۲۷ فیلم ران هاوارد از بدترین تا بهترین
ران هاوارد یکی از شناختهشدهترین کارگردانهای دنیاست که مهارتی مثالزدنی در روایت داستانهای هیجانانگیز و درگیرکننده دارد، اما همهی فیلمهایی که ساخته موفق و پرفروش و دیدنی از آب در نیامدهاند. هاوارد کارگردانی است که خودش را محدود به یک ژانر نکرده و کارنامهی متنوع و جذابی دارد. او فیلمهایی در ژانر کمدی،درام، تریلر، وسترن ساخته و حتی یکی از اسپینآفهای جنگ ستارگان را هم کارگردانی کرده است. دو اسکار به دست آورده و معمولا موفق میشود نقشآفرینیهای حیرتانگیزی از بازیگرها بگیرد. با این حال تعدادی از فیلمهایش معمولی و کممایه از آب در آمدهاند و نتوانستهاند در قد و قوارهی اعتبار خودش و ستارههایش ظاهر شوند.
ران هاوارد در ابتدا بازیگر بود و از کودکی عادت داشت مقابل دوربین بیاید. او در فیلمهایی مثل «سفر» (The Journey) محصول سال ۱۹۵۹ و «مرد موسیقی» (The Music Man) محصول سال ۱۹۶۲ بازی کرد. دخترش بریس دالاس هاوارد هم حالا یکی از ستارههای سینماست و او را میتوانید در فیلمهای «دنیای ژوراسیک» (Jurassic World) ببینید. ران هاوارد معمولا فیلمهایی میسازد که بین مردم دیده میشوند و حسابی سر زبانها میافتند، حتی اگر خیلی محبوب و تحسینشده نباشند. تعدادی از فیلمهای او به حدی خوب و درجهیک و تماشایی ساخته شدهاند که همیشه از بهترینهای ژانر خودشان شناخته میشوند و در یاد و خاطرهی سینمادوستان بسیاری ثبت شدهاند.
۲۷. معضل (The Dilemma)
- محصول: ۲۰۱۱
- باکسآفیس: ۷۰ میلیون دلار
- بازیگران: وینس وان، جنیفر کانلی، کوین جیمز، وینونا رایدر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۴%
هاوارد با این فیلم کمدی که داستانی دربارهی رفاقت داشت، سعی کرد خودش را در ساختن کمدی رمانتیکی به سبک کارهای جاد آپاتو محک بزند ولی آنچنان موفق نبود. وینس وان نقش یک طراح ماشین را بازی میکند که با یک مسئلهی اخلاقی مواجه است؛ اینکه به بهترین دوست و شریک تجاری خود کوین جیمز بگوید که همسرش وینونا رایدر رابطهی نامشروع دارد یا نه. معضل از همه لحاظ فیلم متوسطالحالی است که به لطف ستارههای جذابش ارزش تماشا دارد.
اما همانطور که از جایگاهش در این فهرست پیداست، معضل از بدترین فیلمهای ران هاوارد به حساب میآید و اکثرا از آن بهعنوان فیلمی فراموششدنی یاد میکنند. معضل به هیچ وجه شبیه فیلمی از ران هاوارد نیست و هیچکدام از ویژگیهای او را ندارد. ستارههای فیلم تمام تلاش خودشان را کردهاند تا موقعیتهای آن را نجات دهند و قابل تحملش کنند، اما با توجه به فیلمنامهای که عملا چیزی برای عرضه ندارد، کار زیادی از دستشان بر نمیآید.
۲۶. دوزخ (Inferno)
- محصول: ۲۰۱۶
- باکسآفیس: ۲۲۰ میلیون دلار
- بازیگران: تام هنکس، فلسیتی جونز، عرفان خان
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۳%
آخرین اقتباسی که ران هاوارد از کتابهای دن براون ساخت که احتمالا بدترینشان هم بود. او بار دیگر با تام هنکس همکاری کرد و سراغ معماهایی باستانی با مضمون مذهبی رفت.
دوزخ در بین فیلمهایی که ران هاوارد با اقتباس از رمانهای دن براون ساخت، بدترین است و انگار هیچکدام از بخشهایش با هم چفت نمیشود. شروع جذابی دارد ولی نمیتواند پایههای معمایش را منطقی و درست بچیند و هر چه بیشتر جلو میرود، دستش بیشتر پیش تماشاچی رو میشود. هاوارد قصد داشت این قسمت از ماجراجوییهای رابرت لنگدان را به شکل یک اکشن تریلر نفسگیر در بیاورد، اما فیلم ریتم مناسب این دست آثار را ندارد و مخاطب را گیج و خسته میکند.
۲۵. در قلب دریا (In the Heart of the Sea)
- محصول: ۲۰۱۵
- باکسآفیس: ۹۴ میلیون دلار
- بازیگران: کریس همسورث، تام هالند، کیلیان مورفی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۳%
هاوارد در این فیلم سراغ داستانی ماجراجویی و پر افت و خیز رفت که در پهنهی دریا میگذشت و بازتعریف قصهی معروف موبی دیک بود. در قلب دریا با وجود ترکیب بازیگران کنجکاویبرانگیزش (از کریس همسورث گرفته تا کیلین مورفی و تام هالند) نتوانست عملکرد خوبی در گیشه داشته باشد، و در بین منتقدان هم آنچنان محبوب نشد.
ران هاوارد معمولا ریتم را خوب میشناسد و میتواند ضرباهنگ صحنههایش را جوری حفظ کند تا تماشاگر خسته نشود و با انرژی داستانش را دنبال کند. اما در اینجا نتوانسته این تعادل را برقرار کند. فیلم بیش از حد طولانی به نظر میرسد و خیلی جاها کسالتبار است و برای همین مخاطب را خسته میکند. تماشاگران منتظر یک فیلم حماسی و پر جنبوجوش بودند، اما در عوض با اثری کمجان طرف شدند که با وجود ستارههای محبوبش هم نمیتوانست توجه بیننده را به خودش جلب کند.
۲۴. سرقت عظیم خودرو (Grand Theft Auto)
- محصول: ۱۹۷۷
- باکسآفیس: ۱۵ میلیون دلار
- بازیگران: ران هاوارد، ننسی موگان، رنس هاوارد
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۳٪
هاوارد با فرصت طلبی از شهرتی که در تلویزیون با برنامهی «روزهای شاد» (Happy Days) بدست آورده بود، با کمک تهیه کننده افسانهای یعنی راجر کورمن (که به ساخت فیلمهای کمبودجه معروف بود) اولین تجربهی خود را پشت دوربین برای کارگردانی و نویسندگی و جلوی دوربین برای بازیگری در این فیلم تعقیب و گریز ماشینی که مربوط به یک زوج عاشق جوان است، بدست آورد. بدلکاریها دیدنی و جذاب از آب در آمدهاند، اما طرح داستان ضعیف و شخصیتها بیش از حد سفید هستند. سود هنگفتی که این فرصتطلبی و کنجکاوی برای هاوارد به ثمر آورد او را مجاب کرد که کارگردانی سینما را ادامه دهد.
سرقت عظیم خودرو لزوما فیلم بدی نیست، اما فیلم خوبی هم به حساب نمیآید، بهویژه وقتی آن را با دیگر فیلمهای هاوارد مقایسه کنیم. تماشای این فیلم برای بررسی کارنامهی ران هاوارد تجربهی جالبی خواهد بود، اما در کل اثری فراموششدنی است که ویژگیهای یک فیلم ماندگار را ندارد.
۲۳. راز داوینچی (The Da Vinci Code)
- محصول: ۲۰۰۶
- باکسافیس: ۶۷۰ میلیون دلار
- بازیگران: تام هنکس، آدری تاوتو، پائول بتانی، این مککلین
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۶%
ران هاوارد به معنای واقعی کلمه یک کارگردان کاربلد و حرفهای است. فرقی نمیکند سراغ چه ژانری برود و چه قصهای را تحویلش بدهید، او همیشه تمام انرژی خودش را میگذارد و فیلمی سرپا و جذاب میسازد که با دیدنش حس میکنید کارگردانی باانگیزه پشت دوربین بوده. نکتهی مهم هاوارد همین است، او وقتی سراغ فیلمنامه و پروژهای میرود واقعا تمام عشق و علاقهاش را صرفش میکند.
راز داوینچی یکی از مشهورترین فیلمهای ران هاوارد است که جنجال زیادی پیرامون خودش داشت. کتاب منبع اقتباسش به قلم دن براون، به خاطر سوژهی بحثبرانگیزش دربارهی عیسی مسیح و مطرح کردن این ادعا که پیامبر مسیحیان همسر و فرزندی داشته، حسابی سر و صدا به پا کرد و عدهای متعصب خشکمغز مثل همیشه داد و هوارشان بلند شد و حتی در جاهایی مراسم سوزاندن کتاب را برگزار کردند.
اما فارغ از تمام این جنجالها، فیلمی که ران هاوارد بر اساس کتاب دن براون ساخت، اساسا یک فیلم معمایی/تریلر مهیج است که لحظه به لحظه جذابتر میشود و مخاطب را به دنبال خودش میکشاند. ما به همراه رابرت لنگدان (با بازی تام هنکس، که مدل موی واقعا عجیبی هم دارد) بخشهای گوناگون معمایی باستانی را حل میکنیم و از برملا شدن اسرار مگو لذت میبریم.
نقدها اکثراً منفی بودند، اما هاوارد وقتی که فیلم نزدیک به یک میلیارد دلار فروخت با یک لبخند جواب منتقدان را داد چون به خوبی میدانست چطور مخاطبان را جذب فیلمش کند. ناگفته نماند که موسیقی مسحورکنندهی هانس زیمر هم در موفقیت تجاری فیلم بیتأثیر نبود. زیمر هم دقیقا مثل ران هاوارد است، در هر پروژهای میرود تمام عشق و علاقهاش را صرف میکند و قطعاتی میسازد که با شنیدنشان جادو میشویم. در همین راز داوینچی، از همان اولین دقیقهی شروع فیلم و وقتی هنوز لوگوی استودیوهای سازنده نمایش داده میشود، موسیقی هانس زیمر کاری با ما میکند که تمام امتیازها و نقدهای منفی را فراموش کنیم و به تماشای فیلمی سرگرمکننده بنشینیم.
۲۲. چگونه گرینچ کریسمس را دزدید (How the Grinch Stole Christmas)
- محصول: ۲۰۰۰
- باکسآفیس: ۱۲۳ میلیون دلار
- بازیگران: جیم کری، تیلور مامسن، کریستین بارانسکی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۴۹٪
یک اقتباس پرشور و رنگارنگ از یک داستان کودکانهی کلاسیک بسیار دوست داشتنی به نام «چگونه گرینچ کریسمس را دزدید!» (How the Grinch Stole Christmas!) اثر دکتر سیوسس (Doctor Seuss)، که در آن جیم کری با گریمی بسیار سنگین نقش یک موجود سبزرنگ بیشفعال را بازی میکند که به قدری از تفریحات جمعی بیزار است که سعی میکند جشن کریسمس را خراب کند. استعداد ذاتی هاوارد برای ساختن سرگرمیهای نوید بخش و مناسب خانواده باعث شد که این فیلم دومین فیلم پرفروش تاریخ در تعطیلات کریسمس شود. فیلم برندهی اسکار بهترین گریم و طراحی چهره شد، اما در بین تماشاگران دودستگی عمیقی ایجاد کرد.
داستان تقریبا مو به مو همان چیزی است که در کتاب دکتر سوس خواندهایم، و بیشتر شوخیها و موقعیتهای کمدیش خوب اجرا شده. اما سبک خاص و عجیب جیم کری در به تصویر کشیدن این شخصیت معروف داستان کودکان، به شکلی است که شاید برای همه جالب نباشد.
۲۱. گانگ هو (Gung Ho)
- محصول: ۱۹۸۶
- باکسآفیس: ۳۷ میلیون دلار
- بازیگران: جد واتانابی، مایکل کیتون، سب شیمنو
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۴ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۳٪
«گونگ هو» یک فیلم کمدی دربارهی روابط صنعتی ژاپن و آمریکا در دورهی ریاست جمهوری ریگان بود، اما شوخیها و موقعیتهای کمدیش زیادی محتاطانه جلو میرفت و برای همین نمیتوانست خیلی مخاطب را به خنده بیندازد یا در خاطرهی او بماند.
مایکل کیتون نقش یک کارگر سابق کارخانه خودروسازی در شهر کوچک پنسیلوانیا را بازی میکند که یک شرکت بزرگ ژاپنی را متقاعد میکند تا کارخانه خودروسازی محلیاش را مجدداً باز کند. اما این بازگشایی باعث میشود مایکل کیتون و همکارانش با مشکلات تمامنشدنی تولید و درگیریهای فرهنگی مواجه شوند.
گانگ هو فیلم بدی نیست، ولی حالا بهشدت کهنه به نظر میرسد و نمیتواند با تماشاگر امروزی ارتباط برقرار کند.
