اپل قابلیت‌های جذاب را دیرتر راهی گوشی‌هایش می‌کند اما چرا همچنان موفق است؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۵ دقیقه

اپل همیشه در تجهیز گوشی‌هایش به قابلیت‌های خوب و کاربردی بسیار کند عمل می‌کند. قابلیت‌هایی که شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های اندرویدی در مراسم رونمایی از محصولات‌شان به راحتی از کنار آن‌ها می‌گذرند، در مراسم‌های اپل بخش بزرگی از زمان را به خود اختصاص می‌دهند تا اپل بتواند در رابطه با آن‌ها بزرگ‌نمایی کند. با تمام این تفاسیر، چرا اپل تا این اندازه عملکرد موفقی دارد و صدای کسی هم از این بابت در نمی‌آید؟

از سال ۲۰۱۷ تاکنون که اپل تصمیم گرفته طراحی گوشی‌های خود را دگرگون کند، یک پرسش برای من به وجود آمد و آن هم این بود که چطور ممکن است شرکتی تا این اندازه قابلیت‌های جذاب را دیر به دیر برای گوشی‌هایش عرضه کند، اما باز هم کاربرانش اعتراضی به آن نداشته باشند؟ اگر اپل تنها شرکت سازنده‌ی گوشی هوشمند در جهان بود می‌شد به نوعی این موضوع را پذیرفت چون در این صورت دیگر معیار دیگری نبود که کاربران، شرکت آمریکایی را با آن مقایسه کنند. در نتیجه سکوت آن‌ها نشان از ناآگاهی داشت و طبیعی هم بود. اما با وجود شرکت‌های اندرویدی که هر سال گوشی‌های خود را به قابلیت‌های جذابی مجهز می‌کنند، چگونه است که اپل باز هم جرئت می‌کند و این قابلیت‌ها را در گوشی‌هایش بکار نمی‌گیرد اما اعتراضی هم به آن وارد نمی‌شود؟ گویا کاربران این شرکت اصلا نمی‌دانند در اکوسیستم اندروید چه می‌گذرد.

در زیر به یک سری از قابلیت‌هایی را که در ابتدا در گوشی‌های اندرویدی قرار داشتند و سال‌ها طول کشید تا اپل آن‌ها را در گوشی‌هایش بکار بگیرد اشاره خواهیم کرد. قابلیت‌هایی که شاید در ابتدا خود اپل آن‌ها را بدون کاربرد تلقی می‌کرد اما بعدها خودش به نتیجه‌ای خلاف اعتقاد خود رسید.

  • فیس‌آیدی: اگرچه سیستم تشخیص چهره‌ی اپل بی‌نظیر است و بیشترین دقت و ایمنی را در مقایسه با سایر سیستم‌های مشابه بکار رفته در گوشی‌های هوشمند دارد، اما سال‌ها بعد از اینکه یک گوشی اندرویدی به آن مجهز شد، شاهد بکارگیری آن در آیفون‌ها بودیم.
  • سیستم دوربین چندگانه: آیفون‌های اپل دیر به دوربین‌های چندگانه مجهز شدند اما حالا که به آن مجزه شده‌اند، می‌توانند بدون وقفه بین دوربین‌های مختلف سوییچ کنند در حالی که کیفیت رنگ‌ها کاملا پایدار و ثابت می‌ماند.
  • باتری پرظرفیت: یکی از معضلات گوشی‌های آیفون، عدم بهره‌مندی آن‌ها از یک باتری پرظرفیت و بادوام بود که این مشکل با آیفون ۱۱ پرو مکس تقریبا برطرف شد اما با آیفون ۱۳ پرو مکس به اوج خود رسید. جایی که برای نخستین بار، یک محصول از اپل بالاخره به یک باتری با ظرفیتی بیشتر از ۴۰۰۰ میلی‌آمپر ساعت مجهز شد.
  • بلندگوهای استریو: آیفون ۷ نخستین گوشی اپل با بلندگوی استریو بود و اقدام اپل در تجهیز این گوشی به چنین سیستمی واقعا دیر بود اما با این حال آیفون‌ها از آن زمان تاکنون در زمینه‌ی بلندی و شفافیت صدا، عملکرد خارق‌العاده‌ای داشته‌اند.
  • شارژر بی‌سیم: اپل سال‌ها بود که گوشی‌های خود را بدون پشتیبانی از شارژر بی‌سیم راهی بازار می‌کرد اما بالاخره با مگ‌سیف نه تنها این مشکل را رفع کرد بلکه باعث شد یک سری لوازم جانبی مغناطیسی هم به گوشی متصل شوند که یک سری از شرکت‌های اندرویدی هم دارند از این قابلیت الگوبرداری می‌کنند.
  • ایربادز بلوتوثی: اپل شش سال پیش تصمیم گرفت به بازار ایربادز بی‌سیم ورود کند، این در حالی است که نخستین بار محصولی با این قابلیت، ۱۲ سال پیش رونمایی شده بود. هرچند انقلابی که اپل با ایرپادز و ایرپادز پرو در این زمینه به وجود آورد هیچوقت فراموش نمی‌شود.
  • ویجت‌ها: آیفون‌ها سال‌ها از این قابلیت ساده پشتیبانی نمی‌کردند. اما در مراسمی که قرار بود بالاخره پشتیبانی از آن‌ها اعلام شود، اپل آنقدر صحبت کرد که گویا این قابلیت انقلابی در دنیای گوشی‌های هوشمند است. هرچند آنقدر این قابلیت در آیفون‌ها خوب طراحی شده که حتی یک سری از شرکت‌های اندرویدی هم از آن الگوبرداری می‌کنند.

