۵ دلیل برای اینکه به گوشی گران‌قیمت نیازی ندارید

زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۶ دقیقه
گوشی گران‌قیمت

اگر مشکل مالی و بودجه‌ی محدودی نداشته باشید، احتمالا برای خرید یک گوشی وسوسه می‌شوید از بین گزینه‌های گران‌قیمت مانند گلکسی S22 اولترا، آیفون‌های جدید و دیگر پرچم‌داران دست به انتخاب بزنید. این گوشی‌ها بسیار قدرتمند هستند و تقریبا هر کاری را به بهترین شکل انجام می‌دهند. اما آیا واقعا به یک گوشی گران‌قیمت نیاز دارید و خرید این نوع گوشی‌ها کار عاقلانه‌ای است؟

البته همین ابتدا باید بگوییم که با توجه افزایش شدید قیمت دلار در ایران، حتی گوشی‌های اقتصادی هم برای بسیاری از کاربران گران‌قیمت محسوب می‌شوند. بنابراین در این مطلب منظور ما از گوشی‌های گران‌قیمت، گوشی‌هایی است که نسبت به دیگر گوشی‌های موجود در بازار قیمت بسیار بالاتری دارند.

بهبود چشمگیر کیفیت دوربین در گوشی‌های میان‌رده

گوشی گران‌قیمت

یکی از دلایلی که در گذشته کاربران علاقه‌ی زیادی به گوشی‌های پرچم‌دار داشتند، کیفیت بالای دوربین آن‌ها بود. در سال ۲۰۱۹ گوشی میان‌رده‌ای مانند گلکسی A70s از نظر کیفیت دوربین می‌توانست رضایت بیشتر کاربران را جلب کند ولی در این میان مثلا دوربین گوشی گلکسی نوت ۱۰ پلاس در محیط‌های کم‌نور عکس‌های بسیار بهتری ثبت می‌کرد.

با این حال این شکاف بین گوشی‌های پرچم‌دار و میان‌رده دیگر مانند گذشته وسیع نیست. در همین زمینه می‌توانیم به نتیجه رای‌گیری Marques Brownlee اشاره کنیم که مشهورترین یوتیوبر جهان در حوزه‌ی تکنولوژی محسوب می‌شود و اخیرا از هزاران کاربر از بین چندین عکس گوشی‌های مختلف رای‌گیری کرده است. در این رای‌گیری گوشی میان‌رده‌ی پیکسل 6A توانسته نسبت به تمام گوشی‌های پرچم‌دار و بسیار گران‌تر نتایج بهتری ثبت کند و در رتبه‌ی اول قرار گرفته است.

البته طبیعتا گوشی‌های پیکسل به داشتن دوربین‌های فوق‌العاده شهرت دارند و دیگر گوشی‌های میان‌رده در این زمینه نمی‌توانند در برابر آن عرض اندام کنند. اما در هر صورت واقعیت این است دوربین گوشی‌های میان‌رده هم روز‌به‌روز بهتر می‌شوند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم بهبود کیفیت دوربین گوشی‌های پرچم‌دار هم دیگر مانند گذشته چندان چشمگیر نیست. به عنوان مثال مدل‌های پرو آیفون ۱۴ با وجود اینکه از سنسور دوربین بسیار بهتری استفاده می‌کنند، اما برای بسیاری از کاربران کیفیت عکس‌های ثبت شده با این دو گوشی تفاوت چندانی با نسل قبلی ندارد.

افزایش توان سخت‌افزاری گوشی‌های اقتصادی

گوشی گران‌قیمت

از دیگر دلایل تمایل افراد به خرید گوشی گران‌قیمت می‌توانیم به بهره‌گیری از چیپست قدرتمند و رم بالا اشاره کنیم. به لطف این مشخصه‌ها، کاربران می‌توانند انواع و اقسام اپ‌ها و بازی‌های سنگین را به راحتی اجرا کنند و تا چند سال بدون نگرانی از گوشی خود بهره ببرند.

