موشک سایوز چند ماهوارهی زیستمحیطی را در مدار قرار داد
نیروی فضایی روسیه ظهر امروز با موشک سایوز سه ماهوارهی Gonets-M و چند ماهوارهی دیگر را برای کشورهای مختلف در مدار قرار داد.
این پرتاب در ساعت ۱۱:۵۰ منطقهی زمانی شرقی (۱۴:۵۰ به وقت تهران) از پایگاه فضایی پلستسک (Plesetsk Cosmodrome) روسیه و توسط موشک سایوز ۲.۱B انجام شد. نیروی فضایی روسیه که شاخهای از نیروهای هوافضای این کشور است، مسؤولیت این پرتاب فضایی را بر عهده داشت. از موشک سایوز همچنین برای فرستادن فضانوردان به ایستگاه بینالمللی فضایی استفاده میشود. از جمله در ماههای گذشته فضانوردان مأموریت اعزام ۶۳ (Expedition 63) با این فضاپیما راهی ایستگاه شدند.
ماهوارهی Gonets-M نسخهی بهروزشدهی ماهوارههای Gonets است که از سیستم ارتباطی نظامی Strela-3 الهام گرفته است. مجموعه ماهوارههای Gonets-M وظیفهی نظارت بر اشیاء زیستمحیطی و صنعتی را برعهده دارند و خدمات انتقال داده و ارتباطات را فراهم میکنند.
این پرتاب علاوه بر ماهوارههای Gonets-M27 و Gonets-M28 و Gonets-M29 روسیه، ۲۲ ماهوارهی کوچک را بهعنوان محمولهی باری مشترک در مدار قرار داد. این محموله شامل ماهوارههایی برای شرکتهای تجاری مانند «اسپایر» (Spire)، «کپلر» (Kepler Communications)، ماهوارههای کوچکی برای دانشگاههایی از سراسر جهان و همچنین ماهوارهی زیستمحیطی «منزست» (MeznSat) برای امارات متحدهی عربی است که وظیفهی بررسی گازهای گلخانهای مانند کربندیاکسید و متان را بر فراز این کشور بر عهده دارد.
امارات تلاش میکند برنامههای فضایی خود را با کمک ظرفیتهای بینالمللی توسعه دهد. از جمله در ماههای گذشته فضاپیمای «امید» را راهی مریخ کرده بود که اواسط زمستان امسال به این سیاره میرسد.
موشک سایوز-۲ روسیه، عنوان کلی نسخهی قرن بیست و یکمی موشک سایوز است که در شکل پایه، یک موشک سه مرحلهای را برای قرار دادن محمولهها در مدار پایین زمین (LEO) شامل میشود.
بوسترهای مرحلهی اول و دو مرحلهی اصلی در مقایسه با نسخههای قبلی سایوز دارای پیشرانههایی با سامانهی تزریق بهتری هستند. سیستمهای کنترل پرواز دیجیتال و تلهمتری قرار گرفته در این موشک هم امکان پرتاب موشک از یک سکوی ثابت را فراهم میکند. در حالی که سکوهای پرتاب موشکهای قبلی سایوز باید چرخانده میشد، زیرا موشک نمیتوانست برای تغییر جهت، در هنگام پرواز چرخش را انجام دهد.
عکس کاور: پرتاب موشک Soyuz 2.1b روسیه
Credit: Roscosmos
منابع: Rocket Launch Schedule, UAE in Space