۱۵ فیلم برتر درباره کنار آمدن با غم از دستدادن عزیزان
تا به امروز صدها فیلم درباره غم از دست دادن عزیزان ساخته شده است اما برخی از آنها در جایگاه ویژهای قرار میگیرند زیرا به ما یادآوری میکنند که بهواسطهی قدرت عشق میتوان بر مرگ غلبه کرد و اندوه ناشی از فقدان ماندگار نیست.
انسانها جاودانه نیستند، همه میدانیم که روزی عزیزان ما دیگر در کنارمان نخواهند بود و هرگز نمیتوانید برای آن لحظات آماده شوید. زندگی شما پس از فوت یک عزیز متحول میشود و ممکن است پوچی یا افسردگی را تجربه کنید. غم فقدان میتواند وجودتان را تسخیر کند و رهایی از آن آسان نیست. فیلمهای این فهرست اگرچه معجزه نمیکنند اما به این مسئله اشاره دارند که هرگز تنها نیستید و راههای متعددی برای عبور از یک واقعهی تلخ وجود دارد.
۱۵- چارلی سنت کلاود (Charlie St. Cloud)
- سال انتشار: 2010
- کارگردان: بار استیرز
- بازیگران: زک افران، چارلی تاهان، آماندا کرو، کیم بسینگر، ری لیوتا، آگوستوس پرو، دانل لوگ، تیگن موس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 28 از ۱۰۰
اقتباسی از رمان «مرگ و زندگی چارلی سنت کلاود» نوشتهی بن شروود، قصه دربارهی جوان دانشجویی به نام چارلی (زک افران) است که برادر کوچکش سم (چارلی تاهان) را در یک سانحهی رانندگی از دست میدهد. با این حال، چارلی هر غروب برادرش را ملاقات و با او بازی میکند. مدتی بعد، چارلی با دختری به نام تس (آماندا کرو) آشنا میشود و در یک دوراهی سخت قرار میگیرد، برادرش را رها و از گذشته عبور کند یا اجازه دهد که این عشق جدید او را به مسیر تازهای ببرد.
چارلی سنت کلاود فیلم درام-فانتزی متفاوتی است که داستانگویی بصری آن شما را تحتتاثیر قرار میدهد و با شخصیت اصلی و رنجهای درونی او ارتباط برقرار میکنید. چارلی نمیتواند برادرش را فراموش کند اما میداند که باید به زندگی شخصیاش بازگردد و در نهایت یاد میگیرد که میان این دو تعادل برقرار کند.
۱۴- مارلی و من (Marley and Me)
- سال انتشار: 2008
- کارگردان: دیوید فرانکل
- بازیگران: اوون ویلسون، جنیفر آنیستون، اریک دین، آلن آرکین، هیلی هادسون، هیلی بنت، کاتلین ترنر، آن داود
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7 از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 63 از ۱۰۰
«مارلی و من» قصهی بامزه اما غمانگیزی از رابطهی انسان و حیوان را روایت میکند و بر اساس کتاب خاطرات روزنامهنگار آمریکایی، جان گروگن ساخته شده است. جان (اوون ویلسون) و جنی (جنیفر آنیستون) یک زوج جوان هستند که بهتازگی ازدواج کردهاند و یک سگ لابرادور پرجنبوجوش به نام مارلی را به خانوادهی خود میآوردند. این سگ شلوغکار در ابتدا هرجومرج ایجاد میکند اما در عین حال، به زندگی جان و جنی روح تازهای میبخشد.
با گذر زمان اما مارلی پیرتر میشود و بیماریهای او این خانواده را با یک تصمیم سخت روبهرو میکند. این ساختهی دیوید فرانکل، فیلمی صادق و کمادعا است که عشق میان انسان و حیوان را یادآور میشود و به این نکته اشاره میکند که گاهی عشقِ واقعی به معنای رها کردن است.
۱۳- استخوانهای دوستداشتنی (The Lovely Bones)
- سال انتشار: 2009
- کارگردان: پیتر جکسون
- بازیگران: سیرشا رونان، ریچل وایز، مارک والبرگ، استنلی توچی، سوزان ساراندون، رابین مالکوم
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 31 از ۱۰۰
این ساختهی پیتر جکسون روی مرزی میان تخیل و واقعیت قدم میزند و داستان قتل دختر نوجوان ۱۴ سالهای به نام سوزی (سیرشا رونان) را روایت میکند که حالا از جهان باقی رویدادهای این جهان را نظاره میکند و میتواند با عزیزانی که برایش سوگواری میکنند تعامل داشته باشد.
«استخوانهای دوستداشتنی» به ما یادآوری میکند که باید از اندوه عبور و زیبایی نهفته در غم را کشف کنیم. فیلم رویارویی هر کدام از اعضای خانواده با غم فقدان را به بهترین شکل ممکن به تصویر میکشد و برداشتی پرجزئیات از خانوادهی متوفی ارائه میدهد. از خشم تا عذاب وجدان، شما میتوانید همهی مراحل کنار آمدن با غم را در فیلم مشاهده کنید.
۱۲- ماگنولیاهای فولادی (Steel Magnolias)
- سال انتشار: 1989
- کارگردان: هربرت راس
- بازیگران: جولیا رابرتز، سالی فیلد، دالی پارتن، شرلی مکلین، داریل هانا، دیلان مکدرموت، کوین جی اکونر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 66 از ۱۰۰
«ماگنولیاهای فولادی» فیلمی تلخوشیرین است که دوستیهای زنانه، صبوری و مواجهه با مرگ دوستان را در کانون توجه قرار میدهد. قصه دربارهی چند زن جنوبی اهل ایالت لوئیزیانا است که اغلب در یک سالن زیبایی با یکدیگر ملاقات میکنند. آنها که مدت زمان زیادی را صرف همنشینی و گفتگو کردهاند، به دوستان نزدیکی تبدیل شدهاند و حامی یکدیگر هستند.
هنگامی که شلبی (جولیا رابرتز) به دیابت نوع ۱ مبتلا میشود، همهی اعضای گروه تحتتاثیر قرار میگیرند. او مراحل درمان را طی و ازدواج میکند، یک نوزاد زیبا به دنیا میآورد و حتی عمل کلیه را انجام میدهد اما شرایط وی بهبود پیدا نمیکند تا مرگ را در نزدیکی خود احساس کند. ماگنولیاهای فولادی دربارهی اتحاد است، اینکه با امید و تکیه بر عشق میتوان از سختترین روزهای زندگی عبور کرد.
۱۱- اینجا شما را ترک میکنم (This Is Where I Leave You)
- سال انتشار: 2014
- کارگردان: شاون لوی
- بازیگران: ابیگیل اسپنسر، آدام درایور، تینا فی، کوری استول، دبرا مانک، جین فوندا، جیسون بیتمن، کاترین هان
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 44 از ۱۰۰
این فیلم کمدی محزون، به روابط پیچیدهی خانوادهای میپردازد که پس از مرگ بزرگ خاندان، پس از سالها دورهم جمع شدهاند و لحظات خوشایندی را به یاد میآورند که مدتها به فراموشی سپرده بودند. «اینجا شما را ترک میکنم» دربارهی چهار خواهر و برادر است که پس از مرگ پدر، نزد مادر بازگشتهاند تا در مراسم ختم شرکت کنند.
مطابق انتظار، زخمهای کهنه باز میشوند و مجادلات قدیمی از راه میرسند اما اندوه، سوگواری و یاد خاطرات گذشته باعث میشوند تا این زخمها التیام پیدا کنند و اعضای خانواده به یکدیگر نزدیک شوند. اینجا شما را ترک میکنم به این نکته اشاره دارد که غم فقدان کمک میکند تا به یاد بیاوریم چه چیزی مهم است و با اینکه عزیز رفتهی ما بازنمیگردد اما یادآوری خوبی برای ما است تا قدر افراد نزدیک به خود را بدانیم.
۱۰- حقیقتا، دیوانهوار، عمیقا (Truly, Madly, Deeply)
- سال انتشار: 1990
- کارگردان: آنتونی مینگلا
- بازیگران: ژولیت استیونسون، آلن ریکمن، بیل پترسون، دیوید رایل، دبورا فیندلی، مایکل مالونی، ایان هاوکس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 76 از ۱۰۰
این درام تکاندهنده، دربارهی اندوه، قدرت عشق و بازگشت به مسیر درست زندگی است. «حقیقتا، دیوانهوار، عمیقا» قصهی زندگی نینا (ژولیت استیونسون) را روایت میکند. او پس از مرگ ناگهانی شریک زندگیاش جیمی (آلن ریکمن)، به افسردگی شدید دچار شده است تا اینکه روح جیمی بازمیگردد تا دخترک را دلداری دهد. با اینکه حضور دوبارهی جیمی برای نینا آرامشبخش است اما در عین حال به او اجازه نمیدهد تا از گذشته عبور و فصل تازهای را در زندگیاش آغاز کند.
هنگامی که نینا به یک مرد دیگر علاقه پیدا میکند، با یک دوراهی روبهرو میشود: با یاد جیمی ادامه دهد و در انزوا و توهم زندگی کند یا با مرگ او کنار بیاید و به دنبال یک شروع تازه باشد. این ساختهی آنتونی مینگلای فقید، پیچیدگیهای غم فقدان را یادآور میشود، غمی توام با انکار و خشم. در نهایت اما فیلم دربارهی سفر طاقتفرسای زنی است که از تاریکی به روشنایی قدم میگذارد.
۹- لانهی خرگوش (Rabbit Hole)
- سال انتشار: 2010
- کارگردان: جان کامرون میتچل
- بازیگران: نیکول کیدمن، آرون اکهارت، دایان ویست، ساندرا اوه، مایلز تلر، تامی بلانچارد، پاتریشیا کالمبر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7 از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 87 از ۱۰۰
«لانهی خرگوش» شاید فیلم بهشدت غمانگیزی درباره غم از دست دادن عزیزان باشد اما قصهی تلخ آن با امیدواری و روشنی پیونده خورده است. داستان پیرامون زوجی اتفاق میافتد که پسر کوچک خود را در یک تصادف از دست دادهاند. بکا (نیکول کیدمن) و هاوی (آرون اکهارت) نمیتوانند از شوک این حادثه خارج شوند، احساس گناه میکنند، از یکدیگر دور شدهاند و زندگی برای آنها دیگر معنایی ندارد.
هاوی در جلسات مشاورهی گروهی شرکت و بکا با رانندهای به نام جیسون درددل میکند. به تدریج، آنها مهربانیهای دیگران را میبینند و آرامش را در دایرهی دوستان و اعضای خانواده پیدا میکنند. فیلم پرترهی واقعگرایانهای از غم از دست دادن فرزند ارائه میدهد و به این نکته اشاره میکند که در نهایت میتوان با چنین تراژدی بزرگی کنار آمد و نباید امید به زندگی را از دست داد.
۸- دختر من (My Girl)
- سال انتشار: 1991
- کارگردان: هاوارد زیف
- بازیگران: دن اکروید، جیمی لی کرتیس، مکالی کالکین، آنا کلامسکی، پیتر مایکل گوتز، ریچارد ماسور
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 50 از ۱۰۰
«دختر من» فیلم کودکانهای سرشار از معصومیت، لبخند و فقدان است که میتواند مفهوم مرگ را به کودکان آموزش دهد. وادا (آنا کلامسکی) دختربچهای است که گویی زندگیاش با مرگ پیوند خورده است. مادر پس از به دنیا آوردن وی از جهان رفت تا پدر او را به تنهایی بزرگ کند. پدر صاحب یک موسسهی کفنودفن است و آنها همانجا زندگی میکنند؛ دخترک از خودبیمارانگاری نیز رنج میبرد و اغلب به مرگ فکر میکند.
قصه روی دوران بلوغ وادا تمرکز دارد که زودتر از همسنهایش به دنیای بزرگسالان قدم گذاشته و تراژدی را تجربه کرده است. مکالی کالکین نقش بهترین دوست وادا، توماس را بازی میکند که به زنبورها آلرژی دارد اما از آنها چندان دوری نمیکند تا در نهایت یک رویداد غمانگیز دیگر را برای دخترک رقم بزند. دختر من فیلمی است که حتی اشکهای بزرگسالان را جاری میکند اما در عین حال یادآور میشود که حتی کودکانِ آسیبپذیر هم میتوانند قوی باشند و کنار آمدن با مرگ را یاد بگیرند.
۷- روح (Ghost)
- سال انتشار: 1990
- کارگردان: جری زاکر
- بازیگران: پاتریک سوویزی، دمی مور، ووپی گلدبرگ، تونی گلدوین، گیل باگز، وینسنت شیاولی، آرملیا مککوئین
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 75 از ۱۰۰
درباره آدمهایی که نمیتوانند عزیز از دست رفتهی خود را رها کنند فیلمهای متعددی ساخته شده است اما «روح» نقطهی مقابل این ایده قرار میگیرد و داستان یک مرد متوفی را روایت میکند که نگران عزیز در قید حیات خود است. قصهی این فیلم پرفروش دههی ۹۰ میلادی، پیرامون جوانی به نام سم (پاتریک سوویزی) اتفاق میافتد که توسط یک خلافکار کشته شده است. او میداند که چه خطراتی شریک زندگیاش را تهدید میکند، بنابراین روحش تصمیم میگیرد که در زمین باقی بماند و ضمن محافظت از مالی (دمی مور)، از قاتل خود نیز انتقام بگیرد.
با کمک یک فالگیر، سم و مالی موفق میشوند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و اگرچه این ملاقات شیرین است اما باعث گرفتار شدن سم میان دو جهان میشود. فیلم سوالهای جالبی پیرامون ایدهی مرگ و زندگی مطرح میکند و به این نکته اشاره دارد که عشق میتواند پلی میان آنها باشد. روح به ما میگوید که اگر به یاد رفتگان باشیم، آنها کنارمان خواهند بود و از ما محافظت میکنند.
۶- پلی بهسوی ترابیتیا (Bridge to Terabithia)
- سال انتشار: 2007
- کارگردان: گابور سوپو
- بازیگران: جاش هاچرسون، آناسوفیا راب، رابرت پاتریک، بیلی مدیسن، زویی دشانل
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 85 از ۱۰۰
در «پلی بهسوی ترابیتیا»، جسی (جاش هاچرسون)، بهترین دوستش لزلی (آناسوفیا راب) را در یک تصادف از دست میدهد. ما این تصادف را نمیبینیم اما جزئیات دلخراش آن برای ما توصیف میشود. این اتفاق میتواند هر کودکی را آشفته کند اما به ما حقایق سیاه دنیای واقعی را نشان میدهد، اینکه از آنها آگاه باشیم و یک آمادگی نسبی بهدست بیاوریم تا بتوانیم آسانتر از کنارشان عبور کنیم. در پلی بهسوی ترابیتیا، جسی یاد میگیرد که بهواسطهی خیالپردازی از این تراژدی عبور کند و به استقلال برسد.
فیلم اندوه و غم فقدان را از زاویه دید کودکان به نمایش میگذارد و به ما نشان میدهد که نوجوانان چگونه با این حوادث سیاه کنار میآیند. افزون بر این، پلی بهسوی ترابیتیا میگوید عزیزانی که از جهان رفتهاند، به بخشی از وجود ما تبدیل میشوند و ما را تشویق میکنند تا به زندگی کردن ادامه دهیم و زیباییهای جهان را نادیده نگیریم.
