۵ دلیل برای اینکه نباید آپدیتهای ویندوز را نادیده بگیرید
واقعیت این است که بسیاری از کاربران به نصب آپدیتهای نرمافزاری علاقهی چندانی نشان نمیدهند. اما در این میان، آپدیتها میتوانند فواید زیادی داشته باشد و در کنار برطرف کردن مشکلات امنیتی، قابلیتهای جدیدی را هم ارائه میکنند. حتی اگر دل خوشی از آپدیتهای ویندوز ندارید، در ادامه به ۵ دلیل میپردازیم که نباید این آپدیتها را نادیده بگیرید.
نگرانیهای امنیتی
با وجود اینکه آنتیویروس داخلی ویندوز به اندازهی کافی خوب است و عملا لازم نیست آنتیویروس جداگانهای نصب کنید، آپدیتهای ویندوز از نظر امنیتی اهمیت زیادی دارند. مایکروسافت مانند سایر شرکتهای فعال در زمینهی سیستمعامل، دائما در تلاش است که آسیبپذیریها و حفرههای امنیتی موجود در ویندوز را برطرف کند. به همین خاطر نادیده گرفتن آپدیتهای ویندوز به این معناست که سیستم شما به هدف بهتری برای حملات نرمافزاری تبدیل میشود.
با وجود اینکه نرمافزار Microsoft Defender در زمینهی جلوگیری از نفوذ ویروسها و بدافزارها عملکرد بسیار خوبی دارد، اما گاهی اوقات حفرههای امنیتی آنقدر جدی هستند که حتی از دست آنتیویروسهای پیشرفته هم کار چندانی برنمیآید و صرفا با آپدیت کردن میتوانید این حفرهها را اصلاح کنید.
از دست دادن قابلیتهای جدید
جدیدترین آپدیت ویندوز ۱۱، امکانات جذابی به این سیستمعامل اضافه میکند. یکی از این قابلیتهای بسیار جذاب، دستیار هوش مصنوعی به نام Copilot است که امکانات وسیعی در اختیار شما قرار میدهد. مایکروسافت حتی در کمال تعجب برنامه بسیار قدیمی Paint را هم آپدیت کرده که حالا امکانات وسیعتری ارائه میدهد. در کنار موارد ذکر شده، نباید تغییر در رابط کاربری فایل اکسپلورر، برنامهی جدید برای بکاپ گرفتن و ارائهی کنترلهای بیشتر در زمینهی شخصیسازی نورپردازی سیستم را از قلم بیندازیم.
با وجود اینکه طبیعتا تمام این مشخصههای جدید قرار نیست برای شما کاربردی باشند، اما حداقل ارزش امتحان کردن دارند و شاید بعد از کمی استفاده، به کاربر دائمی این قابلیتهای جدید تبدیل شوید. روی هم رفته ویژگیهای جدید میتوانند بسیار هیجانانگیز باشند و جان تازهای به کامپیوتر شما ببخشند. در نهایت هم خوشبختانه بسیاری از این قابلیتها قابل حذف هستند و حتی اگر به استفاده از آنها نیازی نداشتید، به راحتی میتوانید این موارد را نادیده بگیرید. با این حال، چنین مشخصههایی همواره ارزش امتحان کردن دارند.
افت عملکرد
اگر به عملکرد مناسب سیستم خود اهمیت میدهید، پس در این صورت آپدیت نگه داشتن سیستم بسیار مهم است. گاهی اوقات برخی بازیها و برنامهها در نسخهی فعلی ویندوز به خوبی اجرا نمیشوند ولی با آپدیت کردن آن، شاید با بهبود عملکرد این برنامهها و بازیها روبرو شوید. این در حالی است که همچنان کاربران زیادی فکر میکنند آپدیتهای ویندوز سرعت سیستم را پایین میآورند.
در هرکدام از نسخههای یک سیستمعامل، مطمئنا تعدادی باگ و حفره وجود دارد که بدون دریافت آپدیت، درست نمیشوند. همچنین مایکروسافت در هرکدام از آپدیتها، بهبودهای مربوط به درایورها هم قرار میدهد که همین موارد نقش مهمی در بهتر شدن عملکرد سیستم ایفا میکنند.
سازگاری
موضوع سازگاری از دیگر دلایل مهمی است که نباید آپدیتهای ویندوز را نادیده بگیرید. بسیاری از این آپدیتها شامل بهروزرسانیهای مربوط به درایورها، بهبود سازگاری با نرمافزارهای قدیمی و خاص هستند. به لطف همین اقدامات مایکروسافت، حتی در ویندوز ۱۱ هم میتوانید بسیاری از برنامههای بسیار قدیمی را به راحتی اجرا کنید.
اما زمانی که میخواهید از نرمافزارهای قدیمی و بهخصوصی استفاده کنید و از طرف دیگر ویندوز را هم آپدیت نمیکنید، ممکن است برای نرمافزار موردنظر مشکلات مختلفی به وجود بیاید و حتی نتوانید به درستی از آن بهره ببرید.
صرفهجویی در زمان
این هم یکی دیگر از مواردی است که آپدیت ویندوز میتواند به نفع شما باشد. زمانی که برای اجرای برنامه یا بازی با مشکلات زیادی روبرو میشوید، به ناچار برای برطرف کردن این مشکل باید زمان زیادی را صرف جستجو بابت پیدا کردن راهکارهای مختلف باشید. اما بخش قابل توجهی از مشکلات اینچنینی، با آپدیت کردن ویندوز برطرف میشوند. به همین خاطر اگر از همان ابتدا دانلود و نصب خودکار آپدیتهای ویندوز فعال باشد، در زمان شما هم صرفهجویی خواهد شد.
سخن پایانی
این توصیه فقط برای کامپیوترهای دسکتاپ و لپتاپها مطرح نمیشود بلکه برای گوشیها، تبلتها و سایر دستگاهها هم میتوانیم بر روی اهمیت این موضوع تاکید کنیم. البته طبیعتا گاهی اوقات آپدیتهای جدید ممکن است باگهایی داشته باشند. به همین خاطر کاربران محافظهکاری که اصلا نمیخواهند به دردسر بیفتند، میتوانند بعد از اینکه مدتی از انتشار هر آپدیت گذشت، آن را نصب کنند. زیرا اگر یک آپدیت مشکلات خاصی داشته باشد، تا چند روز بعد از انتشار آپدیت موردنظر، گزارشهای زیادی در مورد این مشکلات منتشر خواهد شد.
منبع: XDA