راهنمای کامل و نکات ایمنی در سفر به کویر که باید بدانید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۷ دقیقه
نکات ایمنی سفر به کویر

کویرها با وجود جاذبه‌های طبیعی حیرت‌انگیز و شب‌های پرستاره‌شان جزو محبوب‌ترین مقاصد گردشگری در جهان محسوب می‌شوند. در ایران هم مناطق کویری بسیار زیبایی وجود دارد که هرساله در فصل‌های معتدل و سرد سال پذیرای شمار قابل‌ توجهی از طبیعت‌گردان هستند. اما کویرگردی خطرات خاص خود را هم دارد؛ دی‌هیدراته‌شدن بدن و گرمازدگی، گم‌شدن در کویر و گزیده‌شدن توسط جانواران و حشرات سه نمونه از شایع‌ترین مواردی هستند که ممکن است در کویر برای گردشگران رخ دهد. برای این که یک سفر ایمن و دل‌چسب به مناطق کویری داشته باشید نکات مهمی وجود دارد که باید در هنگام سفر به کویر آن‌ها را رعایت کنید. با ما همراه باشید تا نکات ایمنی در سفر به کویر را برایتان به طور جامع و کامل شرح دهیم.

تجهیزات لازم برای سفر امن به کویر

نکات سفر به کویر

گرمازدگی و آفتاب‌سوختگی، گم‌شدن در کویر و گزش حشرات و جانوران موزی مواردی هستند که ممکن است در سفر کویری با آن مواجه شوید. برای این که یک سفر امن و راحت به کویر داشته باشید تجهیزات و لوازمی وجود دارد که با همراه داشتن آن‌ها می‌توانید برای شرایط سختی که ممکن است در سفر کویری برایتان پیش بیاید، مقابله کنید.

به همراه داشتن وسایل جهت‌یابی یکی از مهم‌ترین نکات کویرگردی است

در بسیاری از مناطق کویری آنتن موبایل وجود ندارد بنابراین شما نمی‌توانید برای مسیر‌یابی تنها به gps موبایلتان اکتفا کنید. یکی از مهم‌ترین نکات ایمنی در سفر به کویر همراه‌داشتن ابزار جهت‌یابی است. جی‌پی‌اس‌های دستی بهترین ابزارهای جهت‌یابی برای سفرهای کویری هستند به خصوص اگر قصد سفر به مناطق بکر کویری را دارید. اما اگر امکان تهیه و همراه‌ داشتن جی‌پی‌اس را ندارید، قطب‌نما و نقشه‌های کاغذی مسیریابی را همراهتان داشته باشید.

یکی از وسایلی که در سفرهای کویری باید همراه داشته باشید یک تکه آینه‌ی کوچک است. اگر در کویر گم شدید با انعکاس نور در آینه می‌توانید کمک بخواهید.

لباس مناسب و ایمن برای سفر به کویر اهمیت زیادی دارد

آب‌وهوای کویری چندان قابل ‌پیش‌بینی نیست. در اغلب موارد با آفتاب گرم مواجه خواهید شد و شب‌های سردی را تجربه خواهید کرد. احتمال بارندگی در کویر و خطر مواجهه با حشرات و جانوران کویری هم در کویر وجود دارد. بنابراین برای سفر به کویر باید پوشش مناسب داشته باشید.

لباس‌های نخی گشاد آستین‌بلند با رنگ‌های روشن برای کویر مناسبند چرا که هم مانع از آفتاب سوختگی شما می‌شوند و هم امکان دچارشدن به گرمازدگی را کاهش می‌دهند.

سعی کنید برای سفر کویری لباس‌های جذب و چسبان و همچنین لباس‌های نایلونی نپوشید، چرا که هم احتمال گرمازدگی را بالا می‌برند و هم این که در صورت پوشیدن لباس جذب با وارد شدن شن و ماسه به لباس‌هایتان دچار مشکل خواهید شد. برای سفر کویری سعی کنید به سراغ شلوارهای بلند و سبک بروید تا هم پاهایتان نسوزد و هم با خطر گزش حشرات و جانوران مواجه نشوید.

