گلکسی S22؛ هرآنچه از پرچم‌داران سال ۲۰۲۲ سامسونگ انتظار داریم

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۲۵ دقیقه
گلکسی S22

در این مطلب به بررسی مشخصات و قابلیت‌های احتمالی گوشی‌های مورد انتظار سری گلکسی S22 می‌پردازیم تا ببینیم باید انتظار چه گوشی‌هایی از سامسونگ داشته باشیم.

سامسونگ قرار است در تاریخ ۱۹ بهمن امسال از گوشی‌های سری گلکسی S22 رونمایی کند. گوشی‌هایی که نقطه‌ای برای شروع دوباره‌ی سامسونگ در تولید گوشی‌های پرچم‌دار به حساب می‌آیند و دلیل اصلی اینکه چنین نظری در رابطه با این پرچم‌دارها داریم این است که شرکت کره‌ای این‌بار قصد دارد با ادغام دو سری نوت و S، پرچم‌دارهایش را رونمایی و راهی بازار کند.

بعد از اینکه شرکت کره‌ای از گوشی‌های سری گلکسی S21 رونمایی کرد، شایعات زیادی شکل گرفت مبنی بر اینکه دیگر خبری از گوشی‌های سری نوت ۲۱ نخواهد بود و به‌جای آن، سامسونگ می‌خواهد از گوشی‌های تاشو رونمایی کند. گوشی‌های تاشو از سری Z هستند که اولین نسل از آن‌ها را در سال ۲۰۱۹ شاهد بودیم اما در حال حاضر سامسونگ نسل سوم از آن‌ها را هم آگوست همین امسال رونمایی و روانه‌ی بازار کرد.

البته در تصمیمی که شرکت کره‌ای اتخاذ کرد، کمبود تراشه و شیوع بیماری کرونا را هم نباید نادیده گرفت. این موارد دست به دست هم دادند تا شرکت‌های بزرگ سازنده‌ی تراشه نظیر TSMC و حتی خود سامسونگ، در تولید تراشه‌های قدرتمند با مشکل مواجه شوند و نتوانند نیاز شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی‌های هوشمند را برطرف کنند. در نتیجه گوشی‌های پرچم‌دار در تعداد بسیار کمی راهی بازار شدند و همین موضوع باعث ایجاد تغییرات زیادی در برنامه‌ی شرکت‌های مختلف از جمله سامسونگ شد.

سامسونگ که قرار بود از گلکسی S21 فن ادیشن در تابستان امسال رونمایی کند، ناگهان نظر خود را تغییر داد و قرار است ژانویه‌ی سال آینده‌ی میلادی یعنی دی ماه امسال شاهد رونمایی از آن باشیم در حالی که تمام فناوری و قابلیت‌های این گوشی مربوط به امسال است و نه سال بعد. از طرفی شرکت تصمیم گرفت عرضه‌ی سری گلکسی نوت را به خاطر کمبود تراشه یک سال به تعویق بیندازد تا بدین ترتیب بتواند تراشه‌ی لازم را برای تولید گوشی‌های تاشو در اختیار داشته باشد. اما در نهایت دیدیم که به طور کلی ایده‌ی ساخت گوشی‌های سری نوت از ذهن سامسونگ رفت.

در مطلبی جداگانه به بررسی علت واقعی حذف سری نوت پرداختیم اما به طور خیلی خلاصه باید بگوییم دلیل اصلی سامسونگ برای انجام این کار، ادغام سری گلکسی نوت و S با یکدیگر بود تا بدین ترتیب شرکت هم بتواند هر سال محصولاتی را با قابلیت گوشی‌های سری نوت و S راهی بازار کند و هم اینکه بتواند تراشه‌ی کافی برای تولید گوشی‌های تاشوی خود در اختیار داشته باشد. بدین ترتیب دیگر مراسم رونمایی از گوشی‌های این شرکت هم تو در تو نخواهد بود و هیچ محصولی برای محصول دیگر در بازار مشکل ایجاد نمی‌کرد.

اما می‌پردازیم به گوشی‌های سری گلکسی S22؛ پرچم‌داران خاص سامسونگ که قرار است سال بعد به رقابت با بهترین‌های بازار از جمله آیفون ۱۳، شیائومی ۱۲، وان‌پلاس ۱۰ و گوشی‌هایی از این دست بروند تا ببینیم آیا محصولات مورد انتظار شرکت کره‌ای روی کاغذ می‌توانند عملکردی بهتر از رقبای خود داشته باشند یا خیر.

از زمانی که سامسونگ گوشی‌های سری گلکسی S21 را رونمایی کرد حدودا ۱۰ ماه می‌گذرد. از آن زمان تاکنون همانطور که گفته شد، شرکت کره‌ای از گوشی‌های تاشوی خود تحت عنوان گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ رونمایی کرد و مطابق انتظار خبری از گوشی‌های سری نوت نبود تا بدین ترتیب گوشی‌های دیگر سامسونگ از سری گلکسی S باشند.

گوشی‌های مورد انتظار سامسونگ (سری گلکسی S22) تا به این لحظه بارها و بارها در خبرها و شایعات مختلف حضور پیدا کردند، افشاگران زیادی در رابطه با آن‌ها خبرهای مختلفی نوشتند و اطلاعات زیادی هم پیرامون آن‌ها در اختیار داریم. با توجه به آنچه که امروز قصد داریم به بررسی آن بپردازیم، ظاهرا هستند مواردی که شاید در نسخه‌ی نهایی این سری به نسبت سال گذشته تغییرات زیادی داشته باشند. برای مثال امسال سنسور دوربین‌ها احتمالا پیشرفت چشمگیری خواهد داشت، کهکشانی‌های جدید از شارژرهای سریع‌تری پشتیبانی خواهند کرد، تراشه‌ی بسیار قدرتمندی به عنوان قلب تپنده در آن‌ها ایفای نقش خواهد کرد و بسیاری موارد دیگر که در ادامه به بررسی تک تک آن‌ها خواهیم پرداخت تا ببینیم آیا سری گلکسی S22 می‌تواند با اضافه شدن قابلیت‌های جدید، نیازهای کاربران را بهتر از سری قبل پوشش دهند یا خیر.

