قیمت گلکسی S22 در کره به خاطر مسألهی کند کردن گوشی کاهش پیدا کرد
اینطور که به نظر میرسد، کند کردن گوشی توسط سامسونگ کار دست این شرکت داده چرا که برخی کاربران کشور کرهی جنوبی دیگر محصولات این شرکت از جمله گلکسی S22 را نمیخواهند.
وقتی سامسونگ در سال ۲۰۲۰ از گوشیهای سری گلکسی S20 خود رونمایی کرد انتظار داشت فروش بسیار بالایی را شاهد باشد اما برخورد به دوران اوج کرونا باعث شد این اتفاق رخ ندهد و این گوشی اصلا مطابق انتظار عمل نکند و فروش بدی داشته باشد. دقیقا همین اتفاق با گلکسی S21 نیز رخ داد و این محصول اصلا نتوانست عملکرد خوبی از لحاظ فروش از خود به نمایش بگذارد تا سامسونگ یک بار دیگر تحت فشار قرار بگیرد. اما امسال با ورود گلکسی S22 داستان کاملا فرق کرد.
گلکسی S22 شروع بسیار قدرتمندی داشت و به سرعت نیز به فروش رفت اما سرویس بهینهساز بازی سامسونگ یا همان GOS که به اشتباه یا عمدا توان پردازشی گوشی را در اجرای بازی یا اپلیکیشنهای مختلف کاهش میداد باعث شد کاربران نسبت به سری S22 دلسرد شوند. اگر از ماجرا بیاطلاع هستید باید بگوییم GOS سرویسی است که برای جلوگیری از داغ شدن گوشی یا تخلیهی سریع شارژ باتری، از توان پردازشی گوشی میکاهد اما GOS نه تنها ۳۲۰۰ بازی بلکه ۶۸۰۰ اپلیکیشن غیر بازی را نیز در لیست خود داشت که از جمله معروفترین آن میتوان به یوتیوب، مایکروسافت آفیس و لینکداین اشاره کرد.
در نتیجهی این موضوع کاربران کرهی جنوبی از یک جهت در اعتراض به این حرکت سامسونگ و از جهتی دیگر به خاطر عدم اعتماد به سری گلکسی S22 از خرید آن امتناع میکنند و ترجیح میدهند محصولات دیگری را خریداری کنند. در پی این اتفاق برخی از شرکتهای مخابراتی کرهی جنوبی مقدار سوبسید خود را برای خرید گلکسی S22 به ۵۰۰٫۰۰۰ وون کره (معادل ۴۱۱ دلار) افزایش دادهاند تا بلکه این کار بتواند نظر مثبت کاربران را بار دیگر جلب کند. با این کار گلکسی S22 که با ۸۰۰ دلار در مدل پایه راهی بازار شد اکنون با نصف قیمت ابتدایی خود برای خرید در دسترس قرار دارد.
اینطور که به نظر میرسد، این کاهش قیمت تصمیمی نبوده که شرکت مخابراتی یادشده خودش آن را اتخاذ کند. ظاهرا سامسونگ و مدیر این شرکت در نشستی با یکدیگر تصمیم گرفتند دست به چنین کاری بزنند و مقدار سوبسید هم توسط هر دو شرکت در نظر گرفته شد تا گلکسی S22 به خاطر این موضوع نابود نشود. البته یکی از سخنگویان سامسونگ در رابطه با این موضوع گفت که فقط به خاطر افزایش کاربران گوشیهای خود دست به چنین کاری زدهاند و هیچ اشارهای هم به موضوع کند کردن گوشی یا GOS نشد.
گزارشی که در این رابطه منتشر شد نقل قولی را از یکی از سران شرکت مخابراتی کرهای یادشده مطرح کرد با این مضمون که مسألهی GOS قطعا تأثیر منفی روی میزان فروش و دید کاربران نسبت به گلکسی S22 داشته اما تأثیر آن زیاد نبوده که فکر میکنیم اتفاقا به خاطر همین مسأله است که یک محصول با عملکرد عالی در فروش ناگهان از چشمها میافتد.
سامسونگ از این جهت خیلی تحت فشار قرار گرفت که اپلیکیشنهای بنچمارک اصلا مشکلی با GOS نداشتند چرا که شرکت کرهای از عمد این کار را انجام داد تا گوشیهایش بیشترین امتیاز را جهت نمایش به کاربران در بنچمارک کسب کنند. سامسونگ طی بیانیهای از کاربرانش عذرخواهی کرد و گفت که در آپدیت One UI 4.1 این مشکل را حل میکند و این کار را هم کرد. این آپدیت جدید که در حال حاضر برای کاربران گوشیهای مختلف سامسونگ در حال انتشار است علاوه بر امکان غیرفعالسازی GOS کلی قابلیت جذاب دیگر هم دارد اما هیچ یک از اینها برخی از کاربران خشمگین شرکت کرهای را خوشحال نکرده است.
علیرغم تمام این موارد هنوز هم هستند کاربرانی که فکر میکنند GOS شاید روی عملکرد گوشی در اجرای اپلیکیشنهای غیر بازی هم تأثیر بگذارد. حتی برخی از کاربران یا شاید از شرکت کرهای به خاطر این کار شکایت هم بکنند چون یکی از کاربران اعلام کرد که سامسونگ باید به بابت این کار غرامت بپردازد. گیکبنچ هم در نتیجهی این اتفاقات، پرچمداران سامسونگ را از لیست خود حذف کرد.
حال باید دید چه پیش میآید. آیا کاربران بار دیگر به خرید گلکسی S22 روی میآورند یا باز هم سامسونگ با یک بحران جدید در فروش مدل استاندارد از پرچمدارهایش مواجه خواهد شد؟
منبع: PhoneArena