شلوارهایی همچون شلوارهای جذب و شلوار جین برای سفر کویری مناسب نیستند، چراکه ممکن است به خاطر گرمای کویر پاهایتان عرق‌سوز شود. شلوارهای سبک طبیعت‌گردی که به آسانی خشک می‌شوند و شلوارهای نخی ارتشی، بهترین شلوارها برای سفر کویری محسوب می‌شوند. بهتر است شلواری که انتخاب می‌کنید در قسمت مچ پا با کش یا نخ جمع شود تا مانع از ورود شن و ماسه به پای شما شود.

ممکن است با سرمای شب کویر و یا بارندگی‌های ناگهانی در کویر مواجه شوید بنابراین حتما یک بادگیر ضد آب سبک همراهتان باشد. اگر قصد شب‌مانی در کویر را دارید حتما یک ژاکت گرم را هم به لیست وسایلتان اضافه کنید.

برخی فکر می‌کنند صندل آیتم مناسبی برای کویرگردی است در حالی که این انتخاب با توجه به وجود شن‌های روان در کویر اشتباه خواهد بود. در سفر به کویر برای جلوگیری از ورود شن و ماسه به کفش و همچنین احتمال گزش حشرات و جانوران کویری باید به سراغ پوتین‌های ساق‌دار طبیعت‌گردی بروید.

ساق کفش علاوه بر این که از ورود شن و ماسه و گزش حشرات و جانوران کویری جلوگیری می‌کند، مانع از پیچ خوردن پایتان روی شن‌های روان خواهد شد. به خاطر داشته باشید که سبک بودن پوتین و قابل تنفس بودن آن با توجه به گرمای کویری اهمیت زیادی دارد.

کفش کوهنوردی زنانه هامتو مدل 210371B-3

اکسسوری‌های لازم برای سفر به کویر را همراه داشته باشید

در سفر به کویر توجه به آب و هوای متغیر کویری، آفتاب شدید در کویر و وجود شن و ماسه و احتمال طوفان شن باید این اکسسوری‌ها را به همراه داشته باشید:

  • کلاه لبه‌دار یکی از اصلی‌ترین اکسسوری‌های سفر کویری است؛ این کلاه‌ها از چشمانتان در برابر نور شدید خورشید محافظت کرده و از سوی دیگر مانع از آفتاب‌سوختگی می‌شوند. کلاه‌های لبه‌دار طبیعت‌گردی که یک پوشش محافظ پارچه‌ای برای محافظت از گردن در برابر نور خورشید دارند برای سفر کویری عالی‌اند.
کلاه باکت زنانه مدل طبیعت گردی ضد تعریق
  • جوراب‌های بلند و ضخیم با قابلیت تنفس (مانند جوراب‌های حوله‌ای) برای سفر کویری مناسبند؛ این جوراب‌ها هم مانع چسبیدن شن و ماسه به پاها می‌شوند و هم این که پاها را در برابر گزش حیوانات محافظت می‌کنند.
  • دستمال‌گردن یا اسکارف یکی از مفیدترین اکسسوری‌هایی است که می‌توانید در سفر به کویر همراه داشته باشید. طوفان شن یکی پدیده‌های طبیعی در کویر است که در کویرگردی ممکن است با آن مواجه شوید. اسکارف‌های طبیعت‌گردی در این مواقع به کمک شما می‌آیند و با کشیدن این اسکارف‌ها روی صورتتان می‌توانید از ورود شن و ماسه به دهان و بینی‌تان جلوگیری کنید.
  • عینک آفتابی هم یکی از مواردی است که باید در سفر کویری همراه داشته باشید تا چشمانتان با نور شدید خورشید آسیب نبینند.
  • اگر قصد شب‌مانی در کویر را دارید برای مقابله با سرمای شب کویر، کلاه و دستکش هم همراه خودتان داشته باشید.
  • برای حمل وسایلتان در سفر به کویر به یک کوله‌پشتی مناسب احتیاج دارید. کوله‌پشتی که انتخاب می‌کنید باید سبک، جادار و متناسب با بدن شما باشد. از انتخاب کوله‌پشتی‌های سنگین خودداری کنید و وسایل غیر ضروری را همراه خود نبرید تا در پیاده‌روی دچار خستگی و گرمازدگی نشوید.
کوله پشتی 10 لیتری کچوا مدل Outdoor کد NH 100

