درمان با نور قرمز چیست و چه فواید و عوارضی دارد؟

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۹ دقیقه
درمان با نور قرمز چیست؟

همانطور که همه‌ی ما می‌دانیم مراقبت از بدن و تلاش برای داشتن یک سبک زندگی سالم در حال حاضر به یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا تبدیل شده است. با این وجود، روش‌های درمانی زیادی برای کمک به رفع انواع مشکلات جسمانی به وجود آمده‌اند که درمان با نور قرمز هم یکی از آن‌ها به شمار می‌آید. اگر شما هم تا به حال در مکان‌های مختلف یا شبکه‌های اجتماعی افرادی را دیده‌اید که از ماسک نور قرمز به عنوان مرحله‌ای از روتین پوستی خود استفاده می‌کنند یا زیر نور قرمز دراز کشیده‌اند و هیچ ایده‌ای درباره‌ی دلیل انجام این کار ندارید، تا آخر این مطلب از دیجی‌کالا مگ با ما همراه باشید.

درمان با نور قرمز چیست؟

درمان با نور قرمز یا رد لایت تراپی (Red Light Therapy) که البته نام‌های دیگری هم دارد،‌ نوعی تکنیک درمانی است که در آن از طول موج‌های خفیف نور قرمز برای کمک به رفع انواع بیماری‌های جسمانی و مشکلات پوستی استفاده می‌شود. به طور کلی، این نوع نور درمانی علاوه بر رفع مشکلات پوستی برای کاهش التهاب بدن و ترمیم بافت‌های عضلانی هم مفید است.

از نظر تاریخی، نور قرمز برای اولین بار در اواخر قرن نوزدهم میلادی برای درمان اسکار آبله مورد استفاده قرار گرفت. مدت‌ها بعد و در سال ۱۹۶۷ یک فرد مجارستانی به نام اندر مستر (Endre Mester) به طور اتفاقی از خاصیت درمانی نور لیزر و کمک آن به رشد مو و بهبود زخم‌های موش‌های آزمایشگاهی مطلع شد.

سپس در دهه‌ی ۹۰ میلادی دانشمندان توانستند از دیود ساطع نور یا همان LED برای کمک به رشد گیاهانی چون سیب ‌زمینی در فضا استفاده کنند. پس از بررسی این ویژگی کاربردی نور قرمز متخصصان سازمان ناسا سعی کردند که آن را برای درمان آتروفی عضلانی، بهبود زخم و مشکلات تراکم استخوان ناشی از بی‌ وزنی فضانوردان در فضا به کار بگیرند.

درمان با نور قرمز چگونه انجام می‌شود؟

نور قرمز درمانی چگونه انجام می‌شود؟

در روش نور قرمز درمانی پوست شما به طور مکرر در معرض طیف ضعیف و در واقع صحیحی از نور قرمز قرار می‌گیرد. طول موج‌های این نور باعث تولید گرما نمی‌شوند و تنها بین ۱ تا ۲ میلی‌متر در پوست نفوذ می‌کنند. این قرار گرفتن در معرض نور قرمز یک اثر بیوشیمیایی مثبت بر میتوکندری شما می‌گذارد و با تقویت آن باعث تولید انرژی بیشتری برای سلول‌ها می‌شود. در نتیجه‌ی این اتفاق سلول‌های شما خیلی راحت‌تر از قبل خودشان را ترمیم می‌کنند و التیام می‌بخشند.

همانطور که گفته شد این روش باعث تولید گرمای زیادی نمی‌شود و به همین دلیل با امتحان این روش پوست شما نه آسیب می‌بیند و نه می‌سوزد. این ویژگی نور قرمز دقیقا مقابل نوری قرار می‌گیرد که در تخت‌های برنزه استفاده می‌شوند.

فواید درمان با نور قرمز

حال که به خوبی متوجه شده‌اید نور قرمز درمانی چیست و چه تاریخچه‌ای دارد، بهتر است بدانید که شما می‌توانید علاوه بر درمان مشکلاتی پوستی خود از این روش برای رفع بیماری‌ها و اختلالات جسمانی هم استفاده کنید. لازم به ذکر است که مزایای نور قرمز برای بدن و پوست همواره در حال بررسی بوده و به همین دلیل به یک موضوع بحث برانگیر در میان مردم و متخصصان تبدیل شده است.

کاهش درد و التهاب

براساس مطالعات و بررسی‌های انجام شده درباره‌ی درمان با نور قرمز و تاثیر آن بر بافت عضلانی می‌توان گفته که این نوع نور توانایی آن را دارد که بافت عضلانی آسیب دیده را دوباره فعال و بازسازی کند. دانشمندان بر این باورند که نور قرمز می‌تواند به بهبود عملکرد ورزشکاران کمک کند، التهاب و درد را کاهش دهد و سطح توده‌ی عضلانی به دست آمده‌ی پس از ورزش را بالا ببرد. متخصصان برای اطمینان حاصل کردن از این خاصیت نور قرمز نیاز به تحقیق و بررسی بیشتری دارند با این وجود یافته‌های آن‌ها بسیار امیدوارکننده و مفید به نظر می‌آیند.

کاهش ریزش مو و کمک به افزایش رشد آن

درمان با پرتوی قرمز می‌تواند اثرات بیماری آلوپسی آندروژنتیک را که شایع‌ترین شکل ریزش موی ژنتیکی است، کاهش دهد. با پایین آمدن میزان التهاب و از طرف دیگر افزایش گردش خون در کف سر، مواد مغذی بیشتری به این ناحیه خواهد رسید؛ در نتیجه رشد موهای فرد هم بهبود پیدا می‌کند. تحقیقات دانشمندان نشان می‌دهند که استفاده از این روش حتی ممکن است باعث افزایش ضخامت و تراکم مو شود.

جوانسازی پوست

فواید درمان با پرتوی قرمز برای پوست

بررسی‌ها نشان می‌دهند که بکارگیری این روش می‌تواند خطوط ریز و چین‌وچروک‌ها پوستی را درمان کند و با تقویت فیبروبلاست‌ها که وظیفه‌ی ساخت کلاژن و هیالورونیک اسید را بر عهده دارد‌ ساختار، سد دفاعی و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش بدهند. بنابراین می‌توان گفت که استفاده‌ی منظم و مناسب از درمان با نور قرمز برای کسانیکه پوستشان دچار پیری زودرس شده یا به تازگی شروع به چین‌وچروک داشتن کرده است مفید واقع خواهد شد.

دستگاه لیفتینگ و جوانسازی صورت میوتو ایتالیا مدل DELFINO

کمک به بهبود زخم

زخم‌هایی که به سختی التیام پیدا می‌کنند، یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین مشکلات پوستی ما هستند. جالب است بدانید که درمان با نور قرمز برای تسریع بهبودی این زخم‌ها هم مفید واقع می‌شود. محققان بر این باورند که این نوع پرتو در واقع با افزایش فعالیت میتوکندری سلولی، تکثیر فیبروبلاست و تولید کلاژن روی روند بهبود زخم تاثیر می‌گذارد. این یعنی افرادی که زخم‌های دیابتی دارند می‌توانند در کنار سایر روش‌ها از این تکنیک هم برای درمان پوست خود استفاده کنند.

کمک به از بین بردن جای زخم

فیبروز پوستی یا همان اسکارهای زخم، ذهن بسیاری از افراد را مشغول می‌کند و ممکن است باعث شود که اعتماد به نفس شما به طور کلی از بین برود. شواهد و آزمایش‌ها نشان داده‌اند که درمان با نور قرمز می‌تواند تولید کلاژن پوستی را در بافت اسکار افزایش دهد و به از بین بردن آن‌ کمک کند. لازم به ذکر است که این روش باید در کنار راهکارهای دیگر ی چون استفاده از کرم ضد لک انجام شود تا نتیجه‌ی قابل قبولی را به شما بدهد.

بهبود و درمان آکنه‌های پوستی

سالیان سال است که متخصصان پوست و مو برای درمان جوش‌ها و آکنه‌های پوستی از روش‌های ترکیبی مانند مصرف دارو به همراه انجام نور درمانی استفاده می‌کنند. پرتوی قرمز می‌تواند التهاب پوست را کاهش دهد و گردش کراتینوسیت‌ها، اصلی‌ترین سلول‌های سازنده‌ی روپوست، را افزایش دهد. یک مطالعه‌ی کوچک که اخیرا انجام شده می‌گوید این تکنیک جوش‌های خفیف تا متوسط را حداقل ۳۶ درصد کاهش می‌دهد.

کمک به درمان آسیب‌های تروماتیک مغزی

پرتوی قرمز می‌تواند برای کمک به درمان آسیب‌های مغزی تروماتیک (TBI) و سایر اختلالات مغزی خفیف اما مزمن مفید باشد. مطالعات انجام شده روی افراد مبتلا به این مشکلات نشان داده‌اند که استفاده از روش درمان با پرتوی قرمز باعث بهبود کیفیت خواب و کاهش علائم استرس پس از سانحه (PTSD) در آن‌ها شده است. علاوه بر این، متخصصان بر این باورند که درمان با پرتوی قرمز می‌تواند برای بیماری‌هایی چون زوال عقل، آلزایمر و پارکینسون و همینطور اختلالات روانپزشکی مانند افسردگی و اضطراب مزمن را بهبود ببخشد.

