۱۰ فیلم عاشقانه برتر به کارگردانی زنان که باید تماشا کنید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۲ دقیقه
فیلم عاشقانه

همه‌ی سینمادوستان عاشق تماشای یک رمانتیک-کمدی سرپا و خوش‌ساخت هستند؛ پدیده‌ای که در مواقعی بسیار نایاب و نادر می‌شود! گاهی اوقات شاهد فیلم‌هایی هستیم که رگه‌های عاشقانه و شوخ‌طبعانه‌شان محصول نگاه و جهان‌بینی زنان نیست. از این رو وقتی یک فیلم عاشقانه زندگی و روابط عاطفی زنان را از دریچه‌ی نگاه یک مرد -در جایگاه فیلمساز- به‌تصویر می‌کشد، خروجی کار با چاشنی‌ای که یک کارگردان یا نویسنده‌ی زن می‌تواند به همان فیلم بدهد کاملا متفاوت است. وقتی رمانتیک-کمدی یا اصطلاحا رام-کام‌ها توسط فیلمسازان زن ساخته می‌شوند، به‌مرور زمان و پس از گذر سال‌ها در جایگاه آثار کلاسیک و یا حتی کالت قرار می‌گیرند؛ زیرا زمانی که کارگردانان زن فضایی برای خلق درونیات و به‌تصویر کشیدن احساسات همجنس‌های خود پیدا می‌کنند، عموما قرار است با آثار ماندگار و قابل توجهی مواجه شویم که انگار فقط زنان از پس‌‌ ساخت‌شان برمی‌آیند!

کمدی-رمانتیک‌ها و یا یک فیلم عاشقانه که قرار است احساسات و عواطف تماشاگرش را غلیظ کند، می‌تواند هر زوج سینمادوست و حتی افراد مختلف را تحت تاثیر قرار دهد و آن‌ها را برای ساعت‌ها درون جادوی هنر هفتم نگه دارد. فرقی نمی‌کند عاشق رام-کام‌های پرشور و جذاب باشید یا دل‌تان بخواهد به‌تماشای یک فیلم عاشقانه بنشیند، این ۱۰ فیلم قطعا باید در فهرست فیلم‌های‌ ندیده‌تان حضور داشته باشند؛ زیرا تعدادی از مهم‌ترین کارگردانان زن تاریخ سینما آن‌ها را ساخته‌اند و به همین دلیل زنانگی با تمام پیچیدگی‌ها و فراز و نشیب‌هایش در تمام‌شان جاری‌ست.

۱۰- زنان کوچک (Little Women)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: گرتا گرویگ
  • بازیگران: سرشه رونان، اما واتسون، فلورنس پیو، مریل استریپ، تیموتی شالامی و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۱۹
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۷.۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

فیلم درخشان و تحسین‌شده‌ی گرتا گرویگ ما را به قرن نوزدهم می‌برد. جایی که پس از جنگ داخلی آمریکا، خواهران مارس که مگ، جو، بث و امی نام دارند، در حال گذران زندگی‌شان هستند و ما در مقام تماشاگر، زیست و رشد و درونیات این چهار خواهر را می‌بینیم. خواهرانی که در طول روایت فیلم، هرکدام با موقعیت‌های مختلف و سرنوشت‌سازی روبه‌رو می‌شوند؛ موقعیت‌هایی که علاوه‌بر شکل‌دهی به شخصیت آن‌ها، تعیین‌کننده‌ی مسیر زندگی‌شان نیز هستند. به‌عنوان مثال، جو با بازی سرشه رونان از شور و شوق ادبی برخوردار است و دوست دارد نویسنده شود. از آنطرف امی با نقش‌آفرینی فلورنس پیو آرزوی تحقق رویاهایش را در سر می‌پروراند. در واقع پیوند شگفت‌انگیز و عمیقی که میان خواهران مارس وجود دارد، یکی از اصلی‌ترین دلایل جذابیت فیلم و حس سرشار زنانگی آن است.

این فیلم که هفتمین اقتباس از رمان «زنان کوچک» خانم لوییزا می الکات به‌شمار می‌رود، با نوع نگاه و جهان‌بینی گرتا گرویگ در مقام کارگردان و فیلمنامه‌نویس در جایگاه یک فیلم عاشقانه و طنازانه‌ی خوش‌ساخت و مدرن قرار می‌گیرد که به اعتقاد خیلی‌ها از نسخه‌های قبلی خود هم جلوتر است. گرویگ با تمرکز بر خواهران مارس به‌عنوان زنان جوانِ مستقل با کوله‌باری از رویاها و آرزوها، ما را در سفری پر فراز و نشیب با آن‌ها همراه می‌کند و به منبع اقتباس خود نیز وفادار باقی می‌ماند. اگر تابحال به‌سراغ فیلم عاشقانه و موفق گرتا گرویگ نرفته‌اید، خودتان را برای یک جهان منحصربه‌فرد و زنانه آماده کنید؛ جهانی پرشور و رماتیک مملو از آمال و عواطف و انسانیت، در بستر قصه‌ای کلاسیک.

 کتاب زنان کوچک اثر لوییزا می آلکوت نشر افق

۹- گالری قلب‌های شکسته (The Broken Hearts Gallery)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: ناتالی کرینسکی
  • بازیگران: جرالدین ویسواناتان، دیکر مونتگومری، مولی گوردون و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۲۰
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۶.۳ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۰ از ۱۰۰

فیلم «گالری قلب‌های شکسته» یک رام-کام جذاب و سرزنده است که حول محور لوسی، دستیار یک گالری هنری می‌چرخد. لوسی ۲۰ سال سن دارد و در نیویورک زندگی می‌کند و به‌دلیل وضعیت تراژیک روابط عاطفی‌اش، هم‌اکنون با بحران‌های روحی دست به گریبان است. هنگامی که به‌شکلی تصادفی با نیک آشنا می‌شود، مسیر زندگی‌‌اش به‌سمت دیگری می‌رود و حالا دختر شکست‌خورده‌ی قصه سعی می‌کند رو به جلو گام بردارد و از گذشته فاصله بگیرد.

او پس از تلاش‌های پیاپی، سرانجام نیک را قانع می‌کند تا مکانی را در محیط هتل‌اش در اختیار لوسی بگذارد تا بتواند گالری رویایی‌اش را احداث کند؛ یک گالری برای افرادی که نمی‌توانند گذشته‌ و روابط عاشقانه‌ی قبلی خود را از یاد ببرند. این فیلم عاشقانه اولین فیلم بند ناتالی کرینسکی است که چیزهای بیشتری به‌جز شوخ‌طبعی و روابط عاطفی تینیجری دارد. کرینسکی با عمق دادن به کاراکتر لوسی، او را در جایگاه دختر جوانی قرار می‌دهد که علاوه‌بر شکنندگی و ظرایف درونی، نماینده‌ی نسلی‌ست که در دل روابط مدرن زیست می‌کنند؛ با تمام تلخی‌ها و شیرینی‌ها و آشفتگی‌هایش. اگر به‌دنبال یک فیلم عاشقانه و سرگرم‌کننده می‌گردید، «گالری قلب‌های شکسته» را از دست ندهید.

۸- پرتره‌ی بانویی در آتش (Portrait of A Lady On Fire)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: سلین سیاما
  • بازیگران: نوئمی مرلان، آدل انل و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۱۹
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۸.۱ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۷ از ۱۰۰

یک شاهکار سینمایی! «پرتره‌ی بانویی در آتش» سفری‌ست عاشقانه در دل تاریخ، آمیخته با هنر و عواطف و زیبایی. در فرانسه‌ی قرن هجدهم، زن جوانی به‌نام ماریان ماموریت پیدا می‌کند تا پرتره‌ی دختری به‌نام الوئیز را بکشد. الوئیز قرار است با یک اشراف‌زاده‌ی بورژوآ ازدواج کند اما تمایلی به این کار ندارد. از این رو ماریان علاوه‌بر اینکه وظیفه دارد پرتره‌ی وی را بکشد، به‌مرور روزهایش را با الوئیز می‌گذراند و رفته رفته بیشتر به او نزدیک می‌شود.

فیلم عاشقانه و چشم‌نواز سلین سیاما به‌سان نقاشی‌های کلاسیک می‌ماند و لجظه به لحظه‌اش سرشار است از درونیات و احساسات زنانه که با روایتی گیرا و تراژیک درهم می‌آمیزد. اگر جزو سینه‌فیل‌ها یا خوره‌های سینما باشید، احتمالا پس از دیدن این فیلم، نزدیکی‌هایی -هرچند اندک- میان «پرتره‌ی بانویی در آتش» با تعدادی از ساخته‌های اینگمار برگمان نظیر «پرسونا» و «فریادها و نجواها» پیدا خواهید کرد؛ از حیث پررنگ بودن جهان‌های زنانه و عمق شخصیت‌ها.

۷- بحث کافیه (Enough Said)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: نیکول هلونسفر
  • بازیگران: جولیا لوئی-درایفوس، جیمز گاندولفینی، تونی کولت، کاترین کینر و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۱۳
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

در فیلم عاشقانه و کمدی «بحث کافیه» جولیا لوئی-دریفوس در نقش ایوا، یک ماساژور مطلقه بازی می‌کند که مادر یک دختر نوجوان است. همه‌چیز در ظاهر عادی و نرمال به‌نظر می‌رسد، اما زمانی که دختر ایوا پا به دانشگاه می‌گذارد مادرش بیش از پیش تنهایی را احساس می‌کند. ایوا در یک مهمانی با مرد مهربان و بامزه‌ای به‌نام آلبرت با بازی جیمز گاندولفینی آشنا می‌شود که این آشنایی آغازگر رابطه‌ی میان آن‌هاست. در همین حین، ایوا با با شاعری به‌نام ماریان که در واقع همسر سابق آلبرت است آشنا می‌شود و در این میان، یک ارتباط نسبتا پیچیده و جالب توجه و تماشایی میان این سه نفر شکل می‌گیرد.

نیکول هلونسفر به‌عنوان یک فیلمساز زن، با ساخت فیلم عاشقانه «بحث کافیه» یک کمدی رمانتیک طنازانه و جان‌دار را ساخت که با تکیه بر لحظات تلخ و شیرین‌اش، بیش از هر چیز بر روابط بزرگسالانه، تنهایی در میان‌سالی و عمق انسان‌ها متمرکز است. اگر دل‌تان می‌خواهد یک کمدی رمانتیک دوست‌داشتنی و لذت‌بخش را تماشا کنید و از طرفی طرفدار پروپاقرص آقای گاندولفینی هستید، این فیلم عاشقانه را از دست ندهید.

۶- زندگی‌های گذشته (Past Lives)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: سلین سونگ
  • بازیگران: گرتا لی، ته‌او یو، جان ماگارو و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۲۳
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۸ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۶ از ۱۰۰

نخستین فیلم سلین سونگ در مقام کارگردان و نویسنده، ماجرای دو دوست قدیمی به نام نا یونگ و هه سونگ را روایت می‌کند که از کودکی با یکدیگر دوست بوده‌اند و به هم علاقه داشتند. این علاقه با تصمیم خانواده‌ی نا یونگ مبنی بر مهاجرت به تورنتو با شکافی گسترده مواجه می‌شود و ارتباط آن‌ها از بین می‌رود. بعد از یک دهه، دوستان قدیمی در فیسبوک همدیگر را پیدا می‌کنند و علی‌رغم بعد مسافت و فاصله، از طریق تماس‌های ویدیویی به ارتباط‌شان ادامه می‌دهند. اما حالا همه‌چیز رنگ و بوی متفاوتی به خود گرفته و نا یونگ علاوه‌بر اینکه نام خود را به نورا تغییر داده، ازدواج هم کرده است. هه سونگ تصمیم می‌گیرد تا برای ملاقات دوباره‌ی دوست قدیمی خود عازم سفر شود و این اتفاق منجر به مرور خاطرات و اتفاقات عمیقی که بین این دو افتاده می‌شود.