برای سفر به کویر این پمادها و کرم‌ها را حتما همراه داشته باشید

کرم ضد آفتاب را می‌توان یکی از ضروری‌ترین وسایل مورد نیاز برای کویرگردی دانست. تابش شدید و مستقیم نور خورشید احتمال آفتاب سوختگی را به شدت بالا می‌برد بنابراین حتما از کرم ضد آفتاب با spf بالا استفاده کنید و آن را چند بار تمدید کنید.

همراه داشتن اسپری‌ها و کرم‌های ضد گزیدگی حشرات هم جزو نکات ایمنی سفر کویر است. شما می‌توانید از پماد و اسپری‌های دافع حشرات برای پیشگیری از گزش حشرات استفاده کنید و پمادهای تسکین‌دهنده جای گزیدگی هم می‌تواند پس از گزیدگی به کار شما بیاید.

لوسیون پس از گزش حشرات سی گل حجم 25 میلی لیتر

همراه داشتن آب کافی و غذای مناسب؛ یکی از مهم‌ترین نکات سفر به کویر

همراه داشتن آب کافی یکی از مهم‌ترین نکات ایمنی سفر به کویر است. طبق توصیه‌های پزشکی بدن انسان روزانه حداقل یک گالن آب احتیاج دارد. با توجه به آب و هوای کویری و امکان دی‌هیدراته‌شدن این عدد به ۲ تا ۶ گالن در روز می‌رسد بنابراین اگر به کویر سفر می‌کنید حتما باید با خودتان آب اضافی همراه داشته باشید چرا که در صورت گم شدن در کویر دسترسی به آب آشامیدنی نخواهید داشت. از خوردن آب یخ در کویر خودداری کنید؛ البته یخدان سفری یکی از مواردی است که برای پیشگیری از گرمازدگی باید همراهتان داشته باشید اما سعی کنید آب یخ ننوشید.

زمانی که به کویر سفر می‌کنید باید غذاهای مناسب همراه خودتان داشته باشید چرا که هر نوع غذایی برای مناطق کویری قابل استفاده نیست؛ به عنوان مثال لبنیات در آب و هوای گرم کویری به سرعت فاسد می‌شوند یا استفاده از غذاهای چرب و شور احتمال گرمازدگی را افزایش می‌دهد.

در سفرهای کویری بهتر است میوه‌ها و سبزیجات که آب بدن را تامین می‌کنند و به پایین‌ نگه‌ داشتن دمای بدن کمک می‌کنند همراه داشته باشید. همراه داشتن مواد غذایی سبک و انرژی‌زا مانند دانه‌های روغنی و مغذی هم برای سفرهای کویری ضروری است چرا که در صورت گم‌شدن در کویر این مواد غذایی می‌توانند انرژی مورد نیاز بدنتان را تامین کنند.

همراه داشتن کیت کمک های اولیه و کیف بقا یکی از مهمترین نکات ایمنی سفر به کویر است

یکی دیگر از نکات سفر به کویر همراه داشتن جعبه‌ی کمک‌های اولیه و کیت بقا در سفر است. مخصوصاً اگر شب قصد ماندن در کویر را دارید حتماً باید این لوازم را همراه داشته باشید. از مهم‌ترین وسایل داخل جعبه‌ی کمک‌های اولیه می‌توان به چسب زخم، قرص مسکن، بتادین، پمادهای بعد از گزیدگی، پمادهای ضد حشرات، اسپری دفع کننده‌ی حشرات، دستمال مرطوب، گاز استریل، باند و ژل ضدعفونی‌کننده اشاره کرد.

جعبه کمک های اولیه مدل 03

همچنین کیت بقا باید دارای وسایلی مانند آتش‌گیر، کبریت، چاقو، باند، بطری آب کوچک، سوت، چسب زخم، نایلون سبک‌وزن و چند متر طناب باشد. در مواقع حساس می‌توانید از این لوازم استفاده کنید.

نکات ایمنی رانندگی در کویر

نکات کویرگردی با خودرو

رانندگی در کویر می‌تواند بسیار لذت‌بخش و جذاب باشد اما در عین حال باید به خاطر داشته باشید که جاده‌های کویری خطرات مخصوص به خود را دارند. مواردی که در این بخش از مطلب نکات ایمنی را که برای رانندگی در کویر باید در نظر داشته باشید را با یکدیگر مرور خواهیم کرد.

اگر با خودروی معمولی به کویر سفر می‌کنید از جاده اصلی دسترسی به کویر خارج نشوید

اگر می‌خواهید با خودروهای معمولی به کویر سفر کنید اولین نکته‌ای که باید به خاطر داشته باشید این است که به هیچ عنوان نباید از جاده اصلی دسترسی به کویر خارج شوید. شما به هیچ‌وجه نمی‌توانید با یک خودروی معمولی سواری که در شهر با آن رانندگی می‌‌کنید به سفر آفرود کویری بروید چون این نوع خودروها توان کافی برای کویرنوردی را ندارند. برخی از کویرهای ایران مانند کویر مرنجاب، ورزنه و… جاده‌های دسترسی آسفالت یا خاکی مناسب برای دسترسی به کویر دارند؛ به عنوان مثال برای سفر به کویر مرنجاب شما می‌توانید از جاده اختصاصی به مرنجاب برسید، خودرویتان را قبل از رسیدن به کویر پارک کرده و پیاده در کویر تردد کنید. اما اگر خودروی معمولی دارید و علاقه‌مندید به کویرهای بکرتر که مسیرهای آفرود دارند سفر کنید یا در تل ماسه‌های شنی با خودرویتان تردد کنید، بهتر است به سراغ تورهای کویری آفرودی بروید.

گروهی سفر کردن یکی از مهمترین نکات ایمنی در سفر به کویر است

یکی از دیگر نکات ایمنی در سفر به کویر با خودروی شخصی، گروهی سفرکردن است. سفر با یک خودرو به کویر می‌تواند خطرناک باشد چرا که در صورت خرابی ماشین شما یا گیر کردن خودرو در شن‌های نرم در شرایط سختی قرار خواهید گرفت. گروهی که قصد سفر به کویر را دارند بهتر است سرنشینان را دو خودرو توزیع کنند که اگر یکی از خودروها خراب شد یا در شن ها گیر کرد خودروی دیگری هم در تیم شما وجود داشته باشد.

اگر با چند خودرو به کویر سفر می‌کنید خودرویی که پیشاپیش گروه حرکت می‌کند باید کاملا به مسیر مسلط باشد و خودروهای دیگر نباید بدون هماهنگی از خودروی اول سبفت بگیرند. هر راننده باید از تعداد سرنشینان خود آگاهی داشته باشد، و همواره قبل از حرکت، از حضور همه سرنشینان اطمینان حاصل کند.

پیش از سفر حتما از سالم‌بودن خودرویتان مطمئن شوید

پیش از سفر به کویر حتما از سلامت خودرویتان مطمئن شوید. موتور، سیستم فرمان، سیستم ترمز و کلاچ، شاسی، فنرها و کمک فنرها و دیگر بخش های خودرویتان حتما باید پیش از سفر به کویر به خوبی بررسی شوند. داشتن سوخت کافی، روغن موتور و گیربکس اضافی و وسایل بکسل هم از مواردی است که حتما باید به آن توجه داشته باشید.

 کیف لوازم اظطراری و کمک های اولیه خودرو کد 1401 مجموعه 14 عددی

تجهیزات سنگین را فیکس و محکم کنید

تجهیزات سنگین مثل جعبه آچار، جک و دیگر وسایل را در صورتی که درون خودرو و یا روی باربند قرار دارند، حتما فیکس و در جای خود محکم کنید. برای این کار می‌توانید از جعبه‌های فلزی و مستعمل مهمات استفاده کنید. کافیست در فضای زیر صندلی یا محل قرار‌دادن بار، جعبه‌های مهمات را توسط پیچ و مهره به بدنه وصل کنید و این وسایل را داخل آن‌ها قرار دهید. به هر نحو ممکن از لق‌زدن وسایل سنگین درون خودرو جلوگیری کنید تا سفر ایمن‌تری داشته باشید.

در صورت استفاده از باربند، سعی کنید تجهیزات را کاملا توسط طناب یا کش‌های مخصوص بستن بار محکم کنید. کویر دارای پستی‌‌ها و بلندی‌‌های شنی زیادی است. به این ترتیب با فیکس کردن وسایل، از صدمه رسیدن به سرنشینان و تجهیزات در تکان­‌های شدید جلوگیری می‌شود.

تمامی سرنشین های خودرو باید کمربند ایمنی ببندند

با توجه به پستی‌ها و بلندی‌ها در جاده‌های کویری باید تمامی سرنشین‌های خودرو کمربند ایمنی خود راببندند. کمربند ایمنی با محکم نگه داشتن سرنشینان بر روی صندلی، از برخورد آن‌ها با سقف یا ستون‌های اتاقک خودرو، هنگام عبور ازعوارض زمین جلوگیری می‌کند. چسبیدن به صندلی تسلط شما بر وسیله‌‌ی نقلیه را افزایش می‌دهد.

با دقت رانندگی کنید و وضعیت جاده را به خوبی بسنجید

در صورتی که ناچار به خروج از مسیر اصلی هستید، کیفیت زمین را از نظر رطوبت، سنگلاخ یا ماسه‌ای بودن و شیب و عوارض آن بررسی کنید. گاه لایه‌ای نازک و خشک بر روی خاک تشکیل می‌گردد که برای پیاده کاملا استوار و قابل اعتماد بنظر می‌رسد، ولی هنگام عبور خودرو لایه‌ی خشک شکسته و خودرو در گل یا ماسه گرفتار می‌شود.

همیشه فاصله‌ی خود با خودرو جلویی را کنترل کنید. ترمز ناگهانی در جاده‌های خاکی موجب لغزش خودرو می‌شود؛ همچنین ترمز ناگهانی در نواحی ماسه‌ای و گلی منجر به فرورفتن چرخ‌های جلو در خاک نرم، ماسه یا گل خواهد شد. در چنین شرایطی حرکت آهسته در مسیر قبلی رو به عقب می‌تواند کارساز باشد.

جاده‌های دسترسی به کویر ممکن است پر از چاله و برآمدگی باشند. بنابراین با عبور آرام از چاله‌ها و برآمدگی‌ها فشار غیر متعارفی که به سیستم تعلیق و جلوبندی و شاسی وارد می شود را کاهش دهید.

سفر به کویر در روزهای بارانی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود بنابراین حتما پیش از سفر وضعیت هوا را بررسی کنید. با این وجود اگر در سفر کویری با بارندگی مواجه شدید از چاله‌های آبگرفته عبور نکنید و برای عبور از نهرها بسترهای سنگی را انتخاب کنید.

اگر در جاده‌های کویری گم شدید این کار را انجام دهید

خودرو اولین چیزی است که توسط گروه امداد پیدا می‌شود، زیرا تشخیص آن با هلیکوپتر یا هواپیما بسیار ساده‌‌تر از دیدن انسان است. در صورت خراب شدن ماشین، کاپوت و صندوق را بالا بدهید زیرا امدادگران این کار را نشانه‌ی نیاز به کمک می‌دانند. زمین کویر ۳۰ درجه گرم‌تر از دمای هوا است پس با تجهیزاتی که همراه خود دارید یک سایه‌بان درست کنید و وسیله‌‌ای برای نشستن داشته باشید که حداقل ۴۰ سانتی‌متر با زمین فاصله داشته باشد تا به غیر از گرمای زمین، خطر گزیدگی توسط مار و عقرب را به حداقل برسانید.

نکات ایمنی پیاده‌روی در کویر

نکات ایمنی پیاده‌روی در سفر کویری

  • یکی از حیاتی‌ترین جنبه‌های هر سفر کویری، برنامه‌ریزی مسیر است. قبل از اینکه به راه بیفتید، مطمئن شوید که یک نقشه دقیق از منطقه دارید و هر نقطه‌ای را که به شما در مسیر کمک می‌کند، علامت بزنید.
  • صحراگردی سفری نیست که بتوان به تنهایی رفت، زیرا ممکن است با شرایطی غیرمترقبه از جمله گم‌شدن مواجه شوید. در کویر نباید به مسیریابی ذهن‌تان اعتماد کنید. فاصله در کویر مانند سراب است. در مسیر کویر شاید تصور کنید مسیر کوتاهی را پیمودید، اما ممکن است چند کیلومتر را طی کرده باشید.
  • در هنگام پیاده‌روی در کویر یکی از مهم‌ترین نکات کویرگردی که باید به آن توجه کنید فاصله‌ نگرفتن از گروه است. به خصوص هنگام حضور در مناطق بکر احتمال این اتفاق بیشتر می‌شود. دقت داشته باشید که طوفان‌های شن در کویرها به صورت ناگهانی رخ می‌دهند و در بیشتر موارد قابل پیش‌بینی نیستند بنابراین ممکن است در یک لحظه که از گروه دور شده‌اید با طوفان شن مواجه شوید و مسیر خود را گم کنید.
  • از راه‌رفتن در گرما خودداری کنید. سعی کنید قبل از ساعت ۱۰ صبح یا بعد از ساعت ۴ بعد از ظهر پیاده‌روی کنید. در هنگام پیاده‌روی سرعت آرام و ثابتی داشته باشید و به طور منظم استراحت کنید.
  • بسیاری از جانوران کویری شب‌گرد هستند. بنابراین احتمال اندکی وجود دارد که در روز با این موجودات مواجه شوید با این وجود بهتر است نگاهتان به قدم زدتان باشد و جایی که پا یا دستتان را می‌گذارید یا می‌نشینید نگاه کنید تا توسط مار، عقرب و یا دیگر جانوران خطرناک کویری گزیده نشوید. دورشدن از گروه و نشستن در محل‌های ساکت باعث می‌شود جانوران و حشرات بیشتری جذب شما شوند. بهتر است با احتیاط روی رمل‌ها راه رفته و در محدوده‌ی مشخصی بنشینید تا دچار عقرب‌گزیدگی نشوید.
  • با توجه به احتمال وجود عقرب‌ها روی رمل های کویری، از درآوردن کفش‌هایتان روی رمل‌ها و پیاده‌روی با پای برهنه روی رمل‌ها خودداری کنید.

