ضرر ۶٫۵ میلیارد پوندی رنو در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۰؛ الماس فرانسوی در خسران
شرکت رنو یکی از خودروسازان بزرگ فرانسوی و شریک کلیدی نیسان در یک اتحاد خودرویی است. این شرکت فرانسوی در شش ماهه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی به علت پیامدهای ناشی از شیوع بیماری کرونا، حدود ۶٫۵ میلیارد پوند خسارت دیده است.
طی این مدت فروش کلی رنو در سراسر جهان نیز حدود ۳۵ درصد کاهش یافت. گروه خودروسازی رنو شامل شرکتهای رنو، داچیا، آلپاین و شرکت روسی اتوواز میشود.
این شرکتها مجموعا در دو ماه ژوئن و جولای ۱٫۲۶ میلیون دستگاه خودرو فروختند؛ رقمی بسیار از کمتر از ۱٫۹ میلیون خودرو فروخته شده در مدت زمان مشابه سال ۲۰۱۹ میلادی.
درآمد این شرکتها نیز به شدت کاهش یافته و نسبت به سال گذشته ۳۴٫۳ درصد کاهش را نشان میدهد. مجموع فروش رنو و شرکتهای زیرمجموعه آن در دو ماه جولای و ژوئن تنها ۱۸٫۴ میلیارد یورو یا ۱۶٫۴ میلیارد پوند بوده است.
ضرر دوجانبه رنو
رنو تخمین میزند که تأثیر همهگیری ویروس کووید ۱۹ بر سوددهی این شرکت، حدود ۱٫۸ میلیارد یورو تخمین زده شود. فروش این شرکت در مجموع اتحاد خودرویی رنو-نیسان-میتسوبیشی نیز کاهش یافته و این اتحاد مجموعا ۴٫۸۱۷ میلیارد یورو یا ۴٫۳ میلیارد پوند خسران را تجربه کرده است.
لوکا دو مایو، مدیرعامل رنو که بهتازگی از سئات به این شرکت منتقل شده است، در این باره گفت: «اگرچه اوضاع اقتصادی به شدت ما را تحت فشار قرار داده اما این مشکل همیشگی نخواهد بود. تیمهای کاری و مدیران ما متعهد هستند که از طریق یک رشته اقدامات سخت فرآیندها را اصلاح کنند و محدوده بهینهسازی ما فراتر از کاهش هزینههای ثابت خواهد بود. آمادهسازی ما برای آینده شامل ایجاد استراتژی توسعه نیز میشود. من به تواناییهای اتحاد رنو نیسان میتسوبیشی اعتقاد دارم و ما به طور جدی در این زمینه تلاش میکنیم.»
لوکا دومایو این اظهارات را در یک ویدیو کنفرانس بیان کرد و علاوه بر آن اعلام نمود برنامه خود برای شرکت رنو را در اوایل سال ۲۰۲۱ ارائه میدهد. به گفته او اتفاقات بزرگی نیز در شش ماهه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی برای رنو رخ خواهند داد.
دومایو در خصوص شرکت نیسان که از زمان برکناری و محاکمه مدیر عامل سابق خود، کارلوس گوسن تحت فشار است نیز گفت: «هر دو شرکت رنو و نیسان در حال حاضر بر رفع مشکلات خود و بهبود شرایط تمرکز کردهاند.»
استراتژیهای رنو و نیسان برای برونرفت از بحران
در حال حاضر هر دو شرکت رنو و نیسان یک مدل رهبر-پیرو جدید را برای عملکرد خود تعیین کردهاند و به دنبال اشتراکگذاری دانش تکنیکی و فناوریهای لازم در زمینه ساخت خودرو هستند.
دومایو ادامه داد: «من گمان میکنم که ما و نیسان به توافق خوبی در زمینه پیشبرد اهدافمان دست یافتهایم و در حال حاضر چهار یا پنج پروژه کلیدی مشترک را در دست اقدام داریم. همکاری ما با یکدیگر قطعا برای هر دو طرف فایده خواهد داشت و من مطمئنم که ما میتوانیم موارد زیادی را با هم به اشتراک بگذاریم. این اتحاد برای هر دو شرکت رنو و نیسان سودآور خواهد بود.»
در حال حاضر روزنههای امیدی برای گروه رنو در حال پدیدار شدن است. برای مثال با حذف تدریجی قوانین قرنطینه در اروپا، میزان سفارش این شرکت در ماه ژوئن رشد بسیار بالایی داشت.
از سوی دیگر فروش خودرو برقی و کوچک این شرکت یعنی رنو زوئی نیز ۵۰ درصد رشد را نشان میدهد. این فروش موفق برای کسب اهداف مرتبط با میزان مصرف سوخت و آلایندگی در سال ۲۰۲۰ بسیار مفید خواهد بود.
رنو پیش از شیوع همهگیری کووید ۱۹ نیز برنامههای ریاضتی خود برای کاهش هزینهها را آغاز کرده بود. این برنامهها منجر به پسانداز مبلغی معادل ۶۰۰ میلیون یورو یا ۵۳۴ میلیون پوند در سال میشوند.
منبع: MOTOR1