تحقیقات نشان میدهد اپل واچ میتواند کاربران را از حمله قلبی آگاه کند
تحقیقاتی که اخیرا روی ساعتهای جدید اپل واچ صورت گرفته نشان میدهد ظاهرا این محصولات میتوانند کاربران را از حمله قلبی آگاه کنند.
ساعتهای هوشمند اپل یا به عبارتی همان اپل واچها در حال حاضر بهترین، محبوبترین و پرفروشترین ساعتهای هوشمند جهان به حساب میآیند که تلفیقی از قابلیتهای خوب و جذاب را با کیفیت ساختی عالی و سنسورهای فوقالعاده دقیق در اختیار دارند تا به انتخاب نخست بسیاری از کاربران مختلف تبدیل شوند.
تاکنون خبرهای زیادی منتشر شده مبنی بر اینکه اپل واچها زندگی چندین کاربر را به لطف سنسورهای دقیقی که در پایش سلامتی در اختیار دارند نجات دادهاند. از جمله این سنسورها میتوان به ضربان قلب، نوار قلب، سنسور تشخیص افتادن، سنجش میزان اکسیژن و… اشاره کرد. تمام این سنسورها میتوانند کاربران را در شرایطی که اوضاع بدنی خوبی ندارند، از وضعیتشان آگاه سازند. شاید برخیها تصور کنند این خبرها کذب است یا لزوما برای تبلیغات منتشر میشوند اما محققان مؤسسهی تگزاس هارت اخیرا مقالهای را منتشر کرده و در آن به این موضوع اشاره کردند که از اپل واچ میتوان به عنوان ابزاری برای تشخیص زودهنگام حمله قلبی استفاده کرد.
اپل واچ میتواند تأیید کند نشانههایی که دارید به خاطر حمله قلبی است
طبق اطلاعات منتشر شده، هر ۴۰ ثانیه، یک فرد در آمریکا به خاطر حملهی قلبی به بیمارستان منتقل میشود. حال چه این فرد زنده میماند و چه فوت میکند، این آمار تمام آنها را در بر میگیرد. اعداد و ارقام نشان میدهد بیش از ۵۰٪ این افراد هم متأسفانه فوت میکنند که یکی از دلایل اصلی آن، دیر مراجعه کردن به پزشک یا بیمارستان است.
محققان دریافتهاند که سنسور ECG در اپل واچها ظاهرا آنقدر پیشرفته و دقیق هست که بتواند قبل از وقوع یک حملهی قلبی، کاربران را از این بابت مطلع ساخته و از آنها بخواهد که به سراغ پزشک بروند. بسیاری از افراد که این نشانهها را دارند از جدی گرفتن آن خودداری میکنند در حالی که باید به پزشک مراجعه کنند تا زمانی که بیماری بدخیم نشود.
به طور معمول در بیمارستانها، یک تست ۱۲ مرحلهای روی افراد صورت میگیرد تا اطمینان حاصل شود که آنها پتانسیل حملهی قلبی دارند یا خیر. اپل واچ اما فقط یک مرحله تست دارد و در نتیجه شاید خیلی به اندازهی دستگاههای حرفهای و دقیق که در بیمارستانها مورد استفاده قرار میگیرد مورد اعتماد نباشد. اما یک سری روشهایی وجود دارد که کاربر میتواند با استفاده از آنها، تا جایی که امکان دارد از اپل واچ دقیقترین اطلاعات را در رابطه با حمله قلبی بیرون بکشد.
این کار با قرار دادن اپل واچ در بخشهای مختلف شکمی و فشار دادن کلید دیجیتالی بغل محصول با انگشت اشاره، صورت میگیرد تا یک تست شش مرحلهای انجام شود. با این کار، حداقل محققان مؤسسهی تگزاس هارت که معتقد هستند میشود حملهی قلبی را پیشبینی کرد. همچنین آنها میگویند عملکرد اپل واچ در همان سه مرحلهی نخست که در تست ۱۲ مرحلهای هم خیلی اهمیت دارند، بسیار دقیق است.
چگونه با اپل واچ یک تست سه مرحلهای ECG بگیریم؟
اگر ECG در منطقهای که زندگی میکنید فعال باشد، کافی است مطابق تصویر زیر، برای مرحلهی نخست، یکبار انگشت اشارهی راست خود را روی کلید دیجیتالی قرار دهید. در مرحلهی دوم، ساعت را روی قسمت پایین-چپ شکم خود قرار داده و انگشت اشارهی راست را روی کلید قرار دهید. در مرحلهی سوم ساعت دقیقا در همان محل باشد با این تفاوت که اینبار انگشت اشارهی دست چپ باید روی کلید دیجیتالی باشد.
با این حال ذکر این نکته حائز اهمیت است که گاهی اوقات اپل واچ نمیتواند آنطور که یک دستگاه پزشکی، حملهی قلبی را تشخیص میدهد، این بیماری را پیشبینی کند. اما نتایج آزمایشات نشان داده که این پیشبینی در بسیاری از مواقع درست از آب در میآید. با این حال باید آزمایشات بیشتری در شرایط مختلف صورت بگیرد چون حتی در متن این تحقیق هم آمده که یک سری محدودیتهایی بوده که باید به مرور زمان و با انجام آزمایشات بیشتر برطرف شوند.
- شما بگویید؛ اگر اپل واچ از اندروید پشتیبانی کند آن را میخرید؟
- میانگین قیمتهای سری آیفون ۱۴ و اپل واچهای ۲۰۲۲ احتمالاً افزایش مییابد
منبع: PhoneArena