نتیجه‌ی یک تحقیق نشان می‌دهد ساعت‌های هوشمند در اندازه‌گیری کالری دقیق نیستند

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
اندازه‌گیری کالری ساعت‌های هوشمند

نتیجه‌ی یک تحقیق بالاخره به یکی از پرسش‌های مهم ما پاسخ داد؛ گجت‌های پوشیدنی از جمله ساعت‌های هوشمند و مچ‌بندها، در اندازه‌گیری کالری خیلی دقیق نیستند.

بسیاری از کاربران این روزها به خرید ساعت‌ها یا مچ‌بندهای هوشمند روی می‌آورند و می‌بینیم که هر سال آمار فروش این محصولات بیشتر هم می‌شود. اگر آن دسته از افرادی که فقط به خاطر علاقه به برند و کلاس، ساعت‌های هوشمند خریداری می‌کنند را کنار بگذاریم، باید بگوییم سایر افراد برای انجام کارهای مختلف نظیر پایش سلامت جسمانی، تناسب اندام و… از ساعت‌های هوشمند استفاده می‌کنند. شرکت‌ها هم تلاش کرده‌اند ساعت‌های هوشمند را به قابلیت‌های خوب و جذابی نظیر اندازه‌گیری نوار قلب، بررسی سطح اکسیژن خون، اندازه‌گیری کالری، هشدار در صورت نشستن طولانی مدت و… مجهز و توجه کاربران را به خود جلب کنند.

مهم‌ترین فاکتوری که در این بین وجود دارد و تقریبا تمام افراد از آن استفاده می‌کنند، قابلیت اندازه‌گیری کالری است. اما بسیاری از کاربران این پرسش را دارند که آیا اندازه‌گیری کالری در ساعت‌های هوشمند به‌درستی صورت می‌گیرد؟ در ژانویه‌ی امسال، مقاله‌ای منتشر شد که در آن عملکرد ساعت‌های هوشمندی نظیر اپل واچ سری ۶، Polar Vantage V و فیت‌بیت سنس بررسی شد. به ۳۰ مرد و زن جوان سالم گفته شد که از این ساعت‌ها در انجام کارهایی نظیر وزنه زدن، دوچرخه سواری، دویدن، قدم زدن و در نهایت نشستن استفاده کنند. به‌عنوان دستگاه‌های مرجع، از Polar H10 و MetaMax 3B استفاده شد که دقت فوق‌العاده بالایی دارند.

حال بدون پرداخت به جزئیات، جدول زیر را در اختیار شما قرار می‌دهیم که ببینید ساعت‌های هوشمند یادشده در اندازه‌گیری کالری تا چه اندازه دقیق عمل کرده‌اند.

نام محصول اپل واچ سری ۶ Polar Vantage V فیت‌بیت سنس
نشستن غیر کاربردی غیر کاربردی خیلی ضعیف
قدم زدن ضعیف خیلی ضعیف ضعیف
دویدن خوب ضعیف خوب
تمرین‌های مقاومتی ضعیف ضعیف خیلی ضعیف
دوچرخه سواری ضعیف خیلی ضعیف خیلی ضعیف

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، تمام این ساعت‌های هوشمند در اندازه‌گیری کالری عملکردی ضعیف از خود به نمایش گذاشتند، آن هم نه در یک فعالیت بلکه تقریبا در تمام فعالیت‌هایی که غالبا توسط ورزشکاران انجام می‌گیرد. البته این تمام ماجرا نیست؛ ساعت‌های هوشمند یاد شده هیچ آماری را از انرژی مصرف شده در طول روز به ثبت نرساندند که همین موضوع باعث می‌شود به کسانی که برای اندازه‌گیری کالری به سراغ ساعت‌های هوشمند می‌روند توصیه شود پول خود را صرف چیز دیگری کنند.

چیزی که در نتیجه‌ی تحقیق به‌دست آمد اگرچه کلی است اما اگر بخواهیم خیلی وارد جزئیات شویم باید بگوییم عملکرد آن‌ها در اندازه‌گیری کالری افرادی که کالری متوسط رو به پایین و متوسط رو به بالا دارند بسیار ضعیف‌تر و غیرقابل اعتمادتر است. این تحقیق در راستای تحقیق‌های دیگر صورت گرفته که تمام آن‌ها به نوعی چنین نتیجه‌ای را گزارش داده‌اند.

اندازه‌گیری کالری ساعت‌های هوشمند

البته خبر خوب این است که اپل واچ سری ۶ توانست در شمارش ضربان قلب عملکرد بسیار خوب و پایداری را در تمام فعالیت‌ها از خود به نمایش بگذارد. Polar Vantage V و فیت‌بیت سنس اما بسته به نوع فعالیت و شدت آن‌ها، اندکی خطا داشتند. سنسور قدم شمار هم در تمامی این دستگاه‌ها عملکرد فوق‌العاده و دقیقی داشت تا بدین ترتیب باز هم این حرف را تکرار کنیم؛ اگر فقط برای اندازه‌گیری کالری می‌خواهید به سراغ ساعت‌های هوشمند بروید، بهتر است این کار را نکنید چون نتیجه نمی‌گیرید.

با این حال اگرچه ساعت‌های هوشمند در اندازه‌گیری کالری ضعف دارند، اما قابلیت‌های بسیار خوب دیگری هم دارند که در مجموع آن‌ها را به محصولات ارزشمند و محبوبی در بین کاربران تبدیل کرده است. بارها شنیده‌ایم که کاربری توانسته با استفاده از اپل واچ جان خود را نجات دهد یا از وجود مشکلی در وضعیت سلامتی خود آگاه شوند.

نباید فراموش کرد هر محصولی نقطه ضعف خاص خود را دارد که در نهایت باعث می‌شود کاربر تصمیم بگیرد آیا این نقطه ضعف برایش اهمیت دارد یا خیر. فعلا تنها چیزی که باعث شده ساعت‌های هوشمند خیلی مورد انتقاد قرار بگیرند، عملکرد ضعیف آن‌ها در اندازه‌گیری کالری است، آن هم در شرایطی که این قابلیت باید به بهترین نحو در یک محصولی که شرکت سازنده ادعا می‌کند برای تناسب اندام است وجود داشته باشد.

منبع: GSMArena



برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما