روسیه از شرکت‌های فناوری خواست دفتر رسمی در این کشور تأسیس کنند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

روسیه در نظر دارد تا قوانین سفت و سخت‌تری را نسبت به شرکت‌های فناوری خارجی اتخاذ کند. رویترز می‌گوید که رگولاتور مخابراتی این کشور از ۱۳ شرکت خارجی و عمدتا آمریکایی خواسته تا سال ۲۰۲۲ دفتر رسمی خود را درکشور روسیه تأسیس کنند، تا بتوانند از قانونی که از اول جولای (۱۰ تیر) اجرایی شده پیروی کنند. دولت روسیه خاطر نشان کرده شرکت‌هایی که دفاتر نمایندگی رسمی در این کشور نداشته باشند، فعالیت آن‌ها محدود و در نهایت در این کشور ممنوع می‌شود. این شرکت‌های فناوری شامل اپل، گوگل، متا (فیس بوک)، تلگرام، تیک‌تاک و توییتر خواهد بود.

بر اساس این قانون دولت روسیه، شرکت‌های اینترنتی با بیش از ۵۰۰ هزار کاربر روزانه باید یک دفتر رسمی در این کشور داشته باشند. هرچند برخی از شرکت‌های ذکر شده یک دفتر رسمی در کشور روسیه دارند اما معلوم نیست که منظور دولت روسی از حضور رسمی آن‌ها چه بوده است. شرکت‌هایی که این قانون را نقض کنند ممکن است مشمول ممنوعیت کامل یا محدودیت در تبلیغات، جمع‌آوری داده‌ها و انتقال پول توسط مقامات روسی شوند.

دولت روسیه قصد دارد با اجرای این قانون، کنترل بیشتری روی این شرکت‌ها داشته و بر محتواهای منتشر شده از سوی این شرکت‌های فناوری نظارت جامع و دقیق‌تری داشته باشد. در گزارش تهیه شده از سوی این نهاد، روسیه قصد دارد با این رویکرد گامی در جهت ارتقا و تقویت بخش فناوری داخلی خود در برابر پروژه‌های ایالات متحده آمریکا بردارد. در همین راستا، مقامات روسی چندین بار درگیری‌هایی هم با شرکت اپل داشته‌اند، به‌عنوان مثال می‌توان به متهم دانستن اپل در پرونده‌ی اپ استور توسط مقامات روسی اشاره کرد.

این اقدام همچنین ممکن است به روسیه کمک کند تا شرکت‌ها را برای سانسور محتواهایی که دولت قابل اعتراض می‌داند، مانند پست‌های رسانه‌های اجتماعی در حمایت از مخالفان سیاسی رژیم پوتین، تحت فشار قرار دهد. روسیه پیش از این هم برای ارائه‌ی خدمات دیجیتالی از سوی شرکت‌های خارجی مالیات تعیین کرده بود و میزان مالیات شرکت‌های محلی فعال در حوزه فناوری اطلاعات را هم کاهش داده بود. همچنین این کشور الزاماتی برای دستگاه‌های الکترونیکی که در روسیه به فروش می‌رسند، تعیین کرده بود.

به نظر می‌رسد که عملی شدن این قانون، شرکت‌های فناوری را بیش از پیش در موقعیت دشوار قرار می‌دهد. بازار روسیه، بازاری قدرتمندی به حساب می‌آید و هیچ شرکتی دوست ندارد که از آن خارج شود. اما عملی شدن این قانون به معنی سانسور هرگونه اطلاعات علیه دولت این کشور است. سازمان تنظیم مقررات روسیه در مصاحبه با رویترز اعلام کرده که این شرکت‌ها علاوه بر الزام داشتن دفتر نمایندگی در این کشور، موظفند که با محدود کردن دسترسی به اطلاعات و داده‌ها،‌ مانع از نقض قوانین روسیه شوند.

بد نیست بدانید که ماه‌ها قبل سرویس ضد انحصار فدرال روسیه (FAS) شرکت اپل را به‌دلیل رفتار انحصارطلبانه در برابر اپلیکیشن‌های کنترل والدین به پرداخت مبلغ ۱۲ میلیون دلار جریمه کرد. این سازمان در ابتدا در سال ۲۰۱۹ و پس از دریافت شکایتی از سوی شرکت کسپرسکی مبنی بر درخواست اپل از این شرکت برای محدودکردن قابلیت‌های اپلیکیشن Safe Kids پس از عرضه‌ی ویژگی اسکرین تایم برای سیستم عاملiOS 12، تحقیقات خود را درباره‌ی شرکت اپل آغاز کرد.

کشور روسیه

این جریمه هم‌زمان با شکایت‌های سازمان تنظیم مقررات اتحادیه‌ی اروپا از شرکت اپل اعلام شده است. جلسه‌ی این سازمان در پاسخ به شکایت اسپاتیفای در سال ۲۰۱۹ بود. اسپاتیفای در آن زمان ادعا کرده بود که دریافت کارمزد ۳۰ درصدی از خریدهای درون‌برنامه‌ای، سود ناعادلانه‌ای را در اختیار سرویس اپل موزیک قرار می‌دهد.

طبق گزارش نیویورک تایمز شرکت‌های Kidslox و Qustodio هم شکایت مشابهی را به سازمان تنظیم مقررات اروپا ارسال کرده‌اند. سازمان FAS در بیانیه‌ای که توسط رویترز منتشر شد اعلام کرد که اپلیکیشن‌های انحصاری اپل نباید سود ناعادلانه‌ای را دریافت کرده و توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های کنترل والدین باید بتوانند اپلیکیشن‌های خود را بدون هیچ‌محدودیتی ارائه کنند.

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X