- ۱۰ فیلم عاشقانهی غمانگیز که اشکتان را درمیآورد
- مراحل پنجگانهی سوگواری؛ چطور با غم فقدان کنار بیاییم؟
- ۱۰ فیلم غمانگیز که بر اساس داستانهای واقعی ساخته شدهاند
۵- فوقالعاده بلند و بیش از حد نزدیک (Extremely Loud and Incredibly Close)
- سال انتشار: 2011
- کارگردان: استیون دالدری
- بازیگران: توماس هورن، ماکس فون سیدو، تام هنکس، ساندرا بولاک، ویولا دیویس، جان گودمن، زوئی کالدول
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 6.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 44 از ۱۰۰
«فوقالعاده بلند و بیش از حد نزدیک» داستان پسربچهای را روایت میکند که پدرش را در جریان حملات ۱۱ سپتامبر از دست داده است. اسکار (توماس هورن) ۹ ساله که از اوتیسم رنج میبرد، راهی سفر میشود تا قفلِ کلیدی که از پدر فقیدش به جا مانده است را پیدا کند. این سفر پرهیاهو، احساسی و ترسناک باعث میشود تا اسکار عشق را در غیرمنتظرهترین نقاط شهر پیدا کند.
همانند پلی بهسوی ترابیتیا، این ساختهی استیون دالدری مراحل اندوه را از نگاه یک کودک به نمایش میگذارد. فیلم نشان میدهد که تروما چگونه روح ما را خدشهدار میکند و این احساس را داریم که گم شدهایم. پیام اصلی فیلم اما یادآوری است؛ عزیزان رفته چیزهای کوچکی را از خود بر جای میگذارند که به چاشنی امید و همدردی آغشته هستند، کافی است که آنها را پیدا کنید.
۴- بالا (Up)
- سال انتشار: 2009
- کارگردان: پیت داکتر
- صداپیشگان: اد اسنر، کریستوفر پلامر، جردن ناگا، باب پترسون، دلروی لیندو، دلروی لیندو، جان راتزنبرگر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 8.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 98 از ۱۰۰
«بالا» یکی از فوقالعادهترین افتتاحیههای تاریخ را دارد، جایی که یک مونتاژ احساسی از زندگی کارل و الی را مشاهده میکنیم. آنها در کنار یکدیگر بزرگ و عاشق میشوند، ازدواج میکنند، یک خانه میسازند و سالها در کنار یکدیگر زندگی میکنند تا اینکه یکی از آنها از جهان میرود و دیگری را تنها میگذارد. کارل پس از این اتفاق، به پیرمردی بیحوصله و سرد تبدیل شده است تا اینکه با کودکی به نام راسل آشنا میشود.
آنها در ادامه تصمیم میگیرند که هزاران بالن به خانهی کارل وصل کرده و با فرستادن آن به هوا، راهی یک سفر پرماجرا شوند تا کارل بتواند رویای همسر فقیدش را به حقیقت تبدیل کند. پیرمرد افسرده و خشمگین قصه، در این سفر آرامش را هم پیدا میکند. بالا فشار ناشی از مرگ عزیزان بر روح انسانهای بازمانده را به بهترین شکل به تصویر میکشد و یادآور میشود که اگر بخواهید، از این مراحل سخت عبور میکنید.
۳- پیادهروی بهیادماندنی (A Walk to Remember)
- سال انتشار: 2002
- کارگردان: آدام شنکمن
- بازیگران: شین وست، مندی مور، پیتر کایوتی، داریل هانا، لورن جرمن، کلین کرافورد، پاز د لا ورتا، دیوید لی اسمیت
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 27 از ۱۰۰
«پیادهروی بهیادماندنی» قصهی عاشقانهی یک پسر جوان سرکش و یک دختر مذهبی بیمار را روایت میکند. لندن (شین وست) که همیشه به دردسر میافتد، بهعنوان مجازات مجبور میشود تا در نمایش تئاتر مدرسه شرکت کند و آنجا مقابل جیمی (مندی مور) قرار میگیرد، دخترک زیبایی که از سرطان خون رنج میبرد. آنها که در ظاهر هیچ سنخیتی ندارند، عاشق یکدیگر میشوند اما لندن از بیماری جیمی اطلاع ندارد.
هنگامی که وضعیت فیزیکی جیمی بدتر میشود، لندن از این حقیقت تلخ آگاهی پیدا میکند و تصمیم میگیرد همهی انرژی و زمان خود را صرف نگهداری از او کند. پیادهروی بهیادماندنی به ما یادآوری میکند که مرگ همیشه در نزدیکی ما بوده و هر لحظه ممکن است رخ دهد اما هر وضعیت دشواری با عشق آسانتر میشود، در نتیجه اهمیت دارد که کنار عزیزان بیمار باقی بمانیم تا بدانند که در این مسیر تنها نیستند.
۲- پینوشت: دوستت دارم (P.S. I Love You)
- سال انتشار: 2007
- کارگردان: ریچارد لاگراونیس
- بازیگران: هیلاری سوانک، جرارد باتلر، لیزا کودرو، هری کانیک جونیور، جینا گرشان، جفری دین مورگان، کتی بیتس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7 از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 25 از ۱۰۰
«پینوشت: دوستت دارم» یک فیلم کوچک احساسی درباره کنار آمدن با غم از دست دادن عزیزان است و اینکه یاد بگیریم دوباره عشق بورزیم. پس از مرگ ناگهانی جری (جرارد باتلر)، هالی (هیلاری سوانک) با بحران روبهرو شده است و نمیتواند همسرش را لحظهای فراموش کند. شرایط هنگامی عوض میشود که ۱۰ نامه از سوی جری بهدست او میرسد، نامههایی که جری برای جشن تولد ۳۰ سالگی هالی نوشته بود.
هالی با کمک این نامهها یاد میگیرد تا دردهایش را التیام ببخشد، از غم فقدان عبور کند و متوجه شود که محکوم به زندگی در انزوا و افسردگی نیست. پینوشت: دوستت دارم برداشتی قابلقبول از ماهیت اندوه ارائه میدهد، اندوهی که با هر خاطره زنده میشود و وجود ما را تسخیر میکند. فیلم همچنین نشان میدهد که قدرت عشق کمتر از مرگ نیست و زندگی ما بدون آن بیمعنا میشود.
۱- بخت پریشان (The Fault in Our Stars)
- سال انتشار: 2014
- کارگردان: جاش بون
- بازیگران: شیلین وودلی، انسل الگورت، لورا درن، سام ترمل، نات وولف، ویلم دفو، مایک بیربیگلیا، لاته فربیک
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: 7.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: 81 از ۱۰۰
اقتباسی از رمان پرفروشی به همین نام نوشتهی جان گرین، «بخت پریشان» قصهی عاشقانهی دو نوجوان مبتلا به سرطان را روایت میکند. هیزل (شیلین وودلی) و آگوستوس (انسل الگورت) در یک گروه حمایت از افراد سرطانی با یکدیگر آشنا و به دوستان نزدیکی تبدیل میشوند. این دوستی رفتهرفته عمیق و به عشق تبدیل میشود. رابطهی هیزل و آگوستوس به دلیل شرایطی که دارند، پرفرازونشیب دنبال میشود اما آنها با این بیماری سخت مبارزه میکنند تا از فرصت باقیمانده به بهترین شکل استفاده کنند.
بخت پریشان فارغ از لحظات دردناکی که دارد و قلب شما را به درد میآورد، دربارهی زندگی است؛ از شکنندگی زندگی تا لحظات کوچک روزمرهای که به آن معنا میبخشد. زندگی کوتاه است و همهی عزیزان ما تا ابد در کنارمان باقی نمیمانند، بنابراین باید قدر داشتههایمان را بدانیم و اجازه ندهیم بهراحتی از دست بروند.
منبع: MovieWeb