روسیه گوگل را به دلیل حذف نکردن محتوای غیرقانونی ۹۸ میلیون دلار جریمه کرد

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه

دادگاهی در روسیه روز جمعه شرکت گوگل را به دلیل انتشار و حذف نکردن هر محتوایی که دولت روسیه آن را غیرقانونی خوانده، مبلغ ۷٫۲ میلیارد روبل (۹۸ میلیون دلار) جریمه کرده است. اگرچه روسیه شرکت‌های فناوری متعددی را در طول سال به دلیل رعایت نکردن قوانین محدودکننده‌ی محتوای اینترنتی خود با جریمه‌هایی روبه‌رو کرده، اما حکم روز جمعه اولین باری است که دادگاه روسیه بر اساس درآمد سالانه یک شرکت اقدام به تعیین مبلغ جریمه می‌کند.

علاوه بر این، دادگاه روسیه متا (و زیرمجموعه آن، اینستاگرام) را به دلیلی مشابه با گوگل ۲ میلیارد روبل (۲۷٫۱۵ میلیون دلار) جریمه کرد. به گفته‌ی رویترز، متا متهم است که حدود ۲۰۰۰ محتوای غیرقانونی را حذف نکرده، در حالی که گزارش شده گوگل در حدود ۲۶۰۰ محتوای غیرقانونی را منتشر و حذف نکرده است. این تعداد از محتواها شامل پست‌هایی است که مصرف مواد مخدر یا رفتارهای خطرناک را تبلیغ می‌کنند. همچنین بعضی از این محتواها دستورالعمل‌هایی برای ساخت سلاح‌های دست‌ساز و مواد منفجره هستند و موضوعاتی مثل افراطی‌گری و تروریسم را ترویج می‌کنند.

همچنین باید خاطرنشان کنیم در اوایل سال جاری، دادگاهی در روسیه شرکت گوگل را به دلیل خودداری از حذف محتوای غیرقانونی مبلغ ۴ میلیون روبل (معادل ۵۴۵۴۰ دلار) جریمه کرده بود. سخنگوی سازمان نظارت بر ارتباطات، اطلاعات، فناوری و رسانه‌های عمومی روسیه آن زمان در گفت‌وگو با رسانه ایتارتاس اعلام کرد که گوگل از حذف محتوای غیرقانونی در روسیه خودداری کرده و ۲۰ تا ۳۰ درصد از لینک‌های مرتبط با این مطالب را حذف نمی‌کند.

گوگل اعلام کرده که اسناد دادگاه را قبل از تصمیم‌گیری درباره‌ی نحوه‌ی ادامه‌ی پرونده بررسی می‌کند. این شرکت ۱۰ روز فرصت دارد تا درخواست تجدید نظر بدهد. این حکم آخرین نمونه از تلاش‌های مسکو برای اعمال کنترل بیشتر نه تنها بر شبکه‌ی ملی خود، بلکه بر کل اینترنت و ایجاد یک تقابل بزرگ‌تر در اول ژانویه است. اول ژانویه (۱۱ دی ماه) زمانی است که مقامات روسی از شرکت‌های فناوری خواسته‌اند تا سرورهای محلی را برای خدمات آنلاین خود راه اندازی کنند.

به‌تازگی مشاهده شده که دولت روسیه سیاست‌های سخت‌گیرانه‌تری را در قبال شرکت‌های فناوری وضع کرده است. برای نمونه می‌توانیم به این مقوله بپردازیم که غول کره‌ای فناوری یعنی سامسونگ دیگر نمی‌تواند گوشی‌های هوشمند تاشوی خود در این کشور به فروش برساند. این‌طور که به نظر می‌رسد، شرکت کره‌ای به خاطر نقض قوانین پتنت که متعلق به شرکت SQWIN SA بود، از فروش ۶۱ مدل مختلف از گوشی‌هایش در کشور روسیه منع شده است. SQWIN SA یک شرکت سوئیسی است که ادعا می‌کند سامسونگ پی (Pay) مبتنی‌بر سیستم پرداخت این شرکت است.

روسیه و گوگل

این شرکت هشت سال پیش پتنت مربوط به این فناوری را در روسیه به ثبت رساند و سامسونگ هم در سال ۲۰۱۵، سیستم پرداخت انحصاری خود را معرفی و اواخر سال ۲۰۱۶ هم روسیه را به کشورهای تحت پوشش این سرویس اضافه کرد. به نظر می‌رسد که این حکم برای شرکت سامسونگ که رتبه‌ی دوم فروش گوشی‌های هوشمند در بازار روسیه را از آن خود کرده، می‌تواند زمینه‌ساز ضررهای مالی زیادی شود.

همچنین دولت پرحاشیه روسیه در اقدام دیگری، از ۱۳ شرکت خارجی و عمدتا آمریکایی خواسته تا سال ۲۰۲۲ دفتر رسمی خود را در این کشور تأسیس کنند، تا بتوانند از قانونی که از اول جولای (۱۰ تیر) اجرایی شده پیروی کنند. غول‌های فناوری در صورت عدم پیروی از قانون فوق، با محدودیت فعالیت و در نهایت حذف از بازار روسیه روبرو می‌شوند. روسیه پیش از این هم برای ارائه‌ی خدمات دیجیتالی از سوی شرکت‌های خارجی مالیات تعیین کرده بود و میزان مالیات شرکت‌های محلی فعال در حوزه فناوری اطلاعات را هم کاهش داده بود. از آنجایی که بازار روسیه برای شرکت‌های فناوری، درآمد سرشاری را به ارمغان آورده به نظر می‌رسد که این شرکت‌ها علاقه‌ای به ترک روسیه ندارند و به ناچار باید از این قانون و سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ی دولت روسی پیروی کنند.

منبع: Engadget



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X