گلکسی S22 اولترا در مقابل گلکسی S21 اولترا؛ تفاوتها چه خواهد بود؟
سامسونگ میخواهد در فوریهی سال آیندهی میلادی از گوشیهای سری گلکسی S22 خود رونمایی کند. بهترین مدل از این سری مطابق آنچه که در دو سال گذشته شاهد بودیم، گلکسی S22 اولترا است که قابلیتهای بسیار زیادی دارد. اما این گوشی در مقایسه با بهترین گوشی سال قبل سامسونگ تا چه اندازه بهتر است؟ در این مطلب به مقایسهی گلکسی S22 اولترا و گلکسی S21 اولترا میپردازیم تا ببینیم تفاوت و شباهت بین آنها در چیست و سامسونگ تا چه اندازه در زمینهی تولید پرچمدار جدیدتر و بهتر موفق عمل کرد.
سامسونگ از سال ۲۰۲۰ و با عرضهی سری گلکسی S20 تصمیم گرفت پرچمداران خود را در سه مدل استاندارد، پلاس و اولترا رونمایی و راهی بازار کند. اگرچه هر سه مدل پرچمدار هستند اما دو مدل استاندارد و پلاس به خاطر بهرهمندی از پردازندهی مشابه با مدل اولترا، پرچمدار نامیده میشوند اما از بسیاری جهات نظیر کیفیت نمایشگر، میزان حافظهی رم، کیفیت ساخت، فناوری بکار رفته در نمایشگر، دوربینها، باتری و مواردی از این دست پایینتر از مدل اولترا قرار میگیرند و فاصلهی زیادی با آن دارند.
گلکسی S22 اولترا هم به نظر میرسد که امسال تفاوت زیادی با دو مدل استاندارد و پلاس داشته باشد چرا که شرکت کرهای رسما اعلام کرد که دیگر از سری گوشیهای نوت رونمایی نخواهد کرد. اما تمام قابلیتهای آن را به گلکسی S22 اولترا اضافه خواهد کرد. این یعنی گوشی مورد نظر باید ترکیبی از بهترین سری نوت و S باشد و طبیعتا باید انتظار پیشرفت زیادی را داشته باشیم، نه فقط یک گوشی معمولی با ظاهری جدید و پردازندهای قدرتمندتر که خوشبختانه با توجه به خبرها و شایعات، ظاهرا گوشی جذابی را شاهد خواهیم بود.
گلکسی S22 اولترا به عنوان ترکیبی از پرچمدار سری نوت و S از قلم هم پشتیبانی میکند اما برخلاف سری قبل یعنی گلکسی S21 اولترا، درون این گوشی محفظهای برای نگهداری قلم وجود دارد تا بدین ترتیب کاربران مجبور نباشند برای قلم و قابی محافظ برای نگهداری آن هزینهای مجزا پرداخت کنند. اما قابلیتهای دیگر این گوشی چیست که آن را از نسل قبل متمایز میکند؟ گلکسی S21 اولترا از خیلی جهات یکی از بهترینها و شاید بتوان گفت بهترین گوشی در سال گذشته بود؛ از باتری گرفته تا سختافزار و دوربین و نمایشگر. اما گلکسی S22 اولترا تا چه اندازه در این زمینهها از این محصول بهتر خواهد بود؟ در این مطلب به پاسخ این پرسش دست پیدا خواهیم کرد.
اما قبل از پرداختن به مقایسهی گلکسی S22 اولترا و گلکسی S21 اولترا بهتر است به این مورد اشاره داشته باشیم که گوشی مورد انتظار سامسونگ هنوز رسما عرضه نشده است. به همین خاطر بررسیهای صورت گرفته در این مطلب صرفا روی کاغذ و بر اساس شایعات و خبرهایی هستند که تاکنون در رابطه با این محصول منتشر شدهاند. بنابراین نمیتوانیم با قاطعیت بگوییم اگر گلکسی S22 اولترا عرضه شود هم حتما همین عملکرد را خواهد داشت. برای مثال ما انتظاری که از تراشهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ داریم را بیان میکنیم اما شاید این پردازنده در عمل ناامیدکننده ظاهر شود. بنابراین این مطلب را صرفا یک مقایسهی اولیه در نظر داشته باشید. در این مطلب به بررسی موارد زیر خواهیم پرداخت:
- تفاوت قیمت بین گلکسی S22 اولترا و گلکسی S21 اولترا
- طراحی و نمایشگر
- دوربین
- عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
- طول عمر باتری و شارژر
تفاوت قیمت بین گلکسی S22 اولترا و گلکسی S21 اولترا
گلکسی S21 اولترا در زمان عرضه یکی از گرانقیمتترین پرچمدارهای اندرویدی بود. این موضوع حتی با در نظر گرفتن قیمت پایهی این گوشی یعنی ۱۲۰۰ دلار هم صدق میکرد چرا که بسیاری از گوشیهای پرچمدار اندرویدی هرچند باکیفیت اما با قیمتی کمتر از این میزان عرضه شدند. اما سامسونگ این قیمت را برای مدل ۱۲/۱۲۸ گیگابایتی این گوشی در نظر گرفت. این میزان برای مدل ۲۵۶ گیگابایتی با همین مقدار حافظهی رم به ۱۲۵۰ دلار و برای مدل ۵۱۲ گیگابایتی هم به ۱۳۸۰ دلار میرسید. اینطور که به نظر میرسد، گلکسی S22 اولترا هم دقیقا همین قیمت را خواهد داشت و برای مدل ۱۲۸ گیگابایتی آن، ۱۲۰۰ دلار در نظر گرفته میشود. با این تفاوت که این گوشی اینبار قلم و محفظهی آن را با هم در اختیار دارد.
آخرین اطلاعاتی که در رابطه با قیمت گلکسی S22 اولترا در اختیار داریم از عدم تغییر این میزان به نسبت نسل گذشته خبر میدهد. اما این اتفاق چطور رخ میدهد؟ چرا سامسونگ با اینکه از پردازندهی قدرتمندتر، فناوریهای پیشرفتهتر، قلم و … در گوشی جدید خود استفاده خواهد کرد، همچنان همان قیمت را برای گوشی قدرتمندش در نظر میگیرد؟ اینطور که به نظر میرسد، باتری گوشیهای این سری توسط خود سامسونگ ساخته نخواهد شد و وظیفهی ساخت آن بر عهدهی یک شرکت چینی تحت عنوان Amperex Technology Limited (به اختصار ATL) است. این شرکت اگرچه نام آشنایی برای بسیاری از کاربران ندارد اما یکی از بزرگترین شرکتهای تولیدکنندهی باتری در جهان به شمار میرود.
ATL میتواند باتریهایی تولید کند که از لحاظ کیفیت فوقالعاده خوب هستند اما قیمت آنها بسیار کمتر از قیمت باتریهایی خواهد بود که سامسونگ تولید میکند. از طرفی به لطف سامسونگ، تولید باتریهای این شرکت به شدت افزایش پیدا کرد و طبیعتا وقتی مقیاس بالا باشد، قیمت هم برای سامسونگ کمتر در نظر گرفته میشود. در نتیجه استفاده از باتریهای ساخت ATL یکی از راههایی بود که به سامسونگ کمک کرد تا قیمت نهایی سری گلکسی S22 را بدون تغییر به نسبت نسل گذشته نگه دارد. این موضوع در رابطه با گوشیهای سری گلکسی S21 هم صدق میکند. البته فقط قیمت دو مدل استاندارد و پلاس پایینتر بود که آن هم دلایل دیگری جز فقط باتری دارد (نمایشگر با امکانات کمتر، اندازهی کوچکتر، کیفیت ساخت پایینتر، باتری کوچکتر و …).
طراحی و رنگبندی
نام گوشی | گلکسی S22 اولترا | گلکسی S21 اولترا | آیفون ۱۳ پرو مکس | گوگل پیکسل ۶ پرو |
ابعاد (میلیمتر) | ۸.۹ × ۷۷.۹ × ۱۶۳.۲ | ۸.۹ × ۷۵.۶ × ۱۶۵.۱ | ۷.۶۵ × ۷۸.۱ × ۱۶۰.۸ | ۸.۹ × ۷۵.۹ × ۱۶۳.۹ |
وزن (گرم) | نامشخص | ۲۲۹ گرم | ۲۴۰ گرم | ۲۱۰ گرم |
اینطور که به نظر میرسد، از لحاظ طراحی، کیفیت ساخت، رنگبندی و حتی زیبایی که همیشه سلیقهای است، گلکسی S22 اولترا میتواند تمام گوشیهای نسل گذشتهی خود را شکست دهد. این گوشی با در نظر گرفتن رندرها و تصاویری که تاکنون از آن منتشر شده است فوقالعاده زیبا به نظر میرسد. طبق آنچه که شنیدهایم، انتظار میرود شرکت کرهای این محصول را در رنگهای مشکی، سفید، قرمز و سبز راهی بازار کند. این در حالی است که گلکسی S21 اولترا در رنگهای مشکی، نقرهای، قهوهای و تیتانیومی در دسترس قرار گرفت.
سامسونگ ظاهرا برای طراحی گلکسی S22 اولترا یک برنامهی ویژه در سر دارد. شرکت کرهای اینبار برخلاف سال گذشته هیچ ماژولی را روی پنل پشتی تعبیه نخواهد کرد بلکه دوربینها به صورت مجزا روی پنل پشتی قرار میگیرند. این مورد باعث شد به زیبایی گوشی اضافه شود طوری که حتی میتوان گفت با یکی از زیباترین محصولات سال ۲۰۲۲ طرف خواهیم بود. یک مورد دیگر هم اضافه شدن فضایی برای قرارگیری قلم S-Pen است. درست مانند گوشیهای سری نوت، در این گوشی هم یک محفظه تعبیه خواهد شد تا کاربران بدون نگرانی از بابت نگهداری قلم بتوانند از این گجت کوچک محافظت کنند.
سنسورهای بکار رفته روی پنل پشتی این محصول شامل یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی اصلی، ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض و دو دوربین ۱۰ مگاپیکسلی تلهفوتو میشوند که هر یک به صورت تک به تک و به شکل عدد P روی پنل پشتی قرار میگیرند و فقط لنز آنهاست که مشخص است. البته پیش از این تصویری منتشر شده بود که نشان میدهد این دوربینها درون ماژولی دقیقا به همین شکل (P) قرار خواهند گرفت اما به نظر میرسد شرکت کرهای نظر خود را برگرداند و تصمیم گرفت اینبار از طراحی بدون ماژول استفاده کند.
(به ترتیب از چپ به راست – آیفون ۱۳ پرو مکس، گلکسی S21 اولترا، پیکسل ۶ پرو، گلکسی S22 اولترا)
در واقع اگر به آخرین تصاویر و رندرهای مفهومی گلکسی S22 اولترا نگاه کنید کاملا به یاد الجی ولوت میافتید. محصولی که الجی در ساخت آن دقیقا از همین روش برای تعبیهی دوربینهای روی پنل پشتی استفاده کرد و نتیجه هم واقعا زیبا و چشمنواز بود. البته الجی دوربینها را کاملا پشت هم تعبیه کرده بود اما گلکسی S22 اولترا علاوه بر این چینش، یک چینش عمودی دیگر هم در کنار آن خواهد داشت که شامل دو دوربین و یک فلش LED میشود. با این حال باید این موضوع را در حد یک شایعه بدانیم چون هنوز خبری کاملا قطعی در رابطه با نوع چینش دوربینها منتشر نشده است.
اگرچه این تغییر به اندازهی تغییری که پیکسل در گوشیهایش ایجاد کرد نیست اما با این حال آن را به فال نیک میگیریم چرا که معمولا این سالها شرکتهای سازندهی گوشیهای هوشمند محصولات خود را بدون تغییر ظاهری محسوس به نسبت نسل گذشته راهی بازار میکنند. برای مثال اپل را در نظر بگیرید که سه سال پشت سر هم محصولاتش با شکل ظاهری تقریبا مشابه عرضه میشوند. البته این طراحی یک نقطه ضعف هم دارد؛ شرکتهای تولیدکنندهی قاب محافظ گوشی باید برای هر لنز این گوشی یک حفره در نظر بگیرند و قاب را با نهایت دقت تولید کنند تا برآمدگیهای روی آن روی دوربین دیگر قرار نگیرد و مانعی برای ثبت تصاویر ایجاد نکند.
به صورت کلی اینکه میبینیم سامسونگ طراحی دو مدل استاندارد و پلاس را به نسبت قبل حفظ کرده اما گلکسی S22 اولترا را به شکلی جدید و زیبا طراحی کرد نشان میدهد که شرکت کرهای خیلی علاقهای به ثبات در این زمینه ندارد. از این بابت خوشحالیم چرا که هر سال با پرچمداری جدید و زیبا طرف خواهیم بود. تغییری که البته به مذاق تولیدکنندگان قاب محافظ خوش نخواهد آمد.
اما میرسیم به پنل جلو، جایی که تفاوت بین دو مدل امسال و سال بعد ظاهرا فقط حواشی متوازن اطراف نمایشگر. موردی که واقعا به زیباتر شدن گوشی کمک میکند و خوشبختانه سامسونگ در طراحی نمایندهی جدید خود آن را در نظر گرفته است. اینطور که به نظر میرسد، شرکت کرهای میخواهد تجربهی کار با پرچمداران سری گلکسی S، تجربهای مشابه با کار با یک گوشی تمام صفحه باشد و در همین راستا هر سال اندازهی حاشیهها را کاهش میدهد. در سری گلکسی S21، به خصوص مدل اولترا، حواشی تا جایی که امکان داشت حذف شد اما به نظر میرسد سال آینده این میزان کمتر هم میشود. سامسونگ حتی حذف حواشی را یک پروژه در طراحی گوشیهایش در نظر گرفته و آن را ساختار کاهش حواشی مینامد. یعنی تا این اندازه این موضوع برای شرکت اهمیت دارد. این در حالی است که حالا هم گوشیهای سامسونگ از سایر گوشیها حواشی کمتری دارند. اینطور که به نظر میرسد، کاهش حاشیهی اطراف نمایشگر گلکسی S22 اولترا به سامسونگ کمک کرد تا بتواند نسبت تصویر را از ۲۰:۹ در گلکسی S21 اولترا به ۱۹٫۳:۹ برساند.
با کاهش حواشی نمایشگر، گوشی کوچکتر به نظر میرسد اما در واقع همان اندازه را دارد یا حتی بزرگتر هم هست. در نتیجه کاربران با سهولت بیشتری میتوانند با یک دست با آن کار کنند. البته اگر اندازهی گوشی تغییر نکند شاید نتوان خیلی روی افزایش ظرفیت باتری حساب کرد که یک نکتهی منفی به حساب میآید اما با در نظر گرفتن عملکرد گلکسیها در این زمینه خیلی نمیتوانیم روی آن به عنوان یک ضعف بزرگ مانور بدهیم. باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی هم بسیار پرظرفیت محسوب میشود چون کمتر شرکتی پرچمدار خود را به همچین باتری بزرگی مجهز میکند. همهی اینها در حالی است که شرکت حتی محفظهای را برای نگهداری قلم S-Pen در نظر گرفته که باعث میشود فضای داخلی گوشی محدودتر شود. اما چنین چیزی باعث نشد شرکت کرهای از باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی در گوشی خود استفاده نکند.
کیفیت نمایشگر
در این بخش بین بهترین و در واقع «بهترینتر» باید بررسی را ادامه دهیم. گلکسی S21 اولترا هرچه را که از یک نمایشگر باکیفیت انتظار دارید در اختیار شما قرار میدهد. یعنی نمیتوان ایراد خاصی به کیفیت، فناوری بکار رفته، نوع پنل و مواردی دیگر وارد کرد. حال به نظر میرسد سامسونگ برای گلکسی S22 اولترا حتی از این هم فراتر رفته است.
گلکسی S22 اولترا از همان نمایشگر ۶٫۸ اینچی با وضوح +QHD بهره میبرد که در گلکسی S21 اولترا بکار گرفته شده بود. از لحاظ مشخصات فنی هم تا حد زیادی این دو نمایشگر شبیه به هم هستند. اما از یک لحاظ و آن هم بیشینهی روشنایی، گلکسی S22 اولترا ظاهرا رکورد خارقالعادهی S21 اولترا را هم خواهد شکست. اگر به خاطر داشته باشید، سامسونگ در مراسم رونمایی از نمایندهی سال قبل خود اعلام کرد بیشینهی روشنایی S21 اولترا چیزی نیست که در هر گوشی شاهد آن باشیم و در این زمینه این گوشی رکورددار است. از آن زمان تاکنون هیچ شرکتی موفق نشد گلکسی S21 اولترا را از این حیث شکست دهد و به نظر میرسد خود سامسونگ باید برای این امر دست به کار شود.
اگر خبرها و شایعات منتشر شده حقیقت داشته باشند، باید انتظار داشته باشیم بیشینهی روشنایی نمایشگر گلکسی S22 اولترا ۱۸۰۰ نیت باشد که در واقع رسیدن به چنین میزان روشنایی فقط زمانی ممکن است که مشغول تماشای محتوی HDR در بیشترین میزان نور محیط باشید. حتی در این شرایط هم ۱۸۰۰ نیت بسیار بیشتر از چیزی است که میتوان تصور کرد.
علاوه بر اینها، به نظر میرسد سامسونگ در تلاش است تا با کنترل بیشتر روی میزان رفرشریت گلکسی S22 اولترا، مصرف انرژی را تا جایی که امکان دارد کاهش دهد که به نظر میرسد احتمالا اینبار رفرشریت در بازهی ۱ تا ۱۲۰ هرتز متغیر خواهد بود و نه ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز که در گلکسی S21 اولترا شاهد بودیم. هر دو نمایشگر در S22 و S21 اولترا قادرند تا به لطف لایهی دیجیتالی که روی آنها قرار گرفته به قلم S-Pen واکنش نشان دهند با این تفاوت که در مدل نسل جدید، قلم درون خود گوشی قرار دارد و دیگر نیازی به پرداخت هزینهی بیشتر برای خرید و قاب محافظ برای نگهداری آن نخواهید داشت.
دوربین گلکسی S22 اولترا و S21 اولترا؛ پردازنده نقش اصلی را بازی میکند
نام گوشی | سامسونگ گلکسی S22 اولترا | سامسونگ گلکسی S21 اولترا |
دوربین اصلی | ۱۰۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۴ میلیمتری، گشودگی دیافراگم f/1٫۸ لرزشگیر سنسور شیفت (احتمالا) | ۱۰۸ مگاپیکسلی با لنز ۲۴ میلیمتری، گشودگی دیافراگم f/1٫۸ لرزشگیر اپتیکال تصویر |
دوربین فوق عریض | ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – لنز ۱۴ میلیمتری با میزان زوم ۰٫۶ برابری | ۱۲ مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2٫۲ – لنز ۱۴ میلیمتری با میزان زوم ۰٫۶ برابری |
دوربین تلهفوتو اول | ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال – لنز ۷۰ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ – لرزشگیر اپتیکال تصویر | ۱۰ مگاپیکسلی با زوم ۳ برابری اپتیکال – لنز ۷۰ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/2٫۴ – لرزشگیر اپتیکال تصویر |
دوربین تلهفوتو دوم | ۱ مگاپیکسلی با زوم ۱۰ برابری اپتیکال – لنز ۲۴۰ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/4٫۹ – لرزشگیر اپتیکال تصویر | ۱ مگاپیکسلی با زوم ۱۰ برابری اپتیکال – لنز ۲۴۰ میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/4٫۹ – لرزشگیر اپتیکال تصویر |
دوربین سلفی | ۴۰ مگاپیکسل | ۴۰ مگاپیکسل |
اما میرسیم به دوربین، جایی که از لحاظ اندازه، تغییر خاصی را به نسبت نسل گذشته شاهد نیستیم. روی کاغذ میبینیم که گلکسی S22 اولترا دقیقا مشخصات فنی مشابهی به نسبت گلکسی S21 اولترا دارد. مثلا از همان دوربینهای اصلی ۱۰۸، فوق عریض ۱۲، دو دوربین تلهفوتوی ۱۰ مگاپیکسلی و یک سنسور لیزری فوکوس خودکار بهره میبرد. اما آیا هیچ پیشرفت خاصی را شاهد نخواهیم بود؟ چرا! اما این پیشرفت لزوما به خاطر لنزها نیست. البته سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی گلکسی S22 اولترا نسل سوم به حساب میآید و قدرت و کیفیت بیشتری داشته و به لطف دیافراگم بازتر میتواند نور بیشتری را جذب و در نتیجه تصاویر بهتر و باجزئیاتتری را ثبت کند. همچنین در نور کم هم عملکرد این سنسور به شکل محسوسی بهتر خواهد بود.
اما در رابطه با سنسورهای دیگر چطور؟ اینطور که به نظر میرسد از لحاظ کیفیت عکاسی و فیلمبرداری نباید انتظار تفاوت چشمگیری بین دو نسل باشیم و اگر هم قرار باشد تغییری صورت بگیرد آن هم به لطف پردازشگر جدید و تکنیکهای پردازش تصویر است. در غیر این صورت خود سنسورها هیچ تفاوت خاصی به نسبت یکدیگر ندارند.
اما این تمام ماجرا نیست. سامسونگ ظاهرا در امر لرزشگیر هم عملکرد بهتری خواهد داشت. اگر آنچه که تاکنون شنیدهایم حقیقت داشته باشند، به نظر میرسد شرکت کرهای میخواهد دوربین گلکسی S22 اولترا را به لرزشگیری مجهز کند که در تثبیت لرزشهای ناخواسته، ۴۸ درصد بهتر از گلکسی S21 اولترا است. این عدد نه تنها روی کاغذ زیاد است بلکه در عمل هم کاملا میتوانید تفاوت را بین دو گوشی حس کنید. یعنی در واقع این تفاوت آنقدری زیاد است که اگر با دو گوشی همزمان عکاسی کنید احساس میکنید گلکسی S21 اولترا در خنثیسازی لرزشهای ناخواسته یک میانرده در مقابل گلکسی S22 اولترا است!
اصلا مشخص نیست آیا سامسونگ میتواند به چنین فناوری جذابی دست پیدا کند یا خیر اما اپل به لطف لرزشگیر سنسور شیفت توانست سری آیفون ۱۳ را در این زمینه به گوشیهای بینظیری تبدیل کند. اما کاملا مشخص است که شرکت کرهای میخواهد با بهبود وضعیت لرزشگیر، با اپل وارد رقابت شود چرا که بخش بزرگی از موفقیت آیفونها در زمینهی عکاسی و فیلمبرداری، لرزشگیر بینظیری است که در آنها بکار گرفته شده است.
