مهم‌ترین خطرات ماسک‌های پوستی خانگی (و روش دوری از آن‌ها)

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۱۰ دقیقه

پاندمی کرونا سبک زندگی ما را به کلی دگرگون کرده است و خیلی از ما همچنان بیشتر از همیشه در خانه وقت می‌گذرانیم و احتمالا مراقبت از پوست جذاب‌تر از همیشه به نظر می‌رسد. چرا که هم وقت بیشتری داریم و هم تعداد دفعات بیشتری را جلوی آینه هستیم و پوستمان را بررسی می‌کنیم. کافی است که نوع پوست خود را به خوبی شناسایی کرده باشید. یک جست‌وجوی ساده در اینترنت لیست بلندی از میوه‌ها، ادویه‌ها و خوراکی‌هایی را به شما معرفی می‌کند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید ماسک‌های تقویت کننده‌ی پوست خود را تهیه کنید. اما شما در این مواقع، خطرات استفاده از ماسک‌های پوستی خانگی را در نظر نمی‌گیرید.

در این متن از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم آن سوی ماسک‌های خانگی را با یکدیگر بررسی کنیم؛ یعنی تاثیرات مخربی که می‌توانند بر پوست شما داشته باشند. پس با ما همراه باشید.

مشکلات استفاده از ماسک خانگی

مشکلات استفاده از ماسک خانگی

از مشکلات اصلی استفاده از ماسک‌های خانگی این است که اگر مواد اولیه را اشتباه انتخاب کنید یا خیلی سخت و سریع پیش بروید، می‌تواند نتیجه‌ی معکوس داشته باشد.

ممکن است به خوبی نوع پوست خود را شناسایی نکرده باشید

هنگامی که به دنبال درمان‌های خانگی آسان برای جوش‌های سرسیاه، جوش‌ها یا حتی پوست‌های کدر هستید، به احتمال زیاد گزینه‌های زیادی پیدا خواهید کرد. اما این را باید بدانید که هر نوع موادی برای هر پوستی مناسب نیست. دکتر Jaishree Sharad متخصص پوست حاضر در بمبئی می‌گوید که آگاهی از مواد تشکیل دهنده‌ی مناسب برای نوع پوست شما مهم است. به عنوان مثال، اگر پوست شما خشک یا پوسته پوسته است، یا اگر از داروهای ضد آکنه استفاده می‌کنید، از عصاره میوه، آب سیب‌زمینی یا گوجه‌فرنگی یا آبلیمو روی پوست استفاده نکنید. این‌ها پوست را کم آب کرده و آن را حساس‌تر می‌کنند، حتی می‌‌تواند منجر به تحریک پوست شما شود. همچنین اگر پوست چرب دارید از مصرف کرم شیر، ماست پرچرب و روغن‌های روی صورت، خودداری کنید. این مواد منافذ را بسته و باعث ایجاد جوش‌های سر سفید بیشتری می‌شوند.

به دلیل عدم آشنایی، این احتمال وجود دارد که از مواد خیلی قوی استفاده کنید

همه‌ی ما قطعاً استفاده از آب‌لیمو، سرکه‌ی سیب یا جوش‌شیرین را به عنوان یک راهکار سریع و کارآمد یا برای پوستمان امتحان کرده‌ایم یا از دیگران شنیده‌ایم. دکتر Sharad می‌گوید: «لیمو دارای pH حدود دو است، بسیار اسیدی است و می‌تواند به سد محافظ پوست آسیب برساند و PH پوست را که حدود چهار یا پنج است تغییر دهد. لیمو همچنین پوست را حساس‌تر کرده و منجر به راش و hyperpigmentation می‌شود. بهتر است از لیمو استفاده نکنید یا حتی آبلیموی رقیق را نیز برای پوست خود به کار نبرید. در رابطه با جوش‌شیرین باید گفت متاسفانه بسیار قلیایی است. نه تنها پوست را خشک می‌کند، بلکه باعث رشد انواع خاصی از باکتری‌ها شده و می‌تواند باعث عفونت پوستی شود.»

دکتر Kiran Sethi، متخصص پوست مستقر در دهلی، نیز با این عقیده موافق است که لیمو پوست را تحریک می‌کند و حتی شرایطی را ایجاد می‌کند که پوست در مقابل نور خورشید واکنش شدیدتری نیز نشان دهد. سرکه‌ی سیب کاملا اسیدی است. بنابراین باید از مصرف آن روی صورت خودداری شود. تاکنون درباره‌ی تاثیر سریع خمیر دندان برای درمان جوش صورت شنیده‌اید؟ خمیردندان اگر روی پوست مالیده شود در واقع باعث سوختگی سوزاننده می‌شود، پس زخم‌ها را ملتهب کرده و آن‌ها را تحریک می‌کند. به همین دلیل است که پس از استفاده از خمیر دندان پوستتان قرمز شده و اطراف جوش و آکنه‌ی روی پوست، تغییر رنگ می‌دهد.

اگر از داروی شیمیایی استفاده می‌کنید، هرگز نباید با درمان خانگی تداخل داشته باشد

اگر از محصولاتی استفاده می‌کنید که برای لایه‌برداری شیمیایی پوست شما از موادی مانند رتینول، AHA و BHA ترکیب شده‌اند، بکارگیری یک درمان خانگی فقط آن را تحریک می‌کند. اگر باید از یک درمان خانگی استفاده کنید، سعی کنید حداقل تا ۵ روز استفاده از درمان‌های شیمیایی را متوقف کنید. پوست شما یک حفاظ است. زمانیکه مواد زیادی را بر روی آن می‌مالید و سعی می‌کنید درمان‌های زیادی را به کار بگیرید، پس منتظر طغیان پوست خود نیز باشید.

از بهداشتی بودن مواد استفاده شده برای ماسک خانگی، مطمئن هستید؟

بیایید این قسمت را با یک مثال پیش ببریم. تصور کنید که شما می‌خواهید یک ماسک میوه درست کنید. چقدر از سالم بودن آن میوه‌ای که استفاده می‌کنید مطمئن هستید. این مورد یکی از چالشگرانه‌ترین بخش‌های ریسک استفاده از ماسک‌های پوستی خانگی است.

برای درمان آکنه از روش خانگی استفاده نکنید

خطرات استفاده از ماسک خانگی

بسیاری از ما در دوره‌ی خاصی از زندگی دچار آکنه و جوش می‌شویم. در دوره‌ی بلوغ و یا دوران پیش از قاعدگی، جوش صورت کاملا عادی است. اما چرا برای درمان آن از روش‌های خانگی بهره ببریم؟

اگر صورتتان عارضه‌ای دارد

اول از همه نوع پوست خود را شناسایی کنید. پس از آن به داروخانه مراجعه کرده و از مشاور بخواهید محصولی مناسب با پوستتان را به شما معرفی کند. دکتر بیجلانی توصیه می‌کند که هر از چند گاهی از کلیندامایسین یا روغن درخت چای استفاده کنید. البته این در صورتی است که پوست شما معمولی رو به خشک باشد. اما اگر پوستتان خشک بوده و معمولا پوسته پوسته می‌شود، پاک‌کننده یا شوینده‌ی صورت شما باید حاوی بنزوئیل پراکسید یا اسید سالیسیلیک باشد. در این مرحله به هیچ عنوان از خمیر دندان یا سیر در خانه استفاده نکنید، چرا که هر دو مورد باعث می‌شود که پوست شما دچار سوختگی شود.

دومین راهکار استفاده از اسید سالیسیلیک است. اسید سالیسیلیک یکی از محبوب‌ترین مواد مراقبت از پوست برای درمان آکنه است، زیرا از نظر شیمیایی پوست شما را لایه‌برداری کرده و از مسدود شدن منافذ پوست جلوگیری می‌کند. در درمان خانگی برخی استفاده از عصاره‌ی فندق یا آلوئه‌ورا را پیشنهاد می‌کنند. اما این دو مورد به شدت حساسیت‌زا هستند و در صورتی که از این مواد بدون مشورت با پزشک استفاده کنید، پوست ملتهب شده و حتی ممکن است مجاری تنفسی را دچار اختلال کند.

سومین موردی که باید در نظر داشته باشید این است که رقیق کردن مواد به هیچ عنوان از اختلالات آن‌ها کم نخواهد کرد. برخی معتقدند استفاده از آبلیمو برای خشک کردن آکنه و جوش راهکاری مناسب است. این در حالی ست که آبلیمو به دلیل داشتن خاصیت اسیدی بالا، لایه‌ی بیرونی پوست را از بین خواهد برد. حتی رقیق کردن آبلیمو در آب هم از خاصی اسیدی آن کم نخواهد کرد.

خطرات استفاده از ماسک‌های پوستی خانگی را با چند مورد زیر کاهش دهید

ماسک‌های خانگی

اگر علیرغم استفاده از درمان‌های اصولی، کماکان از پوست خود راضی نیستید باید در نظر داشته باشید که ابتدا باید در تغذیه‌ی خود تجدید نظر کنید. اما اگر گاهی نیازمند یک روش دم دستی و خانگی هستید بهتر است اصولی که در ادامه می‌گوییم را به ذهن بسپارید.

 از یخ برای کاهش تورم استفاده کنید

یخ جایگزین شگفت‌انگیز و ایمنی برای کمک به کاهش تورم است. اگر یک آکنه‌ی ملتهب بزرگ دردناک بر روی پوستتان نمایان شده است، مالیدن یخ برای کاهش التهاب خوب است. دکتر بیجلانی می‌گوید: «تابستان‌ها بهتر است روزی یک‌بار مقداری یخ روی صورتتان بمالید تا منافذ را به حداقل برساند.»  فقط مطمئن شوید که یخ را مستقیماً روی پوست خود قرار ندهید. آن را در یک دستمال یا حوله‌ی کاغذی بپیچید و هر بار چند ثانیه روی محل آکنه‌ی ظاهر شده بر روی پوست خود بگذارید.

قبل از ترکیب کردن مواد مطمئن شوید که به آن‌ها آلرژی ندارید

ماسک‌های میوه‌ای در میان افراد محبوبیت بسیاری دارد. اما بسیاری از میوه‌ها آلرژی‌زا هستند. به عنوان مثال، کیوی علیرغم اینکه ویتامین سی خیلی زیادی داشته و ویتامین سی یکی از عناصر اصلی شفافیت پوست است، استفاده از آن ریسک بسیار بالایی دارد. چرا که در ۸۰ درصد موارد پوست دچار التهاب شده و حتی زخم‌هایی را در سطح پوست ایجاد خواهد کرد. همچنین برخی افراد سیر را برای رویش مجدد ابروها راهکاری سریع می‌دانند. اما قرار دادن طولانی مدت سیر بر روی پوست، سوختگی شدید ایجاد خواهد کرد. در نتیجه هنگام ترکیب مواد حتما مطمئن شوید که نسبت به آن‌ها حساسیت نداشته باشید.

مورد بعدی که هیچ ربطی به درمان خانگی یا شیمیایی ندارد این است که از شستن زیاد پوست خود بپرهیزید. اگر پوست شما چرب است اشاره به این نکته ضروری است که بر خلاف تصور شما، شستن زیاد پوست چربی را کم نمی‌کند بلکه به دلیل تحریک غدد چربی، میزان چربی بیشتر هم می‌شود. پوست خشک در صورت شسته شدن زیاد، پوسته پوسته شده و تحریک می‌شود. اگر پوست مختلطی داشته باشید نیز شستن زیاد به بهبود آن کمکی نخواهد کرد. چرا که قسمت‌هایی که چرب هستند، چرب‌تر شده و قسمت‌های خشک، تحریک و دردناک می‌شوند.

اما راهکار چیست؟

برای افراد با پوست چرب پیشنهاد می‌شود حتما بعد از فعالیت‌های روزانه و قبل از خواب پوست را با یک شست‌وشو دهنده‌ی مخصوص پوست چرب بشویید و سپس آن را با یک تونر مات کننده‌ی پوست پاک کنید. آبرسان را به هیچ عنوان فراموش نکنید. اما بهتر است بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از شروع فعالیت‌های روزانه، پوست را تنها با آب بشویند و از شوینده استفاده نکنند. این کار میزان چربی پوست را کنترل می‌کند. البته قبل از استفاده از ضد آفتاب حتما با تونر سطح پوست را پاک کنید.

برای افرادی که پوست خشکی دارند، بهتر است از مواد شوینده‌ای استفاده کنند که نیاز به آب نداشته باشد. یعنی شب قبل از خواب پوست را پاک کرده و تنها صبح بعد از بیدار شدن از آب استفاده کنند. این کار میزان خشکی پوست را کاهش داده و از طرفی به دلیل پاک شدن عمیق آن، از بروز آکنه جلوگیری می‌شود.

افراد با پوست‌های مختلط بهتر است میزان چربی و خشکی بخش‌های مختلف پوست خود را تشخیص دهند و سپس با توجه به شدت خشکی و چربی پوست، اقدام به شستن پوست کنند.

آکنه‌های پوست خود را دستکاری نکنید

اگر نیاز است دستان خود را ببندید ولی به جوش‌های صورت خود دست نزنید. دستکاری کردن جوش نه تنها آن را تحریک می‌کند بلکه به قسمت‌های دیگر پوست نیز دستور حمله می‌دهد. به همین دلیل است که معمولا فشار دادن جوش‌های روی پیشانی، آکنه‌های روی گونه را نیز افزایش می‌دهد. حتی در صورت از بین رفتن جوش‌ها، جای آن‌ها موضوع بعدی است که شما را کلافه خواهد کرد.

۶ مورد از خطرات استفاده از ماسک‌های پوستی خانگی

ریسک بالا

درست است که در برخی موارد ماسک‌های پوستی خانگی ملایم می‌توانند به سلامت پوست کمک کنند اما بهتر است که:

۱- به صورت مداوم از یک روش درمانی خانگی استفاده نکنید و همیشه بین مدت زمان‌های بکارگیری هر روشی یک وقفه‌ی کوتاه مدت داشته باشد.

۲- پیش از استفاده از هر موادی آن را بر روی قسمت کوچکی از پوست دستتان استفاده کنید تا از عدم حساسیت‌زا بودن آن مطمئن شوید.

۳- اگر نمی‌دانید پوستتان چه نوعی از انواع پوست است حتما با یک مشاور صحبت نکنید. صرفا آکنه داشتن پوست نشان دهنده چرب بودن آن نیست.

۴- از سازگار بودن ترکیباتی که با هم مخلوط می‌کنید با یکدیگر، مطمئن شوید. به عنوان مثال زمان استفاده از ماسکی که با عسل تهیه شده است، دیگر مواد را با احتیاط انتخاب کنید.

۵- فکر نکنید چون مواد استفاده شده در ماسک خانگی شیمیایی نیستند می‌توانید آن‌ها را به مدت طولانی بر روی پوست خود نگه دارید. مدت زمان استاندارد استفاده از ماسک نهایتا ۲۰ دقیقه است. قطعا طولانی مدت بودن آن، تاثیر ماسک را بیشتر نخواهد کرد.

۶- تاریخ انقضا و سالم بودن موادی که با هم مخلوط می‌کنید یکی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه کنید. مثلا زمان درست کردن یک ماسک میوه فکر نکنید میوه‌ای که برای خوردن زیاد مناسب نیست را برای درست کردن ماسک استفاده کنید. پوست شما سریع‌تر از معده نسبت به ناسالم بودن میوه واکنش نشان خواهد داد.

به طور کلی به یاد داشته باشید که

پوست بدن بزرگترین عضو بدن شماست که از قضا ظاهر شما را تا حد زیادی به سلامت آن بستگی دارد. هر عارضه‌ای که بر روی پوست شما ایجاد می‌شود می‌تواند ظاهر شما را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل است که افراد همواره به دنبال روش‌های کوتاه مدت و دم دستی برای درمان این عارضه‌ها هستند. روش‌های خانگی نیز معمولا دم‌دستی‌ترین روش‌هایی هستند که افراد نسبت به آن‌ها علاقه‌ی زیادی نشان می‌دهند. اما متاسفانه خطرات استفاده از ماسک‌های پوستی خانگی اصلا کم نیست. به کارگیری این روش‌های خانگی درست مانند روش‌های شیمیایی اصول خاصی دارد که نباید هرگز آن‌ها را فراموش کنید.

این مطلب صرفا جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منابع: vogue, beauty

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما