آیمک ۲۷ اینچی جدید شاید به نمایشگر Mini-LED مجهز نشود
با وجود اینکه گزارشهای زیادی در مورد بهرهگیری نسل جدید آیمک ۲۷ اینچی از نمایشگر mini-LED منتشر شده، اما در یک گزارش جدید خلاف این موضوع مطرح شده است. البته به نظر میرسد نویسندگان این گزارش از تعریف دقیق فناوری mini-LED خبر ندارند.
باید خاطرنشان کنیم در حال حاضر تقریبا تمام کامپیوترهای مک از نمایشگرهای LCD استفاده میکنند که LED ها به عنوان نور پسزمینهی آنها انجام وظیفه میکنند. با این حال، چند ماه قبل نسل جدید مکبوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی با نمایشگرهای mini-LED معرفی شدند. نمایشگرهای mini-LED اساسا همان نمایشگرهای LCD هستند با این تفاوت که LED های مربوط به نور پسزمینه بسیار کوچکتر محسوب میشوند و به دلیل افزایش کنترل بر سر روشنایی نمایشگر، عملکرد بهتری را ارائه میکنند. اپل از نمایشگرهای mini-LED به عنوان نمایشگرهای Liquid Retina XDR یاد میکند.
از سوی دیگر، بر اساس گزارشهای منتشر شده آیمک ۲۷ اینچی سال آینده با نمایشگر mini-LED استفاده شده برای نسل جدید مکبوک پرو عرضه خواهد شد. این موضوع اولین بار از سوی راس یانگ مطرح شد که در زمینهی شایعات مربوط به نمایشگرهای گجتها سابقهی بسیار خوبی دارد. همچنین او تنها کسی بود که گفت نسل جدید مکبوک پرو با نمایشگر ۱۲۰ هرتز عرضه خواهند شد که در نهایت این پیشبینی هم به واقعیت تبدیل شد.
یکی دیگر از افشاگران مشهور هم مدتی قبل به بهرهگیری آیمک ۲۷ اینچی از نمایشگر mini-LED اشاره کرد. اما در گزارش DigiTimes آمده که این آیمک جدید بدون نمایشگر mini-LED و همراه با همان نمایشگرهای مرسوم LCD معرفی خواهد شد. در این گزارش آمده که اگرچه نمایشگر موردنظر mini-LED نیست، اما LED های استفاده شده در آن حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد کوچکتر از نسلهای قبلی هستند.
اگر این گزارش صحت داشته باشد، به نظر میرسد تعداد LED های این نمایشگر نسبت به نسلهای قبلی بیشتر است اما از طرف دیگر به پای تعداد LED های استفاده شده در نمایشگر نسل جدید مکبوک پرو نمیرسند که چنین چیزی بسیار عجیب است. اما همانطور که در ابتدای مطلب گفتیم، ظاهرا این خبرگزاری در تعریف نمایشگر mini-LED دچار اشتباه شده است. راس یانگ در همین رابطه توییت کرده که هرکدام از شرکتها تعریف متفاوتی برای نمایشگر mini-LED ارائه میدهند و این نوع نمایشگرها لزوما از جهات مختلف مشابه یکدیگر نیستند.
در رابطه با این آیمک جدید ظاهرا برای اینکه کاربران راحتتر از گذشته بتوانند تفاوت بین مدلهای مختلف آیمک را تشخیص بدهند، اپل نام آیمک پرو را برای این محصول جدید انتخاب کرده تا تمایز بیشتری در برابر مدل ۲۴ اینچی آیمک پیدا کند. گویا این آیمک جدید مانند مدلهای ۲۰۲۱ مکبوک پرو همراه با تراشههای M1 پرو و M1 مکس راهی بازار خواهد شد.
M1،M1 پرو و M1 مکس همگی متعلق به خانوادهی اپل سیلیکون محسوب میشوند. این تراشهها از معماری ARM بهره میبرند که تمام چیپستهای موبایل مبتنی بر آن هستند ولی سیستمهای قدیمی مک طی سالهای گذشته همراه با جیپستهای مبتنی بر معماری x86-64 راهی بازار میشدند. به همین خاطر، تراشههای سری M1 در کنار پردازنده از پردازندهی گرافیکی و واحد مختص یادگیری ماشینی بهره میبرند و در نتیجه سرعت بسیار بالا در کنار مصرف انرژی پایین به ارمغان میآورند.
چیپست M1 از پردازندهی مبتنی بر ۱۰ هسته و پردازندهی گرافیکی با ۱۶ هسته بهره میبرد. همچنین از نظر رم هم از حداکثر ظرفیت ۳۲ گیگابایت پشتیبانی میکند. به زبان ساده، M1 پرو سریعتر از M1 و کندتر از M1 مکس است. از سوی دیگر، M1 مکس قدرتمندترین تراشهی ساخته شده توسط اپل محسوب میشود. نسبت به M1 پرو از دو برابر پهنای باند رم بهره میبرد و حداکثر ظرفیت آن را هم دو برابر کرده است.
در کنار نمایشگرهای mini-LED، شایعاتی در مورد احتمال بهرهگیری برخی از گجتهای اپل از نمایشگر اولد منتشر شده است. البته راس یانگ مدعی شده که حداقل تا سال ۲۰۲۳ نباید انتظار راهیابی نمایشگرهای اولد به آیپد یا مکبوک را داشته باشیم. در حال حاضر، قیمت پنلهای mini-LED استفاده شده در گجتهای اپل بیشتر از پنلهای اولد مشابه است و اگر قیمت پنلهای mini-LED کاهش پیدا نکند، احتمالا اپل به سمت بهرهگیری از نمایشگرهای اولد حرکت خواهد کرد.
منبع: MacRumors