این موضوع به‌خصوص برای گیمرها اهمیت زیادی دارد زیرا بازی‌هایی مانند Call of Duty: Mobile، PUBG Mobile، Genshin Impact و World of Tanks Blitz برای اینکه به بهترین شکل اجرا شوند، به توان سخت‌افزاری بالایی نیاز دارند. اما در چند سال گذشته، حتی گوشی‌های میان‌رده هم با چیپست‌های بسیار قدرتمندی راهی بازار شده‌اند. البته طبیعتا قرار نیست چیپست پرچم‌دار جدیدی مانند اسنپدراگون ۸ نسل ۲ در گوشی‌های میان‌رده قرار بگیرد ولی همین حالا برخی گوشی‌های خوش‌قیمت از اسنپدراگون ۸ نسل ۱ بهره می‌برند. با توجه به اینکه تراشه‌های پرچم‌دار جدید بسیار قدرتمند هستند، حتی مدل‌های قدیمی آن‌ها هم تا سال‌ها برای بسیاری از کاربران توان سخت‌افزاری خیلی خوبی ارائه می‌کنند.

در این میان باید به نقش مهم مدیاتک هم اشاره کنیم. بیشتر تراشه‌های مدیاتک معمولا ارزان‌تر از رقبای ساخت کوالکام هستند و در چند سال گذشته کیفیت تراشه‌های مدیاتک به طور چشمگیری بهبود پیدا کرده است. به همین خاطر بسیاری از گوشی‌های اقتصادی که از تراشه‌های این شرکت استفاده می‌کنند، از نظر پردازش سخت‌افزاری کم نمی‌آورند و موفق شده‌اند توجهات زیادی را جلب کنند.

عمر باتری بالا و افزایش سرعت شارژ

گوشی گران‌قیمت

تا چند سال قبل، باتری بسیاری از گوشی‌های گران‌قیمت در صورت استفاده معمولی حدود یک روز دوام می‌آوردند. در چنین شرایطی طبیعتا گوشی‌های ارزان‌تر عمر باتری بسیار پایین‌تری داشتند. اما به لطف پیشرفت‌های به دست آمده در فناوری باتری و کاهش مصرف بخش‌هایی مانند نمایشگر و تراشه، در حال حاضر بسیاری از گوشی‌های اقتصادی عمر باتری بسیار خوبی به ارمغان می‌آورند.

در حال حاضر یک گوشی میان‌رده مانند گلکسی A73، از نظر عمر باتری تفاوت خاصی با گوشی‌های پرچم‌دار سامسونگ ندارد. در کنار این موضوع، باید به افزایش قابل توجه سرعت شارژ هم اشاره کنیم که معمولا شرکت‌های چینی به این موضوع توجه زیادی نشان می‌دهند و برای انواع و اقسام گوشی‌های خود سرعت شارژ بالایی ارائه می‌کنند. بنابراین اگر عمر باتری و سرعت شارژ اهمیت زیادی برای شما دارد، لازم نیست از بین گوشی‌های گران‌قیمت دست به انتخاب بزنید و حتی بین گوشی‌های اقتصادی هم می‌توانید مدل‌های مبتنی بر این مشخصه‌ها را پیدا کنید.

بهبود پشتیبانی نرم‌افزاری

گوشی گران‌قیمت

پشتیبانی نرم‌افزاری از گوشی برای برخی کاربران-به‌خصوص افرادی که چندین سال از گوشی خود استفاده می‌کنند-اهمیت زیادی دارد. یکی از مزایای انتخاب یک گوشی گران‌قیمت، همین پشتیبانی نرم‌افزاری طولانی‌مدت است. اما خوشبختانه وضعیت پشتیبانی نرم‌افزاری برای گوشی‌های میان‌رده هم در حال بهبود است. به عنوان مثال می‌توانیم به میان‌رده‌های سامسونگ اشاره کنیم که ۴ نسخه‌ی جدید اندروید را دریافت می‌کنند و سامسونگ در این زمینه بهترین شرکت در اکوسیستم اندروید محسوب می‌شود.

گوگل هم طبیعتا از گوشی‌های خود به مدت زیادی پشتیبانی می‌کند و بسیاری از میان‌رده‌های شیائومی معمولا ۳ نسخه‌ی اصلی اندروید را دریافت می‌کنند. اما در هر صورت اکوسیستم اندروید در این زمینه فاصله‌ی زیادی با اپل دارد.

عدم لزوم به خرید گوشی گران‌قیمت در صورت تعویض مداوم گوشی

برخی از کاربران تقریبا هر دو یا سه سال یک بار گوشی خود را تعویض می‌کنند و شما هم جزو این دسته از کاربران هستید، عملا نیازی به خرید یک گوشی گران‌قیمت ندارید. واقعیت این است که تکنولوژی‌های موجود در پرچم‌داران فعلی، بعد از حدود یک یا دو سال راهی گوشی‌های میان‌رده می‌شوند. بنابراین اگر مثلا هر دو سال یک بار گوشی را تعویض می‌کنید، با خرید گزینه‌های میان‌رده می‌توانید از بسیاری از ویژگی‌های گوشی‌های پرچم‌دار یک یا دو نسل قبلی بهره ببرید.

در نتیجه در حال حاضر بسیاری از گوشی‌های میان‌رده از نمایشگر با رفرش‌ریت بالا، باتری‌های بزرگ، دوربین‌های باکیفیت و دیگر ویژگی‌های این‌چنینی بهره می‌برند. شرکت‌ها برای کاهش هزینه‌ی ساخت این نوع گوشی‌ها، معمولا برای آن‌ها از بدنه‌ی ضدآب و موادی مانند فولاد ضدزنگ استفاده نمی‌کنند اما در نهایت حذف بسیاری از این ویژگی‌ها تاثیر چندانی روی تجربه کاربری ندارد و بیشتر کاربران عدم حضور این مشخصه‌ها را احساس نمی‌کنند.

سخن پایانی

یک گوشی گران‌قیمت و پرچم‌دار، همواره گزینه‌ی جذابی محسوب می‌شود و اگر مشکلی با قیمت این نوع گوشی‌ها ندارید، طبیعتا خرید آن‌ها را توصیه می‌کنیم. اما اگر به هر دلیلی بودجه‌ی خرید این نوع گوشی‌ها را در اختیار ندارید یا به هر دلیلی نمی‌خواهید مبلغ بسیار بالایی برای خرید گوشی هزینه کنید، بهتر است از بین میان‌رده‌ها دست به انتخاب بزنید.

هرکدام از میان‌رده‌ها برای کاهش هزینه‌های ساخت، از نظر برخی مشخصه‌ها بهتر هستند و ابتدا باید اولویت خود را مشخص کنید. به همین خاطر اگر گیمر هستید، باید یک میان‌رده‌ی مجهز به نمایشگر باکیفیت و چیپست قدرتمند بخرید. اما اگر عکس‌های زیادی ثبت می‌کنید، باید از بین میان‌رده‌های دارای دوربین باکیفیت خرید کنید. با همین اولویت‌بندی ساده، هم نیازهای شما برطرف می‌شود و هم دیگر نیازی به پرداخت مبلغ هنگفت برای خرید گوشی پرچم‌دار نخواهید داشت.

منبع: MakeUseOf

چرا گوشی‌های پرچم‌دار جذابیت گذشته را ندارند؟
تغییرات گوشی‌های پرچم‌دار دیگر چندان چشمگیر نیست و به همین دلیل جذابیت آن‌ها کاهش یافته است.
آیا گوشی‌های اقتصادی رقبای خوبی برای پرچم‌داران هستند؟
این روزها تفاوت بین میان‌رده‌ها و گوشی‌های پرچم‌دار بسیار کمتر از گذشته شده و به همین خاطر برای تقریبا تمام کاربران، خرید گوشی‌های میان‌رده عاقلانه‌تر است.
راهنمای خرید گوشی موبایل


برچسب‌ها :
دیدگاه شما

پرسش امنیتی *-- بارگیری کد امنیتی --

۲ دیدگاه
  1. حمید گمار

    پول که باشه دلایل دیگه هیچن
    چون همه مون به موقش جو گیر هستیم

  2. علی

    حق👌

loading...
بازدیدهای اخیر
بر اساس بازدیدهای اخیر شما
تاریخچه بازدیدها
مشاهده همه
دسته‌بندی‌های منتخب برای شما
X