بررسی گوشی گلکسی A14 سامسونگ؛ طراحی کاربرپسند با شارژدهی عالی
سامسونگ در بازار گوشیهای هوشمند میانرده و اقتصادی عملکرد بسیار خوبی دارد و گلکسی A13 این شرکت یکی از پرفروشترین گوشیهای هوشمند موجود در بازار ایران به شمار میرود. غول فناوری کرهای برای ادامهی این روند خوب خود در سال ۲۰۲۳، از نسل جدید گوشیهای هوشمند میانردهاش در سری A رونمایی کرده که یکی از آنها گلکسی A14 است. این محصول که بهتازگی در فروشگاه آنلاین دیجی کالا موجود شده، از طراحی جدید و مشخصات فنی مناسبی نسبت به قیمتش بهره میبرد. در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی گوشی گلکسی A14 سامسونگ بپردازیم و ببینیم که آیا با توجه به مشخصات و قابلیتهایی که ارائه میدهد، خرید آن منطقی است یا نه. با دیجی کالا مگ همراه باشید.
مشخصات کلی گوشی هوشمند گلکسی A14 سامسونگ در یک نگاه
طراحی
نمایشگر
عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
دوربین
باتری و شارژدهی
جمعبندی و سخن پایانی
مزایای گلکسی A14 سامسونگ
معایب گلکسی A14 سامسونگ
مشخصات کلی گوشی هوشمند گلکسی A14 سامسونگ در یک نگاه
سامسونگ پس از عرضهی گوشیهای پرچمدار جدیدش یعنی سری گلکسی S23، از سری جدید گوشیهای میانرده خود به ویژه گلکسی A غافل نمانده و جانشین گلکسی A13 محبوب یعنی گلکسی A14 را اوایل زمستان سال ۱۴۰۱ روانهی بازار گوشیهای هوشمند کرده است. قبل از اینکه به نقد و بررسی بخشهای مختلف گوشی هوشمند گلکسی A14 سامسونگ بپردازیم و ببینیم که آیا این گوشی ارزش خرید دارد یا نه، خالی از لطف نیست که نگاهی به جدول مشخصات فنی این گوشی هوشمند اقتصادی داشته باشیم تا ببینیم وضعیت آن روی کاغذ به چه صورت است.
نام گوشی | گلکسی A14 سامسونگ |
ابعاد و وزن | 167.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر / ۲۰۲ گرم |
مشخصات نمایشگر | PLS LCD با رفرشریت ۹۰ هرتز، بیشینهی روشنایی ۴۰۰ نیت – اندازهی ۶٫۶ اینچی با تراکم پیکسلی ۴۰۰ پیکسل بر هر اینچ و وضوح ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ – نسبت تصویر ۲۰:۹ – نسبت نمایشگر به بدنه حدود ۸۰ درصد |
گواهی ضد آب و ضد گردوغبار | ندارد |
کیفیت ساخت | فریم و پنل پشتی از جنس پلاستیک باکیفیت |
سیستمعامل و پردازنده | اندروید ۱۳ و رابط کاربری One UI Core 5 سامسونگ / پردازندهی ۱۲ نانومتری هلیو G80 مدیاتک همراه با پردازندهی گرافیکی Mali-G52 MC2 |
ترکیب حافظهی رم و حافظهی داخلی |
۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی و ۴ گیگابایت حافظهی رم ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و ۴ گیگابایت حافظهی رم ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی و ۶ گیگابایت حافظهی رم |
دوربینها | ۵۰ مگاپیکسلی اصلی با فوکوس خودکار با تشخیص فاز با گشودگی دیافراگم f/1.8 – دوربین ۵ مگاپیکسلی اولترا واید با گشودگی دیافراگم f/2.2 – دوربین ۲ مگاپیکسلی ماکرو با گشودگی دیافراگم f/2.4 |
دوربین سلفی | ۱۳ مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.0 |