۲۰. گمشده (The Missing)
- محصول: ۲۰۰۳
- باکسآفیس: ۳۸ میلیون دلار
- بازیگران: تامی لی جونز، کیت بلانشت، ایوان ریچل وود
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۵ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۸٪
در این وسترن پر ابهت و پر هیجان هاوارد، ارجاعات و اشارههای آگاهانه و آشکاری از فیلم پرچمدار کلاسیک «جویندگان» (The Searchers) جان فورد دیده میشود. کیت بلانشت و تامی لی جونز در نقش پدر و دختری ظاهر شدهاند که مدتهاست ارتباطی با هم ندارند، ولی باید برای پیدا کردن قانون شکنانی که دختر بلانشت را ربودهاند، با هم کنار بیایند
با وجود توجه چشمگیر به جزئیات، از جمله گفتن دیالوگ به گویش اصیل آپاچی، کارگردانی هاوارد به شکلی است که تمام هیجان داستان را از بین میبرد و آنگونه که باید روی مخاطب اثر حسی نمیگذارد. مشکلات فیلمنامه و روند روایت و ریتم صحنهها به حدی است که از دست بازیگرهای بزرگی چون تامی لی جونز و کیت بلانشت هم کاری بر نمیآید و نمیتوانند فیلم را نجات دهند.
۱۹. مرثیهی هیلبیلی (Hillbilly Elegy)
- محصول: ۲۰۲۰
- باکسآفیس: ۳۸ میلیون دلار
- بازیگران: ایمی آدامز، گلن کلوز، هیلی بنت
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۵%
مرثیهی هیلبیلی در اسکار نامزد دو رشته شد، یکی بهترین چهرهپردازی و دیگری بهترین بازیگر نقش مکمل زن (که هشتمین نامزدی گلن کلوز به حساب میآمد). اما مخاطبها نتوانستند با فیلم ارتباط بگیرند و جالب اینجاست که یکی از عوامل اصلی این عدم ارتباط، همین نقشآفرینیهای فیلم بود. به نظر خیلیها، بازیگران در این فیلم اغراقشده بازی میکنند و همین باعث شده تا فضای مرثیهی هیلبیلی باورپذیر به نظر نرسد.
۱۸. فرشتهها و شیاطین (Angels & Demons)
- محصول: ۲۰۰۹
- باکسآفیس: ۴۸۶ میلیون دلار
- بازیگران: تام هنکس، آیلت زولر، ایوان مککوگر
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۵.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۲۴%
دنبالهی اجتناب ناپذیر «راز داوینچی» بر اساس رمان دیگری از دن براون که دوباره هاوارد را در کنار تام هنکس( که این بار حداقل اجازه داشت موهایش را کوتاه کند!) قرار داد. اگر بخواهیم منصفانه نظر دهیم، «فرشتهها و شیاطین» فیلم بهتری از راز داوینچی است و شیوههایش برای جذب مخاطب بهتر و مؤثرتر جواب داده. ریتم سرحالتری دارد و داستانش با جنبوجوش بیشتری پیش میرود.
اما متأسفانه فرشتهها و شیاطین هم از همان مشکل راز داوینچی رنج میبرد: توضیحات زیاد. زمان زیادی از فیلم صرف توضیحات طولانی و گاهی خستهکنندهی تام هنکس دربارهی سوژهها و مسائل گوناگون شده و همین ریتم داستان را میاندازد.
۱۷. خونبها (Ransom)
- محصول: ۱۹۹۶
- باکسآفیس: ۳۰۹ میلیون دلار
- بازیگران: مل گیبسون، رنه روسو، لیلی تیلور، گری سینیس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵٪
این تریلر انتقامجویی ارزشمند و دیدنی هاوارد، مدتها پیش از آنکه فیلمهایی مثل «ربودهشده» (Taken) سراغ داستانهایی ملتهب دربارهی گروگانگیری بروند، یک آدمربایی منحصربهفرد و جذاب به تماشاگرانش نشان داد.
در «خونبها» مل گیبسون نقش یک سرمایهدار قاطع نیویورکی را بازی میکند که حاضر نمیشود به کسانی که پسرش را دزدیدهاند، باج بدهد و دست به اقدامی جسورانه و پرریسک میزند: او مقابل آنتن زندهی تلویزیون، پول هنگفت خونبها و باج را بهعنوان جایزه تعیین میکند، جایزهای برای هر کسی که آدمرباها را پیدا کنند و تحویل او بدهند.
خونبها بازسازی فیلمی به همین نام ساختهی سال ۱۹۵۶ بود. این فیلم شباهت زیادی به دیگر آثار ران هاوارد ندارد، اما با مهارت و خبرگی خاص خود او ساخته شده و تماشاگر را تا انتها دنبال خودش میکشد. اگر از فیلمهای دلهرهآور دههی ۹۰ میلادی خوشتان میآید، حتما خونبها را ببینید.
۱۶. دور و دورتر (Far and Away)
- محصول: ۱۹۹۲
- باکسآفیس: ۱۳۷.۸ میلیون دلار
- بازیگران: تام کروز، نیکول کیدمن، توماس گیبسون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۰٪
دور و دورتر یک ماجراجویی عاشقانه با بازی تام کروز و نیکول کیدمن است که خیلیها شاید اسمش را نشنیده باشند. ران هاوارد در کنار داستان عاشقانهی فیلم، موقعیتهای بامزهای هم به ماجراهایش اضافه کرده و تصاویر چشمنوازی گرفته که قطعا ارزش تماشا دارند.
کروز و کیدمن در این فیلم نقش دو مهاجر ایرلندی را بازی میکنند و با وجود اینکه در آن زمان خیلیها از لهجهی آنها انتقاد کردند، ولی شیمی و رابطهی بینشان خوب در آمده و در کنار اینها موسیقی و تصاویر فیلم هم باعث شده تا نقصهایش را نادیده بگیریم.
۱۵. شیفت شب (Night Shift)
- محصول: ۱۹۸۲
- باکسآفیس: ۲۱ میلیون دلار
- بازیگران: مایکل کیتون، هنری وینکلر، شلی لانگ
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۶ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۲٪
هاوارد در اولین سرمایه گذاری مشترک خود با شریک تجاری بلندمدتش، برایان گریزر تهیه کننده، فیلمنامهای از همکار سابق خود در برنامهی «روزهای شاد» (Happy Days)، یعنی هنری وینکلر، را کارگردانی کرد. یک کمدی سیاه زیرک اما کمی مبهم و در جاهایی زیادی تند و تیز که داستان دو کارآفرین را روایت میکند که در سردخانهای کار میکنند و تصمیم میگیرند در آنجا به صورت پارهوقت به دلالی محبت مشغول شوند. سرآغاز همکاریهای متعدد هاوارد و مایکل کیتون در آینده، همین فیلم بود.
شیفت شب از اولین فیلمهای ران هاوارد است و موقعیتهای کمدی و شوخیهایش مثل آثار بعدی او نیست، ولی با این حال هنوز هم فیلم جالب و بامزهای است.
۱۴. روزنامه (The Paper)
- محصول: ۱۹۹۴
- باکسآفیس: ۴۸ میلیون دلار
- بازیگران: مایکل کیتون، رندی کوآید، ماریسا تومی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۸٪
این درام با روایتی سریع که در یک اتاق خبر جنون آمیز یک روزنامه نیویورکی اتفاق میافتد، اجراهای بسیار خوبی از مایکل کیتون، گلن کلوز، رابرت دووال، ماریسا تومی دارد. لحن فیلم نسبت به کارهای دیگر هاوارد گزندهتر است، به ویژه در داستان فرعیای که در آن روزنامهنگار ساکتی که برای کیتون کار میکند، تحت فشار قرار میگیرد تا دو سیاهپوست را که به اشتباه به قتل متهم شدهاند معرفی کند، در حالی که خودش هم میداند آنها بیگناه هستند.
روزنامه فیلمی معمولی است و هیچ چیز جدیدی به ژانر خودش اضافه نمیکند و ران هاوارد هم سعی کرده در آن مطابق با فرمولهای امتحانپسداده پیش برود.
۱۳. شبکهی اد (EdTV)
- محصول: ۱۹۹۹
- باکسآفیس: ۳۵ میلیون دلار
- بازیگران: جنا الفمن، متیو مککانهی، وودی هرلسون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۶۴٪
هاوارد با این فیلم کمدی کمتر تند و تیز که خیلی سمت مسائل جدی نمیرفت، سعی کرد برنامههای تلویزیونی را به سخره بگیرد و نقدی داشته باشد بر این جریانها. البته هاوارد بدشانسی آورد و فیلمش همزمان با «نمایش ترومن» (The Truman Show) اکران شد. نمایش ترومن سوژهی نسبتا مشابهی داشت و در آن مردی معمولی را میدیدیم که زندگی روزمرهاش سوژهی یک برنامهی تلویزیونی بود و بدون اینکه بداند برای میلیونها تماشاچی نقش بازی میکرد، اما از هر نظر فیلم بهتری بود. متیو مک کانهی، وودی هارلسون، لیز هرلی و الن دی جنرس در این فیلم هاوارد به ایفای نقش پرداختند.