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
نام گوشی | سامسونگ گلکسی S22 اولترا | سامسونگ گلکسی S21 اولترا |
پردازنده | اسنپدراگون ۸ نسل ۱ / اگزینوس ۲۲۰۰ | اسنپدراگون ۸۸۸ / اگزینوس ۲۱۰۰ |
لیتوگرافی | ۴ نانومتری – سامسونگ | ۵ نانومتری – سامسونگ |
تعداد و نوع هستهها | ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ + ۴ – هستهی اول از نوع Cortex-X2، هستهی دوم از نوع Cortex-A710 و هستهی سوم از نوع Cortex-A510 | ۸ هسته با چینش ۱ + ۳ + ۴ – هستهی اول از نوع Cortex-X1، هستهی دوم از نوع Cortex-A78 و هستهی سوم از نوع Cortex-A55 |
رابط کاربری | One UI 4.0 | One UI 3.0 |
سیستمعامل | اندروید ۱۲ – قابل ارتقا به اندروید ۱۵ | اندروید ۱۱ – قابل ارتقا به اندروید ۱۴ |
گلکسی S22 اولترا در بخش سختافزار هم پیشرفت محسوسی به نسبت گلکسی S21 اولترا خواهد داشت. در این گوشی از پردازندهی اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به عنوان قلب تپنده استفاده خواهد شد که پردازندهای مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری و اتفاقا ساخت خود سامسونگ است. البته این مدلها برای بازار چین و آمریکا فرستاده میشوند در حالی که سایر نقاط جهان به احتمال بسیار فراوان باید با اگزینوس ۲۲۰۰ سر کنند. البته ذهن خود را از تمام آن خاطرات بدی که از اگزینوسها داشتید خالی کنید؛ اینبار داستان فرق میکند.
طبق خبرهای منتشر شده، ظاهرا سامسونگ میخواهد اگزینوس ۲۲۰۰ را به کمک AMD، به تراشهی گرافیکی بسیار قدرتمندی مجهز کند که گفته میشود از گرافیک تراشههای A15 و اسنپدراگون ۸ نسل ۱ هم قدرتمندتر است. در نظر بگیرید اگزینوس برای امسال چقدر قرار است جذاب باشد که حتی ورایزن، شرکت مخابراتی بزرگ آمریکا هم به سامسونگ گفته که محصولات مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ را به صورت انحصاری برای این شرکت در آمریکا ارسال کند. یعنی برای اولینبار شاهد عرضهی محصولی با اگزینوس در بازار آمریکا خواهیم بود. در واقع باید انتظار یک محصول فوقالعاده قدرتمند را داشته باشیم.
سامسونگ سالهای زیادی را با اگزینوس سپری کرد. هم در این سالها عملکرد خوبی داشت و هم زیر فشار انتقادهای سنگین قرار گرفت. هیچوقت نبود که اگزینوسها دو سال پیاپی عملکرد بینقصی داشته باشند. هر سال یک داستان و مشکل جدید برای آنها بوجود میآمد و هر سال هم سامسونگ با وعدهی تجربهی بهتر، کاربران را مشغول نگه میداشت. اما در نهایت کار به جایی رسید که از لحاظ کنترل دما و عملکرد پردازشی، گوشیهای مجهز به اگزینوس سامسونگ به شکل محسوسی ضعیفتر ظاهر شدند. احتمالا اگزینوس ۹۹۰ را به خاطر دارید که تا چه اندازه داغ میکرد و عملکرد آن با افت محسوسی همراه میشد. مطلب مربوط به مشکل پردازشگر تصویر در اگزینوس ۲۱۰۰ در مقایسه با پردازشگر تصویر اسنپدراگون ۸۸۸ را هم احتمالا خواندهاید.
به نظر میرسد دیگر وقت بهبود فرا رسیده باشد. سامسونگ باید با اگزینوس ۲۲۰۰ به کاربران خود نشان دهد که اینبار همه چیز واقعا با گذشته متفاوت است. حال باید دید همکاری با AMD و قرارگیری تراشهی گرافیکی مبتنی بر معماری mRDNA تا چه اندازه میتواند به شرکت کرهای در تبدیل شدن به بهترین شرکت در زمینهی ساخت تراشه کمک کند.
اگزینوس ۲۲۰۰ در مقابل اسنپدراگون ۸۸۸ و اگزینوس ۲۱۰۰؛ نتایج بنچمارک
اگزینوس ۲۲۰۰ با در نظر گرفتن فناوریهای بکار رفته در آن باید پردازندهی قابلی باشد. اما با توجه به بنچمارکی که در زیر میبینید، به نظر میرسد تفاوت خاصی با اگزینوس ۲۱۰۰ نسل قبل ندارد. البته در این بنچمارک، فرکانس این تراشه روی ۱.۷۳ گیگاهرتز قرار داشت در حالی که فرکانس گلکسی S21 با اگزینوس ۲۱۰۰ روی ۲.۲۱ گیگاهرتز تنظیم شده بود. طبیعتا چنین موردی روی امتیاز نهایی تاثیر میگذارد. قطعا سامسونگ بهبودیهای فراوانی را برای بهینهسازی هرچه بیشتر سختافزار و نرمافزار گوشیهایش در نظر میگیرد تا در نهایت شاهد بهبود عملکرد محسوس بین سری S22 و S21 باشیم.
اما وقتی به مقایسهی اگزینوس ۲۲۰۰ به اسنپدراگون ۸۸۸ میپردازیم میبینیم که تراشهی سامسونگ روی همان فرکانس، با اختلاف بیشتری نمایندهی کوالکام را پشت سر میگذارد چرا که اسنپدراگون در این تست روی فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز تنظیم شده بود. البته اسنپدراگون ۸ نسل ۱ پیشرفت بسیار زیادی به نسبت مدل نسل گذشته دارد و باید دید سامسونگ چه فکری به حال تراشهی جدید خود خواهد کرد چون با این امتیاز قطعا نمیتواند نمایندهی جدید کوالکام را از پیش رو بردارد چه برسد تراشهی قدرتمند و بینظیر A15.
البته نیازی به گفتن نیست که امتیازهای بنچمارک زمانی که یک تراشه رسما عرضه نشده باشد کلی خطا دارد و در شرایط واقعی صدق نمیکند. در نتیجه باید منتظر بمانیم تا سامسونگ رسما از این تراشه رونمایی کند. هنوز بنچمارک گرافیک مانده که مورد ارزیابی قرار بگیرد و بسیار برای این موضوع هیجانزدهایم. از آن جایی که اگزینوس ۲۲۰۰ از لحاظ فناوری ساخت و نوع هستههای بکار رفته دقیقا مشابه اسنپدراگون ۸ نسل ۱ است بنابراین در نهایت از لحاظ پردازشی مشابه آن خواهد بود ولی از لحاظ گرافیکی شاید تغییرات گستردهای را شاهد باشیم.
در بخش نرمافزار قطعا سری گلکسی S22 را با رابط کاربری One UI 4.0 سوار بر اندروید ۱۲ شاهد خواهیم بود. سیستمعاملی که گوگل تعریف و تمجید فراوانی از آن به عمل آورد و خیلی روی قابلیتهای آن مانور داد و آن را متمایز از هر سیستمعامل دیگری توصیف کرد که شرکت تاکنون تولید کرده بود. تجهیز گلکسی S22 اولترا به رابط کاربری One UI 4.0 و اندروید ۱۲ به این معناست که این گوشی میتواند اندروید ۱۵ را به عنوان آخرین آپدیت نرمافزاری خود دریافت کند در حالی که گلکسی S21 اولترا یک آپدیت کمتر از آن دریافت میکند. تا یک سال بعد از اتمام دریافت آپدیت نرمافزاری هم آپدیت امنیتی برای این گوشیها عرضه میشود و کار سامسونگ با آنها به پایان میرسد. البته اگر سیاست شرکت تغییری نکند.
سامسونگ در راستای رقابت با اپل خیلی تلاش کرد تا وضعیت گوشیهایش را از لحاظ نرمافزاری بهبود ببخشد. شرکت آمریکایی در این زمینه بینظیر است؛ چه در پشتیبانی نرمافزاری و چه در پشتیبانی نرمافزاری. حتی اواخر گوشی آیفون 6S را هم به iOS 15 بهروزرسانی کرد و این چیزی نیست که در گوشیهای دیگر شاهد باشیم. البته سامسونگ نصف پشتیبانی اپل یعنی حدودا ۳ سال گوشیهای پرچمدار خود را آپدیت میکند ولی به نظر میرسد از سیاست سال گذشتهی شرکت یعنی آپدیت دو ساله بسیار بهتر باشد. امیدواریم این روند بهتر هم شود اما فعلا خبری از این بابت در اختیار نداریم.
ظرفیت، طول عمر باتری و سرعت شارژر
نام گوشی | سامسونگ گلکسی S22 اولترا | سامسونگ گلکسی S21 اولترا |
ظرفیت باتری | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت | ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
سرعت شارژر پشتیبانی شده | ۴۵ وات – احتمالی | ۲۵ وات |
شارژر درون جعبه | ندارد | ندارد |
گوشیهای نسل آیندهی سامسونگ، یعنی در واقع پرچمداران سری گلکسی S22 از لحاظ ظرفیت باتری کاهش محسوسی خواهند داشت و در واقع تمام امید سامسونگ مصرف بهینهی تراشههای ۴ نانومتری است که در آنها استفاده خواهد کرد. در غیر این صورت بعید به نظر میرسد با در نظر گرفتن تمام موارد، گوشیهای سری گلکسی S22 در نگهداری شارژ عملکرد خوبی داشته باشند. البته این مورد فقط برای مدل پلاس و استاندارد صادق است چرا که مدل اولترا همچنان از باتری قدرتمند ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد.
