چرا سامسونگ در سری S23 پردازنده اگزینوس را کنار گذاشت؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
سامسونگ اگزینوس

تفاوت محسوس بین تراشه‌های پرچم‌دار اگزینوس و اسنپدراگون موضوع جدیدی نیست و ضعف تراشه‌های اگزینوس صدای کاربران زیادی را درآورده است. امسال سامسونگ در کمال تعجب تصمیم گرفته تمام مدل‌های سری گلکسی S23 را در تمام کشورها همراه با چیپست اسنپدراگون ۸ نسل ۲ راهی بازار کند و خبری از چیپست اگزینویس برای این گوشی‌ها نیست.

سال‌هاست که بسیاری از کاربران پرچم‌داران سامسونگ چنین خواسته‌ای را مطرح می‌کنند. حالا بعد از سال‌ها انتظار، فارغ از اینکه گلکسی S23 را در کدام کشور خریداری می‌کنید، تمام مدل‌ها از عملکرد یکسانی بهره می‌برند. به لطف همین موضوع، دیگر شاهد تفاوت در زمینه‌هایی مانند پردازش تصاویر نخواهیم بود.

به غیر از شرکت اپل، سامسونگ در حال حاضر تنها سازنده‌ی گوشی‌های هوشمند است که از توانایی طراحی چیپست‌های پیشرفته بهره می‌برد. حتی گوگل هم که اخیرا به استفاده از چیپست‌های اختصاصی روی آورده، برای این کار تا حد زیادی از تخصص سامسونگ استفاده می‌کند. طراحی و استفاده از چیپست‌های اختصاصی، مزایای زیادی برای گوشی‌های سامسونگ دارد اما با وجود تمام سرمایه‌گذاری‌های این شرکت، چرا سامسونگ در مورد سری گلکسی S23 شکست را پذیرفته و صرفا از اسنپدراگون ۸ نسل ۲ استفاده کرده است؟

 

چرا اگزینوس حالا کنار گذاشته شده؟

واقعیت این است که تراشه‌های پرچم‌دار اگزینوس تفاوت زیادی با رقیب خود نداشتند و سامسونگ طی این سال‌ها در این زمینه به موفقیت‌های قابل توجهی دست پیدا کرده است. طراحی تراشه کار ساده‌ای نیست و شرکت‌ها برای این کار از برنامه‌های چندین ساله استفاده می‌کنند. بنابراین امکان تغییر مسیر ناگهانی در این زمینه وجود ندارد. سال گذشته اسنپدراگون ۸ نسل ۱ توسط سامسونگ تولید می‌شد ولی ظاهرا مدیران کوالکام از عملکرد کارخانه‌های سامسونگ برای تولید این تراشه راضی نبودند و در نتیجه تولید مدل پلاس این تراشه به TSMC واگذار شد.

طبیعتا سامسونگ هیچوقت تولید تراشه‌های خود را به TSMC واگذار نمی‌کند زیرا انجام این کار، به معنای قبول برتر بودن کیفیت خطوط تولید این شرکت تایوانی است. بنابراین اگر خطوط تولید سامسونگ واقعا مشکل جدی دارند، برطرف کردن این مشکلات ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد. در رابطه با تصمیم سامسونگ برای کنار گذاشتن تراشه اگزینوس از سری S23، اطلاعات دقیقی نداریم. سامسونگ ماه‌ها قبل اعلام کرد که قصد دارد مدل کسب‌و‌کار مربوط به تراشه‌های خود را تغییر دهد و می‌خواهد در میان‌مدت تا بلند‌مدت، مزیت رقابتی خود را بهبود ببخشد. در همین رابطه، گزارش‌هایی مبنی بر تغییرات در تیم طراحی تراشه و نزدیک شدن این تیم به بخش توسعه‌ی گوشی‌های هوشمند هم منتشر شده است ولی به ثمر رسیدن این تغییرات ممکن است سال‌ها طول بکشد.

در همین رابطه، کوالکام از امضای قرارداد چند ساله با سامسونگ برای ارائه‌ی گسترده‌ی تراشه‌های اگزینوس در گوشی‌های سری S23 و نسل‌های بعدی خبر داده است. بنابراین حتی ممکن است که سال آینده هم سری S24 با تراشه اگزینوس راهی بازار نشوند. برخی افشاگران از آماده‌سازی یک تراشه‌ی سامسونگ در سال ۲۰۲۵ خبر می‌دهند که نسبت به دیگر تراشه‌های این شرکت تفاوت‌های قابل توجهی دارد.

آیا این فقدان، خبر بدی است؟

سامسونگ اگزینوس

به طور کلی به نظر می‌رسد سامسونگ تصمیم گرفته تولید تراشه‌های پرچم‌دار اگزینوس را تا اطلاع ثانوی متوقف کند و در عوض قرار است نحوه‌ی طراحی این تراشه‌ها با تغییرات گسترده‌ای روبرو شوند. به طور کلی فقدان تراشه اگزینوس در مدل‌های سری گلکسی S23 فقط به یک مشکل خاص برنمی‌گردد. طی چند سال گذشته گزارش‌های زیادی در مورد مشکلات بخش تراشه‌های سامسونگ منتشر شده و به نظر می‌رسد مدیران سامسونگ بالاخره این مشکلات را پذیرفته‌اند و حالا در تلاش برای برطرف کردن آن‌ها هستند.

متاسفانه سامسونگ در زمان بدی درگیر این مشکلات شده است. بعد از ورود اپل به دنیای چیپست‌های کامپیوترها، کوالکام هم در این زمینه سخت مشغول کار است و می‌خواهد برای انواع لپ‌تاپ‌ها چیپست‌های بسیار قدرتمندی را بر مبنای معماری Arm راهی بازار کند. در این میان سامسونگ مشغول بازسازی بخش تراشه‌های خود است و احتمالا این بازار مهم را به کوالکام واگذار می‌کند.

واقعیت این است که در دنیای فناوری هرچقدر رقابت بیشتر باشد، این موضوع به نفع کاربران خواهد بود زیرا در کنار کاهش قیمت‌ها، سرعت پیشرفت هم بیشتر می‌شود. اما در هر صورت برای بسیاری از کاربران گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ که دل خوشی از تراشه‌های اگزینوس نداشتند، این تصمیم یک خبر بسیار خوب محسوب می‌شود. گفتنی است که شاید سامسونگ هیچوقت به بازار تراشه‌های پرچم‌دار برنگردد و فعلا آینده‌ی این تراشه‌ها در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.

منبع: Android Authority

راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

یک دیدگاه
  1. Црлрс

    کاشکی دیگر از مدیاتک یا کوالکام در می‌آورده ها استفاده شود

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X