۱۲. سولو: داستانی از جنگ ستارگان (Solo: A Star Wars Story)
- محصول: ۲۰۱۸
- باکسآفیس: ۳۹۳ میلیون دلار
- بازیگران: الدن ارنریچ، امیلیا کلارک، وودی هارلسون
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۰٪
شاید سولو: داستانی از جنگ ستارگان به خودی خود فیلم بدی نباشد، اما به هر حال یک فیلم در مجموعهی عظیم جنگ ستارگان بود و هواداران بیشمارش توقعات زیادی از آن داشتند، توقعاتی که تقریبا هیچکدامشان برآورده نشد و خیلیها را خشمگین کرد. البته هواداران جنگ ستارگان بعد از سهگانهی اصلی، بهندرت از فیلم دیگری در فرنچایز خوششان میآید.
هاوارد پیش از این هم با لوکاسفیلم کار کرده بود و برای همین انتظارها از او به طور طبیعی بالاتر بود. با همهی اینها، سولو فیلم قابل قبولی است که اگر آن را بهعنوان یک فیلم فضایی مستقل از جنگ ستارگان نگاه کنید، لذت بیشتری خواهید برد.
۱۱. بازافروختگی(Backdraft)
- محصول: ۱۹۹۱
- باکسآفیس: ۱۵۲ میلیون دلار
- بازیگران: ویلیام بالدوین، کرت راسل، رابرت دنیرو
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۵٪
فیلم در مورد اعمال قهرمانانهی دو برادر است که هردو در شیکاگو آتشنشان هستند و با یکدیگر خصومتی شخصی هم دارند. کرت راسل و ویلیام بالدوین در نقش دو برادر آتشنشان رقیب که زندگی عاشقانهی پیچیدهای دارند ظاهر شدهاند.
ران هاوارد موقعیتهای مهیج و دلهرهآور هیجانانگیز و جذابی برای این فیلم طراحی و اجرا کرده که مخاطب را لبهی صندلی خودش نگه میدارد و تجربهای فراموشنشدنی برایش رقم میزند.
۱۰. بیتلز: هشت روز هفته (The Beatles: Eight Days a Week)
- محصول: ۲۰۱۶
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶٪
معمولا این مستند را در فهرست فیلمهای ران هاوارد نمیآورند چون مستقیم برای تلویزیون ساخته شده. با این حال، شیفتگی و علاقهی شدید هاوارد به گروه بیتلز باعث شده تا این مستند یک اثر تماشایی و سرحال باشد و از دیدنش لذت ببریم.
این مستند دربارهی تور کنسرتهای بیتلز طی سالهای ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۶ است و در آن از تصاویر آرشیوی و مصاحبهها و همچنین فیلمهایی از خود کنسرتها استفاده شده و به خاطر همین ریتم جذاب و پرکششی دارد و حتی اگر از هواداران بیتلز نباشید، از دیدنش لذت خواهید برد.
۹. پدر و مادری (Parenthood)
- محصول: ۱۹۸۹
- باکسآفیس: ۱۲۶ میلیون دلار
- بازیگران: استیو مارتین، دیانا ویست، وآکین فینیکس، کیانو ریوز
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱٪
پدر مادری که تا حدی با الهام از تجربیات زندگی واقعی هاوارد و همکاران همیشگی او، برایان گریزرِ تهیه کننده و لوول گانز و بابالو مندل فیلمنامهنویس ساخته شده، پروژهای کاملا شخصی برای او به حساب میآید.
این کمدی گرم و صمیمی که داستانش بین چهار نسل از یک خانواده بزرگ در فلوریدا اتفاق میافتد، ترکیب بازیگران فوقالعادهای از جمله استیو مارتین، کیانو ریوز، واکین فینیکس، مری استینبرگن و دایان ویست دارد و دیدن نامهایشان کنار هم، تماشاگران را حسابی هیجانزده میکند. دو سریال تلویزیونی هم در ادامهی این فیلم ساخته شد که خیلی سر و صدا نکرد.
پدر مادری همیشه بهعنوان یکی از ۱۰ فیلم برتر ران هاوارد شناخته میشود و محبوبیت زیادی هم دارد. ساخت این فیلم ریسک بزرگی برای هاوارد به حساب میآمد، ولی او بار دیگر به همه ثابت کرد که مهارتی مثالزدنی در کارگردانی فیلمهای درام با مایههای کمدی دارد.
۸. پیله (Cocoon)
- محصول: ۱۹۸۵
- باکسآفیس: ۸۵ میلیون دلار
- بازیگران: دان آمچه، ولیفورد بریملی، هوم کرونین، استیو گانبرگ
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۷٪
افسانهی علمی تخیلی لطیف هاوارد به گروهی از بازنشستگان فلوریدا میپردازد که آدم فضاییهایی مهربان، فرصتی دوباره برای جوانی به آنها پیشنهاد میدهند. دان آمچه، بازیگر کهنهکار هالیوود، که با گروهی از بازیگران قدیمی از جمله جسیکا تندی، مورین استپلتون و هیوم کرونین همبازی شده، به خاطر این فیلم برندهی جایزه اسکار شد. «پیله» حس و حال فیلمهای علمی-تخیلی دهه ۸۰ اسپیلبرگ را زنده میکند و همان جنس لطافت و صمیمیت را درون داستانش جای داده.
پیله یکی از لذتبخشترین فیلمهای ران هاوارد است که نقشآفرینیهای بینظیری دارد و هنوز هم بعد چهار دهه، مخاطب را تحت تأثیر قرار میدهد و برای همین از دیدنش پشیمان نخواهید شد.
۷. شلپ شلوپ (Splash)
- محصول: ۱۹۸۴
- باکسآفیس: ۷۰ میلیون دلار
- بازیگران: تام هنکس، دریل هناه، جان کندی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۶.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۱٪
یک موفقیت مشترک زودهنگام برای هاوارد و ستاره آینده او در آپولو ۱۳، یعنی تام هنکس. «شلپ شلوپ» یک افسانه عاشقانه درباره مردی نیویورکی و مجرد (تام هنکس) است که عاشق یک پری دریایی (داریل هانا) میشود. این فیلم دو بازیگر خود را به فهرست درجه یکها سوق داد و تسلط هاوارد بر ساختن فیلمهای سانتیمانتال پوپولیستی را به نمایش گذاشت، چرا که در باکس آفیس غوغا کرد.
۶. بید (Willow)
- محصول: ۱۹۸۸
- باکسآفیس: ۱۳۸ میلیون دلار
- بازیگران: واویک دیویس، والکیلمر، ران هاوارد
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۳ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۵۲٪
جورج لوکاس مدتها قبل از جنگ ستارگان این ماجراجویی فانتزی به سبک «هابیت» (The Hobbit) را به وجود آورده بود و بیش از یک دهه در انتظار بود تا فناوریهای جلوههای ویژهی کامپیوتری به جایی برسد که ساختن آن ممکن شود. در «بید»، وارویک دیویس نقش یک ضدقهرمان غیر قابل تحمل را بازی میکند که باید از یک شاهزاده خانم در برابر ملکهای شرور محافظت کند. هاوارد سعی کرده با این فیلم یک داستان فانتزی مثل تمام داستانهای فانتزی معمول خلق کند و با عناصری مثل شمشیر و جادو بازی کند، اما در بطن ماجرا مشخص است که فکر و ایدهی جرج لوکاس پشت کار بوده.
۵. شتاب(Rush)
- محصول: ۲۰۱۳
- باکسآفیس: ۹۸ میلیون دلار
- بازیگران: دنیل برول، کریس همسورث، الیویا وایلد
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۱ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۹٪
شتاب درامی پرهیجان و زندگینامهای دربارهی دو رانندهی ماشینهای مسابقهای است که در آن ران هاوارد بار دیگر با پیتر مورگان همکاری کرد. «شتاب» پیست مسابقهی اتوموبیلرانی را سریع و خشمگین نمایش میدهد و یکی از سرخطهای خبری جذاب اواسط دههی ۱۹۷۰ را بازآفرینی میکند. این فیلم رقابت عشق و نفرت بین قهرمانان مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک، جیمز هانت (کریس همسورث) و نیکی لاودا (دانیل برول) را به تصویر میکشد.
۴. مرد سیندرلایی (Cinderella Man)
- محصول: ۲۰۰۵
- باکسآفیس: ۱۰۸ میلیون دلار
- بازیگران: راسل کرو، رنه زلوگر، پائول گیاماتی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۸۰%
ران هاوارد چهار سال پس از ساختن «یک ذهن زیبا» (A Beautiful Mind)، دوباره با راسل کرو همکاری کرد تا بار دیگر یک درام زندگینامهای جذاب دربارهی شخصیتی واقعی بسازند. راسل کرو در این فیلم نقش جیمز برادوک را بازی میکرد، بوکسور ایرلندی-آمریکایی که در دورهی رکود اقتصادی بزرگ آمریکا وضعیت نابسامانی را از سر میگذراند و تمام تلاشش را میکرد تا از پس مخارج زندگی خانوادهاش بر بیاید.