این فیلم عاشقانه کره‌ای که به‌شدت تحسین شد، تماشاگر را به ژرفای مفاهیمی همچون عشق، سرنوشت و درهم‌تنیدگی روح انسان‌ها با یکدیگر می‌برد. در واقع محوریت اصلی نخستین فیلم سلین سونگ بر پایه‌ی مفهومی استوار است که خیلی‌ها ممکن است به آن معتقد باشند. اینکه حتی کوچک‌ترین و بی‌اهمیت‌ترین برخوردها با اشخاص مختلف، بدین معناست که ما در زندگی یا زندگی‌های قبلی‌مان، چیزهایی را با آن‌ها به اشتراک گذاشته‌ایم. این فیلم عاشقانه علاوه‌بر روایت داستان دو دوست قدیمی، تماشاگرش را به سفری عجیب و عمیق و دیدنی دعوت می‌کند.

تخته شاسی طرح سریال کره ای خواستگاری تجاری کد  1477364 سایز A4

۵- تعطیلات (The Holiday)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: نانسی مایرز
  • بازیگران: کامرون دیاز، کیت وینسلت، جود لا، جک بلک و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۰۶
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۰ از ۱۰۰

یک فیلم عاشقانه کاملا زنانه که هرچند به قدرت سایر فیلم‌های حاضر در این فهرست نیست و بیشتر به‌عنوان یک فیلم کریسمسی شناخته می‌شود، اما داستان جالب و کاراکترهای به‌یادماندنی‌ای دارد. دو زن به نام‌های آیریس و آماندا با بازی کیت وینسلت و کامرون دیاز که چندهزار مایل با هم فاصله دارند و یکی‌شان در لس‌آنجلس است و دیگری در لندن زندگی می‌کند، به‌صورت اتفاقی در تعطیلات کریسمس همدیگر را پیدا می‌کنند. آیریس و آماندا هردو در بحران‌های عاطفی هستند و در گذشته مورد خیانت قرار گرفته‌اند. حالا نزدیکی این دو به یکدیگر، داستان شورانگیز و جذابی را به‌وجود می‌آورد که زنان آن را به‌خوبی درک می‌کنند.

فیلم عاشقانه و کمدی «تعطیلات» بر خلاف نامزدی‌های متعددش، مورد توجه منتقدان قرار نگرفت اما در طول زمان به یک فیلم پرطرفدار تبدیل شد که دیدن‌اش هم برای عاشقان قصه‌های زنانه و هم آن‌هایی که به یافتن مکان‌های جدید و سفر علاقه دارند اما در این امر ناتوانند، می‌تواند گزینه‌ی تماشایی و جذابی باشد.

۴- عشق و بسکتبال (Love & Basketball)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: جینا پرینس- بایدوود
  • بازیگران: سنا لیثن، عمر اپس، دبی مورگان و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۰۰
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۷.۲ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۵ از ۱۰۰

این فیلم عاشقانه و کمدی در میان انبوهی از آثار مشابه خود که در اوایل قرن ۲۱ ساخته شدند تا حدودی کهجور باقی ماند و از یادها رفت. «عشق و بسکتبال» داستان مونیکا و کوئینسی را دنبال می‌کند. دو ستاره‌ی بسکتبال که از دوران خودکی به یکدیگر علاقه داشتند و دل‌شان می‌خواست وقتی بزرگ شدند به ستاره‌ی این رشته تبدیل شوند. حالا علاوه‌بر بسکتبال، رابطه‌ی عاشقانه‌ی این دو نیز به‌مرور پررنگ می‌شود و ساخته‌ی خانم بایدوود را به اثری ساده اما دلچسب و رمانتیک تبدیل می‌کند. جالب است بدانید تهیه‌کنندگی این فیلم بر عهده‌ی اسپایک لی بوده است.

این فیلم عاشقانه که نخستین ساخته‌ی جینا پرینس- بایدوود به‌شمار می‌رود، تحسین منتقدان را در پی داشت اما در گیشه موفقیت تجاری خوبی به‌دست نیاورد و با بودجه‌ی ۲۰ میلیون دلاری و فروش ۲۷ میلیون دلاری‌اش، عملا در جایگاه یک فیلم ناموفق قرار گرفت. با این حال پس از ۲۳ سال، «عشق و بسکتبال» در میان زوج‌ها و سینمادوستان طرفداران زیادی پیدا کرد و دیدن‌اش حتی پس از گذشت دو دهه، به‌هیچ‌عنوان خالی از لطف نیست.

۳- گمشده در ترجمه (Lost in Translation)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: سوفیا کوپولا
  • بازیگران: بیل مری، اسکارلت جوهانسون، جووانی ریبیسی و…
  • تاریخ اکران: ۲۰۰۳
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۷.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۹۵ از ۱۰۰

«گمشده در ترجمه» یکی از بهترین کمدی-رمانتیک‌هایی‌ست که توسط یک زن ساخته شده است؛ آن هم سوفیا کوپولا، دختر فرانسیس فورد کوپولا بزرگ. فیلمی درخشان و به‌یادماندنی که به‌شدت تحسین شد و مورد ستایش عموم منتقدان قرار گرفت. باب هریس، ستاره‌ی سابق سینما و بازیگر محوشده‌ای‌ست که به‌دنبال یافتن همسرش عازم توکیو شده است. او در این شهر غریب با دختری به‌نام شارلوت با بازی اسکارلت جوهانسون آشنا می‌شود و این شروعی‌ست بر شکل‌گیری یک دوستی و پیوند عمیق میان این دو به‌عنوان آمریکایی‌هایی که در ژاپن حضور دارند و با زبان و فرهنگ این کشور بیگانه‌اند. با اینکه فیلم کوپولا به‌طور آشکارا یک اثر عاشقانه نیست، اما لحن یک کمدی-رمانتیک دلچسب را داراست و معجونی‌ست از موسیقی و دیالوگ و توکیوی نئونی و رنگارنگ؛ با آدم‌هایی که انگار با درونیات‌شان پیش می‌روند و آنقدر به این جهان شاد تعلق ندارند.

«گمشده در ترجمه» دومین فیلم بلند سوفیا کوپولا بود اما آنقدر درخشید که جایزه‌ی اسکار بهترین فیلمنامه‌ی غیراقتباسی را برای او به ارمغان آورد. او به‌عنوان یک فیلمساز زن، به‌قدری درونیات آدم‌ها، تنهایی‌شان و بیگانگی‌ آن‌ها با زبان و فرهنگ‌های دیگر را هوشمندانه به تصویر کشیده که بعد از گذشت بیست سال، کماکان تاثیرگذار و درخشان است.

کتاب آناتومی بسکتبال اثر برایان ج. کول و راب پاناریلو انتشارات پادینا

۲- بی‌سرنخ (Clueless)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: ایمی هکرلینگ
  • بازیگران: آلیسیا سیلورستون، نیکول بیلدربک، بریتانی مورفی و…
  • تاریخ اکران: ۱۹۹۵
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۶.۹ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸۱ از ۱۰۰

فیلم عاشقانه «بی‌سرنخ» یکی از محبوب‌ترین رام-کام‌های تمام دوران‌هاست که متاسفانه نه امروزه کسی آنقدرها چیزی از کلیت‌اش می‌داند و نه حتی اطلاع دارد که توسط یک فیلمساز زن به‌نام ایمی هکرلینگ ساخته شده است؛ فیلمساز نسبتا پرکاری که حتی کارگردانی چند قسمت از مجموعه‌ی «آفیس» در کارنامه‌اش دیده می‌شود. داستان «بی‌سرنخ» به زندگی روزمره‌ی شِر، یک دختر زیبا و ثروتمند می‌پردازد و ما را در روابط او با دوستانش، رابطه‌های عاشقانه‌ و خانواده‌اش همراه می‌کند.

اصلی‌تری و ماندگارترین ویژگی این فیل عاشقانه و طنازانه، نوع نگاه کارگردان‌اش به زنان جوان و مسائل مختلف زندگی‌شان است. حالا ما اینجا با ریچ‌کید جذابی مواجه‌ایم که شیطنت‌های خاص خود را دارد و در عنفوان جوانی، تلاش می‌کند تا از همه لحاظ مورد توجه قرار گیرد و اصطلاحا «یک» باشد. اگر به فیلم‌های نوجوانانه‌ای که رگه‌های کمیک و رمانتیک دارند علاقه‌مندید، «بی‌سرنخ» می‌تواند سرگرم‌تان کند؛ زیرا علی‌رغم اینکه سال‌ها از ساخت آن می‌گذرد، اما هنوز دیدنی و دلچسب است.

۱- ایمیل داری (You’ve Got Mail)

فیلم عاشقانه

  • کارگردان: نورا افرون
  • بازیگران: تام هنکس، مگ رایان، گرگ کینر، پارکر پوزی و…
  • تاریخ اکران: ۱۹۹۸
  • امتیاز IMDB به فیلم: ۶.۷ از ۱۰
  • امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۰ از ۱۰۰

همانطور که اکثر دوست‌داران کمدی-رمانتیک‌ها می‌دانند، نورا افرون یکی از بزرگ‌ترین و اصلی‌ترین فیمسازان در این ژانر است که به اعتقاد بسیاری از منتقدان و تماشاگران، «ایمیل داری» بهترین فیلم اوست. این فیلم عاشقانه که در واقع بازسازی مدرنی از فیلم کلاسیک «مغازه‌ی گوشه‌ی خیابان» به کارگردانی ارنست لوبیچ است، ماجرای کاتلین و جو را دنبال می‌کند که به‌صورت تصادفی در یک چت روم با یکدیگر آشنا می‌شوند. کاتلین یک کتابفروش مستقل و معمولی‌ست و جو فاکس یکی از غول‌های این حوزه!

علاوه‌بر عاشقانه‌ی جذاب و دلنشینی که میان کاراکترهای اصلی شکل می‌گیرد، فیلم جریان‌ساز و محبوب خانم افرون آغازی‌ست بر روابط مدرن در سینما. حالا آدم‌ها در اینترنت با یکدیگر آشنا می‌شوند و دیگر همه‌چیز به‌شکلی خطی و تداومی در عشق‌های ناگهانی کلاسیک خلاصه نمی‌شود. اینجا شاهد زندگی زن و مرد پابه‌سن‌گذاشته‌ای هستیم که دغدغه‌ها و تردیدهای‌شان به عاشقانه‌های خالص می‌چربد. نورا افرون به‌عنوان یک کارگردان زن، نوع دیگری از جهان‌بینی زنان را به‌تصویر کشید که در نهایت با تبعاد عاطفی و عاشقانگی آمیخته می‌شود، اما رنگ و بوی مدرن‌تری دارد و با اینکه در آخرین‌ سال‌های قرن بیستم ساخته شد، اما برای مخاطب امروزی هم قابل لمس است. پس اگر تاکنون این فیلم عاشقانه و شیرین را از دست داده‌اید، بدون فوت وقت به‌سراغ‌اش بروید.

کتاب ماشین تحریر عجیب اثر تام هنکس نشر نون

منبع: MovieWeb



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X