سامسونگ و اپل به دنبال استفاده از باتریهای سیلیکون کربن هستند
روند بهکارگیری باتریهای سیلیکون کربن توسط سازندگان گوشیهای هوشمند چینی، در سال گذشته رشدی تصاعدی داشته است. برندهای مطرح، به تجهیز دستگاههای خود به باتریهایی با ظرفیت ۶۰۰۰ میلیآمپرساعت و بالاتر روی آوردهاند که نتیجهی آن، زمان کارکرد بیرقیب بوده است. در میان محصولات سامسونگ و اپل، بیشترین ظرفیت باتری مربوط به مدلهای پرچمدار، ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت است که در حال حاضر در گلکسی اس ۲۴ اولترا دیده میشود و گمان میرود در گلکسی اس ۲۵ اولترا نیز حفظ شود. ظاهراً این غولهای فناوری با آگاهی از محدودیتهای فعلی فناوری باتری، در پی آن هستند تا به تولید انبوه باتریهای سیلیکون کربن بپردازند.
سامسونگ و اپل برای گذر از محدودهی ظرفیت ۵۰۰۰ میلیآمپرساعت، ناگزیر به ورود به عرصهی سیلیکون کربن و شروع فرآیند توسعه هستند. بر اساس گزارش یک افشاگر مشهور، هر دو شرکت فعالیت خود را در این زمینه آغاز کردهاند، اما زمان دقیق بهرهبرداری از این فناوری هنوز نامشخص است. به عنوان مثال، شیائومی در تولید گوشی ردمی توربو ۴ که به تازگی معرفی شده، با بهکارگیری باتریهای سیلیکون کربن با ظرفیت شگفتانگیز ۶۵۵۰ میلیآمپرساعت، نشان داده که حتی برای گوشیهای غیر پرچمدار خود نیز سرمایهگذاری قابل توجهی انجام میدهد.
با این وجود، گوشیهای میانرده معمولاً در برخی جنبههای دیگر با محدودیتهایی مواجه هستند. به عبارت دیگر، تواناییهای فنی این دستگاهها در مقایسه با آیفون ۱۶ پرو مکس و گلکسی اس ۲۴ اولترا پایینتر است و این امر، فضای بیشتری را برای جایگیری باتریهای بزرگتر فراهم میکند. در مقابل، مهندسان سامسونگ و اپل برای جایگذاری باتریهای بزرگتر در گوشیهای هوشمند پیشرفته، با چالش کمبود فضای داخلی مواجه خواهند بود و تلاش برای حفظ ویژگیهای کلیدی دستگاه، این فرآیند را زمانبر و پرهزینه خواهد کرد.
شایعات حاکی از آن است که سامسونگ به طور مستقیم در فرآیند توسعهی مواد باتری مشارکت دارد، اما اطلاعاتی دربارهی میزان پیشرفت اپل در دسترس نیست. با توجه به رویکرد شرکت مستقر در کوپرتینو، احتمالاً بهکارگیری باتریهای سیلیکون کربن توسط این شرکت، دیرتر از سایر رقبا صورت خواهد گرفت، زیرا اپل معمولاً با تأخیر قابل توجهی از استانداردهای صنعت پیروی میکند. امیدواریم شاهد معرفی زودتر از موعد این باتریهای پیشرفته باشیم، چرا که توانایی شرکتها برای افزایش بازدهی انرژی دستگاههای موبایل، محدودیتهای خاص خود را دارد. بدیهی است که استفاده از قطعات کممصرف و بهینهسازی نرمافزار اقدامات مثبتی هستند، اما هنگامی که محدودیت اصلی، ظرفیت ناکافی باتری باشد، شاید زمان آن رسیده است که سامسونگ و اپل منابع خود را در مسیرهای دیگری به کار گیرند.
منبع: wccftech