مرد سیندرلایی شاید بهترین و مهمترین درام ورزشی تاریخ سینما نباشد، اما یکی از بهترین فیلمهای ران هاوارد به حساب میآید که هستهی احساسی قدرتمندی دارد و با تماشایش حسابی درگیر شخصیت جیمز برادوک و تقلاها و مشکلاتش میشوید. خیلیها معتقدند نقشآفرینی راسل کرو در این فیلم شایستهی اسکار بوده و انصافا هم بیراه نمیگویند. راسل کرو با هنرمندی تمام موفق شده شخصیتی همدلیبرانگیز خلق کند که برایمان مهم میشود و عمیقا دوستش داریم.
۳. ذهن زیبا (A Beautiful Mind)
- محصول: ۲۰۰۱
- باکسآفیس: ۳۱۷ میلیون دلار
- بازیگران: راسل کرو، جنیفر کانلی، پاول بتانی
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۸.۲ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۷۴٪
راسل کرو در این فیلم نقش جان فوربس نش جونیور ریاضیدان دانشگاه پرینستون را بازی میکند، کسی که بر اسکیزوفرنی پارانوئیدی غلبه کرد و برنده جایزه نوبل شد. ذهن زیبا احتمالا محبوبترین و موفقترین فیلم ران هاوارد است. اثری بهغایت خوشساخت، جذاب و خیرهکننده که در آن راسل کرو و جنیفر کانلی نقشآفرینیهای حیرتانگیزی را به نمایش گذاشتهاند.
ذهن زیبا نامزد ۸ جایزهی اسکار شد و از بین آنها توانست اسکار بهترین فیلم، بهترین بازیگر نقش مکمل زن (جنیفر کانلی)، بهترین کارگردانی و بهترین فیلمنامهی اقتباسی را به دست آورد.
ذهن زیبا فیلمی بهشدت درگیرکننده و دوستداشتنی است که هرگز از یاد و خاطرهمان بیرون نمیرود و هر از گاهی یادش میافتیم. همه چیزش انگار درست کنار هم چیده شده. از راسل کرو و جنیفر کانلی که گرما و صمیمیت رابطهی عاشقانهشان موتور محرکهی داستان است گرفته تا موسیقی متن شنیدنی و مسحورکنندهی جیمز هورنر.
۲. فراست/نیکسون (Frost/Nixon)
- محصول: ۲۰۰۸
- باکسآفیس: ۲۷ میلیون دلار
- بازیگران: فران لانگلا، مایکل شیین، سم راکول
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۳٪
ران هاوارد این فیلمش را با اقتباس از نمایشنامهی پیتر مورگان -که جوایز زیادی برده بود – ساخت و مصاحبههای معروف بین دیوید فراست مجری تلویزیون و ریچارد نیکسون، رئیس جمهور سابق رسوا شدهی آمریکا را بازآفرینی کرد. فرانک لانگلا و مایکل شین هر دو اجراهای قدرتمندی را در این فیلم ارائه میدهند. فراست/نیکسون منتقدان را به تحسین وا داشت و نقد و نظرهای مثبت بسیاری گرفت، اما در گیشه چندان موفقیتآمیز عمل نکرد.
۱. آپولو ۱۳(Apollo 13)
- محصول: ۱۹۹۵
- باکسآفیس: ۳۵۵ میلیون دلار
- بازیگران: تام هنکس، بیل پنکستون،کوین بیکن، اد هریس
- امتیاز کاربران IMDb به فیلم: .۶۷ از ۱۰
- امتیاز راتن تومیتوز: ۹۶٪
هاوارد با بازسازی یک ماموریت پرتنش مربوط به سفر به ماه در سال ۱۹۷۰ که تقریباً با تراژدی خاتمه یافت، تعادل خوبی بین تصاویر چشم نواز، مسائل مهندسی و تکنیکی و همچنین ادای احترامی به دانش آمریکاییها برقرار میکند. آپولو ۱۳ نامزد ۹ جایزهی اسکار شد که از بین آنها توانست دو اسکار برای بهترین تدوین و بهترین صداگذاری به دست آورد.
آپولو ۱۳ داستانی درگیرکننده و نفسگیر دارد و قهرمان همدلیبرانگیزش به شکلی تصویر شده که برایش نگران شویم و تکتک دقایق فیلم را با هیجانی تمامنشدنی دنبال کنیم.
منبع: ScreenRant