آیفون‌ها بی‌نقص نیستند

با تمام آنچه که گفته شد، باز هم آیفون‌ها گوشی‌های کاملی نیستند. حتی سری آیفون ۱۳ که در واقع جدیدترین پرچم‌داران شرکت آمریکایی به حساب می‌آیند، یک سری باگ و مشکل نرم‌افزاری دارند که از جمله این موارد می‌توان به باز نشدن قفل صفحه (گاهی اوقات)، عدم پایداری رفرش‌ریت نمایشگر در یک سری از اپلیکیشن‌های شخص ثالث، متوقف شدن پخش موسیقی بعد از قفل صفحه، باگ صدای صفحه کلید که خیلی هم معروف است (صدای ناشی از تایپ کردن ناگهان افزایش پیدا می‌کند) و… که البته اپل به صورت مرتب با ارائه‌ی آپدیت‌هایی توانست بسیاری از آن‌ها را برطرف کند. از نمایشگر همیشه روشن هم در این گوشی‌ها پشتیبانی نمی‌شود؛ یک قابلیت ساده که اصلا نمی‌دانیم چرا اپل علاقه‌ای به آن ندارد.

چرا شرکت‌های اندرویدی کاربران را موش آزمایشگاهی خود می‌بینند؟

A story of rushed Android phones: How Apple's iPhone is winning in (slow) innovation

اما از آن طرف اگر بخواهیم ببینیم، وجود این مشکلات در گوشی‌های اندرویدی خیلی چیز جدیدی نیست و کاربران دیگر به آن‌ها عادت کرده‌اند. مثلا به شخصه از زمانی که گوشی گلکسی S20 فن ادیشن من به اندروید ۱۲ و بعد از آن رابط One UI 4.1 آپدیت شد تاکنون، در فهرست مخاطبین، حروف الفبا را هنگام جست‌و‌جو برای نام آن‌ها نمی‌بینم و به جای آن‌ها نقطه وجود دارد. مشکلی که به نظر می‌رسد سامسونگ حتی نمی‌داند وجود دارد.

مشکل اصلی اینجاست که شرکت‌های اندرویدی انقدر در عرضه‌ی قابلیت‌های جدید عجله می‌کنند که گاهی اوقات تصور می‌کنیم کاربران وسیله‌ای برای تست قابلیت‌های نوآورانه‌ی این شرکت‌ها هستند. مثلا موتورولا، سامسونگ، گوگل، مایکروسافت و… شرکت‌هایی هستند که گاهی اوقات گویا فکر نمی‌کنند چه چیزی دارد عرضه می‌شود، آن‌ها فقط می‌خواهند یک محصول را با قابلیتی دهن‌پر کن عرضه کنند. اما اپل آنقدر صبر می‌کند و منتظر می‌ماند تا مطمئن شود اگر یک قابلیت جدید را درون گوشی‌هایش قرار دهد، آن قابلیت بهترین تجربه را در اختیار کاربران قرار خواهد داد.

برای مثال رویداد شب گذشته‌ی اپل را اگر دیده باشید، احتمالا می‌دانید در رابطه با چه چیزی صحبت می‌کنیم. اپل در iOS 16 قابلیت‌هایی را آورده و در رابطه با آن‌ها طوری بزرگ‌نمایی کرده که در مراسم رونمایی از گوشی‌های اندرویدی، اصلا توجهی به آن‌ها نمی‌شود. اگر از کاربران گوشی‌های اندرویدی باشید، باید بگوییم شخصی‌سازی صفحه‌ی قفل اکنون به آیفون‌ها اضافه شده، شاید خنده‌دار به نظر برسد که این چه قابلیت جدیدی است؟ اما باید بگوییم اپل آنقدر آن را جذاب و کاربردی طراحی کرده که از کار با آن لذت خواهید برد.

گلکسی S22 اولترا؛ انتظاری که در عکاسی و فیلم‌برداری داشتیم برآورده نشد

گلکسی‌ S22‌ ‌اولترا

اندرویدی‌ها همیشه می‌خواهند اول باشند. اصلا هم مهم نیست آیا یک قابلیت جدید اصلا کیفیت کافی را دارد یا خیر. برای مثال گلکسی S22 اولترا. انتظار داشتیم سامسونگ اندکی این گوشی را در مقایسه با نسل قبل در زمینه‌ی عکاسی و فیلم‌برداری بهتر کند. اما این اتفاق نه تنها رخ نداد بلکه در برخی از بررسی‌ها گلکسی S21 اولترا بهتر از این گوشی ظاهر شد. یکی از دلایل این موضوع هم این است که سامسونگ ناگهان تصمیم گرفت زوم ۱۰ برابری اپتیکال را به گوشی پرچم‌دارش اضافه کند.

همین کار باعث شد الان دو نسل است که هیچ نوآوری در این زمینه ندارد. آیا بهتر نبود مثلا در ابتدا زوم ۲٫۵ و ۵ برابری را به مدل اولترا اضافه می‌کرد و هر سال این میزان را اندکی ارتقا می‌داد؟ درست مثل کاری که اپل انجام می‌دهد. اپل حتی به خود زحمت نداده یک دوربین تله‌فوتو با زوم ۵ برابری به گوشی‌هایش اضافه کند آن هم بعد از گذشت این همه سال. حالا سامسونگ ناگهان زوم ۱۰ برابری را به پرچم‌دارانش اضافه می‌کند و دیگر هیچ نوآوری برایش نمی‌ماند که توجه کاربران را جلب کند.

البته کیفیت زوم در این گوشی بهبود داشته (نه میزان آن) ولی مثلا تصاویر بیش از حد اشباع شده هستند و غیرواقعی به نظر می‌رسد. حتی آیفون ۱۳ پرو مکس هم که گاهی اوقات تصاویر را اشباع‌شده ثبت می‌کند باز هم از گلکسی S22 اولترا وضعیت بهتری دارد. در این بین شاید بتوان روی پیکسل ۶ پرو حساب کرد که تصاویر بسیار طبیعی و واقعی ثبت می‌کند. دو سال منتظر ماندیم که گلکسی S22 اولترا تا این اندازه پیشرفت داشته باشد؟

گوگل پیکسل ۶؛ ناامیدکننده‌ترین رونمایی بزرگ گوگل

پیکسل ۶ و ۶ پرو شاید در زمینه‌ی عکاسی عملکردی عالی داشته باشند، اما از لحاظ نرم‌افزاری آنقدر باگ دارند که اصلا نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد. باگ‌ها آنقدر زیاد هستند که اصلا نمی‌توان آن‌ها را نام برد. این در حالی است که گوگل خواست اندروید ۱۲ بهترین و جذاب‌ترین سیستم‌عاملش باشد. به جای اینکه به تدریج آن را آپدیت کند، تصمیم گرفت یک‌جا همه چیز را به آن اضافه کند. در نتیجه در ابتدا کاربران شاید به وجد بیایند از این همه تغییرات ظاهری و نرم‌افزاری اما در نهایت با یک باگ طرف هستیم که قابلیت‌های سیستم‌عامل را هم در خود دارد.

گوگل از زمانی که سری پیکسل ۶ را عرضه کرده تاکنون فقط به دنبال یافتن مشکلات و آپدیت کردن آن‌هاست. متأسفانه در انجام این کار هم سرعت بالایی ندارد. گویا اصلا اهمیتی به گوشی‌های خود نمی‌دهد و فقط خواسته یک محصول را راهی بازار کند. دیگر برایش مهم نیست این گوشی ایراد نرم‌افزاری دارد یا خیر. جالب است بدانید سرعت انتشار آپدیت‌های سامسونگ که یک شرکت شخص ثالث به حساب می‌آید در بهبود مشکلات اندروید از خود گوگل بیشتر است. حال تصور کنید اوضاع چقدر برای گوگل بد پیش می‌رود.

مثلا مشکل اثرانگشت سری پیکسل ۶ بعد از چهار یا پنج آپدیت برطرف شد، مشکل روشنایی خودکار چند هفته پیش آن هم نه به صورت کامل برطرف شد در حالی که بیش از ۵ ماه است که از عرضه‌ی نماینده‌های گوگل می‌گذرد.

گلکسی S20 اولترا؛ فوکوس خودکار ضعیف و ناامیدکننده

Latest update to some extent fixes Galaxy S20 Ultra autofocus issues

برگشتیم به سامسونگ و این‌بار گلکسی S20 اولترا. نخستین پرچم‌دار سامسونگ که با دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی راهی بازار شد. اما این دوربین در زمینه‌ی فوکوس خودکار فوق‌العاده ضعیف بود. اصلا می‌شد گفت فوکوس خودکار در آن وجود نداشت. سامسونگ با ارائه‌ی آپدیت‌های متعدد تلاش کرد این مشکل را برطرف کند اما هیچوقت به طور کامل حل نشد.

انقدر مشکل گلکسی S20 اولترای ۱۴۰۰ دلاری جدی بود که سامسونگ تصمیم گرفت با عرضه‌ی گلکسی نوت ۲۰ اولترا و تجهیزش به فوکوس خودکار لیزری آن را حل کند. این گوشی در بخش دوربین یک سری قابلیت‌های ضعیف‌تری از گلکسی S20 اولترا داشت اما فوکوس خودکار آن بهتر بود. اما به صورت کلی هم می‌شد به دوربین این گوشی بیشتر اعتماد کرد.

سامسونگ تلاش کرد با یک دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی همه را غافلگیر کند اما تجربه‌ی نخست بسیار ضعیف بود. حال سه سال گذشته و ما پیشرفت چشمگیری در این زمینه نمی‌بینیم. اما اپل هر سال با اضافه کردن یک قابلیت کوچک نه از لحاظ تئوری بلکه در عمل، کاربرانش را شگفت‌زده می‌کند و ثابت می‌کند که قابلیت اضافه شده واقعا کاربرد دارد.

مایکروسافت Duo

Microsoft Surface Duo leaked specs reveal 3460mAh battery and possibly no NFC

مایکروسافت باید گوشی هوشمند را کنار بگذارد اما نمی‌دانیم چه اصراری است که می‌خواهد هرطور شده پول زیادش را از یک راهی بر باد بدهد. شرکت آمریکایی نه تنها اصولش را نمی‌داند بلکه وقتی راه حل هم جلوی رویش قرار بگیرد، درس نمی‌گیرد. از ویندوز فون که شکست بزرگی برای شرکت بود تا الان که سرفیس Duo را به عنوان گوشی تاشوی مایکروسافت شاهد هستیم، هیچ کدام نتوانستند نظر مثبت کاربران را جلب کنند. طوری که حتی در خبری خواندیم بیل گیتس هم از گلکسی زد فولد ۳ استفاده می‌کند.

سرفیس Duo به معنای واقعی کلمه زشت است، حواشی زیادی دارد و اصلا هم از لحاظ قابلیت نرم‌افزاری نیاز کاربران را برطرف نمی‌کند. دوربین آن ضعیف است، عملکرد سخت‌افزاری‌اش اصلا قابل مقایسه با بهترین‌های بازار نیست و بسیاری موارد دیگر. جالب‌تر اینکه اصلا مایکروسافت علاقه‌‌ای هم به بهبود اوضاع ندارد و اصلا برایش مهم نیست عملکرد ناپایدار این گوشی باید زمانی درست شود.

تنها چیزی که مایکروسافت خواسته این بوده که با عرضه‌ی یک گوشی با دو نمایشگر، کاربران را به وجد بیاورد. پرسش اینجاست که آیا اپل نمی‌تواند این کار را انجام دهد؟ پس چرا تاکنون این کار را نکرده؟

گلکسی فولد؛ سامسونگ باید بابت این گوشی عذرخواهی می‌کرد

اپل

باز هم سامسونگ و باز هم یک عجله‌ی دیگر که دردسر ساز شد. در سال ۲۰۱۹ و در حالی که هنوز هیچ شرکتی فکرش را هم نمی‌کرد بتوان نمایشگر گوشی را خم کرد، سامسونگ از گوشی تاشوی خود رونمایی کرد. آن هم نه با ظاهری قدیمی بلکه محصولی که نمایشگر شیشه‌ای آن قابلیت تاشوندگی داشت.

گلکسی فولد نخستین گوشی هوشمند بازار با قابلیت تاشوندگی بود و سامسونگ آنقدر برای تبدیل شدن به بهترین شرکت سازنده‌ی گوشی‌های تاشو عجله داشت که حتی فرصت نکرد در توضیحات مربوط به گوشی بنویسد روکش روی نمایشگر را جدا نکنید. سامسونگ از لحاظ نوآوری رقبا را پشت سر گذاشت اما هر کسی که ۲۰۰۰ دلار برای گلکسی فولد پرداخت کرد در نهایت متوجه شد که چه اشتباهی مرتکب شده است.

گلکسی فولد اوریجینال بیشتر شبیه به یک محصول آزمایشی بود که سامسونگ برای تست، آن را راهی بازار کرد. نمایشگر ثانویه‌ی کوچک، چین‌خوردگی شدید وسط نمایشگر، لولای ضعیف بدون هیچگونه لایه‌ی محافظتی جهت بیرون نگه داشتن گرد و غبار از داخل گوشی و بسیاری مشکلات دیگر. وقتی هم که متوجه شد نقاط ضعف آن چیست، تلاش کرد نسل دوم و سوم را بهتر و بهتر کند.

مدیرعامل سامسونگ بابت این گوشی از همه عذرخواهی و اعتراف کرد که در عرضه‌ی این محصول عجله کرده‌اند. جالب است بدانید هنوز مشکلات گلکسی فولد حل نشده است. بدتر اینکه گلکسی زد فولد ۴ که قرار است تابستان امسال عرضه شود، طبق خبرها و شایعات، هیچ تفاوت معناداری با گلکسی زد فولد ۳ نخواهد داشت. چرا؟ چون سامسونگ هرچه در چنته داشت در گلکسی زد فولد ۳ بکار برد. حالا چیز خاصی نمانده که بخواهد برای زد فولد ۴ باقی بگذارد و روی آن مانور دهد.

دوربین زیر نمایشگر در ZTE Axon 20 و گلکسی زد فولد ۳

اپل

یکی دیگر از قابلیت‌هایی که شرکت‌های اندرویدی در بکارگیری آن عجله کردند، دوربین زیر نمایشگر بوده و به نظر می‌رسد هنوز هم شاهد ضعف‌هایی در این بخش باشیم. این اتفاق نخستین بار با ZTE و در گوشی Axon 20 رخ داد اما عملکرد آن آنقدر بد بود که اصلا نمی‌شد تصویری باکیفیت ثبت کرد.

سامسونگ در زد فولد ۳ هم از یک دوربین زیر نمایشگر تاشونده استفاده کرد که آن هم عملکرد ضعیفی دارد. شیائومی هم در گوشی می میکس از این فناوری استفاده کرد اما در پاسخ به ضعفی که داشت گفت که قرار نیست با این دوربین، تصاویر سلفی ثبت کرد یا تماس تصویری گرفت!

چرا شرکت‌های اندرویدی تا این اندازه عجله می‌کنند؟

برخلاف اپل که در دنیای خود یکه‌تازی می‌کنند، شرکت‌های اندرویدی اگر بخواهند موفق شوند باید به صورت یک‌دست، به تدریج عمل کنند. البته چون تعداد آن‌ها زیاد است شاید این کار سخت باشد اما حداقل اگر قرار است عجله کنند، از پایداری محصولات‌شان مطمئن باشند. درست مثل هواوی. بسیاری از فناوری‌های فوق‌العاده‌ای که در گوشی‌های امروزی می‌بینیم، نتیجه‌ی کار و تلاش هواوی است. اما هواوی آنقدر خوب این قابلیت‌ها را طراحی می‌کرد که جای هیچ بحثی را باقی نمی‌گذاشت. همین هم باعث شد که این شرکت در مقطعی حتی بتواند سامسونگ را هم کنار بزند.

متأسفانه این موضوع را نمی‌توان در رابطه با سایر گوشی‌های اندرویدی گفت. حداقل الان که این شرکت‌ها حتی نمی‌توانند مصرف پردازنده‌هایشان را کنترل کنند تا به شدت داغ نشوند.

چرا اپل تا این اندازه موفق است؟

اپل

اپل شرکت بسیار محبوبی است اما به همان اندازه، محتاط و محافظه‌کارانه عمل می‌کند. چون هیچ گوشی دیگری هم نیست که با آن رقابت کند، شرکت آمریکایی در دنیای خود آزاد است. کاربران وقتی به اکوسیستم اپل وارد می‌شوند، می‌دانند هرچه که نیاز دارند در اینجا مهیا است. اما رفتن به سراغ اندروید شاید خیلی برایشان منطقی نباشد. مثلا گوشی شیائومی را می‌خرید اما تبلت خوبی در بازار وجود ندارد، مجبور هستید یک تبلت از برند دیگر بخرید. ساعت هوشمند شیائومی کیفیت لازم را ندارد مجبور می‌شوید آن را از برند دیگری خریداری کنید. به صورت کلی همه چیز در اکوسیستم اپل با بالاترین کیفیت ممکن وجود دارد تا شما از دنیای بیرون بی‌نیاز شوید.

در دنیای اندروید همه چیز فرق دارد. نتایج یک تحقیق نشان داده کاربران گوشی‌های اندرویدی، باگ‌های نرم‌افزاری و مشکلات سخت‌افزاری را بیشتر از کاربران اپل تحمل می‌کنند. برخی از آن‌ها حتی برای گوشی‌های میان‌رده هزینه می‌کنند و در نهایت به این نتیجه می‌رسند که اگر یک گوشی عملکرد ضعیفی در بخش‌های مختلف دارد، کاملا طبیعی است و باید با آن ساخت!

از طرفی اگر یک گوشی اندرویدی مشکل داشته باشد، در شبکه‌های اجتماعی مختلف خیلی به آن توجهی نمی‌شود. اما وقتی به اپل می‌رسیم اصلا اینطور نیست. مثلا چقدر خم شدن آیفون ۶ سر و صدا به پا کرد؟ هنوز هم شاید بسیاری از شما این موضوع را به خاطر داشته باشید. اما آیا می‌دانید وان‌پلاس ۱۰ پرو هم به سادگی خم می‌شود؟ همین موضوع سبب می‌شود اپل بسیار محتاط باشد و قابلیت‌ها را بعد از شاید چند سال مزه مزه کردن، راهی گوشی‌هایش کند. اما وقتی این کار را انجام می‌دهد، آنقدر این قابلیت‌ها خوب هستند که نمی‌توان از آن‌ها گذشت.

برای مثال نمایشگر ۱۲۰ هرتزی. این قابلیت زود به پرچم‌دارهای اپل نیامد اما وقتی آمد شرکت آمریکایی به قدری خوب آن را بهینه کرد که آیفون ۱۳ پرو مکس حتی در حالت ۱۲۰ هرتزی هم بهترین عملکرد را در زمینه‌ی نگه‌داری شارژ دارد.

از طرفی دیگر، شاید باور نکنید اما آیفون ۱۴ هم قرار نیست از این فناوری بهره ببرد اما گوشی‌های اقتصادی اندرویدی هم آن را دارند. در حالی که اصلا برای گوشی‌های اقتصادی هیچ رویدادی برگزار نمی‌شود، اپل در رویداد خود می‌ایستد و بدون اشاره کردن به رفرش‌ریت آیفون ۱۴، پرفروش‌ترین گوشی سال بعد را معرفی می‌کند. می‌گویید نه؟ منتظر بمانید و ببینید. البته شاید اپل این گوشی را به نمایشگری ۹۰ هرتزی مجهز کند ولی در اصل قضیه هیچ تفاوتی ایجاد نمی‌شود.

اپل

بنابراین به نظر می‌رسد هر کاربری که اکوسیستم اپل را انتخاب می‌کند، به دنبال آرامش می‌گردد و می‌خواهد هرچه که گوشی‌اش ارائه می‌دهد را در بهترین شرایط ممکن داشته باشد. آن‌ها نمی‌خواهند همیشه با باگ‌های مختلف سر و کله بزنند، قابلیت‌های جدید به گوشی‌شان اضافه شود اما نتوانند آنطور که باید از آن بهره ببرند و…

البته باید بگوییم اپل هم یک سری ضعف‌هایی دارد. مثلا نمایشگر همیشه روشن اصلا قابلیتی نیست که شرکت آمریکایی بخواهد آن را آزمون و خطا کند. حذف ناچ هم همینطور، اما اپل ۵ سال کاربرانش را از داشتن نمایشگری تمام صفحه محروم کرد. حالا منتظر بمانید و تماشا کنید در رویداد معرفی از سری آیفون ۱۴، چه تعریف و تمجیدی از آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس به خاطر استفاده از نمایشگر حفره‌ای می‌شود!

پایداری کلید موفقیت است

همانطور که گفته شد، شرکت‌های اندرویدی باید اندکی روی پایداری عملکرد تمرکز کنند و دست از سر اضافه کردن قابلیت‌های عجیب و غریب بردارند. این قابلیت‌ها بدون پایداری بدرد کسی نمی‌خورند و فقط آزاردهنده می‌شوند. اپل شاید در ارائه‌ی قابلیت‌های خوب، کند باشد، اما می‌دانیم با اضافه شدن آن‌ها به گوشی‌هایش می‌توانیم بهترین تجربه را داشته باشیم.

خطاب‌مان به شرکت‌های اندرویدی است؛ گلکسی فولد یا محصولی با دوربین زیر نمایشگر نمی‌خواهیم، آن را تا سال ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ به تعویق بیندازید اما حداقل مطمئن شوید وقتی به دست مشتری می‌رسد، ارزش داشته باشد.

منبع: PhoneArena

راهنمای خرید آیفون


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۳ دیدگاه
  1. مهدی

    درسته که اپل خوبی های زیادی داره ولی هیچ شرکتی به پای هواوی نمیرسه اگه تحریم نمیشد الان اپل زیرمجموعه هواوی بود
    لعنتی نه داغ میکرد نه باگ داشت نه هنگ میکرد نه گرون بود نه اونقدام افت عملکرد
    اپل الان فقط واشه بچه سوسولاس که فقط بکن ما با کلاسیم

  2. Kami

    من با اکثر نکات مطرح شده در این متن زاویه دارم، اما آنچه نهایتا وادارم کرد کامنت بزارم، خوندن این بخش بود که”اندرویدی‌ها میگن باید با اشکالات ساخت”! یادتون باشه که “باید ساخت” جمله‌ایست که کاربران اپل روی تنشون خالکوبی کردن و نسبت دادنش به اندرویدی‌ها بی‌انصافی محضه! این کاربران اندروید هستند که براحتی میتونن شرکت سازنده کوشیشون رو عوض کنن و حتی اگر مشکلشون اونقدر جدی نباشه که برند عوض کنن، توی خود سیستم اندروید اونقدر آزادی عمل دارند که اون بخشی که باهاش مشکل دارن (از لانچر گرفته تا اپ پیام کوتاه) رو تغییر بدن یا غیر فعال کنن و فقط تو اپله که اگه از چیزی خوشتون نیاد باید بسازین…! تا بحث بی‌انصافیه، اینم اضافه کنم که من این حق رو به شما نمیدم که با اتکا به ضعف های فرم‌فکتور های نوظهور و دیوایس های میانرده، اندروید رو بکوبید و به ایفون امتیاز بدید. کاری ندارم که بخشی رو به انتقاد از دوربین زیر صفحه زد فولد ۳ پرداختید درحالی که این گوشی یک دوربین سلفی بی‌نقص در سمت دیگرش داره که سلفی ها باید با اون ثبت بشه و دوربین زیر صفحه بمنظور ایجاد یک تجربه تمام صفحه حین انجام امور و ویدئو کال اونجا تعبیه شده، شما باید یک مقایسه متناظر و منطقی انجام بدید.
    درست نیست که بگیم سامسونگ با عرضه تکنولوژی های جدید که بعضا ایرادهایی هم دارند، در حق کاربران جفا میکنه. چون اولا هر تکنولوژی بالاخره یجایی از فاز بِتا خارج میشه و باید در جامعه وسیع کاربری تست بشه تا به بلوغ برسه. دوما بجای انتقاد ما باید از سامسونگ ممنون باشیم که همیشه برای آزمایش فناوری های جدید، روی سرمایه و اعتبارش ریسک میکنه و دنیای فناوری رو گسترش میده و حتی اگر ایراداتی هم داشته باشه، با توجه به اینکه ایفون حتی نزدیک اون فناوری هم نشده، لذا شما میتونید براحتی فرض کنید اصلا اون امکان تو گوشی نیست و در سطح عایفون ازش استفاده کنید و یادتون هم باشه اگه به اپل بود الان تو همون دوران گوشی های ۴ اینچی گیر کرده بودیم و داشتیم دنبال یه راهی میگشتیم برا هم موزیک بفرستیم!! یادتون نره تکنولوژی های جا افتاده، علاوه پایدارتر بودن، ارزونتر هم هستند و انگار کسی دوست نداره این بعد ماجرا رو هم ببینه.
    امروز که این متن رو مینویسم، بیش از یک ماهه که کاربر اس ۲۲ الترا هستم و با جرات تمام بهتون تضمین میدم این گوشی حتی با وجود تازه بودنش، کاملا پایدار و قدرتمنده و ایفون در برابرش فقط یه شوخیه!
    کل دنیای اپل برای من خلاصه میشه تو اون روزی که دیدم دوستم وسط کار با کامپیوتر اپلیش ماوسشو چپه کرد و زدش به کابل! پرسیدم این چرا اینجوری شارژ میشه، از توی کشو یه ماوس دیگه درآورد و گفت: چون مجبورشی دوتا بخری!! از اون روز سالها میگذره و اخیرا نسل جدید این ماوس هم با همین معضل رونمایی شده.
    هرکس بتونه این فلسفه رو برای من توضیح بده، قطعا میتونه در مورد اون ناچ زشت و واپس‌گرا و اینهمه تاخیر در عرضه امکانات جدید هم توضیح بده…

    پ.ن؛ اون فهرست الفبا باگ نیست و دیزاین جدیدش اینجوریه، باید دسستو رو لیست نگه داری تا حروفش بیاد. بعدشم تو که نویسنده تکنولوژی ای چرا گوشیت اونه اصلا \:

    1. سلام دوست عزیز. منطقیه صحبت‌هاتون اما ظاهرا اپل تونسته با همین روند، خیلی بهتر از شرکت‌های اندرویدی نظر مثبت کاربرارو جلب کنه. منظور از با مشکل ساختن هم به گوشی‌های رده‌پایین اشاره داره که باعث شده یک سری از کاربران تجربه رو تعمیم بدن. مثلا به شخصه دیدم که یکی گوشی اندرویدی ۴۰۰ دلاری داره و وقتی گوشیش بعد یک سال هنگ میکنه با حسرت به آیفون X نگاه میکنه که ۴ سال از عمرش می‌گذره اما هنوز سریعه و دیگه فکر نمی‌کنه اگه یگ پرچم‌دار اندرویدی بخره نیمی از مشکلاتش حل می‌شه. این ذهنیت‌ها باعث میشه اپل خیلی خوب با تبلیغاتش بتونه موفق باشه حتی با همین سیاستی که داره و اگه متن رو کامل خونده باشید، بارها از طرف خودم اشاره کردم که اپل خوب بلده بزرگ‌نمایی کنه درباره‌ی چیزی که سال‌هاست تو اندروید وجود داشته (متن رو کامل بخونید).

      در رابطه با اون فهرست الفبا هم باید بگم که وقتی قراره نقطه بیاد، خیلی بهتره که به جاش حروف باشه. اگه چیزی نمیومد و وقتی دستمون می‌رفت اون سمت حروف ظاهر می‌شد، کمی منطقی‌تر بود.

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X