از لحاظ ظرفیت باتری، گلکسی S22 اولترا و S21 اولترا شرایط کاملا مشابهی دارند. در هر دو گوشی شاهد بکارگیری یک منبع تغذیهی ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی هستیم که گفته میشود عملکرد کمنظیری هم خواهد داشت. در بین پرچمدارهای اندرویدی، هنوز گوشی تولید نشده که بتواند گلکسی S21 اولترا را در نگهداری شارژ از پیش رو بردارد. هرچند اپل با آیفون ۱۳ پرو مکس توانست این کار را با اختلاف زیادی هم انجام دهد. البته بخش بزرگی از موفقیتی که آیفون ۱۳ پرو مکس بدست آورد به خاطر بهینهسازی بینظیری است که اپل بین نرمافزار و سختافزار این گوشی بوجود آورده که نظیر آن را در هیچ گوشی دیگری شاهد نیستیم.
گلکسی S22 اولترا اما شاید از لحاظ نگهداری شارژ بهتر از مدل نسل گذشته ظاهر شود چرا که باتری قدرتمند آن به لطف تراشهی ۴ نانومتری که به احتمال بسیار فراوان در مصرف انرژی عملکرد بهتری هم خواهد داشت، میتواند دیرتر به شارژ مجدد نیاز پیدا کند.
اما میرسیم به شارژر، جایی که گفته میشود سامسونگ بهجای ۲۵ وات، پشتیبانی از شارژر سریعتر ۴۵ وات را به این گوشی مورد انتظار خود اضافه کرده است تا در این بخش تا حدودی با شرکتهای چینی در رقابت باقی بماند. البته این نظر خود سامسونگ است که میتواند با شرکتهای چینی در رقابت بماند در حالی که اکنون واقعیت چیز دیگری را نشان میدهد. شیائومی، وانپلاس، اوپو و بسیاری از شرکتهای دیگر در حال حاضر از باتریهای ۱۲۰ و ۶۵ واتی در گوشیهای خود استفاده میکنند که قادر است باتری را در مدت زمان کمتر از ۴۰ دقیقه به صورت کامل شارژ کند.
کاربران پرچمداران سامسونگ با شارژر ۲۵ واتی خود توانستند باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی گلکسی S20 و S21 اولترا را در مدت حدودا ۱ ساعت به صورت کامل شارژ کنند. اما سامسونگ اعلام کرد گلکسی S22 اولترا کاملا از شارژر ۴۵ واتی پشتیبانی میکند. اگر این شارژر واقعا سریعتر از شارژر ۲۵ واتی باشد (در بررسیهای گذشته، در مدت زمان نهایی شارژ گوشی فرق زیادی بین شارژر ۴۵ و ۲۵ واتی سامسونگ مشاهده نشد)، باید انتظار داشته باشیم این گوشی در مدت نیم ساعت یا اندکی بیشتر به صورت کامل شارژ شود. در نتیجه هدف شرکت کرهای هم محقق خواهد شد.
در بررسیهایی که بین نمایندگان پرچمدار سامسونگ با گوشیهای قدرتمند دیگر انجام میشد، سرعت شارژر همیشه به عنوان تنها نقطه ضعف در نظر گرفته میشد. در واقع اگر سامسونگ فکری به این وضعیت خود میکرد میتوانست بیشتر توجه کاربران را به خود جلب کند اما شرکت کرهای در این زمینه تصمیم گرفت مانند اپل، با صبر و حوصلهی بیشتری پیش برود و خیلی در تجهیز گوشیهای خود به بهترین قابلیتها عجله نکند. اما حالا به نظر میرسد حداقل روی کاغذ مشکل تا حد زیادی حل شده باشد. حال باید منتظر ماند و دید آیا در واقعیت هم همینطور خواهد بود یا خیر.
- مقایسهی دوربین گلکسی S21 اولترا، آیفون ۱۳ پرو مکس و پیکسل ۶ پرو در شب
- مقایسهی دوربین پیکسل ۶ پرو، آیفون ۱۳ پرو مکس و گلکسی S21 اولترا
- چرا کیفیت گوشیهای پرچمدار سامسونگ در آمریکا بهتر از دیگر کشورهاست؟
- گلکسی S21 فن ادیشن شاید دی ماه عرضه شود؛ معرفی گلکسی S22 عقب میافتد؟
منبع: PhoneArena
دوربین tof چیشد ؟
گویا به خاطره ها پیوست.
از روزی که این دوربینو آیفون به گوشیش اضافه کرده سامسونگ حذفش کرده