نکات ایمنی کمپینگ در کویر

نکات ایمنی کمپ زدن در سفر کویر

  • برای کمپ‌زدن باید حداقل در گروه‌های ۴ الی ۵ نفری حضور داشته باشید.
  • به هیچ‌وجه بدون اطلاع به دوستان یا آشنایان خود، عازم کمپ کویری نشوید. بهتر است حتما موقعیت خود را به صورت مختصات جغرافیایی، با کمک gps تلفن همراه، به دوستان خود اطلاع دهید تا در صورت بروز مشکل بتوانید روی کمک آن‌ها حساب کنید.
  • چادر مسافرتی که برای کویر انتخاب می‌کنید باید از جنسی باشد که در برابر آفتاب سوزان و بادهای کویر، مقاوم بوده و همچنین پنجره داشته باشد تا هوا به راحتی در آن جریان یابد.
  • در کنار چادر مسافرتی که برای خوابیدن قابل استفاده است، در کویرگردی به سایه‌بان پایه‌دار هم نیاز دارید. چراکه در آفتاب سوزان کویر، برای استراحت کردن و نشستن و جلوگیری از آفتاب‌سوختگی و گرمازدگی، وجود سایه‌بان ضروری است.
  • اگر می‌خواهید شب در کویر کمپ کنید با توجه به سرمای شب کویری حتما باید کیسه خواب مناسب همراه با خود ببرید.
  • در کمپ‌های کویری حتما باید انواع وسایل آتش‌زا همراه داشته باشید. شب‌‌های کویری حتی در فصل تابستان‌ هم بسیار سرد خواهند بود. به همین خاطر بهتر است حتما چندین فندک، آتش‌زنه و هیزم همراه داشته باشید تا در صورت نیاز بتوانید آتش درست کنید. به علاوه اینکه در کویر حیوانات شب شکار زیادی همانند روباه شنی وجود دارند. البته این حیوانات به ندرت به انسان حمله می‌کنند، اما با روشن کردن آتش، حیوانات به شما نزدیک نمی‌شوند.
  • برای کمپ کردن در کویر حتما چراغ قوه یا هدلمپ همراه خود داشته باشید.
 چراغ پیشانی هدلامپ مدل AAA-01
  • با توجه به احتمال وجود حشرات و جانوران کویری در محل کمپ شما، به هنگام ورود و خروج از چادر مسافرتی در چادر را باز نگذارید.
  • بسیاری از کسانی که به کویرگردی علاقه‌مند هستند، موبایل‌های ماهواره‌ای همراه خود دارند. اما اگر شما به این نوع تجهیزات دسترسی ندارید، بهتر است در اماکنی کمپ بزنید که تلفن همراه آنتن دهی مناسبی داشته باشد. فراموش نکنید که حادثه و خطر همیشه در کمین هستند و امکان دارد به کمک کسی نیاز پیدا کنید.

گرمازدگی در کویر و روش‌های درمان آن

  • علائم گرمازدگی شامل عرق بیش از حد، پوست خشک و رنگ پریده‌، حالت تهوع و استفراغ‌، ضربان قلب تند و ضعیف و گرفتگی عضلات است.
  • اگر دچار گرمازدگی شدید باید یک مکان نسبتا سایه پیدا کنید و در آن قرار بگیرید. اگر امکان پیداکردن جای خنک و سایه فراهم نبود به پشت بخوابید و پاهای خود را بالا و به سمت قلب خود ببرید.
  • از کمپرس یخ روی گردن، کشاله‌ی ران و زیر بغل استفاده کنید، بنابراین خرید یخدان سفری برای کویر یکی از مواردی است که باید پیش از سفر در نظر بگیرید.
  • ماساژ عضلات و نوشاندن محلول آب نمک و قند به فردی که به فردی که دچار گرمازدگی شده می‌تواند بسیار موثر باشد.
  • اگر گرمازدگی جدی بود و با با اقدامات فوق تغییری در بیمار حاصل نشد، بلافاصله خود را به محلی که موبایل آنتن می‌دهد برسانید و با اورژانس تماس گرفته موقعیت خود و وضعیت بیمار را شرح دهید.

و در پایان

در این مطلب نکات ایمنی سفر به کویر را برایتان به طور کامل شرح دادیم. به خاطر داشته باشید که توجه نکردن به این نکات ایمنی ممکن است خطرات جدی برایتان به همراه داشته باشد.

برای این سفر خوبی به کویر داشته باشید پیش از سفر یک چک لیست از لوازم مورد نیازتان تهیه کرده و سعی کنید هیچ‌کدام از لوازم ضروری را که در این مطلب به آن‌ها اشاره کردیم را فراموش نکنید. گاهی حتی جا گذاشتن ساده‌ترین وسیله‌ها مانند کلاه آفتاب‌گیر یا کرم ضدآفتاب می‌تواند شما را دچار آفتاب‌سوختگی یا گرمازدگی کند.

اگر قصد دارید در کویر چادر بزنید و اقامت شبانه داشته باشید به هیچ عنوان موارد لازم برای کمپینگ در کویر را فراموش نکنید؛ مجبور نیستید حتما وسایل حرفه‌ای و گران‌قیمت را خریداری کنید. با بررسی قیمت تجهیزات کمپینگ می‌توانید وسایل استاندارد و در عین حال اقتصادی را انتخاب کنید.

منابع: trip.ustia, outwickenburgway, flyredtail



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما