطلع شوید.
سامسونگ مدت زمان نسبتا زیادی است که در زمینهی تولید گجتهای پوشیدنی فعالیت میکند اما هیچ سالی به اندازهی امسال نتوانست محصولی را تولید کند که از لحاظ نرمافزاری تا این اندازه غنی و قدرتمند باشد. سامسونگ تاکنون سیستمعامل تایزن را برای ساعتها و مچبندهای خود در نظر میگرفت اما امسال وارد همکاری با گوگل شد تا بدین ترتیب از WearOS به عنوان سیستمعامل نمایندههای جدید خود استفاده کند.
در زمینهی گجتهای پوشیدنی، هیچ شرکتی به اندازهی اپل موفق نیست و سامسونگ هم از این موضوع کاملا آگاه است. صدر جدول در این بخش با اختلاف بسیار زیادی به نسبت ردهی دوم در اختیار شرکت آمریکایی قرار دارد و به نظر هم نمیرسد تا یکی دو سال آینده هیچ شرکتی بتواند جایگاه آن را تهدید کند.
یکی از عوامل موفقیت اپل، سیستمعامل بینظیر آن است که از لحاظ نرمافزاری، کاربران این محصولات را کاملا بینیاز کرده است. البته که تایزن هم سیستمعامل بسیار خوبی بود منتها هیچوقت نمیشد آن را با WatchOS اپل مقایسه کرد. WearOS میتواند با سیستمعامل اپل برابری کند اما هیچ شرکتی نتوانسته بود محصولی را مجهز به این سیستمعامل تولید کند که برای کاربران جذابیت داشته باشد. حالا سامسونگ تصمیم گرفت این کار را انجام دهد و باید منتظر ماند و دید نتیجه چه خواهد شد.
ساعتهای هوشمند گلکسی واچ ۴ سامسونگ در کنار سیستمعامل قدرتمند خود یک سری محدودیتهایی نیز دارند که در این مطلب به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱. گلکسی واچ ۴ با گوشیهای آیفون سازگار نیست
معمولا اینطور است که ساعتهای هوشمند اندرویدی با گوشیهای آیفون سازگار هستند اما برعکس این قضیه صداق نیست. یعنی اپل واچها به هیچ عنوان با گوشیهای اندرویدی سازگاری ندارند و این موضوع چند سالی هست که وجود دارد. اما اینبار سامسونگ تصمیم گرفت سیاست خود را بیشتر به سیاست کنونی شرکت آمریکایی نزدیک کند و کمی به دنبال انحصار باشد.
پیشتر تمام ساعتهای هوشمند سامسونگ بدون مشکل با گوشیهای آیفون سازگاری داشتند و این موضوع حتی برای ساعت نسل گذشتهی شرکت یعنی گلکسی واچ ۳ هم صادق بود. البته که بسیاری از کاربران گوشیهای آیفون اپل واچ را به ساعتهای هوشمند اندرویدی ترجیح میدهند اما حذف پشتیبانی از این گوشیها باعث شد گلکسی واچ ۴ دیگر نتواند برای کاربران آیفون یک گزینهی جایگزین به حساب بیاید.
سیستمعاملی که برای ساعتهای هوشمند سامسونگ در نظر گرفته شد Wear OS 3.0 است که با رابط کاربری One UI شرکت مزین شده است. سوال اینجاست که آیا تمام ساعتهای هوشمندی که در ادامه و با این نسخه از سیستمعامل گوگل راهی بازار میشوند با آیفونها سازگاری ندارند یا این محدودیت فقط برای ساعتهای هوشمند سامسونگ است.
نکتهی بعدی این است که کاربرانی که از گوشیهایی بدون پشتیبانی از سرویسها و اپلیکیشنهای گوگل استفاده میکنند نمیتوانند این ساعتهای جدید سامسونگ را خریداری کنند چرا که با گوشیها آنها سازگاری نخواهد داشت. این یعنی اگر به هر طریقی توانستید با محدودیتهای گوشیهای جدید هواوی که از سرویسهای گوگل پشتیبانی نمیکنند کنار بیایید و آنها را خریداری کنید نمیتوانید از گلکسی واچ ۴ به همراه آن استفاده کنید.
۲. محدودیتهایی که حتی کاربران اندرویدی گلکسی واچ ۴ با آنها روبرو خواهند شد
اینطور که به نظر میرسد، محدودیتهای گلکسی واچ ۴ فقط قرار نیست دامنگیر کاربران گوشیهای آیفون و هواوی باشد بلکه حتی اگر از گوشیهای معمولی اندرویدی بدون هیچ مشکلی نظیر تحریم و وقایع اینچنینی استفاده کنید، باز هم ممکن است این محدودیتها برایتان مشکلساز شوند.
گلکسی واچ ۴ هم مانند بسیاری از ساعتهای هوشمند موجود در بازار از قابلیتهای نرمافزاری بسیار زیادی بهره میبرد اما اگر یک گوشی سامسونگ مثل سری گلکسی S21 در اختیار نداشته باشید، یک سری از قابلیتهای سلامتی این محصول برایتان در دسترس نخواهد بود. این در حالی است که ساعت مورد نظر از سیستمعامل اندروید هم بهره میبرد.
قابلیتهای خوبی نظیر سنجش ضربان قلب، اندازهگیری نوار قلب، سنجش امپدانس بیوالکتریک (سنجش بافت بدن) و بسیاری چیزهای دیگر در گلکسی واچ ۴ وجود دارد و همینها بودند که این محصول را به یکی از بهترین انتخابها در بازار تبدیل کردند اما برخی از آنها فقط در صورتی که از یک گوشی سامسونگ استفاده کنید برایتان در دسترس خواهد بود و در سایر گوشیهای اندرویدی نمیتوانید به چیزهایی نظیر نوار قلب، سنجش فشار خون و… دسترسی داشته باشید. این قابلیتها منحصرا برای کاربران اکوسیستم سامسونگ در دسترس قرار خواهد گرفت.
یک سری از قابلیتهای سلامتی بسیار خوب نظیر سنجش امپدانس بیوالکتریک که از ویژگیهای شاخص گلکسی واچ ۴ هم به حساب میآید و کاربرد آن بررسی بافت بدن است (نظیر میزان چربی بدن، عضلات استخوانی، میزان آب بدن و …) برای تمام کاربران اندرویدی در دسترس قرار خواهد گرفت. در کنار این قابلیت، سنحش میزان اکسیژن خون و حداکثر اکسیژن مصرفی هم برای تمام کاربرانی که از گوشیهای اندرویدی استفاده میکنند در دسترس خواهد بود.
۳. دستیار صوتی گوگل اسیستنت هنوز در گلکسی واچ ۴ در دسترس نیست
درست است! در حالی که WearOS گوگل بهعنوان سیستمعامل پیشفرض ساعتهای سری گلکسی واچ ۴ ایفای نقش میکند اما خبری از دستیار صوتی خود شرکت گوگل یعنی اسیستنت در آنها نیست. این ساعت شاید نتیجهی همکاری مشترک سامسونگ و گوگل باشد اما به نظر میرسد خواستههای سامسونگ است که در اولویت قرار دارد، نه گوگل.
با توجه به بررسیهای اولیهی صورت گرفته از این ساعتها، به نظر میرسد خبری از اپلیکیشنها و قابلیتهای از پیش نصبشدهی گوگل در آنها نیست. گویا دسترسی به سرویسهایی نظیر پلیاستور و گوگل مپ (نقشهی گوگل) در سری گلکسی واچ ۴ وجود دارد منتها برای دسترسی به گوگل اسیستنت باید مدت زمان نامشخصی را منتظر بمانیم.
نبود گوگل اسیستنت در محصولی ساخت سامسونگ یک معنا دارد و آن هم این است که باید با دستیار صوتی اختصاصی شرکت یعنی بیکسبی کار کنیم. البته که بیکسبی هم از زمان رونمایی تا به این لحظه پیشرفتهای زیادی داشته است و با محصولات سامسونگ هم سازگاری بالایی دارد. الان هم که خبری از گوگل اسیستنت در ساعتهای سامسونگ نیست قطعا شرکت کرهای برای جلب رضایت کاربران بهبودیهایی را برای این دستیار صوتی خود در نظر خواهد گرفت. منتها فاصلهی کیفی بین این دو دستیار صوتی آنقدری زیاد هست که هر موقع دستیار صوتی گوگل برای این ساعتها عرضه شد خوشحال شویم.
سامسونگ اما در بیانیهی اعلام کرد با گوگل مشغول همکاری است تا بتواند علاوه بر دستیار صوتی این شرکت یعنی گوگل اسیستنت، یک سری از سرویسها و اپلیکیشنهای دیگر آن را نیز به سری گلکسی واچ ۴ اضافه کند. همانطور که اشاره شد، این دستیار صوتی هوشمند قدرتمند به نمایندههای سامسونگ اضافه خواهد شد، منتها نمیدانیم این اتفاق چه زمانی رخ خواهد داد.
گلکسی واچ ۴ همچنان محصول ارزشمندی است
با وجود تمام آنچه که در بالا گفته شد، به نظر میرسد گلکسی واچ ۴ هنوز هم ارزش خرید بالایی داشته باشد. البته تنها در صورتی که از گوشیهای سامسونگ استفاده کنید. در غیر این صورت قطعا گزینههای دیگری نیز وجود دارند که میتوانید متناسب با نیاز و بودجهی خود آنها را خریداری کنید.
بالاخره بخش بزرگی از قیمت بالای گلکسی واچ ۴ به خاطر قابلیتهایی است که در آن قرار دارد. اگر قرار باشد این قابلیتها، البته تعداد کمی از آنها، در گوشیهای اندرویدی دیگر در دسترس نباشند، بنابراین پرداخت هزینه برای یک سری قابلیتهای دیگر که به احتمال بسیار زیاد در ساعتهای هوشمند دیگر هم وجود دارند هیچ توجیه منطقی نخواهد داشت.
بنابراین اگر از گوشی سامسونگ استفاده میکنید، خرید این ساعتها حتی اگر گلکسی واچ ۳ را هم در اختیار دارید توصیه میشود. یعنی اینکه به مدلهای جدید کوچ کنید چون تجربهی کار با سیستمعامل قدرتمندی چون WearOS با پردازندهی ۵ نانومتری فوقالعاده جذابتر از کار با ساعتی است که تایزن را به عنوان سیستمعامل اصلی خود دارد.
اگر از سایر گوشیهای اندرویدی استفاده میکنید منتها از لحاظ ظاهر و نام برند، کهکشانی کوچک سامسونگ توجهتان را به خود جلب کرد، باید بدانید یک سری محدودیت هم وجود دارد که باید با آنها سر کنید. اگر هم از گوشی آیفون استفاده میکنید، گلکسی واچ ۴ اصلا گزینهی خرید هم به حساب نمیآید چون هیچگونه سازگاری با نمایندههای اپل ندارد.
در نهایت باید به این موضوع اشاره کنیم که سامسونگ در تولید یک ساعت هوشمند قدرتمند و غنی از قابلیتهای خوب و کاربردی کاملا موفق بوده است. فقط نکتهای که باقی میماند این است که هیچ چیزی بدون نقطه ضعف نیست و گلکسی واچ ۴ را هم نباید از این قاعده مستثنی بدانیم. طبیعتا این محصول هم نقاط ضعف و محدودیتهای خاص خود را دارد که میتوان با آنها کنار آمد. ناگفته نماند قیمتی هم که سامسونگ برای این ساعتها در نظر گرفته نسبتا بالاست و برای برخی از کاربران، این موضوع هم میتواند نقطه ضعف دیگری برای کهکشانیهای کرهای باشد.
منبع: Android Authority
سلام خسته نباشید مقاله مفیدی بود و این که منم میخواهم ابدیت کنم ساعتو دانلود میشه ولی روی ساعت نصب نمیشود ارور میده لطفا راهنمایی کنید
با سلام، بنده نمیتونم watch4 ام رو به گوشی xiaomi 12 lite ام متصل کنم!
در واقع پلاگین watch4 manager امکان نصب روی این گوشی رو نداره و به این سبب ساعت قابلیت اتصال به گوشی رو پیدا نمی کنه!
کسی از دوستان راهی داره برای این موضوع؟؟؟!!!
سلام ، گوگل پلی استور در گلکسی واچ ۴ فعال نمیشه. شما راهی دارین واسه فعال کردنش؟؟
همه مجوز ها رو هنگام ارتباط گیری اولیه به برنامه galaxy wearlabe بده
سلام ، خیلی مفید بود ، ممنون ، فقط اینکه گوگل اسیستنت نداره اما نرم افزاری داره به اسم bixby که عین گوگل اسیستنت و سری عمل می کنه . باز هم ممنون از مقاله خوب و مفیدتون
سلام ، خیلی مفید بود ، ممنون ، فقط اینکه گوگل اسیستنت نداره اما نرم افزاری داره به اسم bixby که عین گوگل اسیستنت و سری عمل می کنه . باز هم ممنون از مقاله خوب و مفیدتون
استفان تنها مواردی که به آنها اشاره نشده اینکه کاربران ایرانی هم نمیتوانند از بسیاری از قابلیت های ساعت استفاده کنند مثل سنجش فشارخون سنج شغلی ژن خون و غیره چون این قابلیت ها در یک سری از کشورهای خاص فعال شده و ایران جزو این کشورها نیست. همچنین به خاطر اینکه ما تحریم هستیم به هیچ عنوان نمی تونید از گلکسی استور واچ فیس خریداری کنید حتی با اینکه از VPN استفاده کنید و برخلاف گوگل پلی هیچ راهی برای دور زدن گلکسی استور وجود نداره و خوب این یکم اذیت کننده است شما نمی تونید از واچ فیس های با کیفیت و زیبا و جدید استفاده کنید و از طرفی یکسری قابلیت در کشور شما فعال نیست .
خیلی مقاله خوبی بود مرسی
فقط من شنیدم که بعضی از قابلیت هاش در برخی از کشور ها از جمله ایران کار نمیکنه ( با این که احتمالا اونم راه حل داشته باشه )
شما میدونین اون قابلیت ها چه چیز هایی هستند ؟
سلام دوست عزیز. فکر کنم نوار قلب باشه که نیاز داره از سازمان غذا و داروی کشور مجوز بگیره.