گلکسی S22؛ نام، تاریخ رونمایی و عرضه

گلکسی S22

سامسونگ هنوز به صورت رسمی اعلام نکرده است که چه نام جدیدی برای پرچم‌داران مورد انتظار خود در نظر خواهد گرفت. البته دلیل خاصی هم ندارد که فکر کنیم شاید این اتفاق رخ دهد؛ یعنی سامسونگ نام پرچم‌دارانش را تغییر دهد چرا که اصلا هیچ خبر یا شایعه‌ای هم در رابطه با این موضوع نشنیده‌ایم. بنابراین انتظار می‌رود همان سیاست پیشین که شرکت کره‌ای در نام‌گذاری پرچم‌دارانش استفاده می‌کرده امسال هم در پیش گرفته شود و بدین ترتیب شاهد گوشی‌هایی با نام گلکسی S22، گلکسی S22 پلاس و گلکسی S22 اولترا باشیم. در تمام خبرها و شایعاتی هم که تاکنون پیرامون این گوشی‌ها منتشر می‌شده دقیقا به همین سه نام اشاره شده است و نه چیز دیگری. البته شاید به خاطر ادغام شدن این سری با سری گلکسی نوت، یک عده انتظار تغییر نام را داشته باشند اما بعید به نظر می‌رسد سامسونگ نامی را که تا این همه سال سر زبان‌ها بوده و در واقع شناسنامه‌ی شرکت کره‌ای به حساب می‌آید تغییر دهد.

در رابطه با تاریخ رونمایی و عرضه هم که در بالا به آن اشاره کردیم، خبر نسبتا قطعی وجود دارد. جان پراسر که یکی از معروف‌ترین افشاگران حوزه‌ی فناوری به حساب می‌آید چندی پیش در توییتی اعلام کرد که شرکت کره‌ای می‌خواهد در تاریخ ۱۹ بهمن ماه امسال از گوشی‌های جدید خود رونمایی و حدودا ۱۰ روز بعد آن‌ها را راهی بازار کند.

همانطور که می‌دانید، سال گذشته سامسونگ برخلاف تمام سال‌های دیگر، پرچم‌داران خود را ۶ هفته زودتر و در ماه ژانویه رونمایی و راهی بازار کرد. اما امسال به خاطر کمبود تراشه، تمام برنامه‌ها بهم ریخت و در ژانویه قرار است شاهد رونمایی از گلکسی S21 فن ادیشن باشیم. محصولی که به احتمال بسیار فراوان به خاطر قابلیت‌های متنوع و امکانات سخت‌افزاری بالا، فروش دو مدل استاندارد و پلاس از سری گلکسی S22 را مختل خواهد کرد مگر اینکه سامسونگ قابلیت‌های انحصاری جذابی را برای این دو گوشی در نظر گرفته باشد که متاسفانه چیزی در این رابطه نشنیده‌ایم.

با وجود این مشکلات، گفته می‌شود سامسونگ می خواهد در فوریه‌ی سال آینده از گوشی‌های پرچم‌دار مورد انتظار خود رونمایی کند که این مطابق روال عادی است که شرکت قبل از سری گلکسی S21 در پیش می‌گرفت. البته تا آن رمان هم حدودا دو ماهی باقی مانده و به همین خاطر شاید باز هم برنامه‌های شرکت به خاطر وجود مشکلاتی دستخوش تغییرات اساسی شود. تا آن زمان باید اینطور در نظر گرفت که رونمایی و عرضه از سری گلکسی S22 به احتمال بسیار زیاد در دو ماه نخست سال ۲۰۲۲ اتفاق خواهد افتاد. حال دقیقا در چه ماهی و در چه روزی مشخص نیست.

هرچند با توجه به آنچه که گفته شد، ۸ فوریه (۱۹ بهمن) به عنوان تاریخ دقیق رویداد بزرگ سامسونگ در نظر گرفته شده است. همچنین به گفته‌ی پراسر، در همین تاریخ کاربران قادر خواهند بود نماینده‌های سامسونگ را پیش‌خرید و ۱۰ روز بعد یعنی در تاریخ ۱۸ فوریه (۲۹ بهمن)، رسما به آن دسترسی داشته باشند. البته این حرف هم از دهان یک افشاگر خارج شد و نه یک مقام رسمی از سوی سامسونگ. بنابراین در عین حال که می‌توان به پراسر اعتماد کرد، باید حرف‌های او را در حد یک شایعه‌ی بسیار محتمل در نظر بگیریم.

طراحی

سامسونگ هر سال در طراحی گوشی‌های خود تغییرات خوبی را پدید می‌آورد. به این صورت که کاملا مشخص است چه تفاوتی بین گوشی‌های مثلا امسال و سال بعد این شرکت وجود دارد. برای مثال سری گلکسی S10 با طراحی افقی ماژول دوربین و با ظاهر بسیار زیبایی راهی بازار شدند. سال بعد سری گلکسی S20 با ماژولی بسیار بزرگ روی پنل پشتی در دسترس قرار گرفتند که اندکی از زیبایی گوشی کاست. برای سال ۲۰۲۱ اما شرکت کره‌ای تصمیم گرفت ماژول دوربین را با فریم کناری گوشی ادغام کند تا بدین ترتیب باز هم شاهد تغییراتی اساسی در زمینه‌ی طراحی پرچم‌داران سامسونگ باشیم.

البته این تغییر به نوعی یک تغییر مثبت به حساب می‌آمد؛ تغییرات منفی بیشتر مربوط به دو نسخه‌ی استاندارد و پلاس می‌شد. جایی که سامسونگ تصمیم گرفت از پلاستیک در ساخت بدنه‌ی مدل استاندارد استفاده کند و وضوح نمایشگر این دو مدل را به ۱۰۸۰P کاهش دهد. همچنین نمایشگر بکار رفته در این محصولات دیگر منحنی نبود و از حواشی در تمام طرفین خود بهره می‌برد. البته این موضوع کاملا سلیقه‌ای است اما دیگر از لحاظ نمای روبرو فرقی بین پرچم‌داران مدل استاندارد و پلاس با گوشی‌های میان‌رده‌ی شرکت کره‌ای دیده نمی‌شد.

تمام توجه سامسونگ اما از آن طرف روی مدل اولترا متمرکز شد. این مدل هر سال بهتر از سال قبل ظاهر می‌شد و از طرفی تفاوت بسیار عمده‌ای هم با دو مدل استاندارد و پلاس خود داشت. برای مثال گلکسی S21 اولترا از طراحی متفاوت ماژول دوربین، کیفیت بهتر ساخت بدنه، کیفیت بهتر دوربین‌ها، نمایشگر بهتر، طراحی زیباتر و … به نسبت دو مدل دیگر بهره می‌برد.

اینطور که از خبرها و شایعات به نظر می‌رسد، ظاهرا امسال هم برنامه همین است. یعنی سامسونگ می‌خواهد مدل گلکسی S22 اولترا را متفاوت از دو مدل دیگر طراحی و راهی بازار کند. اما این‌بار این گوشی به نسبت نسل قبل تغییرات اساسی خواهد داشت. از لحاظ رنگ‌بندی هم ظاهرا باید شاهد تغییراتی در این نسل باشیم. طبق خبرها و شایعات، گلکسی S22 و S22 پلاس به احتمال بسیار زیاد در چهار رنگ سفید، مشکی، رز گلد و سبز عرضه می‌شوند و مدل اولترا هم در سه رنگ ساده‌تر و سنگین‌تر یعنی مشکی، قرمز تیره و سفید در دسترس قرار می‌گیرد. اما می‌پردازیم به بررسی تک تک این گوشی‌ها از لحاظ ظاهر و طراحی.

گلکسی S22 اولترا

گلکسی S22 اولتراگلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا
گلکسی S22 اولترا

با قدرتمندترین و بهترین گوشی مورد انتظار سامسونگ یعنی گلکسی S22 اولترا شروع می‌کنیم. محصولی که انتظار داریم بیشترین تغییرات را به نسبت نسل گذشته داشته باشد که با توجه به شایعات و خبرها اینطور هم خواهد بود. نکته‌ی جالب توجه در رابطه با این گوشی اما طراحی شبیه به گوشی‌های سری نوت آن است. حداقل تصاویر مفهومی و واقعی که از آن منتشر شده است چنین چیزی را نشان می‌دهد. حتی این‌بار شباهت این گوشی به سری نوت به پشتیبانی از قلم، مشابه چیزی که در گلکسی S21 اولترا شاهد بودیم محدود نمی‌شود بلکه درگاهی برای قرارگیری قلم هم درون خود گوشی وجود خواهد داشت.

اما شباهت باز هم به همین موارد محدود نمی‌شود. طبق چیزی که شنیدیم، ظاهرا طراحی این گوشی در بخش کناره‌ها هم برخلاف طراحی آشنای گوشی‌های سری S و درست مانند طراحی گوشی‌های سری نوت، گوشه‌های تیزی دارد. معمولا گوشی‌های سری S اندکی انحنای بیشتری در گوشه‌ها داشتند و جز قلم، به خاطر این ویژگی از سری نوت متمایز می‌شدند. اما اینطور که به نظر می‌رسد، امسال گلکسی S22 اولترا تنها مدلی خواهد بود که امضای طراحی سری نوت را با خود به همراه خواهد داشت تا بدین ترتیب هم نشان دهد که دیگر خبری از سری نوت نخواهد بود و هم اینکه به نوعی برای کاربران و علاقه‌مندان به گوشی‌های سری نوت، جذاب باشد.

تصاویر مفهومی اولیه منتسب به گلکسی S22 اولترا

تصاویر مفهومی اولیه منتسب به گلکسی S22 اولترا

طراحی کلی گلکسی S22 اولترا اگر این چیزی باشد که تاکنون دیده‌ایم، باید بگوییم تفاوت بسیار زیادی با سری گلکسی S21 دارد. از زوایای تخت آن گرفته تا فریم‌های بالایی و پایینی تخت و گوشه‌های بسیار خمیده‌ی نمایشگر. اگر قرار باشد شباهتی بین این محصول و محصولات نسل گذشته‌ی سامسونگ وجود داشته باشد باید بگوییم بیشتر به گلکسی نوت ۲۰ اولترا شباهت دارد تا S21 اولترا.

روی پنل پشتی اما باز هم تغییرات بزرگی را به نسبت قبل شاهد هستیم. برای مثال دیگر ماژول خاصی برای تعبیه‌ی دوربین‌ها درون آن در نظر گرفته نشده است و به‌جای آن، دوربین‌ها به صورت انفرادی روی پنل قرار گرفته‌اند. تعداد کل لنزها هم به ۴ می‌رسد که از لحاظ نوع سنسور بکار رفته، بین آن‌ها و سنسورهای بکار رفته در گلکسی S21 اولترا تفاوت خاصی دیده نمی‌شود. همچنین چینش این دوربین‌ها به صورتی است که حرف انگلیسی «P» را نشان می‌دهد که خوب یا بد بودن آن کاملا به سلیقه‌ی کاربران بستگی دارد.

البته در رابطه با این طراحی هم شایعات زیادی را شنیدیم. برای مثال در ابتدا تصاویری که از این گوشی منتشر می‌شد، نشان می‌داد که ماژولی روی پنل پشتی آن تعبیه شده است اما این ماژول دو تکه بود. در تکه‌ی اول سه دوربین و در تکه‌ی دوم هم یک دوربین دیگر به همراه فلش قرار داشت. بعدها اما تصویری منتشر شد که نشان می‌داد ماژول این دوربین یکپارچه است. اما به همان شکل؛ یعنی گویا این‌بار همان ماژول دیگر دو تکه نبود.

اما در نهایت انتشار تصاویر واقعی منتسب به این گوشی نشان داد که طراحی پنل پشتی گلکسی S22 اولترا بسیار به ال‌جی ولوت شباهت دارد. یعنی دوربین‌ها هر یک به صورت مجزا روی پنل پشتی تعبیه شده‌اند. اما این تصاویر نشان می‌دهد که تعداد سنسورهای بکار رفته در گوشی به ۵ عدد می‌رسد. دوربین اصلی، فوق عریض، دو دوربین تله‌فوتو و احتمالا سنسور فوکوس خودکار لیزری که در دو نسل قبل گوشی‌های سامسونگ بکار گرفته شده است تا عملکرد این محصولات در زمینه‌ی فوکوس خودکار بهتر شود.

علاوه بر این‌ها، اندازه‌ی نمایشگر این گوشی هم ۶٫۸ اینچی است که در گوشه‌های آن انحنای کاملا واضحی را شاهد هستیم. اینطور که به نظر می‌رسد، ابعاد گوشی ۸٫۹ × ۷۷٫۹ × ۱۶۳٫۲ میلی‌متر خواهد بود که میزان ضخامت گوشی در نزدیکی دوربین به ۱۰٫۵ یا بهتر است بگوییم اندکی بیش از ۱ سانتی‌متر می‌رسد که بسیار بیشتر از چیزی است که تصور می‌کردیم.

گلکسی S22 پلاس

گلکسی S22 پلاس
گلکسی S22 پلاس
گلکسی S22 پلاس

اما می‌رسیم به گلکسی S22 پلاس؛ محصولی که هیچ تفاوت خاصی با نسل گذشته ندارد و در واقع اگر به تصاویری که از این گوشی منتشر شده است نگاه کنید واقعا در نگاه اول متوجه هیچ تفاوتی بین آن و نسل گذشته نخواهید شد. البته اگر آن را در دست بگیرید قطعا تفاوت را حس خواهید کرد چرا که هم عرض گوشی بیشتر شده و هم ارتفاع آن کمتر. در واقع گلکسی S22 پلاس اکنون بیشتر به آیفون ۱۳ شباهت پیدا کرده است (از لحاظ نسبت اندازه).

با نگاهی به پنل سمت راست گوشی می‌بینیم که سامسونگ این‌بار کلیدهای فیزیکی کنترل صدا را اندکی پایین‌تر از آنچه که در گلکسی S21 پلاس دیده بودیم تعبیه کرده است. سوا از این مورد، پورت USB-C، بلندگو و خشاب سیم‌کارت در بخش زیرین گوشی تعبیه شده است. در رابطه با ابعاد گوشی هم همانطور که گفته شد این‌بار گلکسی S22 پلاس کوتاه‌تر و در عین حال عریض‌تر شده است و ابعاد آن به ۷٫۶ × ۷۵٫۸ × ۱۵۷٫۴ میلی‌متر می‌رسد. در محل تعبیه‌ی دوربین هم ضخامت گوشی به ۹٫۱ میلی‌متر می‌رسد که باز هم بسیار زیاد به نظر می‌رسد.

گلکسی S22

گلکسی S22
گلکسی S22
گلکسی S22

گلکسی S22 اما از لحاظ طراحی درست شبیه به همان گلکسی S22 پلاس اما با اندازه‌ای کوچک‌تر خواهد بود. بدین ترتیب نباید انتظار داشته باشیم بین این گوشی و نسل گذشته‌اش یعنی گلکسی S21 تفاوت خاصی وجود داشته باشد. تصاویر و رندرهای منتشر شده از این گوشی هم کاملا نشان‌دهنده‌ی شباهت بین این مدل و مدل استاندارد نسل گذشته است با این تفاوت که این‌بار اندازه‌ی نمایشگر اندکی کوچک‌تر شده است.

این گوشی اکنون حواشی کمتری هم دارد ولی درست مانند مدل پلاس، اندکی عریض‌تر و در عین حال کوتاه‌تر شده است. بدین ترتیب ابعاد آن به ۷٫۶ × ۷۰٫۵ × ۱۴۶ میلی‌متر می‌رسد که از S21 با ابعاد ۷٫۹ × ۷۱٫۲ × ۱۵۱٫۷ به شکل محسوسی کوچک‌تر است.

مشخصات فنی و نرم‌افزار

اما می‌رسیم به مشخصات فنی سه نماینده‌ی مورد انتظار سامسونگ که پیش از این هم خبرهای زیادی پیرامون آن‌ها منتشر شده بود. نکته‌ای که وجود دارد اینجاست که شرکت کره‌ای خوشبختانه در تمام مدل‌ها از پرچم‌داران خود از یک پردازنده استفاده می‌کند. بدین ترتیب فرقی نمی‌کند مدل استاندارد را خریداری کنید یا اولترا؛ گوشی شما از لحاظ قدرت پردازشی کاملا با قدرتمندترین نسخه برابری می‌کند.

اما طبق خبرهای منتشر شده، می‌دانیم که قلب تپنده‌ی گوشی‌های عرضه شده در کشور چین و آمریکا را تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۹۸ و مدل‌های عرضه شده در اروپا و سایر نقاط جهان را اگزینوس ۲۲۰۰ تشکیل می‌دهد. اگرچه تراشه‌ی اسنپدراگون که مبتنی بر لیتوگرافی ۴ نانومتری هم خواهد بود قدرت پردازشی و گرافیکی بسیار بالایی خواهد داشت اما به نظر می‌رسد نگاه‌ها بیشتر روی اگزینوس ۲۲۰۰ معطوف باشد چرا که سامسونگ می‌خواهد در آن از پردازشگر گرافیکی ساخت شرکت AMD استفاده کند که گفته می‌شود توانایی بسیار بالایی در امور گرافیکی دارد. البته پیش‌تر گفته می‌شد شاید شرکت کره‌ای تصمیم بگیرد تمام مدل‌های سری گلکسی S22‌ را با تراشه‌ی اسنپدراگون ۸۹۸ راهی بازار کند اما بعید به نظر می‌رسد چنین اتفاقی رخ دهد چرا که این شرکت تمرکز زیادی روی اگزینوس ۲۲۰۰ کرده است و نمی‌تواند به‌راحتی از آن صرف نظر کند.

طبق آنچه که شنیده‌ایم، تراشه‌ی جدید اگزینوس قابلیت‌های جذابی را نظیر رهگیری پرتو نور و نرخ Shading متغیر را به پرچم‌دارهای شرکت می‌آورد و باعث می‌شود کهکشانی‌ها در این زمینه واقعا کهکشانی و منحصر بفرد باشند. حال باید دید چه قابلیت‌های خوب دیگری در این تراشه وجود دارد که باعث شده تا این اندازه کاربران منتظر رونمایی از آن باشند. سامسونگ به احتمال بسیار فراوان اواخر امسال و در دیرترین زمان هم، هنگام رونمایی از سری گلکسی S22 از تراشه‌ی جدید خود هم رونمایی خواهد کرد. بنابراین تا آن زمان خیلی فرصت باقی نمانده است.

اما یک نکته‌ی بسیار عجیب و در عین حال جالب هم در این بین وجود دارد که مربوط به همین تراشه‌های اسنپدراگون و اگزینوس می‌شود. همانطور که در جریان هستید، سامسونگ در بازار کشور آمریکا و چین، معمولا گوشی‌های خود را با تراشه‌های ساخت کوالکام یعنی سری اسنپدراگون عرضه می‌کند و در سایر بازارها، پرچم‌داران این شرکت با تراشه‌ی ساخت اگزینوس در دسترس قرار می‌گیرند. اما اینطور که به نظر می‌رسد، امسال داستان فرق خواهد کرد چرا که برخی از شرکت‌های مخابراتی آمریکا نظیر ورایزن درخواست داده‌اند تا شرکت کره‌ای، نسخه‌ی مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ سری گلکسی S22 را برای آن ارسال کند. همچنین شرکت تلکام چین هم از سامسونگ خواست تا مدل‌های مجهز به اگزینوس را منحصرا برای بازار چین عرضه کند.

چه اتفاقی در این بین افتاده اصلا مشخص نیست اما قطعا می‌دانیم آرزوی هر کاربری در بازاری غیر از چین و آمریکا این است که یکی از پرچم‌داران سامسونگ را با تراشه‌ی اسنپدراگون در اختیار داشته باشند و اینکه می‌بینیم شرکت‌های مخابراتی کشورهایی که تاکنون به نسخه‌ی مجهز به اسنپدراگون پرچم‌داران سامسونگ دسترسی داشته‌اند اکنون و با توجه به تمام اتفاقاتی که در رابطه با تراشه‌های اگزینوس رخ داد، به دنبال مدل‌های مجهز به تراشه‌ی اگزینوس هستند کمی تعجب‌برانگیز است. البته مکس وینبچ که او هم مانند پراسر یکی از معروف‌ترین افشاگران حوزه‌ی فناوری به حساب می‌آید پیش از این گفته بود که شرکت کره‌ای می‌تواند از هر محصول دو نسخه مجهز به اگزینوس ۲۲۰۰ و اسنپدراگون ۸۹۸ را راهی بازارهای مختلف کند که اگر این اتفاق رخ دهد، دیگر شاهد نارضایتی کاربران به خاطر استفاده از تراشه‌های اگزینوس نخواهیم بود اما این هم خلاف سیاستی است که شرکت همیشه مطابق آن رفتار می‌کرد.

نکته‌ی دیگری که در این بخش وجود دارد در رابطه با سیستم خنک‌کننده‌ای است که درون گوشی‌های سری گلکسی S22 بکار گرفته خواهد شد. طبق شنیده‌ها، به نظر می‌رسد سامسونگ امسال نمی‌خواهد از محفظه‌ی بخار برای خنک‌سازی گوشی‌های خود استفاده کند. این در حالی است که عملکرد این روش در خنک کردن گوشی بسیار عالی است. اینطور که به نظر می‌رسد، هزینه‌ای بالا دلیل صلی عدم تعبیه‌ی این خنک‌کننده در گوشی‌های مورد انتظار سامسونگ است و به همین خاطر به جای آن قرار است از پدهای گرافینی استفاده شود که طبق گفته‌های iFixit که به کالبدشکافی و بررسی ساختار درونی گوشی و تعمیرپذیری آن می‌پردازد، تفاوت خاصی با روش محفظه‌ی بخار ندارد. با این حال امیدواریم پرچم‌دارهای امسال شرکت کره‌ای مشکل پرچم‌داران کنونی این شرکت یعنی داغ شدن بیش از حد را نداشته باشند.

اما می‌رسیم به کارت حافظه‌ی جانبی که گفته می‌شود امسال هم خبری از آن‌ها در پرچم‌داران شرکت کره‌ای نخواهد بود. البته از شنیدن این خبر خیلی تعجب نکردیم چون سال گذشته هم به همین منوال بود. اینطور که به نظر می‌رسد، کهکشانی‌های سال آینده باید با ظرفیت حافظه‌ی داخلی ۱۲۸/۲۵۶ گیگابایت برای مدل استاندارد و پلاس و ۲۵۶/۵۱۲ گیگابایت برای مدل اولترا در دسترس قرار بگیرند. شاید هم به تقلید از اپل، یک مدل از گلکسی S22 اولترا به حافظه‌ی ۱ ترابایتی هم مجهز شود. اما در این باره هیچ خبری منتشر نشده است.

در بخش نرم‌افزار هم به احتمال بسیار فراوان شاهد بکارگیری اندروید ۱۲ و رابط کاربری One UI 4.0 به عنوان سیستم‌عامل‌های پیش‌فرض سری گلکسی S22 خواهیم بود که گفته می‌شود سرعت و کیفیت بالایی را به گوشی‌های اندرویدی به ارمغان خواهد آورد. همچنین این گوشی‌ها از لحاظ نرم‌افزاری به مدت سه سال و از لحاظ امنیتی هم به مدت چهار سال از سوی شرکت کره‌ای پشتیبانی خواهند شد. البته اگر سامسونگ در ادامه سیاست خود را در زمینه‌ی مدت زمان پشتیبانی از پرچم‌دارهایش تغییر ندهد.

باتری

اما می‌رسیم به منبع تغذیه، یکی از مهم‌ترین بخش‌هایی که در یک گوشی هوشمند، خصوصا پرچم‌دار باید مورد توجه قرار بگیرد. هرچند اینطور که به نظر می‌رسد، سامسونگ باز هم توجهی به این بخش نداشت. همانطور که گفته شد، اندازه‌ی نمایشگر در دو مدل پلاس و استاندارد کاهش محسوسی خواهد داشت. در نتیجه‌ی این موضوع، ظرفیت باتری بکار رفته در آن‌ها نیز به نسبت نسل گذشته کاهش پیدا خواهد کرد. اگر آنچه که تاکنون در رابطه با این پرچم‌دارها شنیده‌ایم درست باشد، باید انتظار داشته باشیم به ترتیب برای مدل استاندارد تا اولترا از باتری‌های ۳۷۰۰، ۴۵۰۰ و ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده شود. این در حالی است که سال گذشته شرکت کره‌ای برای پرچم‌دارهای خود از باتری‌های ۴۰۰۰، ۴۸۰۰ و ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت استفاده کرده بود و با این حال فقط مدل اولترا عملکرد خوبی از خود به نمایش گذاشت.

خبر مربوط به ظرفیت باتری گوشی‌های سری گلکسی S22 را به لطف لیست گواهی ۳C در اختیار داریم بنابراین می‌توان تا حد زیادی به آن اعتماد کرد. البته در این لیست ظرفیت دقیق باتری گلکسی S22 پلاس، ۴۳۷۰ و ظرفیت دقیق باتری گلکسی S22 اولترا هم ۴۸۵۵ میلی‌آمپر ساعت ذکر شده بود که به صورت گردشده در مشخصات فنی این محصولات، با رقم ۴۵۰۰ و ۵۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت به نمایش در می‌آید. علاوه بر این‌ها، به نظر می‌رسد شارژری که برای این سه گوشی در نظر گرفته شده است ۲۵ واتی است که به خاطر حفاظت از محیط زیست، درون جعبه در دسترس کاربران قرار ندارد و باید به صورت جداگانه برای خرید آن هزینه کنید.

دوربین

گلکسی S21 اولترا

می‌رسیم به یکی از بخش‌های فوق‌العاده مهم در گوشی‌های هوشمند یعنی دوربین. دوربین طی چند سال اخیر شدیدا مورد توجه شرکت‌های تولیدکننده‌ی گوشی قرار گرفته است و این روزها حتی گوشی‌های اقتصادی هم در این زمینه به نسبت قبل پیشرفت محسوسی داشته‌اند. البته شرکت‌ها برای تبلیغات هم که شده تعداد این دوربین‌ها را به ۴ و بعضا به ۵ هم می‌رسانند (اغلب در پرچم‌دارها) اما از لحاظ کیفیت فقط می‌توان روی همان دوربین اصلی حساب ویژه‌ای باز کرد.

اما می‌پردازیم به دوربین کهکشانی‌های مورد انتظار شرکت کره‌ای. طبق اطلاعات منتشر شده از افشاگر معروف حوزه‌ی فناوری یعنی FrontTron، به نظر می‌رسد سامسونگ بالاخره استفاده از سنسورهای ۱۲ مگاپیکسلی برای مدل‌های استاندارد و پلاس را کنار خواهد گذاشت و به استفاده از سنسورهای ۵۰ مگاپیکسلی روی می‌آورد. به نظر می‌رسد این همان سنسور Isocell GN2 باشد که کیفیت بسیار خوبی هم در زمینه‌ی ثبت تصاویر دارد و می‌تواند با فناوری ترکیب پیکسلی، تصاویر ۱۲.۵ مگاپیکسلی جذابی به ثبت برساند. همچنین این سنسور قادر است در وضوح ۴K، ویدیوهایی با سرعت ۱۲۰ فریم بر ثانیه ضبط کند که فوق‌العاده به نظر می‌رسد. از جمله قابلیت‌های دیگر این سنسور هم می‌توان به امکان ضبط ویدیوهای اسلوموشن در وضوح ۱۰۸۰P با سرعت ۴۸۰ فریم بر ثانیه و فوکوس خودکار دوال پیکسل بهبود یافته اشاره کرد.

طبق گفته‌ی یک افشاگر دیگر، ظاهرا دوربین ۵۰ مگاپیکسلی جدید گلکسی S22 و مدل پلاس از نوع RGBW است به این معنا که به ترکیب رنگ‌های قرمز، سبز و آبی، رنگ سفید هم اضافه می‌شود تا بدین ترتیب عملکرد گوشی در عکاسی در نور شب بهبود داشته باشد. البته از افشاگران معروف چیزی در این رابطه نشنیده‌ایم بنابراین فعلا آن را در حد یک شایعه می‌دانیم تا ببینیم چه خبرهای بیشتری پیرامون این موضوع منتشر می‌شود. در نهایت اما می‌رسیم به دوربین تله‌فوتو و فوق عریض که در هر دوی آن‌ها، اندازه‌ی سنسور به ۱۲ مگاپیکسل می‌رسد اما این سنسور تله‌فوتو دیگر قرار نیست به صورت کراپ‌شده روی سوژه‌ها زوم کند و ظاهرا یک تله‌فوتوی واقعی با امکان زوم اپتیکال ۳ برابری است و نه ۱.۱ برابری که در سری‌های قبل شاهد بودیم.

در رابطه با دوربین گلکسی S22 اولترا هم خبرهای زیادی منتشر شده است و طبیعی هم بود که چنین اتفاقی رخ دهد چرا که این گوشی قرار است پرچم‌دار واقعی سامسونگ برای سال ۲۰۲۲ باشد و به نوعی می‌توان گفت هر عملکردی که این محصول از خود نشان دهد به پای پرچم‌داران سری S22 نوشته خواهد شد و نه فقط مدل اولترا. بنابراین عملکرد خوب این محصول روی فروش دو مدل دیگر تاثیر زیادی خواهد داشت.

این گوشی اما قرار است از یک سنسور ۱۰۸ مگاپیکسلی آپدیت شده بهره ببرد که گفته می‌شود در زمینه‌ی جذب نور عملکرد بهتری به نسبت سنسور بکار رفته در گلکسی S21 اولترا دارد. در کنار این سنسور هم از دو لنز تله‌فوتو با سنسوری به بزرگی ۱۰ مگاپیکسل استفاده خواهد شد که به ترتیب قادر به زوم اپتیکال ۳ و ۱۰ برابری هستند. البته در برخی از شایعات شنیدیم که اندازه‌ی سنسور تله‌فوتو در پرچم‌دار امسال از ۱۰ به ۱۲ مگاپیکسل ارتقا خواهد داشت  اما معروف‌ترین افشاگر خبرهای مربوط به سامسونگ یعنی Ice Universe اعتقاد دیگری دارد. این افشاگر می‌گوید انداز‌ه‌ی هیچ سنسوری به نسبت نسل گذشته تغییر نخواهد کرد و باز هم شاهد ترکیب ۱۰۸+۱۰+۱۰+۱۲ خواهیم بود.

طبق گفته‌های The Elec، یک منبع کره‌ای، ظاهرا امسال سنسور ۱۲ مگاپیکسلی فوق عریض هم به لرزشگیر اپتیکال مجهز خواهد شد تا بدین ترتیب تصاویر ثبت شده و یا ویدیوهای ضبط شده توسط آن در نور شب کیفیت بیشتری به نسبت قبل داشته باشند. زاویه‌ی دید این سنسور هم به احتمال بسیار فراوان، ۱۲۰ درجه خواهد بود.

در رابطه با سنسور اصلی هم گفته می‌شود اگرچه اندازه‌ی آن به نسبت دو نسل قبل تغییری نکرده اما نوع سنسور آن HM3 است و سامسونگ هم عملکرد آن را بهبود بخشیده است. زاویه‌ی دید در این دوربین به ۸۵ درجه می‌رسد و گشودگی دریچه دیافراگم هم روی f/1.8 قرار دارد. اگرچه Ice Universe افشاگر فوق‌العاده با سابقه‌ای است اما در کارنامه‌ی آن خطا هم دیده می‌شود. بنابراین باید تا حدودی گفته‌های آن را هم به عنوان شایعه اما بسیار محتمل در نظر گرفت.

از دوربین‌های اصلی که بگذریم می‌رسیم به دوربین سلفی، جایی که سامسونگ باز هم برای مدل اولترا از یک سنسور ۴۰ مگاپیکسلی استفاده کرد که البته این موضوع اصلا مشکل خاصی ندارد و نباید شرکت کره‌ای را به این خاطر سرزنش کرد چون حتی اگر پیشرفت خاصی هم به نسبت قبل نداشته باشد باز هم مسئله‌ای نیست. دوربین سلفی ۴۰ مگاپیکسلی در دو نسل قبل وظیفه‌ی خود را به بهترین شکل ممکن انجام داد و به همین خاطر از تعبیه‌ی دوباره‌ی آن ناراضی نیستیم. اما دو مدل استاندارد و پلاس به دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی مجهز می‌شوند که شرکت در سری گلکسی S10 استفاده کرده بود. در این رابطه اندکی ناامید شدیم اما امیدواریم حداقل کیفیت آن بیشتر از چیزی باشد که مگاپیکسل نشان می‌دهد.

پیش‌تر شنیده بودیم سامسونگ می‌خواهد برای ساخت دوربین سری گلکسی S22 با شرکت ژاپنی Olympus همکاری کند اما این شرکت در گفت‌و‌گویی با وب‌سایت Android Authority اعلام کرد در این رابطه هیچ حرفی زده نشده و هیچ همکاری هم شکل نگرفته است. بنابراین به نظر می‌رسد اگر قرار بود این همکاری شکل بگیرد، امسال شاهد آن نخواهیم بود.

قیمت و بازار عرضه‌ی سری گلکسی S22

ناگفته پیداست که سری گلکسی S22 یکی از مهم‌ترین محصولاتی هستند که قرار است سال آینده رونمایی و راهی بازار شوند بنابراین باید انتظار داشته باشیم این محصولات در تقریبا تمامی کشورها برای خرید در دسترس قرار بگیرند. فروشگاه خود سامسونگ و بسیاری از فروشگاه‌های شخص ثالث هم قطعا این سه مدل را برای فروش در دسترس قرار می‌دهند بنابراین از لحاظ بازار عرضه هیچ محدودیتی خوشبختانه وجود ندارد.

از لحاظ قیمت به نظر می‌رسد بسیاری از کاربران بیشتر توان خرید مدل استاندارد را در مقایسه با دو مدل دیگر داشته باشند. طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط یک وب‌سایت کره‌ای، سامسونگ قصد دارد ۵۰ الی ۶۰ درصد از میزان تولید پرچم‌داران سال آینده‌ی خود را به گلکسی S22‌ اختصاص دهد چرا که پیش‌بینی می‌کند این گوشی بتواند عملکرد موفقیت‌آمیزی در فروش داشته باشد اما به شخصه فکر می‌کنم چنین اتفاقی رخ نخواهد داد چرا که شرکت کره‌ای نه تنها این گوشی را از لحاظ کیفیت ساخت و امکانات بهبود بخشید بلکه در طراحی آن پسرفت هم داشت. مثلا اندازه‌ی کوچک‌تر، باتری ضعیف‌تر، بدنه‌ی پلاستیکی، نمایشگر با کیفیت +FHD و بسیاری موارد دیگر که قطعا کاربران را از خرید دلسرد می‌کند. با این حال شرکت کره‌ای ظاهرا روی این تصمیم جدی است. در نتیجه فقط ۲۰ درصد از ظرفیت تولید به گلکسی S22 پلاس و ۲۰ الی ۳۰ درصد هم به گلکسی S22 اولترا اختصاص داده خواهد شد.

تنها نکته‌ای که در رابطه با پرچم‌داران سامسونگ باید بدانیم، کمبود تراشه است. البته این موضوع فقط به سامسونگ و کهکشانی‌های مورد انتظار این شرکت هم مربوط نمی‌شود بلکه تمام شرکت‌ها را درگیر کرده است. در نتیجه‌ی این مشکل، شاید در برخی از مناطق دسترسی به پرچم‌داران این شرکت خیلی کار آسانی نباشد. این موضوع کاملا به شدت کاهش تراشه بستگی دارد و می‌تواند حتی سامسونگ را مجاب کند تا گوشی‌هایش را در کشورهایی که تاکنون بدون مشکل به سری گلکسی S دسترسی داشتند عرضه نکند. فعلا باید منتظر ماند و دید چه پیش می‌آید.

اما می‌رسیم به قیمت، جایی که به نظر می‌رسد تغییر خاصی را شاهد نخواهیم بود. سامسونگ سال گذشته کاربران را سورپرایز کرد و با کاهش بخش بزرگی از کیفیت گوشی‌های پرچم‌دارش و همچنین حذف هندزفری و شارژر از درون جعبه‌ی آن‌ها، ۲۰۰ دلار از قیمت آن‌ها کاست. اگرچه این موضوع کمک زیادی به فروش سری گلکسی S21‌ نکرد اما با این حال کاهش قیمت محسوسی را شاهد بودیم. حال با در نظر گرفتن تمام اطلاعاتی که در این زمینه در رابطه با سری گلکسی S22 در اختیار داریم، به نظر می‌رسد باز هم شاهد همان قیمت‌ها باشیم؛ این یعنی ۸۰۰ دلار برای گلکسی S22، ۱۰۰۰ دلار برای گلکسی S22 پلاس و ۱۲۰۰ دلار برا گلکسی S22 اولترا که البته قیمت مدل پایه‌ی این گوشی‌ها به حساب می‌آید.

اطلاعات کنونی ما در رابطه با سری گلکسی S22 به همین موارد خلاصه می‌شود تا اینکه طی دو ماه باقی مانده اطلاعات بیشتری را پیرامون آن‌ها بشنویم. نظر شما در رابطه با این گوشی‌ها چیست؟ آیا سامسونگ می‌تواند با عرضه‌ی این پرچم‌دارها، فروش نه چندان خوب سری قبل را جبران کند؟

منبع: AndroidAuthority



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. سپهر

    سری نوت هنوز تولید میشه فقط بخاطر اس ۲۲ اولترا میخوان قابلیت اضافه کنن مگرنه اس ۲۲ اولترا کامل قابلیت هاش رو اضافه کنن نوت ۲۱ رو میسازن

  2. Matin

    مطلب مفیدی بود ولی حس خوندش نبود 😂😐

  3. احمد رضا مکتوبیان

    سامسونگ برای چیدمان دوربین پشتی اس ۲۲ اولترا حتما از مدل گوشی ال جی ولوت کپی برداری کنه که خود سامسونگ نمی تواند برای چیدمان دوربین پشتی اس ۲۲ خود سامسونگ یک طراحی کند به جای این که از دوربین های گوشی ها کپی کنه خودش یک خلاقیت به خرج بده که مجبور بشه کپی برداری کنه، می تواند چیدمان دوربین را عوض کنه ۵ ماژول دوربین در پشت گوشی اس ۲۲ اولترا قرار دهد یک دوربین بزرگ ۲۰۰ مگاپیکسلی و چهار دوربین کوچک زیر آن دوربین دوربین بزرگ قرار گیرد و لنز دوربین بین آن چهارتا قرار دهد. دیگر سامسونگ احتیاج نداره از گوشی های که تو باراز هس کپی برداری کنه.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X