کیفیت فیلمبرداری | دوربین اصلی 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه – دوربین سلفی 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه |
باتری و شارژر | باتری غیر قابل تعویض ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی – ۱۵ واتی شارژ |
سایر مشخصات | بلوتوث نسخهی ۵.۱ – حسگر اثر انگشت ادغام شده با دکمهی پاور – دو سیم کارت – درگاه USB 2.0 – پشتیبانی از نسل چهارم اینترنت همراه (4G) – اسپیکر – جک ۳.۵ میلیمتری – پشتیبانی از OTG – شتابسنج – ژیروسکوپ – قطبنما |
رنگهای قابل عرضه | مشکی، نقرهای، قرمز و سبز |
بررسی گوشی A14؛ طراحی
گلکسی A14 سامسونگ طراحی جعبهای شکلی دارد و از لحاظ ظاهری تا حدودی یادآور طراحی گوشی هوشمند آیفون ۱۲ اپل است. با این حال، لبههای این گوشی هوشمند اقتصادی کمی انحنا دارند و در نتیجه صاف نیستند. اطراف نمایشگر این گوشی را یک پنل پلاستیکی پوشانده که کاملاً صاف و بدون انحنا است. البته همهی این موارد به یک گوشی هوشمند اقتصادی سامسونگ مربوط میشود و انتظار چندانی از آن نمیتوان داشت. غول فناوری کرهای در این گوشی هوشمند جدید خود از طراحی گوشی محبوب نسل قبلیاش یعنی گلکسی A13 نیز استفاده کرده و باز هم شاهد قرارگیری سه سنسور دوربین (این بار اما بدون داشتن ماژول) به صورت جدا از هم هستیم.
این شرکت همچنین بدنهی این گوشی هوشمند خود را از پلاستیک باکیفیت ساخته که با در نظر گرفتن قیمت آن، خیلی جای تعجب ندارد. بنابراین، خبری از پنل پشتی شیشهای و یا فلزی نیست. در عوض، قاب پشتی این گوشی از یک طراحی بافتدار بهره میبرد که جلوهی زیبایی به گوشی داده و همچنین مانع لیز خوردن گوشی از دست کاربران میشود. علاوه بر این موارد، طراحی بافتدار به هیچ عنوان اثر انگشت و ذرات چربی را به جذب نمیکند. اگر انگشت خود را روی پنل پشتی بافتدار این گوشی هوشمند به جلو و عقب بکشید، صدای خاصی به وجود میآورد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، سنسورهای دوربین این گوشی به صورت جداگانه از هم روی پنل پشتی این گوشی همانند گوشیهای سری گلکسی S23 قرار گرفتهاند و دیگر خبری از ماژول دوربین نیست. به نظر میرسد که این برند کرهای سعی کرده گوشی هوشمند جدیدش طراحی پریمیومتری داشته باشد.
در فریم سمت راستی این گوشی هوشمند اقتصادی جدید سامسونگ دکمهی پاور که با حسگر اثر انگشت ادغام شده و دکمههای کم و زیاد کردن صدا دیده میشوند. در فریم پایینی شاهد قرارگیری یک میکروفون، پورت شارژ USB-C و بلندگو هستیم. در فریم سمت چپ نیز درگاه سیم کارت به چشم میخورد. این گوشی به طور همزمان از دو سیم کارت فعال پشتیبانی میکند و همراه با کابل USB-C درون جعبه به کاربران تقدیم میشود، البته همچنان خبری از آداپتور درون جعبه نیست. اگر قصد دارید از گلکسی A14 5G برای بازی کردن، تماشای محتواهای رسانهای، گوش دادن به موسیقی یا هر چیزی که مربوط به صدا باشد استفاده کنید، ممکن است اسپیکر آن شما را کمی ناامید کند.
این روزها، اکثر گوشیهای هوشمند میانرده و حتی اقتصادی از دو اسپیکر استریو بهره میبرند، بنابراین این اسپیکر تکی شاید خیلی خوشایند کاربران این گوشی نباشد. اما از آنجایی که اسپیکر این گوشی در فریم پایینی آن تعبیه شده، در هنگام استفاده صدا به خوبی به گوش کاربران میرسد. اگرچه گلکسی A14 5G بسیار بزرگ است (با سایز ۱۶۷.۷ در ۷۸ در ۹.۱ میلیمتر، نمایشگر ۶.۶ اینچی و وزن ۲۰۴ گرمی)، صادقانه بگویم که در دست گرفتن آن به هیچ عنوان حس سنگین بودن را به شما القا نمیکند که این موضوع به لطف بدنهی تمام پلاستیکیاش است. طبیعتاً بدنهی پلاستیکی از لحاظ دوام و مقاومت نیز عملکرد بهتری نسبت به گوشیهای هوشمند با بدنهی شیشهای دارد. به طور کلی، طراحی گلکسی A14 سامسونگ ساده، جذاب و منحصربهفرد است و در سه رنگ سبز، نقرهای و مشکی به فروش میرسد. این محصول اما، گواهی ضدآب و ضدگردوغبار ندارد و کاربران باید در این زمینه، احتیاطهای لازم را مد نظر خود قرار دهند.
بررسی گوشی A14؛ نمایشگر
گلکسی A14 سامسونگ به نمایشگر ۶.۶ اینچی از جنس LCD PLS مجهز شده که از رفرش ریت ۹۰ هرتزی بهره میبرد و محتواهای تصویری و ویدیویی را با رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۸ پیکسل برای کاربران به نمایش میگذارد. سامسونگ در این محصول از نمایشگر PLS به جای IPS استفاده کرده که تفاوت چندانی از لحاظ کیفیت باهم ندارند، اما کیفیت این دو پنل به پای نمایشگرهای AMOLED این شرکت نمیرسد. به طور کلی این شرکت کرهای، گوشیهای هوشمندش را با نمایشگرهای بسیار خوبی روانهی بازار میکند و این موضوع در مورد نمایشگر گلکسی A14 نیز به وضوح قابل مشاهده است. نمایشگر این گوشی کیفیت بسیار خوبی دارد و تماشای رنگها در آن بسیار لذتبخش است. با این حال، روشنایی نمایشگر این گوشی چندان رضایتبخش نیست و در نور شدید آفتاب به سختی میتوانید از گوشی هوشمند خود استفاده کنید.
از آنجایی که گلکسی A14، یک گوشی هوشمند اقتصادی به شمار میرود، اطراف نمایشگر آن حاشیههای بسیار زیادی به چشم میخورد. به طور دقیق، باید اشاره کنیم که چیزی در حدود ۸۰ درصد از پنل جلویی این گوشی را نمایشگر آن احاطه کرده که این موضوع خیلی مورد پسند کاربران نخواهد بود. حاشیههای فریم سمت راست و چپ این گوشی ضخامت کمی دارند، اما این موضوع در مورد حاشیههای فریم بالایی و پایینی به هیچ عنوان صدق نمیکند. حفرهی نمایشگر در فریم بالایی این گوشی هوشمند، میزبان یک دوربین سلفی است که طراحی به شکل U دارد. یکی از نقاط قوت نمایشگر این گوشی هوشمند اقتصادی سامسونگ، پشتیبانی از نرخ رفرش ریت ۹۰ هرتزی است. با توجه به اینکه آیفون ۱۴ ۸۰۰ دلاری اپل همچنان نمایشگر ۶۰ هرتزی دارد، پشتیبانی از این نرخ رفرش ریت میتواند یک مزیت بسیار بزرگ برای این گوشی هوشمند اقتصادی سامسونگ محسوب شود.
رفرش ریت ۹۰ هرتزی این گوشی هوشمند، اسکرول بسیار نرم و روانی را به کاربران ارائه میدهد، اما برخی اوقات با یک سری لگ و باگهایی نیز روبرو میشوید که برای یک گوشی هوشمند اقتصادی، امری کاملاً طبیعی به شمار میرود. این گوشی هوشمند جدید، برخلاف بسیاری از میانردههای شرکتهای دیگر، از جک ۳.۵ میلیمتری صدا نیز بهره میبرد. همچنین باید به سرعت پاسخگویی بسیار مناسب نمایشگر این گوشی نیز اشاره کنیم که اپلیکیشنها بلافاصله پس از ضربه زدن روی آنها باز میشوند. به طور کلی، گلکسی A14 سامسونگ به عنوان یک گوشی هوشمند ارزانقیمت، نمایشگر با کیفیت تصویر بسیار مناسبی دارد و میتواند رضایت کلی کاربران را در این زمینه به خود جلب کند.
بررسی گوشی A14؛ عملکرد سختافزاری و نرمافزاری
از آنجایی که گلکسی A14، یک گوشی هوشمند اقتصادی به شمار میرود، سامسونگ از پردازندهی ۱۲ نانومتری هلیو G80 مدیاتک به عنوان قلب تپندهی این گوشی هوشمند جدیدش استفاده کرده که انتظار چندانی از آن نمیتوان داشت. این تراشه از هشت هستهی پردازشی، شامل دو هستهی Cortex-A75 با فرکانس ۲ گیگاهرتز و شش هستهی کممصرف Cortex-A55 با فرکانس ۱/۸ گیگاهرتز بهره میبرد. همچنین باید به پردازندهی گرافیکی Mali-G52 MC2 نیز اشاره کنیم در کنار این تراشه به انجام وظیفه میپردازد. ۴ یا ۶ گیگابایت حافظهی رم و ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظهی داخلی نیز برای این گوشی هوشمند جدید در نظر گرفته شده که از درگاه کارت حافظهی میکرو SD نیز پشتیبانی میکند و کاربران قادر خواهند بود تا فضای ذخیرهسازی آن را تا حداکثر ۱ ترابایت افزایش دهند.
از لحاظ عملکرد پردازشی این گوشی در استفادههای عادی، هیچ مشکل خاصی ندارد و اپلیکیشنها را با سرعت بسیار مناسبی برای کاربران اجرا میکند. تنها گاهی اوقات، شاهد به وجود آمدن یک سری لگوباگ در این گوشی هستیم که این موضوع خیلی آزاردهنده نیست. پس از استفاده طولانیمدت روزانه، ممکن است یک تأخیر جزئی در فرآیند باز کردن اپها وجود داشته باشد، بنابراین توصیه میشود که هر چند وقت یکبار، اپلیکیشنهای باز شده را ببندید تا سرعت پردازشی گوشی را افزایش دهید. اگر به هدف گیمینگ قصد خرید این گوشی هوشمند را دارید، باید اشاره کنیم که این گوشی خیلی نمیتواند شما را در این زمینه همراهی کند.
شما میتوانید بازیهای مانند PUBG Mobile را با تنطیمات گرافیکی بسیار پایین در گلکسی A14 سامسونگ اجرا کنید و در این زمینه با لگوباگهای متعددی نیز روبرو خواهید شد. همچنین بازی COD Mobile نیز با پایینترین تنظیمات گرافیکی اجرا میشود. به طور کلی، گلکسی A14 به راحتی از پس انجام کارهای سبک روزانه مانند چک کردن شبکههای اجتماعی، گشتن در اینترنت، تماشای فیلم و سریال و از این قبیل کارها بر میآید، اما برای اجرای اپلیکیشنها و بازیهای سنگین چندان مناسب نیست.
سیستمعامل اندروید ۱۳ به صورت پیشفرض روی این گوشی هوشمند جدید سامسونگ نصب شده و رابط کاربری One UI 5 را اجرا میکند. سامسونگ وعده دو ارتقای نرمافزاری بزرگ اندروید و چهار سال ارائهی پکهای امنیتی را به این گوشی هوشمند داده و این یعنی گلکسی A14 5G میتواند تا اندروید ۱۵ را دریافت کند و تا سال ۲۰۲۷ از حفرههای امنیتی در امان باشد. با در نظر گرفتن این موضوع، خرید این گوشی برای کاربرانی که استفادههای سنگین از گوشی هوشمند خود ندارند، بسیار مناسب است.
بررسی گوشی A14؛ دوربین
گلکسی A14 سامسونگ از لحاظ تعداد سنسورهای دوربین نسبت به گوشی نسل قبلیاش یعنی گلکسی A13 محبوب و پرفروش تغییر خاصی نکرده و همچنان شاهد بهرهگیری از سه سنسور دوربین هستیم. سیستم دوربین گلکسی A14 را میتوان یکی از نقاط قوت این گوشی هوشمند اقتصادی معرفی کرد. سامسونگ در این گوشی هوشمند از یک سنسور ۵۰ مگاپیکسلی به عنوان دوربین اصلی استفاده کرده که از قابلیت فوکوس خودکار نیز بهره میبرد. این دوربین، با سنسور عمق میدان ۲ مگاپیکسلی و سنسور اولترا واید ۵ مگاپیکسلی در پنل پشتی همراه است. همچنین باید به دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی این گوشی هوشمند اشاره کنیم که حفرهی نمایشگر از آن میزبانی میکند.
بررسی سیستم دوربین این گوشی، نتایج بسیار رضایتبخشی را به همراه داشته است. با بررسی سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی این گوشی آغاز میکنیم. عملکرد این سنسور، شما را بسیار غافلگیر میکند و تصاویر ثبت شده با این سنسور، محدوده دینامیکی و پخش نور بسیار خوبی دارند. جزئیات به خوبی در عکسها ثبت میشوند و از این بابت نیز هیچ مشکلی وجود ندارد. دوربین عمق میدان این گوشی، اما در ثبت عکسهای پرتره چندان موفق نیست و عکسها علیرغم داشتن محدوده دینامیکی خوب، نویز بسیار زیادی دارند. همچنین تشخیص لبههای سوژه از بکگراند به خوبی صورت نمیگیرد. دوربین ۵ مگاپیکسلی اولترا واید این گوشی نیز عملکرد بسیار خوبی دارد و جزئیات و همچنین ثبت رنگها در تصاویر گرفته شده با این دوربین، به خوبی انجام شده است.
دوربین سلفی گلکسی A14 در شرایط نوری خوب، تصاویر بسیار باکیفیتی را ثبت میکند و نویز کمی در تصاویر آن دیده میشوند. همچنین قابلیت HDR نیز برای تحت کنترل نگهداشتن هایلایتهای پسزمینه نیز عملکرد مناسبی دارد. این گوشی هوشمند جدید سامسونگ قابلیت فیلمبرداری 1080p با سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه را نیز به کاربرانش ارائه میدهد و کیفیت فیلمبرداری در نور روز با وجود داشتن نویزهای زیاد، قابل قبول است. همچنین در حین فیلمبرداری، متوجه فوکوس ثابت این دوربین نیز خواهید شد. به طور کلی، سیستم دوربین گلکسی A14 فراتر از انتظارها ظاهر شده و شما میتوانید عکسهای بسیار باکیفیتی را با سنسورهای آن ثبت کنید.
