بازده پایین تولید تراشههای ۳ نانومتری میتواند سامسونگ را با مشکل مواجه کند
اینطور که به نظر میرسد، سامسونگ در تولید تراشههای ۳ نانومتری با مشکل مواجه شده و این میتواند برنامههای شرکت کرهای را برای رقابت با TSMC دچار مشکل کند.
سامسونگ در حال حاضر از لحاظ بازده تولید تراشه اصلا وضعیت خوبی را در مقایسه با شرکت رقیب یعنی TSMC ندارد. چند وقت پیش بود که شنیدیم شرکت کرهای به خاطر همین مشکل حتی مورد پیگرد قانونی قرار گرفته و کوالکام هم میخواهد به همکاری خود با آن در ساخت تراشهی پرچمدار امسال پایان دهد و با TSMC وارد همکاری شود.
اما اینطور که به نظر میرسد، مشکل فقط با تراشههای ۴ نانومتری نیست. بلکه شرکت کرهای ظاهرا در تولید نمونههای ۳ نانومتری هم با مشکل مواجه شده و بازده تولیدات آن بسیار پایین است. تراشههای ۳ نانومتری قرار است از لحاظ مصرف انرژی بسیار بهینه و از لحاظ توان پردازشی هم فوقالعاده قدرتمند باشند. اما به همان اندازه، تولید آنها نیز کار بسیار دشواری خواهد بود. به همین خاطر سامسونگ و مهندسین بخش تولید تراشهی آن با مشکل جدی مواجه شدهاند.
معمولا اینطور است که هرچه فناوری ساخت تراشهای کوچکتر میشود، فرایند تولید آن هم دشوارتر میشود. سامسونگ هم که در حالت عادی بازده بالایی نداشت اکنون با وجود این مشکل آنقدر دچار دردسر شده که گفته میشود بازده تولید تراشهی ۳ نانومتری آن فقط به ۱۰٪ میرسد و این اصلا خوب نیست. البته شرکت کرهای گفته که در حال حاضر سعی دارد این مشکل را حل کند اما بعید است به این زودیها بتواند.
به گزارش وبسایت کرهای Businesspost.kr، ظاهرا بخش تولید تراشهی سامسونگ با مشکلی مواجه شده که طی چند سال اخیر بیسابقه بوده است. سامسونگ قرار است نمونههای اولیهی این تراشهها را برای پردازندههای سری اگزینوس خود استفاده کند که اولین نمونه از آنها هم احتمالا به عنوان جانشین اگزینوس ۲۲۰۰ کنونی عرضه خواهد شد.
سامسونگ تمایل زیادی به استفاده از تراشههای خود در پردازندههای اختصاصیاش دارد در نتیجه هرچه در توان دارد میگذارد تا این بازده پایین را هر طور که شده بهبود ببخشد. در غیر این صورت باید دست به دامن شرکت رقیب یعنی TSMC شود که این روزها عملکرد بسیار بهتری هم در تولید تراشه از خود به نمایش گذاشته است. از طرفی سامسونگ میخواهد در بیشتر محصولات خود از تراشههای اگزینوس استفاده کند تا بدین ترتیب وابستگی آن به کوالکام کمتر شود. این اتفاق میتواند هزینههای سامسونگ را به شکل قابل توجهی کاهش دهد اما مسأله این است که آیا سامسونگ میتواند از پس آن بر بیاید یا خیر.
از طرفی پیشتر شنیده بودیم شرکت کرهای میخواهد تراشههایی اختصاصی فقط برای گلکسیها تولید کند. یعنی مشابه کاری که اپل انجام میدهد. این میتواند به مصرف بهینهی این گوشیها کمک زیادی کند. حال نمیدانیم آیا تراشههای ۳ نانومتری که این روزها خبرهای زیادی در رابطه با آنها میشنویم قرار است همان انحصاریهای گلکسیها باشند یا خیر.
سامسونگ در حال حاضر نخستین شرکتی است که از فناوری ساخت GAAFET بهجای FINFET در ساخت تراشه استفاده میکند. GAAFET فناوری جدیدی است که از لحاظ تئوری، محدودیت فیزیکی را برای تولید تراشههای ۳ نانومتری یا حتی کوچکتر از میان برمیدارد و اجازه میدهد شرکتها با چینش ترانزیستورها به شکلی جدید، تراشههای بسیار کوچک تولید کنند. از آنجایی هم که این فناوری جدید نیازمند دانش و روشهای جدید است، سامسونگ در بکارگیری آن دچار مشکل شده. حتی اینتل هم قبل از سامسونگ در استفاده از این فناوری برای ساخت تراشههای ۷ نانومتری خود با همین مشکل مشابه مواجه شد.
نکتهی جالب اینجاست که TSMC هنوز تصمیم نگرفته از این فناوری جدید استفاده کند و منتظر مانده تا در تراشههای ۲ نانومتری از آن بهره ببرد. البته TSMC بدون این فناوری هم با فاصلهی زیادی بالاتر از سامسونگ قرار دارد و این رتبهی خوب را هم مدیون عملکرد بینظیرش در ساخت تراشه است. TSMC هم خط تولید حرفهایتر و مجربتری دارد، هم بازده تولید تراشههایش بالاست و هم تراشههایش باکیفیتتر هستند.
اگر گزارشات اخیر درست باشند، مشکلی که سامسونگ با آن مواجه شده به احتمال زیاد باعث میشود TSMC همچنان و با قدرت در صدر جدول باقی بماند. حال باید دید راه حلی شرکت کرهای چیست و چگونه میخواهد با بهترین شرکت در این زمینه به رقابت بپردازد.
- TSMC از نیمهی دوم ۲۰۲۲ تولید تراشههای ۳ نانومتری را آغاز میکند
- سامسونگ مدعی شد بازده تولید تراشههایش بیشتر شده است
- TSMC با فاصلهی زیاد از سامسونگ برترین تولیدکنندهی تراشه در جهان باقی ماند
منبع: Android Authority