هایپرکار تمامالکتریکی ریماک نِوِرا با بیش از ۱۹۰۰ اسب بخار قدرت معرفی شد
ریماک از هایپرکار تمامالکتریکی نِوِرا با توان بیش از ۱۹۰۰ اسب بخار رونمایی کرد تا مفهوم تازهای از قدرت را به دنیای خودروهای الکتریکی بیاورد.
خودروسازی کروات «ریماک اتومبیل» (Rimac Automobili) که کمی بیش از سه سال پیش طرح مفهومی «کانسپت-تو» (C-Two) را معرفی کرده بود، اکنون نسخهی نهایی هایپرکار تمامالکتریکی خود را به نمایش گذاشته است.
هایپرکار تمامالکتریکی ریماک «نِوِرا» (Nevera) که نام خود را از یک طوفان مدیترانهای میگیرد، نسبت به روزهای اولیهی خود دستخوش تغییرات زیادی شده است که بازدهی آیرودینامیکی آن را تا ۳۴ درصد در مقایسه با نمونههای اولیه افزایش داده است.
فعال کردن حالت «پسای کم» (Low Drag) در این خودرو، ضریب پسا (درگ) را به ۰٫۳۰ کاهش و تغییر آن به «نیروی رو به پایین قوی» (Hi Downforce) این نیرو را تا عدد قابل توجه ۳۲۶ درصد افزایش میدهد. بدنهی براق هم برای بازدهی بهتر خنککنندگی پیشرانهها و ترمزها بهدقت تنظیم شده است که بدین ترتیب در سرعتهای پایین ۳۰ درصد بهبود حاصل شده که این میزان در سرعتهای بالا به ۷ درصد میرسد.
برخلاف خودروی «پینینفارینا باتیستا» (Pininfarina Battista)، دومین خودروی خیابانی ریماک، شگفتانگیزترین ویژگیهای فنی را دارد که تاکنون دیدهایم. چیدمان چهار موتوره امکان دستیابی به ۱۹۱۴ اسب بخار قدرت و ۲۳۶۰ نیوتن متر گشتاور را فراهم میکند. این ابرخودروی دو نفرهی الکتریکی همچنین دارای شتاب صفر تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، تنها در ۱٫۹۷ ثانیه (صفر تا ۶۰ مایل بر ساعت در ۱٫۸۵ ثانیه) است.
باید اشاره کرد که به گفتهی ریماک این اعداد شگفتآور تنها با روش اندازهگیری مخصوص (۰٫۳ متر فاصله پس از شروع) و در سطحی با ضریب اصطکاک مشخص قابل دستیابی است. بدین ترتیب شتاب صفر تا ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت خودرو هم تنها ۹٫۳ ثانیه طول میکشد و بیشینه سرعت نِوِرا هم ۴۱۲ کیلومتر بر ساعت است.
در یک وسیلهی نقلیهی الکتریکی که عملکرد را نسبت به هر چیز دیگری در اولویت قرار میدهد، بازهی مسافت، برای کسانی که قصد استفاده از آن بهعنوان یک هایپرکار را دارند، یک دغدغه خواهد بود. برای رفع این نگرانی، ریماک خودروی نورا را به یک باتری بزرگ ۱۲۰ کیلووات ساعتی مجهز کرده که بر اساس چرخهی استاندارد WLTP برد آن را تا ۵۵۰ کیلومتر میرساند. گفتنی است داشتن چهار موتور الکتریکی باعث تخلیهی سریع باتری میشود اما این اساسا نخستین بار در جهان است که چنین چالشی برای خودرو تعریف میشود و با این وجود یک گزینهی عالی است.
با تخلیهی باتری، این خودرو به ۲۲ دقیقه زمان نیاز دارد تا با پشتیبانی از شارژ سریع ۵۰۰ کیلووات ساعت، از صفر تا ۸۰ درصد شارژ شود. ریماک بستهی باتری را بهتنهایی بهعنوان بخش داخلی هایپرکار توسعه داده که به پوستهی فیبر کربنی خودرو ۳۷ درصد استحکام بیشتر میبخشد. وزن کل این خودرو ۲۱۵۰ کیلوگرم است که با نسبت ۴۸ به ۵۲ در جلو و عقب توزیع شده است.
قدرت بالا و وزن زیاد، مسؤولیت زیادی هم بههمراه دارد و باعث میشود که ریماک هایپرکار نورا را با دیسکهای ترمز کربنی-سرامیکی ۳۹۰ میلیمتری برمبو (Brembo) مجهز به کالیپرهای ۶ پیستونی عرضه کند. این طور که گفته شده، نورا با میرا کردن انرژی جنبشی از طریق ترمزهای اصطکاکی، هنگامی که دمای باتری به حد گرمایی خود میرسد، بیشترین استفاده را از ترمزهای احیاکننده دارد و اگر ترمزهای اصطکاکی داغ باشند، ترمز احیاکننده بهطور خودکار آغاز میشود.
ریماک نورا که تنها ۱۵۰ دستگاه از آن تولید میشود، بهعنوان یک مدل کاملا جهانی توسعه یافته و قیمت آن ۲ میلیون یورو است که هر قرارداد آن توسط بنیانگذار و صاحب ریماک یعنی «میت ریماک» (Mate Rimac) امضا خواهد شد.
مشتریان میتوانند یکی از تیپهای جیتی (GT)، سیگنیچر (Signature)، تایملس (Timeless) یا نسخهی سفارشی یا بسپوک (Bespoke) را با شخصیسازی بیشتر انتخاب کنند. به گفتهی ریماک این خودرو به اندازهای برای مشتریان شخصیسازی میشود که دو نسخهی یکسان از آن وجود نخواهد داشت.
عکسها: هایپرکار تمامالکتریکی ریماک نِوِرا
Credit: Rimac
منبع: Motor1