عوارض درمان با نور قرمز

فواید و عوارض نور قرمز برای پوست و بدن

درمان با پرتوی قرمز به طور کلی هیچ نوع عارضه‌ای برای شما ایجاد نمی‌کند و از نظر متخصصان روشی ایمن و بدون ضرر است. با این حال، گفته می‌شود که افراد مبتلا به بیماری‌ها یا حساسیت‌های پوستی خاص مانند لوپوس نباید از این روش استفاده کنند. همچنین کسانیکه در حال مصرف داروهای ویژه‌ای هستند یا در دوران بارداری خود به سر می‌برند باید درمان با پرتوی قرمز را به یک زمان دیگر موکول کنند. اگر به درستی و طبق یک برنامه‌ی منظم از دستگاه‌های درمان با پرتوی قرمز استفاده نکنید ممکن است دچار عوارض زیر شوید:

انواع دستگاه درمان با نور قرمز

انواع مختلفی از دستگاه‌های درمان با پرتوی قرمز وجود دارند که برخی از آن‌ها را می‌توانید در خانه هم استفاده کنید. با این وجود، بهتر است بدانید که دستگاه‌های خانگی معمولا نسبت به دستگاه‌های کلینیکی قدرت و کارآیی کمتری دارند و نتیجه‌گیری از آن‌ها ممکن است به مدت زمان بیشتری نیاز داشته باشد.

  • ماسک درمان با نور قرمز: این نوع از ماسک‌ها روی تمام صورت و گاهی گردن شما قرار می‌گیرند و دارای چراغ‌های LED قرمز هستند که نور آن‌ها مستقیما به پوست شما می‌تابد. ماسک‌های درمان با پرتوی قرمز به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در طول روز برای یک مدت بسیار کوتاه به منظور رفع مشکلاتی چون آکنه، چین‌وچروک و جای زخم استفاده شوند.
  • تخت درمان با نور قرمز: این تخت شباهت بسیار زیادی به تخت‌های برنزکننده‌ی پوست دارد اما تفاوت اصلی آن‌ها با یکدیگر در چراغ‌هایشان است. تخت درمان با پرتوی قرمز دارای چراغ‌های LED قرمز است؛ در حالیکه تخت برنزکننده‌ی پوست چراغ‌های UV دارد. این تخت ها به اندازه‌ای بزرگ هستند که شما بتوانید روی آن‌ها دراز بکشید و تمامی بدنتان در معرض نور قرمز قرار بگیرد.
  • پنل درمان با نور قرمز: این دستگاه شباهت بسیار زیادی به تابلوی راهنمایی و رانندگی دارد؛ با این تفاوت که همه‌ی سطح آن با چراغ‌های LED قرمز پوشانده شده است. شما می‌توانید این پنل را روی دیوار نصب کنید یا روز میز، زمین و بالای سر خود قرار دهید. پنل درمان با پرتوی قرمز در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شود و شما می‌توانید بر اساس هدف خود از امتحان این روش گزینه‌ی مناسب را برای خودتان انتخاب نمایید.
  • دستگاه درمان با نور قرمز دستی: این نوع دستگاه‌های درمان با نور قرمز دستی اندازه‌ی بسیار کوچکی دارند و تعداد چراغ‌های LED قرمز آن‌ها بسیار محدود است. شما با حرکت دادن این دستگاه روی پوست خود می‌توانید نواحی مورد نظرتان را زیر نور قرار دهید. دستگاه‌های درمان با پرتوی قرمز دستی بیشتر برای مناطق بسیار کوچکی از بدن مانند پشت دست‌ها، روی زانوها یا نقطه‌ی خاصی از روی صورت مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • ۷ فاکتور مهم که برای خرید دستگاه لیزر خانگی باید در نظر بگیرید

آیا درمان با پرتوی قرمز واقعا موثر است؟

اکثر کارشناسان می‌گویند که هنوز درباره‌ی همه‌ی فواید ادعا شده برای نور قرمز درمانی مطمئن نیستند و باید بررسی‌ها و تحقیقات بیشتری را راجع به آن انجام دهند. درمان با نور قرمز هنوز هم یک نوع تکنیک نوظهور است و شواهد کافی برای حمایت از بیشتر کاربردهای آن وجود ندارد.

یاری از مطالعات منتشر شده در رابطه با نور قرمز درمانی تنها تعداد کمی از افراد را شامل می‌شوند، هیچ گروه دارونمایی ندارند و حتی روی انسان‌ها انجام نشده‌اند. اکثر محققان می‌گویند نتایج به دست آمده درباره‌ی تاثیرات مثبت نور قرمز درمانی تا به الان امیدوارکننده به نظر می‌رسند، اما برای تصمیم‌گیری راجع به مزایا و عوارض این روش به مطالعات موثق و باکیفیت بیشتری نیاز است.

کلام آخر

درمان با پرتوی قرمز یک نوع تکنیک درمانی غیرتهاجمی و مفید است که می‌تواند به از بین بردن اختلالات جسمانی و پوستی مانند چین‌وچروک، آکنه، ریزش مو و آسیب‌های مغزی کمک کند. شما می‌توانید برای امتحان این روش خودتان به سراغ تهیه‌ی دستگاه مخصوص درمان با نور قرمز بروید یا با مراجعه به کلینیک‌ها و سالن‌های زیبایی از نور قرمز برای رفع مشکلات خود استفاده نمایید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: Healthline ,Cleveland Clinic ,Health

روتین پوستی


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما