پرچمداران سری گلکسی S سامسونگ از بدترین تا بهترین
اولین گوشی سری گلکسی S سامسونگ در تاریخ ۴ ژوئن ۲۰۱۰ (۱۴ خرداد ۱۳۸۹) معرفی شد و از آن زمان نسلهای مختلف این سری در فهرستهای بهترین گوشیهای اندرویدی قرار گرفتهاند.
البته نسلهای مختلف این سری کیفیت یکسانی ندارند و بنابراین در این مطلب قصد داریم این گوشیها را از بدترین تا بهترین ردهبندی کنیم. برای این ردهبندی معیارهایی مانند میزان استقبال رسانهها و کاربران، اهمیت گوشی، ویژگیهای ارائه شده و البته سلیقهی شخصی را مدنظر قرار دادهایم. همچنین برای سادهتر شدن لیست، فقط به مدلهای اصلی اشاره میکنیم و بنابراین خبری از مدلهایی مانند گلکسی S20 فن ادیشن و گلکسی S4 زوم نیست.
ناگفته نماند که مانند هر فهرست دیگری، نظر شما شاید متفاوت باشد. همچنین باید خاطرنشان کنیم که بسیاری از این گوشیها در زمان خود بین بهترین گوشیهای موجود در بازار بودهاند و حتی بدترین گوشیهای این فهرست هم نسبت به رقبا حرف زیادی برای گفتن داشتهاند.
۱۲. گلکسی S6
گلکسی S6 در سال ۲۰۱۵ از راه رسید و سامسونگ تصمیم گرفت این گوشی را با قیمت مشابه آیفون به دست کاربران برساند. برای یادآوری باید بگوییم که نسلهای قبلی سری گلکسی S سامسونگ معمولا قیمت پایینتری نسبت به آیفون داشتند. این گوشی به دلیل کوتاه آمدن در زمینههای مختلف برای عملی کردن این طراحی، در رتبهی آخر قرار گرفته است. بهعنوان مثال میتوانیم به فقدان گواهی IP، نبود باتری قابل تعویض، نبودن درگاه microSD و کاهش ظرفیت باتری اشاره کنیم.
نقاط قوت
- طراحی جذاب
- چیپست قدرتمند اگزینوس ۷۴۲۰
- دوربین عالی
- حسگر اثر انگشت با کیفیت مناسب
- پشتیبانی از شارژ بیسیم بدون نیاز به کیس مخصوص
نقاط ضعف
- باتری کوچک
- فقدان گواهی IP
- نبودن درگاه microSD و باتری قابل تعویض
۱۱. گلکسی S
گلکسی S آغازگر این سری گوشیهای محبوب سامسونگ است. این گوشی با چیپست تکهستهای، ۵۱۲ مگابایت رم و نمایشگر ۴ اینچی با رزولوشن ۴۸۰ در ۸۰۰ راهی بازار شد و در آن دوران، کاربران گوشیهای اندرویدی باید به همین ویژگیها بسنده میکردند. از جمله مهمترین ضعفهای این گوشی هم میتوانیم به طراحی معمولی، نرمافزار سنگین و فقدان فلش دوربین اشاره کنیم.
نقاط قوت
- داشتن مرورگر عالی در زمانی که کروم برای موبایل ارائه نشده بود
- ویژگیهای اصلی مناسب
نقاط ضعف
- فقدان فلش دوربین
- عمر باتری معمولی
- طراحی خستهکننده
۱۰. گلکسی S2
اولین گوشی سری گلکسی S جذابیت چندانی نداشت اما سامسونگ در سال ۲۰۱۱ با عرضهی گلکسی S2 توانست توجهات زیادی را جلب کند. این گوشی از بدنهی مستحکم، باتری قابل تعویض، نمایشگر اولد و ویژگیهای سختافزاری خیلی خوبی بهره میبرد. روی هم رفته این گوشی نقش مهمی در صعود سامسونگ به قلهی بازار موبایل ایفا کرد و تنها دلیلی که در بخش پایینی این فهرست قرار دارد به عرضهی چندین مدل مختلف از آن برمیگردد که منجر به گیج شدن کاربران شد.
نقاط قوت
- دوربین اصلی عالی
- دوربین سلفی ۲ مگاپیکسلی در دورانی که دوربینهای سلفی بسیار ضعیف بودند
- پشتیبانی از فرمتهای ویدیو مختلف
- نمایشگر اولد باکیفیت
نقاط ضعف
- عمر باتری معمولی
- تنوع بیش از حد
۹. گلکسی S4
گوشی گلکسی S4 نهتنها پرفروش گوشی سری گلکسی S سامسونگ محسوب میشود بلکه نام آن در فهرست پرفروشترین گوشیهای اندرویدی تمام دوران هم قرار دارد. در این میان باید به رابط کاربری TouchWiz اشاره کنیم که سامسونگ با استفاده از آن چندین ویژگی بیهوده را به نرمافزار گوشیهای خود اضافه کرد. بهعنوان مثال میتوانیم به ویژگیهایی مانند امکان اسکرول محتوا با تکان دادن سر و صدای فراگیر ۵.۱ کاناله با استفاده از ۶ گوشی اشاره کنیم.
نقاط قوت
- باتری قابل تعویض و درگاه کارت microSD
- کیفیت عکاسی عالی در طول روز
- نمایشگر فوقالعاده
نقاط ضعف
- رابط کاربری سنگین با چندین ویژگی بیمصرف
- شباهت زیاد طراحی به نسل قبلی
- کیفیت بسیار پایین عکاسی در محیطهای کمنور
۸. گلکسی S20
گوشیهای سری گلکسی S20 در کنار نقاط قوت متعدد، ضعفهای مختلفی هم داشتند. از بین نقاط قوت میتوانیم میتوانیم به زوم هیبریدی عالی، نمایشگر اولد ۱۲۰ هرتزی باکیفیت، عمر باتری بالا و فیلمبرداری ۸K اشاره کنیم. اما از طرف دیگر، این گوشیها با قیمت بسیار بالایی راهی بازار شدند، زوم ۱۰۰ برابری عملا بیفایده بود، گوشیهای S20 و S21 پلاس از دوربین تلهفوتوی قدرتمندی بهره نمیبردند و در رابط کاربری One UI هم شاهد راهیابی برخی ویژگیهای بیمصرف بودیم. همچنین این گوشیها برای اولین بار بین سری گلکسی S سامسونگ بدون جک هدفون عرضه شدند.
نقاط قوت
- نمایشگرهای فوقالعاده
- فیلمبرداری ۸K با امکان بیرون کشیدن عکسهای ۳۳ مگاپیکسلی
- رفرش ریت ۱۲۰ هرتز
- دوربینهای انعطافپذیر
- عمر باتری خوب
نقاط ضعف
- قیمت بسیار بالا
- شکاف عملکردی بزرگ بین مدلهای اگزینوس و اسنپدراگون
- زوم ۱۰۰ برابری بیهوده
- فقدان جک هدفون
- نبودن گلکسی S20e
۷. گلکسی S21
سامسونگ در سال ۲۰۲۱ با عرضهی گوشیهای گلکسی S21 بسیاری از اشتباهات نسل قبلی را جبران کرد اما در این میان مرتکب چند اشتباه مهم شد. این گوشیها ۲۰۰ دلار ارزانتر از نسل قبلی هستند و قیمت آنها از ۸۰۰ دلار آغاز میشود و گرانترین مدل یعنی گلکسی S21 اولترا با قیمت ۱۲۰۰ دلار راهی بازار شد. گل سر سبد این خانواده مدل اولترا است که از دو دوربین تلهفوتو، قابلیت پشتیبانی از قلم S Pen و دوربین اصلی فوقالعادهی بدون مشکل فوکوس خودکار موجود در نسل قبلی بهره میبرد. اما از طرف دیگر، S21 دارای پنل پشتی پلاستیکی است و این گوشی به همراه مدل پلاس بدون نمایشگرهای QHD+ عرضه شدند. هر سه گوشی فاقد درگاه microSD هستند و بدون شارژر راهی بازار شدند و سرعت شارژ چندان بالایی هم ندارند. با این حال به نظر میرسد کاهش قیمت و افزایش جذابیت مدل اولترا باعث شده این گوشیها فروش خوبی داشته باشند.
نقاط قوت
- نمایشگرهای باکیفیت با رفرش ریت بالا
- عکسبرداری و فیلمبرداری عالی
- قیمت ارزانتر نسبت به نسل قبلی
- وجود دو دوربین زوم در مدل اولترا
- پشتیبانی مدل اولترا از قلم S Pen
- کاهش فاصلهی بین مدلهای اگزینوس و اسنپدراگون
نقاط ضعف
- فقدان درگاه microSD
- کنار گذاشتن نمایشگرهای QHD+ در S21 و S21 پلاس
- نبودن شارژر در جعبه
- پنل پشتی پلاستیکی گلکسی S21
۶. گلکسی S9
گلکسی S9 اساسا همان گلکسی S8 بود که البته این گوشی هم شباهت زیادی به گلکسی S7 داشت. گوشی گلکسی S9 از طراحی مشابه نسل قبلی بهره میبرد و در ضمن نباید شباهتهای سختافزاری را از قلم بیندازیم. باید خاطرنشان کنیم گلکسی S9 پلاس اولین گوشی سری گلکسی S سامسونگ که همراه با دوربین دوگانه راهی بازار شد. در دورانی که هواوی با گوشیهایی مانند P20 پرو سروصدای زیادی راه میانداخت و چندین پرچمدار مقرونبهصرفه در قفسهی فروشگاهها قرار داشتند، سامسونگ برای این گوشیها رویکرد محافظهکارانهای را اتخاذ کرد. اگر فقط مدل پلاس را در نظر میگرفتیم، در جایگاه بهتری نسبت به نسل قبلی قرار میگرفت.
نقاط قوت
- قابلیت فیلمبرداری سوپر اسلوموشن
- بهبود موقعیت حسگر اثر انگشت
- بهرهگیری از جک هدفون و گواهی IP68 به همراه پشتیبانی از شارژ بیسیم
نقاط ضعف
- توجه کمتر به گلکسی S9 (فاقد دوربین ثانویه بود و رم کمتری داشت)
- طراحی مشابه نسل قبلی
- باتری مشابه نسل قبلی
۵. گلکسی S8
در سال ۲۰۱۷ تعداد زیادی از گوشیها به بهرهگیری از نمایشگرهای مبتنی بر نسبت تصویر ۱۸:۹ یا بالاتر روی آوردند. خانوادهی گلکسی S8 هم همین رویکرد را اتخاذ کردند. به لطف این نسبت تصویر، نمایشگرهای بزرگ خوشدستتر شدند و تجربهی کاربری بهتری را به ارمغان آوردند. سری گلکسی S8 با ویژگیهایی مانند DeX، دستیار صوتی بیکسبی و دکمهی مختص آن و همچنین اسکنر چشم راهی بازار شدند. در این میان باید به حسگر اثر انگشت اشاره کنیم که معلوم نیست چرا کنار دوربین تعبیه شد. در هر صورت بعد از حواشی مربوط به انفجار گلکسی نوت ۷، سامسونگ با عرضهی سری S8 توانست بار دیگر توجهات زیادی را جلب کند.
نقاط قوت
- بهبود کیفیت عکسها به لطف پردازش پیشرفته
- طراحی جذاب
- قابلیت DeX که استفاده از گوشی بهعنوان کامپیوتر دسکتاپ را امکانپذیر میکرد
نقاط ضعف
- جای خالی دوربین دوگانه در زمانی که اکثر گوشیها دارای این مشخصه بودند
- در ابتدا تغییر کاربری دکمهی بیکسبی امکانپذیر نبود
- موقعیت خیلی بد حسگر اثر انگشت
- عمر باتری معمولی
۴. گلکسی S3
اگرچه گلکسی S سامسونگ آغازگر این سری گوشیها بود و S2 هم نشان داد سامسونگ در زمینهی دوربین در برابر آیفون حرف زیادی برای گفتن دارد اما بین این گوشیها S3 توانست سروصدای بیشتری راه بیندازد. گلکسی S3 از طراحی پلاستیکی جالبی بهره میبرد، امکانات سختافزاری خوبی داشت و رابط کاربری آن هم دارای ویژگیهای قابل توجهی مانند ویدیو پلیر پاپآپ بود. روی هم رفته این گوشی از نظر فروش و کیفیت اولین رقیب مهم آیفون در بین سری گلکسی S سامسونگ محسوب میشود.
نقاط قوت
- سختافزار قدرتمند
- باتری قابل تعویض و پشتیبانی از درگاه microSD
- دوربین عالی
- برخی ویژگیهای نرمافزاری مفید
نقاط ضعف
- تجربه کاربری TouchWiz به خوبی دیگر رابطهای کاربری اندروید نبود
- بدنهی پلاستیکی در برابر بدنههای فلزی یا شیشهای جذابیت کمتری داشت
۳. گلکسی S10
در سال ۲۰۱۹ خانوادهی گلکسی S10 توانستند نظر انواع کاربران را جلب کنند؛ از گوشی S10e گرفته که قیمت مناسب و امکانات خوبی داشت تا گلکسی S10 پلاس که با امکانات جذابتر و البته قیمت بالاتر راهی بازار شد. در این میان باید به S10 5G هم اشاره کنیم که سختافزار قدرتمندتری نسبت به دیگر اعضای خانواده داشت. همچنین این اولین باری بود که تمام گوشیهای گلکسی S با دوربین چندگانه راهی بازار شدند. در کنار اینها باید به طراحی جذاب، معرفی رابط کاربری OneUI و نمایشگرهای اولد فوقالعاده هم اشاره کنیم که جذابیت این گوشیها را دوچندان کردند.
نقاط قوت
- انعطافپذیری ماژول دوربین در تمام مدلها
- نمایشگرهای اولد فوقالعاده
- قیمت پایین و مشخصات عالی S10e
- آخرین پرچمداران سامسونگ که با جک هدفون عرضه شدند
- گواهی IP68 و پشتیبانی از شارژ بیسیم
نقاط ضعف
- دوربینهای خوب ولی نه فوقالعاده (بهخصوص در شب)
- سرعت شارژ ۱۵ واتی که نسبت به رقبا پایین بود
- کیفیت پایین حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر
۲. گلکسی S5
برخی میگویند ۲۰۱۴ بهترین سال برای گوشیهای هوشمند بوده است و اگر اینطور باشد، بخش مهمی از این اعتبار به گلکسی S5 برمیگردد. گلکسی S5 با وجود داشتن باتری قابل تعویض و درگاه microSD، اولین گوشی سامسونگ بود که میتوانست در برابر نفوذ آب مقاومت کند. در دورانی که بیشتر گوشیها در زمینهی HDR حرف زیادی برای گفتن نداشتند، گلکسی S5 موفق شد این مشخصه را برای عکسهای خود به طور قابل توجهی بهبود ببخشد. مهمترین نقطه ضعف این گوشی تشخیص اثر انگشت مبتنی بر سوایپ بود که تجربه کاربری خوبی را ارائه نمیکرد.
نقاط قوت
- ضد آب بودن
- باتری قابل تعویض و پشتیبانی از microSD
- کیفیت بالای عکس با قابلیت HDR همزمان
نقاط ضعف
- حسگر اثر انگشت مبتنی بر سوایپ
- درپوش پلاستیکی برای پورت microUSB
۱. گلکسی S7
بهترین گوشیهای سری گلکسی S سامسونگ تمام مشکلات نسل قبلی خود را برطرف کردند و در نتیجه بهعنوان گوشیهای بسیار جذاب به دست کاربران رسیدند. به عنوان مثال میتوانیم به بزرگتر شدن باتری، مقاومت در برابر نفوذ آب و پشتیبانی از کارت microSD اشاره کنیم. گلکسی S7 و S7 پلاس هم فروش بسیار بالایی داشتند و هم بهعنوان یک نمونهی موفق برای تکامل نسبت به نسل قبلی و نمایندهی جبههی مقابل آیفون مورد ستایش قرار گرفتند.
نقاط قوت
- مقاومت در برابر نفوذ آب
- شارژ بیسیم
- پشتیبانی از microSD
- کیفیت عالی عکاسی و فیلمبرداری
نقاط ضعف
- پنل پشتی شیشهای خیلی زود سرشار از اثر انگشت میشد
- پورت microUSB در زمانی که رقبا در حال مهاجرت به USB-C بودند
در این مطلب تمام مدلهای اصلی سری گلکسی S سامسونگ را از بدترین تا بهترین ردهبندی کردیم. به نظر شما کدام گوشیها باید در مقام نخست و آخر این ردهبندی قرار بگیرند؟ نظرات خود را در بخش کامنتها با ما و دیگران در میان بگذارید.
منبع: Android Authority
راستش من الان یک اس ۱۰ دارم که مثل موتور روان بود و گوشی قبلیم اس ۷ بود که اون مثل شیراز میکرد تا الان هر دو وارم هردوتون مثل شیرن
من از سال ۲۰۱۶ که گلکسی اس ۷ اج ارائه شد دارمش و مثل ماشین برام کار میکنه. فقط به اختصار بگم که گوشی به نام گلکسی اس ۷ پلاس وجود نداره و به خاطر لبه دار بودنش بهش اج می گند. همچنین این گوشی پرفروش ترین گوشی تمام برند ها در سال ۲۰۱۶ شد.
با رده بندی موافقم، اما s7 چند مشکل خییلی بزرگ داشت،از همه مهمتر از نظر من تاچ ضعیف بود،و اینکه دکمه ی هوم رنگش میرفت، و مشکلات سری s سایه انداختن ال سیدیشون به دلیل amoled بودنشون هم بود.ولی با وجود همه ی اینها باز نمیدونم چرا اینقدر سری s و خصوصا s7 رو میپسندم.
چون طراحی خیلی زیبایی داره و شیشه ایه و الان اس ۲۲ و اس ۲۲ پلاس هم پلاستیکن
من دو تا از گوشی های های s4 رو دارم
S4mini یا I9190 و گلکسی s4 یا I9500
هنوز که هنوزه مثل روز اول کار میکنه
بهترین گوشی دنیا s4 هست
با سلام من خودم همیشه گوشی هام توی دسته گلکسی سری s بوده و هست و s4 مینی و s3 و S7 و s9 و s10 و S21 اولترا رو داشتم و با رده بندی شما موافقم ولی خداییش S21 اولترا یک گوشی بی همتا توی رده خودشه و واقعا رتبه ای که داره در حقش نیست به نظرم
واقعا اس هفت خدا بود من هنوز پس از پنج شش سال هم دارم خوب کار میکنه و راضیم اما اس ۹ هم از نظرم برای کسانی که پول گوشی های بالاتر ندارن میخوان چیز خوبی هم داشته باشن عالیه من الان خودمم دارم
اصلش s6 چون سال ۲۰۱۵ شایعه شده بود که پردازنده کوالکام داغ میکنه فروش سامسونگ به علت استفاده از اگزینوس خیلی بیشتر شد
من با ردهبندی شما موافقم، واقعا گوشی اس ۷، بی نظیر بود، من اسفند ۹۴ خریدم، هنوز مثل روز اول کار میکنه، فقط به نظرم در حق اس ۲۱ کم لطفی کردید، چون بهترین گوشی سامسونگ تا به امروز بوده، گوشیهای سامسونگ همیشه نسبت به تاچ از اپل عقبتر بودن، ولی واقعا تاچ اس ۲۱، یک سرو گردن بالاتر از آیفون پرومکس ۱۲ هست، ولی در مورد سایر گوشیهای دستهبندی باهاتون کاملا موافقم، دستتون درد نکنه
من دو ساله s10e دارم
یکی از بهترین گوشی های دنیاست
چه از لحاظ ظاهر و چه از لحاظ مشخصات فنی
هنوز بعد از دو سال دستم میگیرم حس خوبی بهش دارم.