بررسی گوشی A14؛ باتری و شارژدهی
گلکسی A14 سامسونگ از یک باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی به عنوان منبع انرژی این گوشی هوشمند اقتصادی استفاده کرده که شارژدهی بسیار خوبی دارد و برای کاربرانی که به یک گوشی با شارژدهی بالا نیاز دارند، گزینهی خرید بسیار مناسبی به شمار میرود. باتری این گوشی در استفادههای عادی روزمره تا دو روز میتواند شارژدهی به کاربران ارائه دهد و از این بابت هیچ نگرانی وجود ندارد. شارژ این گوشی توسط یک کابل USB-C موجود در جعبه صورت میگیرد، اما کاربران باید آداپتور ۱۵ واتی آن را به صورت جداگانه خریداری کنند. این گوشی سرعت شارژ بالایی ندارد و شارژ شدن کامل آن بیش از ۲ ساعت به طول میانجامد.
جمعبندی و سخن پایانی
گلکسی A14، گوشی هوشمند اقتصادی جدید سامسونگ است که با قیمت مناسب و امکانات خوبی در بازار گوشیهای هوشمند به فروش میرسد و در مجموع میتواند برای افرادی که استفادههای سنگینی از گوشی نمیکنند، گزینهی خرید بسیار مناسبی باشد. این گوشی نمایشگر باکیفیتی دارد که از رفرش ریت ۹۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند. شارژدهی این محصول نیز بسیار خوب است و حداکثر دو روز میتوان بدون شارژ کردن از آن استفاده کرد. همچنین به لطف سیستم دوربین خوب این گوشی، عکسهای باکیفیتی را میتوان به ثبت رساند. در رنج قیمتی گلکسی A14 میتوان به رقبای خوبی نظیر نوکیا G21 و ردمی نوت 11E شیائومی اشاره کرد که اولی شارژدهی بهتری نسبت به این گوشی سامسونگ دارد و دومی نیز از پردازندهی قدرتمندتری نسبت به گلکسی A14 بهره میبرد.
مزایای گلکسی A14 سامسونگ
- نمایشگر بزرگ با پشتیبانی از رفرش ریت ۹۰ هرتزی
- باتری ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعتی با شارژدهی دو روزه
- سیستم دوربین باکیفیت
- طراحی جذاب و بسیار خوشدست
- عملکرد پردازشی مناسب (برای انجام کارهای روزمره)
- قیمت مناسب
معایب گلکسی A14 سامسونگ
- ضدآب و ضدگردوغبار نبودن
- سرعت شارژ بسیار پایین
- عملکرد پردازشی ضعیف (برای اجرا اپلیکیشنها و بازیهای سنگین)
در این مطلب به نقد و بررسی گوشی هوشمند جدید و اقتصادی سامسونگ یعنی گلکسی A14 پرداختیم. آیا شما هم خرید این گوشی جدید سامسونگ را به دیگران توصیه میکنید یا نظر دیگری دارید؟ به نظرتان گزینههای بهتری هم نسبت به این گوشی هوشمند اقتصادی در بازار هست؟ لطفاً نظرات و تجربیات خود را در این رابطه با ما و سایر کاربران دیجی کالا مگ در بخش کامنتها به اشتراک بگذارید.
منبع: digitaltrends
مفت نمی ارزه
سلام، ضمن تقدیر و تشکر بابت نقد و بررسی و عنوان کردن کلیات گوشی هوشمندی که افراد زیادی هم پیگیر نحوه عملکردش هستند و قصد خرید دارند، فقط یه نکته اینکه سامسونگ معمولا از هر مدل گوشی مورد ساختش ۴ رنگ روانه بازار میکنه که البته رنگ مشکی همیشه پرچم سامسونگ را همراه داشته.. لذا در مورد این گوشی هم این مهم صدق میکنه و یه رنگ بنفش تیره بادمجونی هم داره که البته خوش رنگ و زیباست و بنده در بازار موبایل فروش ها دیدم اش موجود، ولیکن شما این را به صورت غیر مستقیم رد کرده و لذا ادعان داشتید که این محصول را توی سه رنگ هم سامسونگ تولید و عرضه داشته… که جای تعجب بسیار داره..